Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ΚΑΛΑ



Στις 1 Φεβρουαρίου μια ομάδα από 6 bloggers ξεκινήσαμε μια προσπάθεια για το κλείσιμο της TV, τη Δευτέρα,11 Φεβρουαρίου. Απο την αρχή τα αισθήματα ήσαν ανάμεικτα: ενθουσιασμός, επιφύλαξη, σκέψεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, ανταλλαγή απόψεων, συναίνεση. Αλλος έβαλε την ιδέα (Vagnes), άλλος την εστίαση (η tractatus), άλλος την οργάνωση και τη διάχυση τις πληροφορίας (πρόχειρο τετράδιο), άλλος τη δημιουργία του ηλεκτρονικού υλικού αλλά και τη δημιουργία έντυπου επίσης, (tzonakos), άλλος την ενθάρρυνση και τον καλό τους λόγο που πάντα χρειάζεται (αντώνης και ndn και καπιταλιστικο κομμουνι) αλλά και πολλοί άλλοι που ταυτόχρονα μιλήσαμε και συνταχθήκαμε σε αυτή τη προσπάθεια με οποιο τρόπο μπορέσαμε ο καθένας.
Το μήνυμα, όμως, ήταν πράγματι αυτό: Επειδή όλα ξεκινάνε απο μια Ιδέα ...να την περπατήσουμε αυτή την Ιδέα και παρακάτω και, κυρίως, να τη στηρίξουμε όσο γίνεται συλλογικά. Πολλοί απο αυτούς ΔΕΝ βλέπουν TV αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε ν' ανεβάσουν το banner στο ιστολόγιό τους, έτσι για την ενθάρρυνση της ιδέας που λέγαμε...

Δεν ξέρουμε αν καταφέραμε να περάσουμε το μήνυμα αλλά πιστεύουμε ότι κάτι κάναμε περισσότερο απο το να αναμασάμε μεταξύ μας πόσο κακή πληροφόρηση έχουμε απο τα δελτία και την ποιότητα γενικά των προγραμμάτων. Κυρίως, σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να κλείσουμε την TV, έστω και για μια ημέρα....


Συμπέρασμα:Τελικά, ακόμα και σήμερα, η δύναμη μιάς ΙΔΕΑΣ δεν είναι αμελητέα ...ακόμα μπορούμε να ξεκινάμε και να χτίζουμε πάνω σε αυτή.

Το κειμενο βρισκεται εδω στο παντα φιλοξενο blog της αγαπητης tractatus
Και για να μην μακρυγορω, σας προτεινω να διαβασετε εδω το φιλο Τζονακο και εδω το φιλο Παναγιωτη. Με καλυπτουν απολυτα και τα τρια κειμενα.

9 σχόλια:

marianaonice είπε...

Νάμαι και εγώ, το άλλο νυχτοπούλι!
Λοιπόν έχεις δίκιο, "η δύναμη μιάς ΙΔΕΑΣ δεν είναι αμελητέα ...ακόμα μπορούμε να ξεκινάμε και να χτίζουμε πάνω σε αυτή".
Και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα όταν πετυχαίνει! Καλή επιτυχία λοιπόν στην ιδέα σας που έγινε και ιδέα μας!!
Σου άφησα σχόλιο και στην προηγούμενη ανάρτησή σου!
Καλό ξημέρωμα. Πάω για ύπνο τώρα γιατί το πρωί με περιμένει πολλή δουλειά! Χα, Χα!

Roadartist είπε...

Αντε να δουμε θα τη κλεισει κανεις?

tzonakos είπε...

Αντώνη στόχος επετεύχθη.
Ακόμα και με πόλεμο απο δημοσιογράφους και απο Πιτσιρίκους η φωνή θα ακουστεί, ακούστηκε, έβαλε σε σκέψεις πολλούς περισσότερους απο όσους φανταζόμαστε.
Η ουσία του θέματος της κίνησης αυτής έγινε αντιληπτή.
Καλημέρα !

Μετεωρίτης είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ!!

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
(με λιγότερη ζούγκλα!!)

Ανώνυμος είπε...

ιδέες και συλλογικότητες.
λέξεις παρεξηγημένες από την εποχή μας.
Κι εμείς οι Δόν Κιχώτες που δεν φοβούμαστε τους Ανεμόμυλους, είναι οι αρχοί για να έρθουν οι αληθινοί στρατοί!

Ανώνυμος είπε...

αρχοί... τάτι άλλο ίσως ήθελα να πώ καταβάθος

Βάσσια είπε...

Περιμένουμε όλοι να έχει αποτέλεσμα.
:-)

βασίλης είπε...

Γενικότερα να την είχαμε κλειστή δεν θα έλεγα όχι

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Ντροπή ρε, μην έχετε ιδέες!

Δείτε τηλεόραση ρε ζώα, που έχετε και ιδέες!