Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ "ΒΟΛΤΑ"-SHOPPING

Παλιοτερα, γιατι τωρα εχει αραιωσει λιγο, μια αγαπημενη μου βόλτα ηταν σε διαφορα βιβλιοπωλεια, οπου λογω αποστασης πηγαινα τα Σαββατα απο το πρωι και γυρναγα σπιτι αργα το μεσημερι. Και αυτο γιατι ποτε δεν πηγαινα για να παρω μονο ενα βιβλιο και να φυγω. (κλασσικη ατακα του πατερα μου, "Πω πω βιβλια. Τι θα τα κανεις παλι ολα αυτα;") Οποτε μεχρι να διαλεξω, μου ετρωγε ωρες. Και βασανιζα και τους εκαστοτε εργαζομενους εκει με τις πολλες ερωτησεις μου. Σχεδον ποτε δεν πηγαινα σε βιβλιοπωλεια που μου φαινονταν σαν σουπερ μαρκετ, οπως ο Ελευθερουδακης. Εκει μου φαινεται οτι και οι υπαλληλοι δεν το ξερουν το χωρο, απλα ετυχε να δουλευουν σε βιβλιοπωλειο αντι να δουλευουν σε οποιοδηποτε αλλο καταστημα. Πριν λιγο καιρο που πηγαμε βολτα στο The Mall, μπηκα στο Fnac για 10-15 δευτερολεπτα. Δεν αντεξα αλλο ειναι πολυ μεγαλο μαγαζι για τα γουστα μου.

Σκεφτηκα λοιπον να πω, ποια ηταν τα αγαπημενα μου στεκια-βιβλιοπωλεια και ήθελα να πειτε και σεις τι παιζει σημερα, γιατι πιθανον ειναι να εχω μεινει πισω.

Εκει εχω αγορασει τα περισσοτερα βιβλια μου. Πολλοι εξυπηρετικοι υπαλληλοι και αρκετα υπομονετικοι. Καποιοι διαβαζαν κιολας, και προτειναν και βιβλια για να αγορασω.

Ενα αλλο πιο μικρο βιβλιοπωλειο ηταν το FORUM στην Αγια Παρασκευη, επι της Μεσογειων. Το τι ειχε τραβηξει εκεινος ο μουσατος βιβλιοφαγος υπαλληλος, δε λεγεται.

Ενα ακομα ειναι ο
στο αγαπημενο μου Χαλανδρι.

Φυσικα και πολλα απο τα βιβλιοπωλεια στη Σολωνος, απο το




τις ,

το τελευταια πολυ αγαπημενο

και τον IANO στη Σταδιου.

Παλιοτερα πηγαινα και σε εκθεσεις στο Πεδιο του Αρεως, αλλα στην Αεροπαγιτου δεν εχω παει για την εκθεση.

Α, και να μην ξεχασω. Αρκετες φορες εχω παει στο βιβλιοπωλειο ΔΩΔΩΝΗ, στη Μιχαηλ Αγγελου στα ομορφα Γιαννενα, τα οποια επισκεπτομαι σχεδον καθε φορα που ανηφοριζω για το χωριο στην Ηπειρο.

Οποτε λεω να ανοιξω μια τετοια κουβεντουλα, και να πειτε και σεις τα αγαπημενα σας βιβλιοπωλεια-στεκια. Σας ακουω

Σημ.: Απαιραιτητο θεωρω να αναφερω οτι τις φωτογραφιες τις αντεγραψα απο τα αντιστοιχα sites.

17 σχόλια:

Rynoventoux είπε...

ag συμφωνώ για τον Ευρυπίδη στο Χαλάνδρι, όντως ο χώρος είναι πολύ ευχάριστος. Από το κέντρο προτιμώ την Πολιτεία, έχω την εντύπωση ότι έχει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε βιβλία.
Για το Mall, άστο καλύτερα..Εκεί μόνο την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε βιβλιοπωλείο δεν έχεις.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Ιανός, θα συμφωνήσω. Ξέχασες τον Ελευθερουδάκη. Πάντα μου άρεσε να χάνομαι στους ορόφους του....

αντωνης είπε...

καλημερα Παναγιωτη
Εχω παει μια φορα στον Ελευθερουδακη στη Νικης. Οι υπαλληλοι μου φανηκαν ασχετοι με το αντικειμενο, και ετσι δεν ξαναπηγα.

seizeTHEsky είπε...

Καταρχήν καλημέρα στην παρέα.

Η τρίτη δουλειά από τότε που άρχισα να δουλεύω, ήταν αυτή σε βιβλιοπωλείο. Δούλευα στις εκδόσεις Νεφέλη στην Μαυρομιχάλη, 20 χρονών περίπου. Είχα τότε καλή γνώση των βιβλιοπωλείων. Και σε αυτό που εργαζόμουν Αντώνη, σίγουρα θα σε ενδιέφερε, ήταν μικρό και πολύ όμορφο.

Θα συμφωνήσω για Πρωτοπορία και Εστία.

Πάντως όταν δούλευα στην «Νεφέλη» τα παιδιά που το είχαν, είχαν έναν υπάλληλο πιο παλιό από εμένα, αλλά, στην ουσία δεν αγαπούσε και δεν αγόραζε βιβλία. Έτσι εμένα με πήγαιναν περισσότερο αφού διάβαζα και αγόραζε βιβλία και ήξερα να πω και κάτι στον πελάτη που έμπαινε…

Πήγα κι εγώ πριν δύο μέρες στον Ελευθερουδάκη και είναι και μένα αυτό που δεν μου άρεσε Αντώνη, αλλά, πήγα για να βρω αυτό που θέλω στα γρήγορα. Τα ψώνια θέλουν όρεξη για βόλτα, και μπες βγες στα μαγαζιά, πράγμα που εγώ δεν το έχω το ρημάδι.

Άντε καλημέρα και πάλι.

αντωνης είπε...

καλημερα seize

Roadartist είπε...

ΠΟΛΙΤΕΙΑ μακράννννννννν.... Βρίσκεις ότι θες, έχει μεγάλη ποικιλία βιβλίων, πάρα πολύ καλά κατατοπισμένους υπαλλήλους.. και πολύ καλές προσφορές.. Πήγαινε και θα δεις!

Roadartist είπε...

στην Ασκληπιού!.. Καλή σου μέρα :)

Roadartist είπε...

Τον Ιανό δεν τον μπορώ για ψώνια ή βόλτα και χάζεμα βιβλίων.. με ξενερώνει απίστευτα.. Ασε που δεν εχει καθόλου καλή 'αντιμετώπιση' στους υπαλλήλους του! Τους πέρνει μέσω ΟΑΕΔ με προγράμματα, χωρίς να πληρώνει υπερωρίες (12ωρα ..) και λογικό ειναι κάθε λίγο να την κάνουνε και να ζητάει όλο υπαλλήλους. Δεν ειναι τα παντα για ξεπούλημα και δεν είναι μονο "χρήμα" ενας υπάλληλος! Χρειάζεται και μια εξειδίκευση και μια αγάπη για το αντικείμενο. Αλλά αντε να τους τα πεις αυτά.. Η Πολιτεία αντίθετα προς το παρόν..τουλαχιστον αντιστέκεται ως προς αυτό.

αντωνης είπε...

καλη μερα artist :)))

Roadartist είπε...

Να πας στην Αρεοπαγίτουυυυυυυυ!!! Ειναι πανέμορφη εκεί η θέση για την έκθεση! Αντε καλη μερα και απο εδώ.

αντωνης είπε...

δεν μου αρεσει πλεον να πηγαινω σε εκθεσεις και να στριμωχνομαι αναμεσα σε τοσο κοσμο, απο τους οποιους πολλοι πηγαινουν λες και κανουν βολτα σε βιτρινες με ρουχα

dyosmaraki είπε...

Καλησπέρα!
Θα συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες για Πρωτοπορία,Πολιτεία και Εστία. Παλαιότερα ήμουν κολλημένη με την Δωδώνη (στην Αθήνα βρισκόταν εκεί που σήμερα είναι η Πολιτεία).Εβρισκα όχι μόνο τις νέες εκδόσεις αλλά και πολλές ευκαιρίες από παλαιά βιβλία. Η Εστία παρέχει και κατ΄οίκον εξυπηρέτηση. Μπορείς να παραγγείλεις αφού ανοίξεις καρτέλα και από το σπίτι(έχουν μία minimum απαιτούμενη ποσότητα υποχρεωτική για την αποστολή).
Πολύ χρήσιμο το post σου για αλληλοενημέρωση.

αντωνης είπε...

καλως το δυοσμαρακι (απο το ομωνυμο δημοτικο-νησιωτικο τραγουδι δεν βγηκε το νικ;)

dyosmaraki είπε...

Ναι από το παραδοσιακό τραγούδι βγήκε το nickname. Σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο!

αντωνης είπε...

Μελωδία και ακόρντα είναι ίδια με το γνωστό "Τζιβαέρι".

Αχ, με το φεγγάρι περπατώ, δυοσμαράκι μου
Με τ' άστρα κουβεντιάζω, σιγανά, σιγανά
Σιγανά και ταπεινά

Αχ, κι από το σπίτι σου περνώ, δυοσμαράκι μου
Αχ, και βαριαναστενάζω, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ
Σ' αγαπώ, μα τι να πω

Αχ, άνοιξε το παράθυρο, δυοσμαράκι μου
Αχ, το κρυσταλλένιο τζάμι, σιγανά, σιγανά
Σιγανά και ταπεινά

Αχ, που 'χω δυο λόγια να σου πω, δυοσμαράκι μου
Αχ, κι ύστερα κλείσ' το πάλι, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ
Σ' αγαπώ, μα τι να πω

αντωνης είπε...

γνωριζα μια κοπελλα παλιοτερα που ηταν σε συλλογο με παραδοσιακους χορους, γι' αυτο και το ξερω.

dyosmaraki είπε...

Ωρες είναι να βγούμε και γνωστοί....
Το δυοσμαράκι έχει και άλλες παραλλαγές. Το αγάπησα ιδιαίτερα τόσο για τα λόγια του όσο και για τον μουσικό σκοπό του.
Μάλιστα είχα τέτοια τρέλλα που πέρσυ μόλις άκουσα πως παιζόταν μια παράσταση "Η κανέλλα και το δυοσμαράκι" έτρεξα να την παρακολουθήσω έστω και αν επρόκειτο για παιδικό θέατρο!!!! Και όπως ήταν φυσικό ενθουσιάστηκα.....