Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ

"Χρειάζεται μια ηγεσία με ισχυρή αντίληψη για το ρόλο της χώρας στην Ευρώπη, για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στις 12 Νοέμβρη πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και συμμετέχοντες, πράγμα καθόλου αυτονόητο. Εάν δεν υπάρχει η προσωπικότητα εκείνη που θα επιδείξει τη νηφαλιότητα, τη ψυχραιμία, τη μεγαθυμία και την υπέρβαση.

Αυτή η προοπτική πιστεύω ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί συγκριτικά καλύτερα στην παρούσα συγκυρία με την παράταση της θητείας του σημερινού Προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου. Και αναφέρομαι στον όρο παράταση, γιατί πολλά έγιναν και δεν αξιοποιήθηκαν και πολλά που δεν έγιναν υποσχέθηκε ότι θα γίνουν." (Αννα Διαμαντοπουλου, "παρ' ολιγον υποψηφια αρχηγος" του ΠΑΣΟΚ)
-γιατί πρέπει να ειστε ολοι παροντες; Εδω ουτε στη συνδιασκεψη δεν ηρθαν ολοι...
-μετα την παραταση της θητειας, θα εχει και πεναλτι;

Σύντροφοι την 1η Οκτωβρίου κλείνοντας το θέμα της δικής μου υποψηφιότητας επεσήμανα ότι δεν με εκφράζει αυτή η αντιπαράθεση έτσι όπως ξεκίνησε και αιτιολόγησα την απόφασή μου με τα εξής. Είπα ότι θέλω όπως όλοι μας να παρακολουθήσω τις θέσεις και το πολιτικό στίγμα των υποψηφίων. Την ικανότητά τους να διαχειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις, τη συμπεριφορά τους, τις αλλαγές που προτίθενται να δρομολογήσουν και έτσι να καταλήξω στην τελική μου απόφαση. (και παλι η ιδια)
-τις θεσεις και το πολιτικο στιγμα; χαχαχαχαχαχα. Αφου προλαβε και αποφασισε, παλι καλα.
-καμια ντοματα γιατι δεν επεφτε την ωρα που ελεγε ολα αυτα τα "ωραια";

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο το απόγευμα η προσομοίωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ την οποία παρακολούθησαν οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σκανδαλίδης.
-το μεγαλο στοιχημα ειναι ποσοι θα συμμετεχουν, στα αληθεια ομως και οχι οπως το μαιμουδενιο 1 εκατ. του 2004
-αφου την ενεκριναν και οι υποψηφιοι τη διαδικασια της προσομοιωσης, παλι καλα

Ίσες αποστάσεις και από τους τρεις υποψήφιους κράτησε ο Πέτρος Ευθυμίου. «Το ζητούμενο είναι το χαρισματικό ΠΑΣΟΚ και όχι ο χαρισματικός ηγέτης» είπε.
-καλα εσυ νομιζεις οτι εισαι ακομα στο Βημα; Απαραδεκτη η ουδετεροτητα για μενα. Αν δεν μπορεις να αποφασισεις ποιος ειναι ο ικανοτερος, μαλλον δεν κανεις για πολιτικος.

Την πρότασή της για το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η «Κοινωνική Αριστερά». Όπως τονίζεται στο κείμενο η «Κοινωνική Αριστερά» θα υποστηρίξει για την προεδρία του κόμματος την υποψηφιότητα εκείνη που είναι πιο κοντά στις απόψεις της.

Συνολικά στο κείμενο περιλαμβάνονται 33 θέσεις και ανάμεσα σε αυτούς που το υπογράφουν είναι ο πρώην υπουργός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ακης Τσοχατζόπουλος ...
-ελα ρε Ακη!!! Ακους εκει "κοινωνικη αριστερα", χαχαχαχαχαχα. Στα υπερπολυτελη ξενοδοχεια των Παρισιων τα εμαθες αυτα; Τελειωσες, παρτο χαμπαρι.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε το θέμα της συμμετοχής, τονίζοντας ότι «πρέπει να φέρουμε πολλούς πολίτες γιατί θα ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας» και προσέθεσε ότι ο στόχος πρέπει να είναι το 1 εκατομμύριο του 2004, να γίνει 2 εκατομμύρια το 2007. «Αν δεν ξεπεράσουμε το ένα εκατομμύριο» σημείωσε, «θα έχουμε έναν αρνητικό οιωνό για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ».
-καλα, περιμενε και θα ρθουμε... Αντε και συ, πανεξυπνε!!!
-ο αρνητικος οιωνος κ. καθηγητα, ειναι εδω και χρονια παρον.
-τους πολιτες πως θα τους φερετε; Με πουλμαν οπως στις συγκεντρωσεις; χααχαχαχαχα

«Εδώ και πολλά χρόνια πάντα πίστευα ότι ο Μεταπολιτευτικός Κύκλος του 1974, που σηματοδοτήθηκε με τον Δικομματισμό, με τις Μονοκομματικές Κυβερνήσεις, με τις εναλλαγές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ουσιαστικά έχει κλείσει», αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του βιβλίου του, που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» ο κ. Κ. Λαλιώτης.

-Παρατα μας ρε αλητη, ολο αλχημειες εισαι. Αει σιχτιρ απο κει

Μακρά συνεργασία με τον Έλληνα επίτροπο, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.Εξερχόμενος ο κ. Δήμας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται πολύ για την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα μας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

-Αστο κ. πρωθυπουργέ, μην ασχολεισαι πολυ και μου κουραστεις. Αν ενδιαφεροταν τοσο πολυ, γιατι δεν εκανε ενα αρμοδιο υπουργειο; Ας σε χαιρονται οσοι σε ψηφισαν...

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, δηλώνει αποφασισμένος να συγκρουστεί με συμφέροντα και πρόσωπα που αμφισβητούν την αυτονομία της πολιτικής. Επίσης, λέει ότι το βράδυ των εκλογών θύμωσε με τον εαυτό του, γιατί στο όνομα μιας επίπλαστης ενότητας νόθευσε την εντολή να τα αλλάξει όλα στο ΠΑΣΟΚ.

-Ονοματα κ. προεδρε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τι φοβασαι; Νταντα θα σε κανουν;
-Αφου θυμωσες μετα απο τοσο καιρο, παλι καλα...
-Δηλαδη τωρα θα τα αλλαξεις ολα; Γιατι δεν το κανεις πιο λιανα αυτο; Θα διωξεις τα λαμογια, οπως και αν λεγονται; Ή τοτε θα μεινετε πολυ λιγοι; Αλλά μηπως τοτε ξανακερδισετε πολυ περισσοτερα;


Στρατιώτης της παράταξης και εγγυητής της ενότητας δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.
-Οχι αλλους εγγυητες παρακαλω, μπουχτισαμε "ενοτητα"

Μπορώ να διασφαλίσω την ιδεολογική καθαρότητα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

-Ενταξει, αν καταφερει ποτε το ΠΑΣΟΚ να εχει ιδεολογικη καθαροτητα εγω θα γινω αστροναυτης. Ρε μεγαλε, βρειτε τα πρωτα μεταξυ σας και ασε τις καθαροτητες.

Ο κ. Καραμανλής απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ εμφανίστηκε ανοικτός στο διάλογο με γονείς, καθηγητές και μαθητές.
-Ο πρωθυπουργος ειναι για να παιρνει και καμια αποφαση, οχι για να απευθυνει εκκλησεις. Νομιζω;

Η πορεία της οικονομίας, του προϋπολογισμού καθώς και του νομοθετικού έργου του υπουργείου Οικονομίας, ήταν τα θέματα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική, όπως επίσης είναι θετικές και οι πορείες της ανάπτυξης και της απασχόλησης αλλά και η εξέλιξη όλων των βασικών οικονομικών δεικτών.
Είναι διασφαλισμένες οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας και η θετική πορεία της και στο μέλλον λόγω των μεταρρυθμίσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.
-Διαγωνισμο ανικανοτητας κανουν πριν βαλουν καποιον στο υπουργειο αυτο; Ειχαμε Παπαντωνιου, μετα Χριστοδουλακη, τωρα Αλογοσκουφη. Και μετα περιμενουμε "προκοπη"...
-Ρε Αλογοσκουφη, ο λαος πειναει, γαμω τους δεικτες σας μεσα. Ολοι με δανεικα ζουμε ρεεεεε

Ο Παγκαλος σε σημερινη του συνεντευξη στο ΘΕΜΑ χαρακτηριζει οικους ανοχης τα κομματα, τους θεσμους και τα ΜΜΕ
-Και συ τι εκανες τοσα χρονια κ. πρωην υπουργε; Μαλλον ασχολιοσουν με τα αμπελια σου στη Τζια...
-Καλα, λιγη τσιπα δεν εχουν οσοι λενε τετοια πραματα;
-Απο που και ως που μοιαζουν ολα αυτα με οικο ανοχης; Εκει τουλαχιστον υπαρχει μια ταξη, δεν ειναι μπατε σκυλοι αλεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: