Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ε ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΗΜΑΡΤΟΝ!


Τι εκανε παλι αυτη η παναθλια κυβερνηση; Το ειδα σημερα στα περιπτερα και δεν πιστευα στα ματια μου. Μετα φροντισα να διαβασω και οσα γραφτηκαν για το θεμα.
Συναντηθηκε λεει η υπουργος επι των εξωτερικων θεματων (κορη του γνωστου "εφιαλτη") με τους αρχηγους των κομματων της αντιπολιτευσης και με τον αξιοτιμο Προεδρο της Ελληνικης Δημοκρατιας για να τους ενημερωσει για τα νεα δεδομενα στο εθνικο θεμα, το λεγομενο "Μακεδονικο". Και δεν τους αφησε κανενα κειμενο για να ενημερωθουν καλυτερα, με προσχημα οτι οι λεπτοι διπλωματικοι χειρισμοι θα δυσκολευονταν αν δεν ηταν εμπιστευτικο το κειμενο του διαμεσολαβητη.
Ειναι δυνατον να εχουν δωσει το κειμενο σε μια, υποτιθεται, αντι-κυβερνητικη εφημεριδα; Που παμε; Δεν μπορω να το χωνεψω.
Τοσο πολυ εχουμε ξεπεσει πλεον ως Ελλαδα; (συγνωμη για τους χαρακτηρισμους, αλλά αυτη η παναθλια κυβερνηση υποτιθεται οτι εκπροσωπει ολους τους Ελληνες και τους καημενους που την ψηφισαν και οσους ψηφισαμε αλλα κομματα). Εμ, δεν γινεται ετσι εξωτερικη πολιτικη κα υπουργε.
Ως Ελλην πολιτης εχω εκνευριστει τοσο πολυ μετα απο αυτο που ο,τι και να πω ειναι λιγο (ασε που δεν θα πιασει και τοπο με τοσο παχυδερμισμο που υπαρχει παντου).
"Αξιοτιμε" κ. πρωθυπουργε, ανεχεστε ακομη αυτη την κυρια να ειναι στη θεση της;
Εσεις κυριοι της αντιπολιτευσης, ετσι θα το αφησετε το θεμα; Με μια δυο ξερες ανακοινωσεις και κανα δυο συνεντευξεις; Που ειναι αραγε ολοι εκεινοι οι υπερ-πατριωτες Μακεδονες; Ο λαλιστατος Παγκαλος; Ο νεοεισελθων και πολλα υποσχομενος κ. Τσιπρας;
Φανταζεστε αυτο να το ειχε κανει ο οποιοσδηποτε αλλος υπουργος εξωτερικων τι θα γινοταν; (ειδικα ενας που εχω στο μυαλο μου, αμαν τι θα του ειχαν σουρει) Τοσο πολυ στα ωπα ωπα τους εχει η κ. υπουργος και δεν μιλαει κανεις;
Οι λαλιστατοι βολευταδες μας που βγαινουν λαβροι και ομιλουν επι δικαιων και αδικων που βρισκονται σημερα; Ο Σαμαρας, που υποτιθεται οτι ειχε ριξει ολοκληρη κυβερνηση γιατι σημερα δεν λεει τιποτα;
Οι μεγαλο δημοσιο-καφροι τι να εκαναν σημερα αραγε; Μηπως και στεναχωρηθηκαν που δεν το ειχαν "αποκλειστικο" στα τηλε-δελτια των 8 και τους προλαβε ο Ψυχαρης;

Εσεις αξιοσεβαστε κ. Παπουλια (και το εννοω) γιατι δεν τους καλειτε ολους στο Προεδρικο Μεγαρο να τους τραβηξετε λιγο τα αυτια;
Εν τελει ας παραιτηθειτε.

Εδω μιλαμε για ενα εθνικο θεμα για το οποιο εχει χυθει αιμα προγονων. Δεν μπορειτε να παιζετε αλλο με την υπομονη μας. Αν εχετε αποφασισει τον συμβιβασμο ή αν με τις μαλακιες σας, ολος ο κοσμος τους αποκαλει ηδη Μακεδονια, βγειτε και πειτε το. Καθαρα και ξαστερα.
Εξηγειστε στο λαο οτι τα τελευταια 50 χρονια τα εχετε κανει θαλασσα ολοι σας σε αυτο το θεμα, και παρασυρατε και το λαο σε λαθος εκτιμησεις και διαμαρτυριες.
Και οτι ετσι οπως ειναι τα πραγματα, θα προσπαθησουμε να κανουμε οτι ειναι δυνατον. Προτεινετε μια ονομασια (οπως αυτη που ειχαν πριν το 1950 -Βαρδαρια νομιζω οτι λεγοταν τοτε- ή μια συνθετη ονομασια του στυλ Σλαβο-Μακεδονια) και παλεψτε ωστε να γινει κατι τετοιο. Αλλα βγειτε και πειτε τα πραγματα οπως εχουν. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΣΑΣ.

Α ρε καημενη Ελλαδιτσα, απο το κακο στο χειροτερο παμε...

33 σχόλια:

Elli είπε...

Ρε Αντώνη, εδώ χτές στο alter, είχε Λοβέρδο, Γκιουλέκα και Άδωνη. ΟΙι 2 πρώτοι ζήτημα να μίλησαν 5 λεπτά και οι 2 μαζί ενώ ο 3ος παραλυρούσε κανένα τέταρτο! Και οι δημοσιογράφοι τον άφηναν. Οι φασίστες μας πολιορκούν...

M-meggie είπε...

Αντώνη μου γιατί είσαι εκνευρισμένος; Το ζητούμενό τους δεν είναι να κάνουν εξωτερική πολιτική αλλά να μας προετοιμάσουν σιγά σιγά για ένα ακόμα φιάσκο. Γι'αυτό διέρευσε η επιστολή.
Αλλά βρε Αντώνη, χαριτωμένη η κα υπουργός;;;
Ξέρω και εγώ; τι να πω; σαν λοχίας στον γερμανικό στρατό μου φέρνει.

Καλημέρα σου.

αντωνης είπε...

@Ελλη, αφου αντεχεις και παρακολουθεις ειδησεις μπραβο σου.
@Νοτα καλημερα. Δεν γινεται να μην εκνευριζομαι. Το χαριτωμενη ηταν αστεϊσμος, αλλά τωρα που το λες θα το σβησω.

αντωνης είπε...

Δεν μπορω Νοτα μου να μην εκνευριζομαι οταν νιωθω οτι με δουλευουν. Και αντε στα υπολοιπα, να το ανεχθω. Αλλά στα εθνικα θεματα ΟΧΙ.

Swell είπε...

Καλημέρα Αντώνη, μιλάς για την επόμενη (πιθανότατα) πρωθυπουργό της Ελλάδας. Όσο για το Λαμπράκη, δεν υπήρξε ποτέ ελληνική κυβέρνηση που να μην τον γλείφει. Το ήθος με το ήθος πάει. Κι αν δεν πηγαίνει, το "σπρώχνει" ο Ψυχάρης.

αντωνης είπε...

καλημερα Swell.
Αν γινει και η Ντορα πρωθυπουργος...
Αλλά θα μου πεις, εδω εγινε ο πατερας της.
Για το Λαμπρακη, εχεις απολυτο δικιο.

Griz είπε...

Τώρα θα τους μάθουμε? Όλοι τα ίδια κάνουν και μετά τους ανήξερους.. Η μια κυβέρνηση θα τα ρίξει στην άλλη και όλοι μαζί θα κυβερνάνε (εναλλάξ έστω) για την επόμενη εκαντονταετία (μετά ο πλανήτης θα έχει υποστεί τεράστια οικολογική καταστροφή και η Ελλάδα θα ερημοποιηθεί! :P )
ΚαλησπέερεΣ!

αντωνης είπε...

γεια σου griz, καλως ηρθες

Meropi είπε...

Αντώνη μου θα σου κάνω περίπου το ίδιο σχόλιο που έκανα στη Μάνια (http://myblog-mania.blogspot.com), η οποία έχει κι αυτή ποστ για τα Σκόπια. Η ονομασία αυτού του κρατιδίου είναι νομίζω μια χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα τώρα πια. Καλώς ή κακώς (κακώς για μένα) αυτοί οι άνθρωποι ζήσαν από το 1945 με αυτό το όνομα στην περιοχή τους. Είναι πια ανέφικτο να απαιτήσουμε την πλήρη αλλαγή του. Και να το απαιτήσουμε κανείς δεν πρόκειται να μας ακούσει και όλοι θα τους αποκαλούν σκέτο Μακεδονία, αγνοώντας μας. Η πολιτική είναι η επιστήμη του εφικτού. Εφικτό λοιπόν θα ήταν να επιδιώξουμε μια σύνθετη ονομασία. Χάσαμε ήδη μια ευκαιρία το 1992 με τις προτάσεις Πινέιρο για το Νέα Μακεδονία.
Τώρα οι προτάσεις Νίμιτς είναι δυσμενέστερες. Οι τέσσερις μάλιστα είναι σκέτο δούλεμα. Αντί να προσδιορίσουν το Μακεδονία προσδιορίζουν τη λέξη δημοκρατία Νέα Δημοκρατία (!), Ανεξάρτητη Δημοκρατία κλπ. Μόνο η μία ονομασία (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας) κάτι λέει τέλοσπάντων. Αμφιβάλλω όμως αν θα τη δεχτούν τώρα πια τα Σκόπια. Ασε που θα βγουν πάλι οι κάθε λογής δικοί μας εθνικιστές και θα σκούζουν...
Όσον αφορά την κυρία που αναφέρεις (που περιμένει κι αυτή τη σειρά της για πρωθυπουργία) ας μην τη σχολιάσουμε καλύτερα...

αντωνης είπε...

Μεροπη δεν διαφωνουμε, τα ιδια περιπου γραφω και εγω προς το τελος.
Αλλά δεν το μπορω ΑΛΛΟ το δουλεμα. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

:)))

Βάσσια είπε...

Αντώνη, τρώγοντας η έρημη είδα κι εγώ του alter τις "ειδήσεις" που αναφέρει η Έλλη, και συμφωνώ μαζί της.
άντε μετά να χωνέψω....

Για τα σοβαρά τώρα, περιμένεις εσύ κι όλοι μας να βουν ποτέ και οι πρώην, και οι νυν, την αλήθεια;

Μόνοι μας θα βρούμε την άκρη, ΜΟΝΟ που δεν αποφασίζουμε εμείς.

Η προσωπική μου άποψη είναι μία ονομασία , γεωγραφική, δηλαδή κάτι σαν Βόρεια Μακεδονία.
Έτσι κι αλλιώς, για να είμαστε δίκαιοι, κομμάτι της αρχαίας Μακεδονίας υπάρχει στα Σκόπια και στη Βουλγαρία νομίζω, και μιλώ πάντα γεωγραφικά.

αντωνης είπε...

Καλησπερα Βασια
η απορια μου ειναι πως αντεξες να τρως βλεποντας "ειδησεις", και οχι πως χωνεψες.

Οσο για το ονομα, μαλλον εχει κριθει απλα δεν μας το λενε.

Και ομως Βασια, για ολα εμεις αποφασιζουμε.

tractatus είπε...

Εγω πάντως δεν άντεξα σήμερα το μεσημέρι να βλέπω ειδήσεις και να μαθαίνω πώς σκοτώθηκε ο άστεγος στον Πειραιά...όσο για την πολιτική...μάλιστα:
Αντώνη μου, στην κατάσταση που είναι γενικά το πολιτικό σύστημα στη χώρα σήμερα, αυτό είναι ένα απο τα σημάδια των καιρών που λένε. Περίμενε να δείς κι άλλους εκφυλισμούς...κάθε μέρα κι απο κάτι και ίσως, πράγμα που απεύχομαι, κάτι τέτοια στο τέλος να φαίνονται πταίσματα!!! Ξέρεις ξεχνάμε πολύ εύκολα τα δυσάρεστα στην Ελλάδα και ίσως και γενικά αλλά εμείς ξεχνάμε πολύ περισσότερο ακριβώς γιατί είμαστε μια κοινωνία χωρίς κανόνες εδώ και πολλά-πολλά χρόνια....φευ!

αντωνης είπε...

Ελενη, wellcome back!!!
Ποσους ακομα εκφυλισμους; Μπουχτισαμε, δε νομιζεις; Και καποια στιγμη πρεπει να μπουν καποιοι κανονες. Μηπως πρεπει να αρχισουμε για τα βασικα μιας πολιτισμενης κοινωνιας;;; (σαν ιδεα για τους φακελλους καλη μου φαινεται αυτο, τι λες;)

tractatus είπε...

Να το εξειδικεύσω; Τι θάλεγες
"Κόμματα και πολιτική κουλοτούρα"...δεν ξέρω αν φαίνεται βαρύγδουπο αλλά μου φαίνεται ότι ο πολιτισμός παιρνάει κι απο την πολιτική και τούμπαλιν. Γι' αυτό ελλείψει πολιτισμού στον πολιτικό λόγο (και δεν εννοώ καθωσπρέπεια) δεν ξέρουμε ούτε να κουβεντιάζουμε, ούτε να διαφωνούμε....ελλείψει πολιτισμού...μηχανοραφούμε κι όποιος πάρει ο χάρος!!! Ενα άλλο θέμα είναι επίσης: Πολιτισμός και Πολιτική....και άλλα που καλύτερα να τα συζητήσουμε στους φακέλλους...

αντωνης είπε...

Ελενη, συμφωνω και με τα δυο. Οταν τελειωσουμε το τρεχον θεμα, θα το συζητησουμε και με τους υπλοιπους.
Φιλια.

Μετεωρίτης είπε...

πολύ καλά τα λες!
διάβασα όλα τα σχόλια και..
τι άλλο να πω ρε παιδιά;
Φυσικά και συμφωνώ. Χώστε τα.
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΕ Π***** ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...

ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ DELETE.
ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ.

(δεν ξέρω πως...)

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Καλησπέρα Συνέλληνες της Στερεάς (για πόσο ακόμη) Ελλάδας...
Να θυμίσω μια προφητική μαλ..κία-σύμβολο του Νοσφεράτου απο το 1992: "Μετά απο 10 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται και δεν θα μιλάει για το Μακεδονικό"
Μήπως επειδή ήτο προδιαγεγραμμένη η πορεία του θέματος και το πρόσωπο που θα'ναι υπ.εξ;;;
Μα τα βρήκες όλα Δρακουμέλ μου, ποιος είσαι ο Χορταρέας;;;
Εγώ πάντως συμφωνώ στο "Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας"...
Αυτό τ'όνομα τα λέει όλα...
περιλαμβάνει αυτόν που τα'κανε μπουρδέλο!
Πως λένε "η τρύπα του Καραμανλή";;;
Και μας εδώ μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης θα μας μετονομάσουν (για ιστορικούς λόγους)...
"Το μπουρδέλο που άφησε η Ν.Δ"...ή κάτι τέτοιο...
Ακούσατε μήπως για το κόμμα των αλβανών;
Για την Τσαμουριά που αναφέρεται στην εφημερίδα τους που κυκλοφορεί εδώ;;;
Για το 6ο αστέρι που αλληγορικά συμβολίζει την Δυτική Ελλάδα;;;
Διάδρομο μέσω Γιουγκοσλαβίας δεν ήθελε ο κλίντον για τα λιμάνια της Ελλάδας (πρόσβαση-έλεγχο της Μεσογείου);;;
ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΡΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ,ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ...

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ ΚΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

αντωνης είπε...

@Φαιη, υπαρχουν τροποι για να κανουμε delete. Φτανει να το παρουμε αποφαση.

@Στελλαρα, χωσε αδελφε. Οπου και οπως μπορουμε αντιστεκομαστε φιλε!

tzonakos είπε...

Αντώνη στα μυαλά μας γύριζαν τα ίδια πράγματα χθές.
Εγραψα ανάλογο θέμα και εγω αλλα την τελευταία στιγμή το απέσυρα και στην θέση του έβαλα κατι πιο ελαφρύ.
Συμμερίζομαι όλες τις σκέψεις σου και την αγανάκτηση πολλών με αυτό το θέμα.
Οχι οτι περιμένω να γίνει τιποτα καλό τώρα πιά. Δεκαοκτώ χρόνια απραξίας σε ενα θέμα που αδρανούσε αλλα ηταν μια κρυφή βόμβα στην πλάτη μας επι δεκαετίες.
Ξέρεις πόσο ειναι μερικές δεκαετίες ;
Ειναι ΜΙΑ ΖΩΗ.
Κάποιος απο εμάς έζησε όλη του την ζωή με αυτη την δούλεμα στην πλάτη του.
Ε, όχι .... γμτ όχι.

αντωνης είπε...

Φιλε Τζονακο, ισως καποια κοινα μας βιωματα μας κανουν ακομα πιο ευαισθητους σε παρομοια θεματα.
Απλα δεν ανεχομαι πια το δουλεμα απο κανενα. Οπως και αν λεγεται, οποια και αν ειναι η θεση του.

Νατασα είπε...

..διαβάζω: Δεν έχουμε κράτος, δεν έχουμε κυβέρνηση, μπλα, μπλα, μπλα..
Συγνώμη , την κυβέρνηση ποιος την όρισε ; Από μόνοι τους ;
Το κράτος ξέρετε ότι είμαστε όλοι εμείς ;
Αλλά μάθαμε. Οι μισοί λεμέ ε, μωρέ! και να φωνάξω τι θα γίνει ;
Κι οι άλλοι μισοί απλά έχουν κάνει ολική απονεύρωση
Όταν όμως παίρνουμε τα κύπελα στο μπασκετ και στο ποδόσφαιρο
τρέχουμε όλοι έξω σαν…να μην πω.
Άντε από κει πέρα….δεν είμαστε λαός
Πολύ καλά μας κάνουν. Μην σας πω και λίγα είναι…
Την καλημέρα μου

αντωνης είπε...

Νατασα καλη σου μερα!
Δεν διαφωνω σε τιποτα απο οσα γραφεις, εμεις εχουμε την ευθυνη. Το εχω γραψει αλλωστε αρκετες φορες.

:)

tzonakos είπε...

Πράγματι η Νατάσσα εχει απόλυτο δίκιο.
Και λειτουργεί όπως με τα κύπελλα και στην πολιτική μνήμη ο έλλην. Σκέπτεται και ψηφίζει με λογική ποιός θα πάρει το Κύπελλο.
Καλημερα Αντώνη.

αντωνης είπε...

Καλημερα Τζονακο.

Thalassini είπε...

Δεν αντέχω να παρακολουθώ ειδήσεις πια .... δυστυχώς!Κουράστηκα να εκνευρίζομαι!

Εχει ωραίες μέρες έξω και μόλις γύρισα από ουζοκατάσταση και δεν...

Καλο σ/κ Αντώνη

marianaonice είπε...

Αντώνη μου ούτε εγώ δεν αντέχω άλλο δούλεμα σε όλα... Τους έχω φτύσει από καιρό και τώρα πια δεν με εντυπωσιάζει τίποτε... Εγώ το περίμενα το φιάσκο. Δεν είχα καμία ελπίδα για κάτι καλύτερο...Γι΄αυτό έχω μέσα μου καταλήξει, για να μη τρελλαθώ δηλαδή από τόση ανοησία, ότι υπάρχει σχέδιο που θα μας πάει εκεί που βολεύει κάποιους... Έτσι γίνεται παντού! ΄Ξέρεις και η Κύπρος σχέδιο Αττίλα ήταν, τίποτε δεν γίνεται τυχαία και ως έλαχε...
Φοβάμαι παιδιά ότι εγώ έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά και νοιώθω ανήμπορη να παλέψω, γιατί και τον αγώνα μου ξέρω ότι θα τον καπηλευτούν και θα τον οδηγήσουν πάλι εκεί που τους βολεύει... Γιατί τα βλέπω όλα μαύρα;; Δεν έχω πια τη δύναμη ούτε να διαμαρτυρηθώ καλέ μου Αντώνη...
Καλό Σ/Κ.

marianaonice είπε...

Μόλις διάβασα το προηγούμενο ποστ σου και είδα το video! Καλά απίθανο, μου έφτιαξες τη διάθεση!!! Δεν υπήρχε καλλίτερος χαρακτηρισμός!!!΄Έδεσε πλήρως!!!Χα,Χα,Χα!!

αντωνης είπε...

Μαριαννα, η Νοτα εγραψε σε ενα προηγουμενο ποστ "Απελπισία με την ανημπόρια μας έχουμε."
Φοβαμαι οτι συμβαινει σε πολυ κοσμο αυτο, αλλά κατι πρεπει να κανουμε. Δεν παει αλλο.

Φιλια.

Και οσο για το προηγουμενο, :)))

Βάσσια είπε...

Αντώνη, θέλω πολύ να το πιστέψω " ότι εμείς αποφασίζουμε" αλλά τα αποτελέσματα τα εκλογικά, κάθε φορά, άλλα λένε, και όχι μόνο τα νυν.

Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς κι όχι από πολικαντήδες.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά ελάχιστοι υπάρχουν πια.

tractatus είπε...

Antoni κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια. Δες στο blog μου, φίλε!

αντωνης είπε...

@Βασια, δυστυχως θα συμφωνησω μαζι σου.

@Ελενη, το ανεβασα ηδη και εγω

NdN είπε...

Φίλε Αντώνη,

Διαβασα όλα τα σχόλια και θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό της Μεροπής.

Η ονομασία αυτού του κρατιδίου είναι νομίζω μια χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα τώρα πια. Είναι πια ανέφικτο να απαιτήσουμε την αλλαγή του ονόματος ενός κρατιδίου το οποίο όλοι ονομάζουν Μακεδονία. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Το καλύτερο είναι να επιδιώξουμε μια σύνθετη ονομασία που θα περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η Μερόπη τα λέει πολύ σωστά. Μολις καταλαγιάσει λίγο το θέμα θα ανεβάσω και εγώ ένα ποστ που θα έχει και τις απόψεις κάτι φίλων ξένων που δεν ξέρανε για το θλεμα μέχρι που τους μίλησα.

Καλό βράδυ!