Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Φιλε, για σενα και τους ομορφους αγωνες σου

Το βρηκα εδω και το δημοσιευω και εγω, επειδη το νιωθω μεσα απο την καρδια μου. Φιλε, κρατατε οσο μπορειτε.
Δεν ειναι πολυ φιλε, το ξερω, αλλά δηλωνω τη συμπαρασταση μου. Για παρα πολλους λογους, τον εξης ενα. ΓΙΑ ΣΕΝΑ.


Φιλαράκια μου καλά,
αν και δεν ακούγεται τίποτα απο τα ΜΜΕ (για ευνόητους λόγους) οι λιμενεργάτες συνεχίζουμε για τρίτο μήνα τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και την "παραχώρηση" της σε ξένους επενδυτές...
Λάβετε γνώση λεπτομερέστερα απο τα κάτωθι άρθρα και διαδώστε τον αγώνα μας αφού δεν το κάνει κανένας άλλος...

30 σχόλια:

marianaonice είπε...

Πέρασα για να ευχηθώ καλή Τσικνοπέμπτη και έπεσα σε καινούρια ανάρτηση. Λοιπόν το πρόβλημα Αντώνη μου του ΟΛΠ έχει δρομολογηθεί από πολύ παλιά, απλά τώρα έφθασε η ώρα της υλοποίησης στα πλαίσια του γενικότερου σχεδίου του ξεπουλήματος των πάντων!! Εκτελούν εντολές και εξυπηρετούν μεγαλοσυμφέροντα, μοιράζοντας πίττες από τη δημόσια περιουσία. Φοβάμαι ότι ο αγώνας είναι μάταιος! Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό παρελθόν και όλοι θα συνεχίσουμε το ατάραχο ύπνο μας!!!
Τέλος πάντων. Καλό ξημέρωμα φίλε μου και τώρα τι καλή Τσικνοπέμπτη να σου πω, αφού έρχεται Παρασκευή.
Πάντως ελπίζω να το τσίκνισες και να πέρασες καλά. Εγώ δυστυχώς έμεινα σπίτι και το τσίκνισμα ήταν από ένα ...σουβλάκι!! Χα,Χα,Χα!!

αντωνης είπε...

Καλημερα Μαριαννα. Κανεις αγωνας δεν ειναι ματαιος, προς Θεου. Και πολυ καλα κανουν τα παλληκαρια και το παλευουν.

Απο τσικνισμα καλα πηγαμε. Τα καλα της "μονοκατοικιας" βλεπεις. Εχουμε απ' ολα τα κομφορ (ψησταριες κτλ)

:)

Thalassini είπε...

Kαλημέρα Αντώνη μου! Ελπίζω να το τσικνίσατε ωραία χτες!
Φιλιά:)

Meropi είπε...

Αντώνη μου, καλημέρα.
Θα σε στενοχωρήσω λίγο σήμερα. Δεν είμαι βέβαια υπέρ της παραχώρησης του ΟΛΠ σε ιδιώτες (μακριά από μένα τέτοια σκέψη), αλλά τα φιλαράκια σου οι λιμενεργάτες δεν έχουν και τόσο χαμηλές αμοιβές....σε τίποτε δεν θυμίζουν εργάτες. Σε μια υπόθεση που έτυχε να χειριστώ τώρα τελευταία διαπίστωσα με έκπληξη ότι οι αμοιβές τους κυμαίνονται μεταξύ 50.000 έως και 90.000 ευρώ ετησίως. Θα μου πεις ότι η δουλειά τους είναι δύσκολη. Πολύ πιο δύσκολη είναι του άντρα μου (γιατρός του ΕΣΥ), του οποίου οι ετήσιες απολαβές είναι πολύ μικρότερες. Και όχι ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ.
Την καλημέρα μου

NdN είπε...

Παράξενη κατάσταση αυτή στα λιμάνια. Και εγώ δεν είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι από την απεργία των λιμενεργατών υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που δεν μπορούν να άνουν τη δουλειά τους, οι πελάτες και οι προμηθευτές δεν θα τους εμπιστευτούν ξανά λόγω καθυστερήσεων στις παραδόσεις κτλ.

Εκτός λοιπόν από τους λιμενεργάτες, ας σκεφτούμε λίγο και τους άλλους.

Καλημέρα καρντάσι και καλό ΣΚ!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αντώνη μου καλημέρα...
Ο ορισμός της φιλίας γράφεται έτσι απλά στην καθημερινή μας φάση όταν δίνεις χέρι συμπαράστασης στον αδερφό και δεν τον καταδικάζεις σύμφωνα με τις "αμοιβές" του.
Σίγουρα οι συνθήκες που εργάζεται ένας λιμενεργάτης είναι πολύ καλύτερες απο ενός γιατρού γι' αυτό και μας έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια σε διαδηλώσεις...
Όσο για την επαλήθευση των λεγομένων περί αμοιβών αναρτώ σχετικό μισθοδοσίας...
Σε φιλώ

marianaonice είπε...

Μετά το σχόλιο της Μερόπης που γνωρίζει ίσως καλύτερα τα πράγματα εκεί στον Πειραιά, ήθελα να προσθέσω ότι ίσως να μην είναι τυχαίο το ότι ο αγώνας τους αυτός δεν έχει τύχει της εμφανούς συμπαράστασης του κόσμου και ίσως και των ΜΜΕ που απηχούν την κοινή γνώμη καμιά φορά... Ίσως να μην είναι άμοιροι της σημερινής τους αφάνειας στον αγώνα τους για μη ιδιωτικοποίηση, τον οποίο βέβαια σε κάθε περίπτωση συμμερίζομαι...
Χαίρομαι που το τσίκνισες καλά. Και του χρόνου σου εύχομαι. Καλό μεσημέρι.

αντωνης είπε...

απαντω
@Θαλασσινη, ωραια ητανε. Φιλια.
@Μεροπη, δεν ειμαι αντιπαλος με κανενα εργαζομενο, οσα χρηματα και αν βγαζει. Αλλου πρεπει να ριχνουμε τα βελη μας.
@Νικο, ενας αγωνας παντα εχει "παραπλευρες" επιπτωσεις.
@Στελλαρα, ειναι το ελαχιστο που μπορω να κανω.

@ Προς ολους.
Συμμαχοι πρεπει να ειμαστε προς τον καθε εργαζομενο και οχι αντιπαλοι. Αυτα τα διαιρει και βασιλευε τα σκαρφιζονται οι κυβερνησεις και τα αφεντικα για να ειμαστε παντα απο κατω. Και εγω προχθες εκανα 2 ωρες να ερθω στη δουλεια, γιατι ειχε σταση το μετρο, αλλά δεν τα εβαλα με τους εργαζομενους. Τα εβαλα με ολους τους Ελληναρες που μολις ακουσαν για την σταση του μετρο, πηραν τα αυτοκινητα τους για να κατεβουν στο κεντρο. Και ημασταν ολοι μαζι φρακαρισμενοι. Σημειωτεον οτι εγω κατεβηκα με 2 λεωφορεια. Ουτε καν διανοουμαι να κατεβω με το αμαξι στο κεντρο.

αντωνης είπε...

Για να γινει ακομα πιο ξεκαθαρη η θεση μου, θελω να πω τα εξης.
Πρωτον δεν πιστευω οτι οι μισθοι που ανεφερε η Μεροπη, αντανακλουν το μ.ο. των μισθων των λιμενεργατων.
Δευτερον, Μαριαννα διαφωνω καθετα και οριζοντια οτι τα ΜΜΕ απηχουν την κοινη γνωμη. Τα συμφεροντα των αφεντικων τους απηχουν και μονο αυτα. Κυριως αναφερομαι στα τηλεοπτικα μεσα.
Τριτον, ποσα χρονια εχεις να δεις συμπαρασταση του κοσμου στα αιτηματα μιας απεργιας ενος κλαδου; Αφου μας εχουν καταντησει ολους μας να νοιαζομαστε μονο για την παρτη μας και να μην μας ενδιαφερει εστω και αν καιγεται ο διπλανος μας.
Τεταρτον, την οποια ευθυνη για την οχι καλη λειτουργια ενος κλαδου ή μιας υπηρεσιας δεν την εχουν οι απλοι εργαζομενοι. Πρωτα ευθυνονται οποιοι αποφασιζουν για τον ορισμο της διοικησης, επειτα οι διοικησεις και σιγουρα οι περισσοτεροι απο τους μεγαλο-συνδικαλιστες. Αλλά οχι οι απλοι εργαζομενοι.
Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

Και μια απαραιτητη σημειωση προς αποφυγη παρεξηγησεων. Δεν αντιδικω προσωπικα με κανενα απο οσους εχουν την καλοσυνη να γραφουν εδω. Αποψεις ανταλλασουμε και δεν ειναι υποχρεωτικο να συμφωνουμε σε ολα.

νατασσΆκι είπε...

Πρώτα να σου πω μπράβο -για τη συμπαράσταση στο φίλο.

Δεν έχω παρακολουθήσει ακριβώς όλη την ιστορία, και δεν ξέρω και δε με νοιάζει πόσα παίρνουν οι άνθρωποι που δουλεύουν στο λιμάνι ή οι γιατροί ή οι δικηγόροι
(αν κάτσει να ψάξεις ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τους τεράστιους μισθούς, σ' αυτή τη χώρα..)
Ξέρω ότι η δουλειά τους είναι σκληρή, κι ότι τώρα κάποιοι κινδυνεύουν να την χάσουν. Αυτό μου φτάνει, για να είμαι δίπλα τους.

Φιλιά, Καλό Σαββατοκύριακο

αντωνης είπε...

Ετσι ακριβως Νατασσα!
Φιλια + καλο ΣΚ
+ Περαστικουλια!

tzonakos είπε...

Aλλο ενα ξεπούλημα, αυτο των λιμανιών.
Συμπαράσταση στους ανθρώπους που δεν ειναι απλά η δουλειά τους, αλλα αγαπούν αυτο που κάνουν !
Ειχα γράψει κατι σχετικά.
Να ξέρουν οι άνθρωποι των λιμανιών πως τους σκφτόμαστε και συμπαραστεκόμαστε. Οπως μπορούμε !

αντωνης είπε...

Γεια σου Τζονακο!!!
Ετσι φιλε, ετσι!!!

M-meggie είπε...

Να γιατί φοβόνται τα blogs όλοι ανεξαιρέτως από τους κρατούντες. Εγώ νόμιζα πως είχε λήξει η απεργία τους. Δεν άκουσα κουβέντα στις ειδήσεις της τηλεόρασης, διαβάζω εφημερίδα μόνο την Κυριακή και βλέπω λίγο το πρωΐ πριν φύγω για δουλειά τον Λυριτζή - Οικονόμου.

αντωνης είπε...

Νοτα, πολυ σωστο αυτο που λες.
:)

marianaonice είπε...

Αντώνη,
για να ξεκαθαρίσω και εγώ τη θέση μου από την αρχή είπα ότι δεν συμφωνώ με το ξεπούλημα που έχει δρομολογηθεί από παλιά, γιατί όπως λέει και το γελαστό απόγευμα αυτό θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για τους λιμενεργάτες αλλά για όλους μας! Όπως και σε όλους τους τομείς φυσικά. Σαφώς και οι αποδοχές δεν παίζουν ρόλο για το δίκαιο ή μη των αγώνων των εργαζομένων. Όμως καμιά φορά οι επιλεκτικά υψηλές αποδοχές σε ορισμένους, ίσως λειτουργούν ως φρένο στον αγώνα των λοιπών!...
Δεν λέω ότι τα ΜΜΕ απηχούν την κοινή γνώμη, αλλά ότι καμιά φορά απηχούν την κοινή γνώμη, με την έννοια ότι για λόγους τηλεθέασης ή πώλησης φύλλων των εφημερίδων, αναγκάζονται να εναρμονίζονται με την κοινή γνώμη, για να ...πουλάνε!! Τέλος εκφράζω τον προβληματισμό μου, μήπως και οι ίδιοι οι λιμενεργάτες (και δεν εννοώ όλους, αλλά κυρίως τους συνδικαλιστές τους) δεν έπραξαν ό,τι έπρεπε για να γίνει γνωστός ο αγώνας τους και τα δίκαιά τους!!!
Πάντως αν πετύχουν τη ματαίωση του ξεπουλήματος θα είναι νίκη και δική μας!! Είμαστε στην ίδια πλευρά Αντώνη και όχι αντίθετα, απλά τον τελευταίο καιρό, (για λόγους που κάποτε ίσως μάθετε) έχω γίνει καχύποπτη με όσους ηγούνται σε αγώνες εργαζομένων και φοβάμαι για τις προθέσεις τους!!...
Καλό απόγευμα.

Νατασα είπε...

Ξεκίνησα να διαβάζω και να διαμορφώνω μια άποψη για το θέμα
Άρχισα να διαβάζω τα σχόλια, ένα ένα, και να συμφωνώ με κάποια .
Έως που στο τέλος το μόνο που έμεινε στην σκέψη μου ήταν
Και ποιον νοιάζει η σκέψη μου και η άποψη μου ;
Σε αυτούς ίσως που δεν μπορούν να κάνουν κάτι επί του θέματος
Όπως και εγώ. Οπότε…αεί στο καλό μου, καλό Σαβ/Κυρ. :)

αντωνης είπε...

@Μαριαννα, καλο απογευμα :)
@Νατασα, καλο ΣΚ

Βάσσια είπε...

Αγωνίζονται οι άνθρωποι, και έχουν δίκιο.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.

Δεν μπορεί όμως κάποιος να παραδίδεται αμαχητί.

Καλησπέρα

αντωνης είπε...

Καλησπερα Βασια
Εξυπακουεται οτι συμφωνω
:))

Alexander είπε...

Φίλε Αντώνη καλησπέρα. Μπράβο για το σχόλιο όσον αφορά στον ΟΛΠ. Κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος. Η μεγαλύτερη παγίδα που μας στήνουν είναι η παραπληροφόρηση, και η εντύπωση πως ότι και να κάνουμε τίποτα δεν αλλάζει.
Με λύπη μου διάβασα το σχόλιο της "Μερόπης". Μάλλον η εν λόγω κυρία θα χειρίστηκε υποθέσεις ολίγων και εκλεκτών και όχι της πλειοψηφίας των λιμενεργατών. Μπορεί εκεί στα ρετιρέ που βρίσκεται να μην μπορεί να δει τι γίνεται χαμηλά, στους εργάτες που αμοίβονται με 700€ μισθό και είναι πολλοί πίστεψέ με. Έπειτα δεν είναι μόνο το θέμα του μισθολογίου και του ασφαλιστικού είναι και ότι η διαχείρηση πλέον των λιμανιών περνάει σε ξένα χέρια. Θα διαφεύγει μάλλον της κυρίας ότι μία εταιρεία φύλλαξης πρόκειτε να αναλάβει τη διαχείρηση λιμανιόύ και οι διοικούντες αυτής διώκονται ποινικώς για εμπόριο ναρκωτικών. Δηλαδή παραχωρούμε τα λιμάνια μας στους εμπόρους ναρκωτικών και όπλων? Μην τρελαθούμε.
Δεν βλέπει η κυρία που οδεύουμε? Σε λίγο καιρό ο σύζυγός της δεν θα είναι γιατρός του ΕΣΥ αλλά γιατρός ιδιωτικού ιδρύματος γιατί θα ξεπουληθεί και αυτό και όποιος έχει θα γλυτώνει, όποιος όχι θα πεθαίνει.

αντωνης είπε...

Επειδη αυτο που κανει ο οποιος "Alexander" αντιβαινει τους κανονες που υπαρχουν εδω, θα ηθελα να παρακαλεσω οποιον μπαινει και γραφει εδω να εχει τουλαχιστον μια "ταυτοτητα". Ανωνυμα ή ημιανωνυμα σχολια εγω δεν δεχομαι εδω μεσα.
Σταματω εδω για σημερα.
Απο αυριο οποιος γραφει εδω και δεν εχει προφιλ, τα σχολια του θα διαγραφονται αυτοματα και χωρις καμια παρεξηγηση.
Ευχαριστω και καλο βραδυ.

tassoula είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Νατασσάκι!
Καλό σαββατοκύριακο!

αντωνης είπε...

Καλο Σαββατοκυριακο Τασσουλα!
Φιλια!

Thalassini είπε...

Καλό μήνα Αντώνη! Φιλιά πολλά!

αντωνης είπε...

καλο μηνα Θαλασσινη!!!
φιλουρες!!!

παρα λιγο αεριτης είπε...

Καλημέρα παιδιά της καμένης Ελλάδας
Δεν νομίζω ότι κάποιος από εμάς έχει ξεχάσει την καταστροφή του καλοκαιριού από την πύρινη λαίλαπα. Μόνο οι ιθύνοντες ξέχασαν τους ανθρώπους που έχασαν οικογένειες, περιούσιες και δουλειές. Τους έδωσαν τότε κάποια ψίχουλα γιατί είχαν τις εκλογές μπροστά τους και μετά ….τίποτα. Αλλά πάντα στην Ελλάδα δεν την πληρώνει αυτός που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό αλλά ο πιο αδύνατος.
Έτσι και στην περίπτωση των λιμενεργατών (άλλα και άλλων 2000 εργαζομένων, υπαλλήλων χειριστών οδηγών τεχνικών) τους ζητάμε να απολογηθούν γιατί έπαιρναν ένα καλό μισθό. Γιατί η φίλη μας η Μερόπη που λέει ότι γνωρίζει τα πράγματα, πετάει ένα νούμερο και φεύγει. Πράγματι κάποιοι εργάτες τα πήραν αυτά τα χρήματα, μάλλον για να κυριολεκτούμε τους τα έδωσαν μέσα από συμβάσεις και μάλιστα η τελευταία από αυτές ήταν μέσα από δικαστική διαιτησία. Ο λόγος που τα έπαιρναν δεν είναι ότι είχαν μεγάλο μισθό όπως μας δείχνει και ο Στέλιος από την απόδειξη πληρωμής, αλλά το ότι έκαναν 700, ναι καλά διαβάσατε επτακόσια, μεροκάματα ετησίως. Μεροκάματα κάτω από οποιαδήποτε καιρικές συνθήκες, ζεστή κρύο βροχή χιόνια καύσωνα μέρα και νύχτα. Το λιμάνι βλέπεται είναι κλειστό 2 μέρες το χρόνο, Χριστούγεννα και Πάσχα. Όλες οι άλλες μέρες είναι εργάσιμες. Ας μας πει τώρα η Μερόπη αν ο σύζυγος της δούλευε τόσα ημερομίσθια, έλειπε από την οικογένεια του συνέχεια, μέσα σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς να πηγαίνεις για εξέταση και να σου λέει ελάτε τον άλλο μήνα, πόσες θα ήταν οι ετήσιες απολαβές του.
Ο ΟΛΠ είχε να προσλάβει εργάτες από το 1989. Όλο αυτό το διάστημα έφευγαν στις συντάξεις άλλοι πέθαιναν από την «εύκολη» δουλειά αλλά προσλήψεις δεν γίνονταν.
Οι διοικήσεις όλων των ετών έκαναν την δουλειά τους, έβγαινε ο ΟΛΠ κερδοφόρος, και τώρα τους ζητιάνε τα ρέστα και τους λένε ότι παίρνουν πολλά. Ο πλήρης παραλογισμός. Αλλά υπάρχει και άλλος, χειρότερος. Την στιγμή που συζητάμε για το ασφαλιστικό ότι δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία κ.τ.λ., το κράτος επιδοτεί με 93 εκ. ΕΥΡΩ την εθελουσία έξοδο από τον ΟΛΠ ώστε όταν έρθει ο ιδιώτης να έχει μόνο νέους εργαζόμενους, χωρίς πολλά δικαιώματα και με περισσότερες δυνάμεις.
Πείτε τώρα εσείς αν είχατε μια εταιρεία που είχε κέρδη 9μηνου 30 εκ., χωρίς να υπολογίζουμε τα χρήματα που δίνονται για κοινωφελείς σκοπούς και έργα μέσα στον Πειραιά τα οποία όποιος κυκλοφορεί στον Πειραιά τα απολαμβάνει, θα την παραχωρούσατε για 8,1 εκ. το χρόνο συν 50 εκ. προκαταβολή; Εγώ με 20 χρόνια εμπειρία στο εμπόριο όχι.
Καλή σας μέρα

Μετεωρίτης είπε...

Θα μπω να διαβάσω τι έγραψε
και το "γελαστό απόγευμα" που κάτι θα ξέρει, από την άλλη πλευρά..

ξέρω κι εγώ...

δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα
αλλά δεν είμαι και πολύ υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων
(ίδρωσα μέχρι αν τη γράψω τη λέξη...
άλλοι δεν χύνουν σταγόνα ιδρώτα!!)

Alexander είπε...

Αντώνη συγνώμη, το προφιλ ενημερώθηκε

αντωνης είπε...

Αλέξανδρε καλησπερα!
Ευχαριστω! Εισαι ευπροσδεκτος και να γραφεις και να περνας.

(δεν ηταν αναγκη να ζητας συγνωμη παντως)