Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

ΑΠΟΡΙΑ

Ποσες εκατονταδες ή χιλιαδες blogs υπαρχουν; Και πως να προλαβεις εστω και να ριξεις μια ματια;
Δωστε τα "φωτα" σας. Εσεις τι κανετε;

(η απορια αυτη μου γεννηθηκε επειδη ακριβως βρισκω σχεδον καθημερινα αρκετα-και σε αριθμο και σε ποιοτητα-ενδιαφεροντα blogs)

13 σχόλια:

Rynoventoux είπε...

ag καλημέρα! Όταν ξεκίνησα όλη αυτή τη διαδικασία, το πρώτο που έκανα ήταν να ψάξω μέσω του προφίλ για κοινές ενασχολήσεις (πχ ταξίδια,φωτογραφία) ώστε ν'ανακαλύψω blogs που με ενδιαφέρουν. Άλλος τρόπος είναι να ψάξεις στην τύχη links από άλλους και ποιός ξέρει..μπορείς να βρεις κάτι καλό. Μπορεί βέβαια και να σε ανακαλύψουν άλλοι που πιθανώς σε ενδιαφέρουν..
Υπάρχει κι ένα site (mpouligator.com) που έχει όλα τα ελληνικά blogs, οπότε μπορείς να ψάξεις κι εκεί κατηγορίες που σε απασχολούν.

αντωνης είπε...

καλησπερα νμ
συμφωνω με οσα λες, το εχω κανει και γω αυτο με τα κοινα ενδιαφεροντα.

απλα εχω καταληξει οτι τελικα περιοριζομαστε, λογω ελλειψης χρονου, σε λιγα απο οσα υπαρχουν.

Roadartist είπε...

Αντώνη καλησπέρα κ απο εδώ. Εγώ πάντως συνέχεια εκπλήσσομαι! Υπάρχουν πάρα πολλά που δεν τα ξέρουμε..και χρειάζεται πολύ χρονος για να εμβαθύνεις και να δεις και αυτά που ήδη ανακαλύπτεις. Εγω ως καινούργια αυτό έχω πάθει. Προσπαθώ στη δεξιά μεριά του blog μου να κρατήσω κάποια που αγαπώ πιο πολύ, αλλά συνέχεια γνωρίζω και καινούργια που με κερδίζουν. Για εμένα, το καλύτερο είναι να διαβάζεις όσα σε ελκύουν, έχουν κοινές αναφορές, ή απο το προφίλ βλέπεις χαρακτηριστικά που συμπίπτουν με τα δικά σου. ΦΙΛΙΑ

αντωνης είπε...

Για εμένα, το καλύτερο είναι να διαβάζεις όσα σε ελκύουν, έχουν κοινές αναφορές, ή απο το προφίλ βλέπεις χαρακτηριστικά που συμπίπτουν με τα δικά σου.

πως τα βρισκεις εσυ road αυτα;
Φιλια και απο μενα

Roadartist είπε...

απο τα προφίλ είναι πολύ σημαντικά όπως σου έγραψα.
Αν δω κ μου αρέσει κάποιο blog συνήθως κοιτάω και τα αγαπημένα του blogs. Τις περισσότερες φορές γίνονται και δικά μου. Αντώνη αν ειχα περισσότερο χρόνο πιστεύω οτι θα έβρισκα πολλά ακόμη. Όπως όμως έχω απορρίψει και κάποια :)

vagnes είπε...

Πρεπει να ενδιαφερομαστε για την ποιοτητα οχι για την ποσοτητα.
Μεσα στην ποιοτητα ανακαλυπτεις μια τεραστια ποσοτητα γνωσεων και ειδησεων, που ειναι αρκετα για να μεινουμε ικανοποιημενοι.
Ποσα βιβλια εχουν γραφεί και μεις δεν προκειται να τα διαβασουμε ποτέ στη ζωη μας.
Τα blogs ειναι μικρα "βιβλια" που σε ενημερωνουν, σε ψυχαγωγουν, σε προβληματιζουν, που γενναν ιδεες και συγγραφικα χαρισματα και δεν σου "τρωνε" χρονο, ισα-ισα σου ομορφαινουν το χρονο. Το μεγαλο πλεονεκτημα που σε ξεκολλανε απο την TV που το πας, εκεινος κι' αν δεν ειναι χαμενος χρονος.

Roadartist είπε...

@ vagnes: πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Προσωπικά αν και λίγο καιρό ασχολούμαι και διαβάζω σελίδες άλλων, ήδη νιώθω οτι έχω κερδίσει πράγματα. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα posts. Εως τώρα μου έχουν ομορφύνει το χρόνο. Υπάρχει μια πρωτόγνωρη ελευθερία σε όλο αυτό..Επιλέγεις και απορρίπτεις..Αν βρεις κατι να σε ενδιαφέρει το κρατάς..

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Όταν ένα blog μου κινεί το ενδιαφέρον το περνάω στο google reader. Απο εκεί και πέρα, έχω ενημέρωση για τα νέα του post. Μου έχει λύσει τα χέρια!

seizeTHEsky είπε...

Εεε, ότι θα τα λέγαμε κι από εδώ... ούτε που το περίμενα! Ωραία κουβεντούλα ανοίξατε. Εγώ είμαι εντελώς καινούργιος στα blogs και την ψάχνω ακόμη.
Αντώνη ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά κάποια στιγμή. (Το ξέρω πως έχω χαθεί…)
Αντώνη, blogger, καλή συνέχεια εύχομαι!

αντωνης είπε...

γεια σου Κωστα!!!
και σε σενα καλη συνεχεια, κανονισε να τα πουμε

Rynoventoux είπε...

Vagnes συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Μέσω των blogs ανοίγεται διάπλατα μια πύλη σ’ένα σύμπαν διαφορετικών απόψεων και ψυχοσυνθέσεων, σου δίνεται απλόχερα η ευκαιρία «γνωριμίας» και «συναναστροφής» με ενδιαφέροντα και σκεπτόμενα όντα, κάτι που βρίσκω πολύ θετικό και όμορφο «χάσιμο» χρόνου..Και φυσικά, μακριά από την τηλεόραση!

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

@vagnes
Συμφωνω για την ποιότητα. Φαντάσου, όμως οτι υπάρχουν περίπου 20,000 ελληνικά blogs! Απο αυτά και τα 100 να αξίζουν, πάλι είναι πολλά, αν δεν τα οργανώσεις κάπως...
Για τα ξένα δεν μιλάω,έχω χάσει τον αριθμό.
Επειδή λοιπόν ο χρόνος που έχω, δεν επαρκεί να τα παρακολουθώ όλα, τα οργανώνω και όποιος "τίτλος" με ελκύει, διαβάζω το αντίστοιχο post.

dyosmaraki είπε...

Πράγματι υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα blogs τα οποία δεν προλαβαίνουμε να παρακολουθήσουμε.
Το προφίλ δεν το θεωρώ ενδεικτικό, στο δικό μου για παράδειγμα δεν έχω γράψει όλα αυτά που με ενδιαφέρουν αφού βαριόμουν να το συμπληρώσω. Σίγουρα όμως σου δίνει το στίγμα του blogger για τα βασικά ενδιαφέροντα.......
Ισως η πρόταση για παρακολούθηση μέσω του google reader να είναι καλή. Θα το δοκιμάσω.