Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Τρεις λαλούν και ο Αλέκος... χορεύει...

Το ποστ ειναι αντιγραφη απο την Κοκκινη Πιπερια


Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση του μεγαλύτερου ποσοστού των Ελλήνων πολιτών βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Από που να αρχίσουμε; Από τα οικογενειακά οικονομικά βάρη; Δυσβάσταχα. Δάνεια, λογαριασμοί, χρέη... Από την φορολογική επιδρομή του Αλογοσκούφη; Κανονική ληστεία μετά "φόνου". Για την κρατική γραφειοκρατία; Ποιος ξέχασε το κτηματολόγιο; Από την εγκληματικότητα; Κάντε μια βόλτα βράδυ στην Ομόνοια και του γύρω δρόμους. Οι πολίτες βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο και τα πόδια στους ώμους τρέχοντας σε δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα. Και σ' όλα αυτά ψάχνεις μια ελπίδα. Μια πολιτική πρόταση. Να πειστείς, να παλαίψεις. Πολλοί λένε ότι η ελπίδα του τόπου είναι η Αριστερά, ο Σύριζα. Διαβάζω λοιπόν στο Κυριακάτικο Εθνος τη συνέντευξη του Αλ. Αλαβάνου. Οπως είναι γνωστό για να εφαρμόσεις φιλολαϊκά μέτρα θα πρέπει να είσαι στη κυβέρνηση. Διαβάστε λοιπόν ποια έξι (τυχαία...) μέτρα προτείνει ο Αλαβάνος στο Πασόκ για (υποτίθεται...) συνεργασία.
" Πρώτον, κοινή δράση για τον δημόσιο χαρακτήρα μιας ανανεωμένης Ολυμπιακής και απόρριψη κάθε είδους ιδιωτικοποίησης.
Δεύτερον, κοινή νομοθετική πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους.
Τρίτον, Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα, το 1999, με την εγκατάλειψη της δικαστικής διεκδίκησης της δημόσιας κυριότητας, μέχρι σήμερα.
Τέταρτον, άμεση δράση για τη συνταγματική υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου με την κατάργηση όλων των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια.
Πέμπτον, μια που έχει αρχίσει η συζήτηση για τις εκλογές, ενδεχομένως αλλεπάλληλες, κοινή νομοθετική πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για την απλή αναλογική.
Εκτον, κοινή δράση για να μην εγκατασταθεί στη Σούδα το Κέντρο Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, που αποφασίστηκε αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή, με κόστος μάλιστα των Ελλήνων φορολογουμένων".

Εξι μέτρα - προτάσεις που ΚΑΝΕΝΑ δεν αφορά, ουσιαστικά, το μέσο Ελληνα πολίτη. ΚΑΝΕΝΑ. Καταλαβαίνετε; Τίποτα για τον ΦΠΑ, τίποτα για τα πανάκριβα τρόφιμα, τίποτα για το άθλια νοσοκομεία, τίποτα για τα δάνεια, για τις τράπεζες, τίποτα για τους λογαριασμούς "φωτιά, τίποτα. Ομως ο Αλαβάνος θέλει να μπει στη κυβέρνηση για να γίνει διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας. Αλήθεια ρώτησε τον Ελληνικό λαοό αν θέλει κάτι τέτοιο; Μα ούτε ένα μέτρο-πρόταση που να αφορά τους ταλαιπωρημένους πολίτες δεν μπόρεσε να σκεφτεί ο Αλ. Αλαβάνος; Ετσι για τα μάτια του κόσμου. Μήπως απλά είπε έξι προτάσεις για να στηρίξει την άρνηση του σε συνεργασία με το Πασόκ; Και αν βγει αύριο ο Παπανδρέου και του πει συμφωνώ σε όλα θα πει ναι σε συνεργασία;
Είναι... ωραίο να λαϊκίζεις, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι και ο λαικισμός έχει κοντά πόδια!





ΣΧΟΛΙΟ:
Ηθελα απο μερες να γραψω κατι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτη η αναρτηση με καλυπτει σε πολλα πραγματα.

Ενα μονο εχω να πω στους "αριστερους" της ηγεσιας του ΣΥΡΙΖΑ. Εχετε μπλεξει τα μπουτια σας εκει μεσα μου φαινεται. Αν δεν μπορειτε μονοι σας, δεν πειραζει. Ετσι και αλλιως ο λαος θα κρινει και εσας και ολους.

56 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε αντωνη..
διαβαζω το μπλογκ του Διογου,τον ακουω κ στον σπορ φμ..
ο Διογος ειναι το ειδος του αριστερου που σιχαινομαι..

αριστερος που εργαζεται για δεξιο(βαρδινογιαννη-ντερμπυ),στηριζει στα δυσκολα το κεφαλαιο(τζιγκερ) κ στα λογια αριστερος..

το αρθρο αυτο ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ οφειλω να ομολογησω,δηλαδη ΛΕΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ..

επιτελους ενας οπαδος του ΣΥΝ,κανει αυτοκριτικη ..

αντωνης είπε...

καλησπερα ρομποτακο.

Δεν ξερω λεπτομερειες για τον Διογο, αλλά και τι να κανει καποιος αριστερος; Να περιμενει να γινει λαΐκη επανασταση για να βρει δουλεια;
χαχαχαχαχα

Οσο για το αρθρο, και εγω συμφωνω σε πολλα σημεια του και γι' αυτο το εβαλα εδω.

Laplace είπε...

δεν ξερω φιλε,εγω το αριστερος αλλιως το εχω στο μυαλο μου..
αριστερος για μενα ειναι ο ηθικος,ο τιμιος,αυτος που εργαζεται για το δικαιο,μοχθει για το καλο..
οχι αυτος που στα δυσκολα του δεξιου αφεντικου αρχιζει τις κωλοτουμπες κ βαζει πλατες στο αφεντικουλη..

καλο παιδι,τον ακουω συνεχεια,αλλα ...

ο αλαβανος εκανε λαθος με τσιπρα κ θα το δουμε ολοι στις επομενες εκλογες..

αντωνης είπε...

Τετοιοι αριστεροι υπηρχαν φιλε ρομποτακο σε αλλες εποχες. Σημερα δυστυχως μαλλον δεν ειναι πολλοι σαν αυτο που περιγραψες. Ή αν υπαρχουν, δεν φαινονται.

Ο Αλαβανος φουσκωσε απο τις δημοσκοπησεις και νομιζε οτι κατι εκανε. Κανει πολλα λαθη και εχει πολλα ηξεις-αφιξεις.
Με τον Τσιπρα δεν θελω να ασχοληθω ιδιαιτερα, δεν μου ειναι συμπαθης.

Laplace είπε...

οι δημοσκοπησεις φιλε τους χρησιμοποιησαν οπως ηθελαν..
αν ειναι δυνατον ο ΣΥΝ να παρει πανω απο 7-8% σε εκλογες..δεν γινονται αυτα..
τα λεγαμε κ τοτε..
τωρα θα τρεχει για συνεργασια κ δεν θα φτανει..
σε λιγο θα παρακαλανε γονατιστοι..

Swell είπε...

Aντώνη η Ολυμπιακή δεν αφορά τον μέσο Ελληνα; Ούτε οι σχέσεις κράτους-εκκλησίας; Ούτε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Mήπως το επώνυμό σου είναι Αγγελόπουλος και δεν το ξέρω; Ξέρεις, της γνωστής οικογενείας της Χαλυβουργικής.

αντωνης είπε...

Swell, φυσικα και δεν ειμαι Αγγελοπουλος ουτε Λατσης.

Οσο για τα ερωτηματα σου, πριν απο 2-3 ποστ εγραψα για την Ολυμπιακη.

Με τα άλλα δεν εχω προλαβει να ασχοληθω ακομα.

Αλλά πιστευω οτι πολυ βασικα θεματα επισης ειναι και η οικονομικη κατασταση, η φτωχεια και η ακριβεια.

VAD είπε...

....και δυο χορεύουν!Αμάν ρε φίλε,βρήκες την παροιμία που την έχω καραμέλα κάθε φορά που θέλω να χαρακτηρίσω τα κουφά που συμβαίνουν γύρω μου...
Καπάκι και ο Αλέκος με το πουλαίν του,πέφτοντας ορμητικά κάτω απ'το καλάμι,προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα!Οταν πριν δυο μήνες παίρνανε τα 17άρια των δημοσκοπήσεων,απέκλειαν κάθε προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τώρα πρέπει να κάνει το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ;Οχι,χίλιες φορές όχι,τώρα είναι ευκαιρία για πολλά καλά πράγματα!Βασική προϋπόθεση να μπει νερό στο κρασί των Συριζαίων,να δουν ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη άλλη μια ευκαιρία!Αλλιώς μη θεωρήσεις παράλογο,καθώς οι εθνικές εκλογές αργούν,με την ξύλινη στάση τους να παλεύουν πάλι για το 3%.Ο κόσμος της Κεντροαριστεράς δε συγχωρεί ξανά συνθήκες αλληλοφαγώματος!
ΚΑΛΉ ΕΒΔΟΜΆΔΑ...

αντωνης είπε...

Vad, και εγω πιστευω οτι υπαρχει η δυνατοτητα για καλα πραγματα. Αλλά θελει διαθεση για συνεργασια. Πραγμα που δεν το βλεπω... απο καμια πλευρα.
Και συμφωνω οτι δεν υπαρχει κανενας λογος για αλληλοφαγωματα.


Καλη βδομαδα + σε σενα!
:)

fpboy είπε...

Σε άλλα συμφωνώ με τον Αλαβάνο, σε άλλα όχι. Και αυτό είναι λογικό.
Έχει όμως τον σεβασμό μου σαν πολιτικός.
Οτι Σύριζα και Πασόκ πρέπει να αναπτύξουν κοινωνική πολιτική είναι σίγουρο, μιας και η Ν.Δ έχει αποδείξει πως δεν νοιάζεται.
Λίγο ψυχραιμία θέλει, γιατί ήδη έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία μια φανατισμένη πόλωση που θυμίζει ντέρμπυ ποδοσφαίρου και όχι πολιτική αντιπαράθεση.
Τα ξαναλέμε.

τσότσος είπε...

Καλησπέρα Αντώνη,

Ο Τσίπρας υο είπε σε συνέντευξή του προ καιρού: "Όταν εμείς θα έχουμε 30% και οι άλλοι 8%, τότε θα συζητήσουμε για τους όρους της συνεργασίας". Τί περιμένεις λοιπόν;
Οι άνθρωποι "μικρομεγαλίζουν"...

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολύ φοβάμαι πως δεν έχει δίκιο. Ο Λαϊκισμός σε αυτή τη χώρα ζει και βασιλεύει.

KitsosMitsos είπε...

Δεν περιμένουν ποτέ να κυβερνήσουν και δεν θέλουν.
Ο λόγος είναι απλός: δεν έχουμε προτάσεις, δεν έχουν σχέδιο. Είναι εκεί απλώς για να λένε Όχι.

Meropi είπε...

Αντώνη μου καλησπέρα.
Πιστεύω ότι αυτά που αναφέρεις (ακρίβεια στα τρόφιμα, νοσοκομεία κλπ) δεν τα αναφέρει στα μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τα θεωρεί αυτονόητα και ότι έτσι κι αλλιώς θα φρόντιζε το ΠΑΣΟΚ γι' αυτά.
Τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα αφορούν κυρίως θεσμούς νομίζω. Ο διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους από τους πιο βασικούς και ας μην συνειδητοποιεί ο μέσος Έλληνας ότι τον αφορά. Ξέρεις ότι σήμερα η Εκκλησία (η Ορθόδοξη εννοείται) έχει όλα τα προνόμια του Δημοσίου με ότι αυτό συνεπάγεται???
Αν με ρωτήσεις εμένα βέβαια δεν συμφωνώ με όλα που θέτει ως προϋπόθεση συνεργασίας ο Αλαβάνος (π.χ. δεν συμφωνώ με τη μη ιδιωτικοποίηση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ), αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

marianaonice είπε...

Δεν βαριέσαι Αντώνη μου!
Αν ήξερε ο κόσμος όλα όσα εγώ έτυχε να ξέρω γι' αυτούς τους δήθεν αριστερούς του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν θα ασχολιόταν καθόλου μαζί τους! Το έχω ξαναπεί πράκτορες του συστήματος είναι και βρίσκονται εκεί με την άδειά του για να κάνουν τον μπαλαντέρ όπου χρειάζεται! Και εμείς απλά βλέπουμε κάθε φορά να διαψεύδονται οι ελπίδες μας! :(
Καλό σου βράδυ!
:)

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αντώνη μου καλησπέρα
και καλή βδομάδα...
Την άποψή μου γι' "αυτά που άφησε ο Ηρώδης" την ξέρεις...
Ας μην αρχίσω να χυδαιολογώ...
Όσο για το ποιος είναι αριστερός...
Πιστεύω πως ο τελευταίος
του είδους έχει αφήσει
τα κόκκαλα του στο βουνό!

αντωνης είπε...

fpboy, το σεβασμο μου μπορει να τον εχει ο Αλαβανος αλλά οχι τη συμπαθεια μου.
Οσο για την ποδοσφαιροποιηση που αναφερεις, εχω την εντυπωση οτι παντα ετσι ηταν στη χωρα μας.

αντωνης είπε...

Τσοτσο, απο που και ως που να μικρομεγαλιζουν; Απο που παιρνουν αυτο το "δικαιωμα";

αντωνης είπε...

Νικολα Λιολ. συμφωνω για το λαϊκισμο.
Καλα να εισαι!

αντωνης είπε...

Σωστο κιτσομιτσο, αλλά μηπως τοτε να τους γυρισει και ο κοσμος την πλατη;

αντωνης είπε...

Καλησπερα Μεροπη. Ειναι λιγακι μπερδεμενοι οι του ΣΥΡΙΖΑ. Σημερα ακουσα οτι ο Αλαβανος ειπε οτι δεν συνεργαζεται με το ΠΑΣΟΚ. Εχθες ομως εθετε 6 προτασεις προς συζητηση.
Ας αποφασισουν τελικα τι θελουν...

αντωνης είπε...

Καλησπερα Μαριαννα.
Συμφωνω οτι ειναι πρακτορες του συστηματος.
Καλο βραδυ!

αντωνης είπε...

Στελιο, φοβερη ατακα αυτη για το βουνο. Συμφωνω 1000%.
:)

NdN είπε...

Κανονικά πρέπει να βγει το ΠΑΣΟΚ και να θέσει 55 προτάσεις για συζήτηση. Το να βγαίνει και να λέει ο Αλαβάνος έλάτε να συζήτησουμε για αυτά τα 6, συγγνώμη αλλά δεν το θεωρώ διάλογο. Διάλογος σημαίνει να συζητηθούν τα πάντα και σε όσα κοινά προκύψουν (μπορεί 1 μπορεί και 1000) να κάνουν μία κοινλη πρόταση που να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών. Τα υπόλοιπα είναι λαικίστικα και νομίζω πως ο κόσμος έχει αρχίσει να τα καταλαβαίνει για τα καλά.

Αυτά φίλε! Καλό βράδυ!

αντωνης είπε...

Ετσι ακριβως καρντασι.
"Αριστερος" λαϊκισμος...

Καλο βραδυ!

Aνεμος είπε...

μάλλον ο συνασπισμός θα κάνει σ΄υμπραξη με το πασόκ αλλά αυτό το στυλάκι που πλασάρει με αφήνει αδιάφορο..

Stendoras είπε...

Γεια σας κι απο μένα,
Τα πράγματα είναι απλά πιστεύω γύρω απ΄το θέμα που θίγεις.
Στις ερχόμενες εκλογές αν υποθέσουμε οτι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία θα γίνει πρόταση συνεργασίας απο το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεχτεί εχει καλώς. Αν δεν δεχτεί που είναι και το πιθανότερο θα πάει το ΠΑΣΟΚ πάλι σε εκλογές ζητώντας την αυτοδυναμία. Εκεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταποντιστεί γιατί θα εχει παρει και την ευθύνη της μη συνεργασίας με το πρώτο κομμα, το ΠΑΣΟΚ δηλαδη. Ο λαός ζητάει υπευθυνότητα σε τετοιες περιπτώσεις. Οπότε στις δευτερες εκλογές θα τιμωρήσει αυστηρά τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιπολαιοτητά του και το ΠΑΣΟΚ θα πάρει ανετη αυτοδυναμία. Θα πρέπει να το σκεφτούν αυτό πολύ στην Κουμουνδούρου γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να ξαναφτάσουν 3%... Αυτό το σενάριο βλέπω πιο πιθανό, περιμένω απόψεις.

αντωνης είπε...

Stendora καλως ηρθες.
Εχω περιπου την ιδια αποψη με σενα και την εχω γραψει και παλιοτερα.

Ειχα γραψει οτι μετα το '89 ηρθε το '93. Και αυτο το "μαθημα" πρεπει να το εχουν υποψη τους οι φιλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Stendoras είπε...

Εχεις δίκιο,
Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο πιο παρανοικό με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ οτι εχει σκοπό να συνεργαστεί με την δεξιά. Η λεει οτι εμεις δεν συνεργαζομαστε με αυτα τα 2 κομματα της εξουσίας και του κεφαλαίου. Μα συγνώμη, αυτοι δεν συνεργάστηκαν το 89΄? Θα μας τρελάνουν εντελώς? Κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ οτι θέλει να κανει συγκυβέρνηση με την ΝΔ ενω αυτοί εχουν κανει ηδη?! Νομίζω οτι χρειάζεται μνήμη αυτος ο τόπος. Αλλά φταίνε και απο την Χαριλάου Τρικούπη που τοσο καιρο τους χαιδεύουν και δεν βγαίνουν να τους εκθέσουν.....

αντωνης είπε...

Stendora, συμφωνω.

Και χαιρομαι ιδιαιτερα που ενας "γειτονας" απο την περιοχη των Μεσογειων (με τα αθλια ποσοστα υπερ της δεξιας στις εκλογες) ειναι εδω στα blogs.

Να εισαι καλα.

Stendoras είπε...

Ασε αυτο ειναι μια πονεμένη ιστορία, είναι ωραία τα Μεσόγεια αλλά αυτός είναι και ενας απ΄ τους λόγους που σε κάνουν να ντρέπεσαι που ζεις εκει, εγω τουλάχιστον ετσι αισθάνομαι....

ΥΓ μπράβο για το blog σου, το βρήκα τυχαία και με συγκίνησε ιδιαίτερα η δημοκρατικότητά του και η έγνοια του για το πολίτη. Συνέχισε ετσι, θα τα λέμε.

αντωνης είπε...

Ετσι ειναι, δεν θα διαφωνησω μαζι σου οσον αφορα τα Μεσογεια.

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια, θα τα λεμε.
:)

Stendoras είπε...

Εγω ευχαριστώ, αν μπορείς κάνε και μια βολτα απ το blog μου, ειναι σε αρχικο στάδιο και χρειάζεται ενισχυση... Τα λέμε.

αντωνης είπε...

το ειδα το blog σου και το εβαλα ηδη στο reader μου.
:)

Ανώνυμος είπε...

Ο Συνασπισμός, έχασε δυστυχώς γι΄ αυτόν, επικοινωνιακά, να κρατήσει τα υψηλά του ποσοστά. Βρέθηκε λοιπόν απ΄ το 18% στο 8% και η πτώση θα συνεχιστεί, μέχρι να βρεθεί κάτω απ΄ το ΚΚΕ. Ο Αλαβάνος παίζοντας το χαρτί του για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν η επιλογή Τσίπρα), πάει να σώσει την παρτίδα κάνοντας όμως πλέον κινήσεις πανικού. Θα χάσει πολύ γρηγορότερα τα επι πλέον ποσοστά του, γιατί ο κόσμος δεν παραμυθιάζεται πλέον τόσο εύκολα. Παραμυθιάζεται μεν, αλλά όχι με την ίδια ευκολία παλαιότερων εποχών.
Φιλί κοραλένιο.

αντωνης είπε...

Ας προσεχαν...
:)

Φιλι.

Matrix είπε...

Εγώ συμφωνώ και για το διαχωρισμό Εκκλησίας Κράτους και για τα άλλα ότι είναι σημαντικά θέματα....

ΑΛΛΑ...

Τι έγινε Αλέκο, πέφτουμε και αλλάζουμε στάση?

Που είναι η υπεροψία των προηγούμενων εβδομάδων?

Την άφησες στα Β.Π. που έχεις και τα υψηλότερα ποσοστά στην Β' Αθηνών μου φαίνεται.

Κλείνω με το ότι οι πολιτικοί πρέπει να γίνουν "πιο" αληθινοί (για να μην μπω αληθινοι), τα άλλα όλα είναι παιχνίδια που ο κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται απο το πρωότ δευτερόλεπτο.

Stendoras είπε...

Oταν ο ΣΥΡΙΖΑ καταλάβει τα λάθη του θα ειναι αργα. Κρίμα....

αντωνης είπε...

Ετσι ειναι Matrix, πεφτει και ριχνει αδεια για να πιασει γεματα. Στο τελος βεβαια θα πιασει να μην πω τι...

Πολυ καλη παρατηρηση περι αληθειας στην πολιτικη και στους πολιτικους.

αντωνης είπε...

Stendora, ας ειναι αργα για το ΣΥΡΙΖΑ. Για το λαο να μην ειναι...

tzonakos είπε...

Καλησπέρα. Αργησα να πάρω χαμπάρι αυτην την ανάρτηση και τωρα πρέπει να διαβάσω 40 σχόλια, κλάψψψ αλλα θα το κάνω.

Λοιπόν, διαφωνώ. Και απευθύνομαι πρώτα στην "Πιπεριά".

Το να προτείνει ο κάθε Αλαβάνος ( λαϊκίζει, δεν το συζητώ, οκ ) πχ να μην γίνει αυτη η *μπιπ* στη Σούδα, αφορά 120% τον Ελληνα φορολογούμενο και την ακρίβεια, γιατι εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη !

Ολα οσα διάβασα και προτείνει έχουν μέσα και κάτι με λεφτά. Λεφτά, λεφτά, λεφτά ! Γι αυτά νοιάζεται σήμερα ο Ελληνας πολίτης.

Αν μίλαγε για το μεροκάματο του αγρότη στην παραμεθόριο τότε θα λέγαμε οτι σκέτα λαϊκίζει.
Δεν λέω οτι ειναι κανας κόπανος ο κ. Αλαβάνος. Καλούτσικος ειναι αλλα δεν θα έκανα κολλεγιά μαζί του. Εγω. Σαν Τζόνης.

Θα επανέλθω, πάω να ανανεώσω το τσίπουρο.

αντωνης είπε...

Καλησπερες Τζονι.
Λαϊκιζει εννοω οτι αν θελει να κανει προτασεις συνεργασιας με οποιονδηποτε δεν το κανεις απο μια συνεντευξη σε εφημεριδα. Το κανεις με τροπο που αρμοζει στη σοβαροτητα ενος τετοιου θεματος.
Οταν το περιοριζει σε μια συνεντευξη, το μικραινει πολυ. Και δειχνει οτι δεν το πιστευει. Απλα το "παιζει εξυπνακιστικα" και μαλιστα τωρα που εσκασε η φουσκα του 20% και λοιπες δημοσκοπικες χαζομαρες.

KΑΡΜΕΝ είπε...

Πρώτη φορά που συμφωνώ με την Αλέκα: «το σχέδιο της ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένα τρύπιο σωσίβιο».

αντωνης είπε...

Αγαπη, το ποιο;;;
χαχαχαχαχα, καλο. Το άλλο με τον Τοτο το ξερεις;

Καλο σου βραδυ!!!
:)

molemou είπε...

kALIMERA OLI MERA

αντωνης είπε...

καλη σου μερα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Βρε ψυχή μου...αναρωτιέσαι τώρα, γιατί ο κάθε "Αλέκος" χορεύει; Μα κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;
Θα συν-φάμε...θα συν-πιούμε.... θα συν-κλέψουμε...πάει το πράγμα...
΄Ασε τα βούρλα να τρέχουν στις κάλπες....

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

αντωνης είπε...

Γλαρενια, δεν θεωρω οτι 7 εκατ. Ελληνες ειναι βουρλα.
Συγνωμη, αλλά η αποψη σου ειναι βαθια αντιδημοκρατικη.

Stendoras είπε...

Λίγα τα ψωμιά τους....
Ο λαός ψιλοξύπνησε.

κάκος είπε...

Αγαπητέ Αντώνη , αν νομίζεις ότι αυτά τα σημεία που αναφέρεις δεν έχουν καμμία σχέση με τα προβλήματά ΜΑΣ , τότε κάνε αντιπαραβολή της επισήμανσης σου με κόκκινα γράμματα στην κεφαλή του blog σου και προσπάθησε να δώσεις απαντήσεις μόνος σου .

αντωνης είπε...

Κακο, εγω απλα αντεγραψα ενα ποστ που εγραψε καποιος αλλος για το ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσωπικα δεν ειναι προβλημα τεραστιο η απλη αναλογικη ουτε και τα ΚΕΣ.

Οταν υπαρχει κοσμος που πειναει και πολλοι δεν μπορουν να βγαλουν το μηνα τους, ειναι μηπως πολυτελεια να συζηταμε για την απλη αναλογικη;
Το πρωτο μελημα θα επρεπε να ειναι κατα τη γνωμη μου το να πεσει αυτη η σουπερ ταξικη κυβερνηση ΤΩΡΑ κιολας.

Και οχι τα κομματα της αντιπολιτευσης να καθονται να συζητανε.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αντώνη μου, σου μετέφερα τι σκέπτονται για λόγου μας οι 300...
Αμφιβάλλεις πως ως βούρλα μας αντιμετωπίζουν;
Καλό σου ξημέρωμα,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

αντωνης είπε...

Συγνωμη Γλαρενια, λαθος το καταλαβα.

Καλο ξημερωμα και σε σενα.

:)

αντωνης είπε...

stendora, μακαρι...

dyosmaraki είπε...

Κάποια μέτρα που προτάθηκαν από τον Αλαβάνο και βέβαια αφορούν και τον μέσο Ελληνα αλλά πάιζει ρόλο και το timing που προτείνονται.

1. Για την ΟΑ θα περίμενα όχι μόνο ο ΣΥΝ αλλά και κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης να είχε πάρει σαφείς θέσεις νωρίτερα και να είχε ασκήσει πιέσεις για να μην φτάσουμε στο σημερινό σημείο. Κανένα κόμμα δεν το έκανε. Σαφώς όμως το θέμα της ΟΑ καίει ΟΛΟΥΣ τους πολίτες γιατί το κόστος της θα βγει από τον Δημόσιο τουρβά που πληρώνουμε όλοι. Τώρα πιστεύω πως it's too late.

2. Ο χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους δεν αφορά τον μέσο Ελληνα όταν οι μισθοί των παπάδων καταβάλλονται από το Δημόσιο ενώ με τα κονδύλια αυτά θα μπορούσαν να ενισχύουν τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις. Είναι πάντως ένα επιχείρημα που θέλει πολύ δουλειά και κυρίως πολύ χρόνο.

3.Το θέμα του Βατοπεδίου σαφώς και αφορά τον μέσο Ελληνα, αφού για κάθε ακίνητο που ανήκει στο Δημόσιο έχουν καταβληθεί χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από το πορτοφόλι των πολιτών. Δεν μπορεί λοιπόν μια ΚΕΔ Κτηματική εταιρεία του Δημοσίου να διαχειρίζεται και να ανταλλάσει με λανθασμένο τρόπο αυτήν την ακίνητη περιουσία. ια στιγμή (μόλις περάσει η πρώτη μπόρα). Πάντως αυτήν την πρόταση όπως και άλλες που αναφέρονται σε αυτό το θέμα τις θεωρώ ουτοπικές αφού μόλις κοπάσει ο ντόρος το πιθανότερο είναι να μπει και αυτή στο αρχείο "λόγω ελλείψεως επαρκών στοιχείων".

4. Φυσικά και αυτή η πρόταση αφορά κάθε μέσο Ελληνα που στέλνει το παιδί του να φοιτήσει σε αυτές τις σχολές χωρίς ουσιαστικά να είναι βέβαιος πως τα χρήματα που θα καταβάλλει θα πιάσουν τόπο με ένα αναγνωρισμένο πτυχίο. Βέβαια το ζήτημα δεν είναι η κατάργηση των σχολών αυτών, αλλά το ξεκαθάρισμα του τοπίου με κρατική παρέμβαση. Για παράδειγμα εάν αυτές οι σχολές ΔΕΝ είναι εξουσιοδοτημένες να χορηγούν πτυχία Πανεπιστημίων του εξωτερικού πως τους επιτρέπει το ίδιο το κράτος να δημοσιοποιούν παραπλανητικές καταχωρήσεις στον Τύπο, αφού κάτι τέτοιο θεωρείται εξαπάτηση? Από όσο γνωρίζω πάντως η Ευρωπαϊκή Ενωση μας σέρνει στα δικαστήρια επειδή ακριβώς εμμένουμε σαν χώρα να μην τα νομιμοποιούμε, δεν ξέρω επομένως κατά πόσο είναι παράνομη η δράση αυτών των σχολών και κατά πόσο μπορούν να κλειστούν. Οσο για την υπεράσπηση του δημοσίου Πανεπιστημίου δεν είμαι σύμφωνη όσο κάποιες συνθήκες δεν αλλάζουν (μεγάλη κουβέντα δεν θα ήθελα να επεκταθώ εδώ). Πάντως εάν ήμουν γονιός και βέβαια θα με ενδιέφερε άμεσα αυτό το θέμα.

5. Η απλή αναλογική θεωρώ πως είναι ένα αίτημα που αφορά την ελεύθερη και δημοκρατική επιλογή κάθε πολίτη. Κανείς δεν θα ήθελε για παράδειγμα εάν δεν ψηφίζει ΛΑΟΣ να πάει η ψήφος του στο ΛΑΟΣ (τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου κόμματος).
Στην Ιταλία κάποτε ανεβοκατέβηκαν 30 κυβερνήσεις (σε μικρό χρονικό διάστημα)επειδή ακριβώς δεν μπορούσαν να πιάσουν συγκεκριμένα ποσοστά. Τι να κάνουμε δηλαδή? Ας προσπαθήσουν τα κόμματα να αυξήσουν τα ποσοστά τους ελκύοντας την αληθινή ψήφο του πολίτη και όχι με κλεψιμέϊκες ψήφους από άλλα κόμματα....
Θεωρώ πάντως αυτή την πρόταση ουτοπική αφού κανείς από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχει την πολιτική βούληση να το κάνει αφού απλά ...δεν συμφέρει...

6. Δεν έχω άποψη

Για να καταλήξω πιστεύω πως όλα τα θέματα που συμπεριελήφθηκαν στην πρόταση για συνεργασία, δεν είναι θέμα προτεραιοτήτων του ΣΥΝ αλλά πιθανός κοινός τόπος διαπραγμάτευσης με το ΠΑΣΟΚ για κοινή τακτική. Κάποιες όμως προτάσεις όπως η 5 δεν νομίζω πως θα γίνει ποτέ αποδεκτή από το ΠΑΣΟΚ γιατί απλά ...δεν συμφέρει...

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν θα ήμουν αντίθετη στις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων εφ'όσον από την αρχή είναι ξεκάθαροι οι όροι κάθε συνεργασία.

Για αυτό που είμαι βέβαιη είναι πως όλες αυτές οι προτάσεις σαφώς και αφορούν τον μέσο πολίτη με όλο το σεβασμό στην άποψη της κόκκινης πιπεριάς και όσων δεν συμφωνούν με αυτό.

ΥΓ. Κακή συνήθεια, το σχόλιο να είναι μεγαλύτερο από την ανάρτηση....!!!! Κάποτε ελπίζω να την κόψω!

αντωνης είπε...

Δυοσμαρακι, σου εχω ξαναπει. Δεν ενοχλουν τα μεγαλα σχολια.
1. Φυσικα και το θεμα ειναι παρα πολυ σοβαρο, γι' αυτο και υπηρξε απο εμενα ξεχωριστη αναρτηση στην οποια εγινε μια πολυ ωραια συζητηση.

2. Μεταξυ μας πιστευω οτι δεν θα γινει στο κοντινο τουλαχιστον μελλον αυτος ο χωρισμος.

3. Δεν ειναι η πρωτη φορα που μονες αποκτουν τετοιες περιουσιες. Εχω την εντυπωση οτι εχει παρει διαστασεις γιατι εμπλεκονται πολλαπλα συμφεροντα. Και φυσικα δεν περιμενω να γινει κατι.

4. Το θεμα της εκπαιδευσης καταρχας και επειτα της παιδειας ειναι πολυ μεγαλα για να ευτελιζει καποιος σε μια επικοινωνιακη προταση για δηθεν συνεργασια.

5. Δεν συμφωνω με την απλη αναλογικη. Πιστευω οτι θα οδηγησει τη χωρα σε ακομα μεγαλυτερο μπαχαλο απο οτι ειναι σημερα.

6. Και σε αυτο το θεμα πιστευω οτι δεν θα το αποφυγουμε.


Εγω εδω και αρκετο καιρο ειμαι υπερ των συνεργασιων των κομματων. Αλλά με σωστο τροπο, και οχι πετωντας πυροτεχνηματα. Και αυτο το κανουν ολα τα κομματα.
Πραγμα που δειχνει κατα τη γνωμη μου οτι στην ουσια κανενα κομμα δεν επιθυμει να συνεργαστει με κανενα άλλο.
Αλλο βεβαια αν τους "αναγκασει" καποια μερα ο λαος με την ψηφο του να το κανουν αυτο.

Καλο μεσημερι!