Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Τι να εννοουν αραγε;

Ας αφησουμε προσωρινα τα καυτα θεματα της επικαιροτητας και ας βαλουμε ενα θεματακι που το ειδα σε διαφορα blogs.


Γραφουν λοιπον (το αντεγραψα απο εδω)

"Σήμερα το πρωί και ώρα περίπου 7 τοποθετήθηκε και συνδέθηκε κάμερα ασφαλείας (ραντάρ) στην Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία μετά τον Σείριο και 500 μέτρα από την μάντρα Δημοπουλος που συναντάμε κατεβαίνοντας. Ένα περιπολικό και ένα κινητό συνεργείο της Siemens βρίσκονταν εκεί και τσεκάρανε- μετρούσανε και ΓΡΑΦΑΝΕ....... (Η κάμερα είναι Siemens και εκπέμπει ακτίνες Κ).


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ! ! ! "


Και τωρα ρωταω εγω, γιατι πρεπει να εχουμε μεγαλη προσοχη; Μηπως επειδη παρανομουμε (με κινδυνο να σκοτωθει κοσμος) και τρεχουμε σαν τους τρελλους σε κεινο το σημειο ΟΛΟΙ; Και αν το βλεπω σε πολλα blogs τα οποια ζητουν κιολας να το προωθησουμε, ειναι για να προστατευτουμε δηθεν και να γλιτωσουμε ενα προστιμο; Ειμαστε καλα; Το προστιμο ειναι πιο σημαντικο απο τη ζωη μας; Εκει εχουμε φτασει;

Ελεος γμ το στανιο μου μεσα γιατι θα τρελλαθουμε τελειως...

(αν εσεις φιλοι και φιλες το αντιλαμβανεστε αλλιως αυτο το επαναλαμβανομενο ποστ, ας μου το πειτε και μενα. Το αναρτω για να το συζητησουμε και να πειτε και σεις πως το βλεπετε)




28 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Φίλε Αντώνη διαφωνώ με το σκεπτικό σου γιατί τα όρια ταχύτητας έχουν μπει αυθαίρετα και με αποκλειστικό στόχο να τα υπερβαίνουμε για να μπορούν να μας γράφουν και να εισπράττουν.
Προσπάθησα κάποτε να πάω με 20 χιλιόμετρα στα Τέμπη, (τόσο είχαν το όριο) και μου έσβηνε η μηχανή.
Η λύση κατά τη γνώμη μου δεν είναι το ανθρωποκυνηγητό για τα πρόστιμα αλλά η αλλαγή όλης της διαδικασίας ώστε αυτοί που παίρνουν δίπλωμα να ξέρουν να οδηγούν.
Από το συγκεκριμένο σημείο έχω περάσει και με 180 αλλά και με 80 κι ας έχει όριο τα 120 (αν δεν κάνω λάθος) γιατί το πόσο θα τρέξεις έχει να κάνει με το τι αυτοκίνητο καβαλάς και σε ποια κατάσταση (μηχανική, λάστιχα κλπ) είναι.
καλό βράδυ

Meropi είπε...

Αντώνη μου,
αντί να κοιτάξουμε να γίνουμε καλοί οδηγοί για να μη σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, κοιτάζουμε απλώς να μην μας πιάνουν. Έλεος πια.....

Laplace είπε...

καλησπερα αντωνη..εγω συμφωνω μαζι σου..
εδω κ σαιτ φτιαξαν για τα μπλοκα της τροχαιας..
αντι να κοιταξουν να τηρουν τα ορια ταχυτητας..τι να πεις

αντωνης είπε...

Λυκε, το ποστ δεν καταλαβα για ποιο λογο το εβαλαν διαφοροι στα blogs τους.
Οσο για το θεμα τους πως μαθαινουμε να οδηγουμε, ειναι πολυ μεγαλο. Οι περισσοτεροι βεβαια μαθαινουμε στου "κασιδη το κεφαλι", οδηγωντας χωρις να ξερουμε ουτε τα βασικα τουλαχιστον στην αρχη.

Τα ορια ταχυτητας Λυκε, νομιζω οτι σε πολλα σημεια των δρομων-καρμανιολων που εχουμε και ονομαζονται "εθνικες οδοι" ειναι σωστα. Θα προτιμουσα και εγω σε πολλα σημεια να ειναι λιγο παραπανω απο 120 αλλά οφειλω να ομολογησω οτι τρεχοντας με 180 δεν ενιωθα και τοσο ασφαλης.

Καλο βραδυ + καλο ΣΚ!!!

αντωνης είπε...

Το εχω δει το site ρομποτακο, τελος παντων. Αυτη την πονηρια που εχουμε αν την χρησιμοποιουσαμε και για πιο σημαντικα πραγματα ρε γμτ, καλυτερα δεν θα ημασταν;

αντωνης είπε...

Μεροπη μου, ακριβως οπως το λες.
Ελεος...

Unknown είπε...

Αντωνη μαζι σου εχεις απολυτο δικιο ετσι οπως το αντιλαμβανεσαι ετσι ειναι. Δεν πιστευω να υπαρχει τετοια πινακιδα που λελει ο λυκος μαλλον θα την ξεχασαν τα γνωστα του ελληνικου κρατους οτι μπαινει ξεχναν να το βγαλουν.Φιλια ελευθερια

αντωνης είπε...

Ελευθερια καλησπερα.
:)

Greek Rider είπε...

Αγαπητέ Αντώνη δεν ξέρω αν οι κάμερες αυτές πιάνουν τις μηχανές λόγω όγκου. Αν ξέρει κανείς ας μας πει.

Πάντως αν και σωστά τα λες γιατί επιτρέπουν αυτοκίνητα που μπορούν να τρέχουν 180-200 χιλιόμετρα; Αν εννοούν ό,τι λένε γιατί δε βάζουν κόφτες στα 135χιλιόμετρα να τελειώνουμε;

Γενικά δεν μου πολυαρέσουν οι κρυφές κάμερες.

αντωνης είπε...

Rider, σωστο αυτο με τους κοφτες. Δεν το ειχα σκεφτει.

Και μενα γενικα δεν μου αρεσουν οι καμερες, αλλά στους δρομους ειναι διαφορετικα γιατι υπαρχουν τοσοι και τοσοι νεκροι.

marianaonice είπε...

Καλά δεν το ξέρεις!! Το θεωρούν μαγκιά να αποφύγουν το πρόστιμο!!
Αλλά η μαγκιά είναι αλλού!!
Συμφωνώ ότι σε ορισμένα σημεία τα όρια ταχύτητας ίσως θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερα, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να παρανομούμε και το κυριότερο με κίνδυνο της ζωής μας!

Τώρα γιατί θέλησαν να προωθήσουν το μήνυμα για ενημέρωση όλων, νομίζω είναι απλό Αντώνη μου!
Ο νοών νοείτω και ίσως να μην είναι τόσο αθέμιτο, με την έννοια ότι τουλάχιστον όσο θα ήταν το συνεργείο εκεί δεν θα παρανομούσε κανείς!
Γιατί το θέμα δεν είναι να τρέχουν και να τους βάλουν πρόστιμο, αλλά να μην τρέχουν!

Και αν δεν γράφανε, και είχαν απλά ένα περιπολικό κατά μήκος των εθνικών οδών, προληπτικά, αυτό θα ήταν αποτρεπτικό για πολλούς "έξυπνους" οδηγούς!
Το θέμα δεν είναι να εισπράξουν αλλά να διαφυλάξουν τον κόσμο από τα ατυχήματα!
Καλό σου ξημέρωμα και καλό Σ/Κ!
:)))

αντωνης είπε...

Καλημερα Μαριαννα!
Συμφωνω με το σχολιο σου και ειδικα εκει που εγραψες για την προληπτικη παρουσια περιπολικου στους δρομους.
Καλο ΣΚ!!!
:)

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ!!!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αντώνη μου είναι ταλαντευόμενη η άποψή μου.
Κατ' αρχήν θα 'θελα να 'χω παιδεία κι όχι αστυνόμευση.
Έπειτα βάσει όλων αυτών που πληρώνω για να 'χω αυτοκίνητο δικαιούμαι να 'χω ένα δρόμο όπως αυτόν στη Γερμανία χωρίς όριο ταχύτητας.
Τ' ότι δεν σταματάει για έλεγχο τον κάθε τσόγλανο Πάρη που 'ναι σταφίδα με τη Bentley και σταματάει εμένα με το παπί και με ξεσκονίζει ε, τότε σίγουρα δε νοιάζεται για τη ζωή μου.
Δεν υπήρξα ποτέ λάτρης της ταχύτητας αλλά παρομοιάζω την όλη φάση με το να δίνεις όπλα ελεύθερα στον κόσμο και να μην έχεις ούτε ένα σκοπευτήριο.
Αντί αυτού να τους καταδιώκεις
για οπλοχρησία...
Φιλιά

αντωνης είπε...

ΚαπΚουμ, :)

αντωνης είπε...

Στελιο, δε διαφωνω σε οσα γραφεις. Απλα ηθελα να δειξω οτι δε συμφωνουσα με το νοημα των αναρτησεων που εκαναν διαφοροι.
Και το πιο σωστο απ' ολα ειναι αυτο που εγραψες για την παιδεια.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου: το κράτος ουσιαστικά αδιαφορεί για τις ζωές μας σε χίλια δυο ζητήματα κι από πάνω θέλει να μας βάζει και πρόστιμα ... για το καλό μας!
Απ' την άλλη, εμείς θεωρούμε εξ ορισμού εχθρικό κάθε τι που προέρχεται απ' το κράτος, ακόμη κι αν σε τελική ανάλυση είναι για την ασφάλειά μας!

αντωνης είπε...

Ασκαρ, καταπληκτικο σχολιο!!!
:)

tzonakos είπε...

Αντώνη σε εναν δρόμο που οταν δεν εχει πολλή κίνηση και χωρίς βροχή, μπορείς άνετα και με ασφάλεια να πάς με 140 σου εχει όριο 120 αν θυμάμαι καλά.
Σαφώς και βάζουν εκει την κάμερα επειδή εκει θα κόψουν πρόστιμα.
Αν θέλανε την ασφάλειά μας, θα έκαναν υποχρεωτικό τον κόφτη ταχύτητας στα 125 σε όλα τα αμάξια.
Στις διαφημίσεις αυτοκινήτων στην τιβι όμως θα δεις να διαφημίζουν αμάξια με 200 άλογα !
Δηλ. πάρτο, τρέχα ! Αν σε πιάσουν, δικό σου θέμα, αν φάς τα μούτρα σου, δικό σου πάλι, αν φάς άλλους αστα να πάνε.
Η Τροχαία στην Ελλάδα δεν λειτουργεί σωφρονιστικά αλλα μόνο σαν δήμιος και φοροεισπράκτορας.

Α, απο όσο ξέρω, στο κομμάτι αυτο του δρόμου δεν εχουν γίνει πολλά ατυχήματα, παρα το οτι πράγματι τρέχουν με πάνω απο 160.
Παρακάτω που ειναι στροφή, πήγαινα μια φορά με 120 και με προσπέρασε άλλος με 160 επάνω στη στροφή !
Στις στροφές όμως που ειναι και πιο επικίνδυνες, δεν εχουν ραντάρ.
Δικαιολογία της Τροχαίας :
"Στη στροφή δεν πιάνει σωστά το ραντάρ " !!!!!!!

Καλημερα και μην τρέχουμε οταν δεν πρέπει.

marianaonice είπε...

Λοιπόν συμφωνώ απόλυτα με τον Τζονάκο!
Αν ήθελαν να μας προστατέψουν και όχι να εισπράξουν θα έβαζαν το περιπολικό που είπα παραπάνω να κινείται κατά μήκος των εθνικών οδών με το φάρο αναμμένο. Κανείς δεν θα υπερέβαινε το όριο ταχύτητας. Επίσης θα έβαζαν τα συνεργεία μέτρησης ταχύτητας σε σημεία επικίνδυνα όντως σε υπέρβαση ταχύτητας και όχι στο συγκεκριμένο σημείο που και να υπερβείς το όριο δεν κινδυνεύεις άμεσα ή τουλάχιστον δεν κινδυνεύεις τόσο πολύ!! Ο στόχος τους είναι να εισπράξουν και όχι να διαφυλάξουν! Όπως σε όλους τους τομείς άλλωστε!
Όπως και στο παρκάρισμα. Αντί να φτιάξουν θέσεις πάρκινγκ βάζουν παντού απαγορευτικές πινακίδες ενώ ξέρουν ότι όλοι εκεί θα παρκάρουν αφού δεν υπάρχει τόπος, με αποτέλεσμα να βγαίνουν για σαφάρι και να μαζεύουν ευρώ! Στην Ευρώπη δεν υπάρχει περίπτωση να δεις παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε σημείο που απαγορεύεται, ενώ εδώ είναι όλα παρκαρισμένα κάτω από το απαγορευτικό σήμα!!!! Μου φαίνεται γελοίο αυτό. Ή να βγάλουν το σήμα ή να περνούν όλη την ώρα και ν' αφήνουν κλήση και όχι επιλεκτικά σε ημέρες και ώρες, κι όποιον πάρει ο χάρος!! Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται παντού και πάντα και όχι όποτε καπνίσει του καθενός!

marianaonice είπε...

Ουπς πάλι ξέχασα!!
Καλημέρα Αντώνη!
:))))

tzonakos είπε...

Ακριβώς Μαριάννα, εφαρμογή νόμων και κανονισμών επιλεκτικά, τυχαία και περιστασιακά !
Πάντα για είσπραξη. Μια μόνο φορά με σταμάτησε τροχαία για σύσταση να κολλήσω το σημα του ΚΤΕΟ στην πινακίδα.
Πάντως καλού - κακού εχω μειώσει την ταχύτητά μου παντού κατα 20% τα τελευταία δυό χρόνια.
Πριν, πήγαινα με 190 συχνά, και μία φορά με τσάκωσαν. Οταν πήγαινα με 210 δεν με τσάκωσαν, ωστόσο οδηγούσα μόνος κι έρημος στην απέραντη ευθεία της Εγνατίας Οδού στην περιοχή Κοζάνης.
Δεν το ξανακάνω !

marianaonice είπε...

Σαφώς και να μην το ξανακάνεις Τζονάκο!!
Όχι για να μη σε πιάσουν αλλά γιατί πρέπει εσύ να προστατέψεις τον εαυτό σου! Σιγά μη τους νοιάξει αυτούς αν εσύ πάθεις κάτι! Αυτοί μόνο λεφτά θέλουν γι' αυτό και στήνουν παγανιά σε σημεία ακίνδυνα στην ουσία για υπερβολική ταχύτητα και βγαίνουν όποτε τους γουστάρει! Αν είναι μάγκες να έχουν προσωπικό και συνεργεία παντού και πάντα! Να δεις πώς εφαρμόζονται οι νόμοι!! Αλλά σιγά να μην έχουμε σχέση με την Ευρώπη!!

αντωνης είπε...

@Προς Τζονακο & Μαριαννα
Ομορφος ο διαλογος που εχετε φιλοι μου, αλλά σε ποια χωρα αναφερεστε;;;
χαχαχαχαχα


Καλησπερα!!!

Juanita La Quejica είπε...

Το ότι έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων στους δρόμους στην Ευρώπη, είναι κάτι που θα έπρεπε να μας έχει όλους κάνει να σκεφτούμε ξανά και ξανά, όταν κάνουμε ταρζανιές στην οδήγηση, με παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους κανόνες, τους γύρω μας και πάνω από όλα τον εαυτό μας.
Πρέπει να χάσουμε ένα δικό μας άνθρωπο -ή τη ζωή μας την ίδια- στην άσφαλτο για να αντιληφθούμε την κρισιμότητα του θέματος;

αντωνης είπε...

Καλημερα Χουανιτα. Δεν μου εχει τυχει αυτο με το χαμο, αλλά ημουν μπροστα σε ατυχημα οπου τρακαρε ο πατερας μου και ευτυχως ειχαμε μονο τραυματισμους.

Και οταν αυτο το βλεπεις σε ηλικια 8-9 ετων, ειναι μια εμπειρια.

astropeleki είπε...

Να σου πω... προώθηση τέτοιου μηνυματος δεν θα έκανα φυσικά! Να ήταν κάτι που χρήζει άμεσης βοήθειας για κάποιο άτομο, όπως έχω κάνει, τότε ναι!

Γενικά στην Ελλάδα προσπαθούμε να γλιτώνουμε από τις συνέπειες των πράξεών μας. Δεν λέω φυσικά πως εγώ είμαι άγια και δεν τρέχω... Εκεί που μπορώ θα τρέξω με απόλυτη συνείδηση της πράξης μου και απόλυτη εγρήγορση των αντανακλαστικών μου. Το κάνω γιατί μ' αρέσει. Το αν θα με πιάσει η κάμερα και όποια κάμερα το ξέρω όταν θα μου έρθει η φωτογραφία!

αντωνης είπε...

Αστροπελεκι, να προσεχεις οταν τρεχεις
:)