Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Λιγα λογια για την εκλογη της 11/11 στο ΠΑΣΟΚ

  • Είναι ωραιο το συναισθημα της συμμετοχης σε μια πρωτογνωρη, για την Ελλαδα των αρχηγικων κομματων, διαδικασια εκλογης προεδρου.
  • Είναι ακομα πιο ωραιο όταν συμμετεχεις σε μια τετοια διαδικασια μεσα στην εδρα του «αντιπαλου». (ΠΑΣΟΚικο χιουμορ)
  • Είναι θετικο ότι συμμετειχαν τελικα παραπανω ανθρωποι από οσους εγω περιμενα.


Από εδώ και περα

  • Ας κανουμε ολοι λιγη υπομονη
  • Ας σταματησουν για λιγο καιρο να βγαινουν στα καναλια τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ, οποιον και αν υποστηριξαν.
  • Ας περιμενουμε τις αποφασεις του προεδρου, και μετα ας κρινουμε. Μην κρινουμε με βαση τις αποψεις των παπαγαλακιων της δημοσιογραφιας. Και πολλοι από αυτους εχασαν την Κυριακη

Τι περιμενω

α) από τον Προεδρο

*ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ

*να προσπαθησει να συνθεσει επιτελους αποψεις και προσωπα.

* να μην στηριχθει σε ανθρωπους που πηγαν μαζι του υστεροβουλα, βλεποντας ότι ο Βενιζελος δεν «τραβαγε». Παραδειγματα παρα πολλα.

* να κρατησει κοντα του καποιους από τους υποστηρικτες των αντιπαλων του για τη θεση του Προεδρου, οι οποιοι εχουν δωσει σαφη δειγματα ηθικης και πολιτικων θεσεων.

*να μην χρησιμοποιησει τα πρωτοπαλικαρα του Βενιζελου που ηταν λαβροι εναντιον του, με προσωπικους χαρακτηρισμους τουλαχιστον ανηθικους. Προσωπικα εξαιρω τον κ. Λοβερδο από ολους αυτους.

* Να κρατησει ως εμπιστους συνεργατες του στελεχη με ηθος και σαφη πολιτικη αποψη για το ΠΑΣΟΚ.

*Μακρια από στελεχη όπως η κυρια «Βασσαρα», με τις παρατασεις και τα πεναλτι. Αλλα και μακρια από τους κρατικοδιαιτους συνδικαλισταραδες τυπου Πολυζωγοπουλου.

*Να καταλαβει ότι ο λαος τον εμπιστευεται και να δωσει άλλη πνοη στις ανυπαρκτες κομματικες οργανωσεις.

*Να οδηγησει πρωτος το ΠΑΣΟΚ σε ένα συνεδριο επανιδρυσης

*Να συνεχισει την ανανεωση με στελεχη που εχουν απηχηση στην κοινωνια. Δυστυχως οι νεοι είναι μακρια από το ΠΑΣΟΚ. Και αυτους δεν μπορουν να τους φερουν κοντα οι 60αρηδες και οι 70αρηδες. Ουτε ο Παγκαλος ουτε η Βασω πχ.

*Μακρια απο ανθρωπους που απειχαν συνειδητα απο την διαδικασια εκλογης, οπως ο κ. Σημιτης. Για μενα ηταν τεραστιο σφαλμα η παρουσια του στην τελευταια προεκλογικη συγκεντρωση. Δεν προσφερε απολυτως τιποτα, αν δεν εκανε και κακο.

Και επειδη ο Προεδρος είναι και επικεφαλης της αξιωματικης αντιπολιτευσης, περιμενω ακομα περισσοτερα μεσα στη Βουλη. Ξεκαθαρες θεσεις απεναντι στην κυβερνητικη πολιτικη και προτασεις για οσα θεματα θα ερθουν, ηδη αρχισαν. Και για μενα είναι πολύ εξυπνο απο την πλευρα τους που ξεκινουν με το θεμα της Παιδειας.

β) από τους αλλους 2 υποψηφιους

*Φρονω ότι ο κ. Βενιζελος δεν εχει καταλαβει τι ακριβως εγινε. Ας κανει την αυτοκριτικη του, και αν θελει να βοηθησει ειλικρινα, είναι ευπροσδεκτος. Ως ένα σημαντικο στελεχος όμως, και όχι ως εκφραστης ενός ρευματος που δεν υπαρχει. Αν συνεχισει την ιδια τακτικη, είναι πιο εντιμο να αποχωρησει από κατι που μπορει και να μην τον εκφραζει.

* Πολλοι από τους υποστηρικτες και ψηφοφορους του κ.Βενιζελου, (αν ριξετε μια ματια στο blog του θα καταλαβετε) λειτουργουν ηδη σα να μην είναι ΠΑΣΟΚ. Η δημοκρατικη λειτουργια λεει αλλα. Όπως το 46% του 1996 σεβαστηκε το αποτελεσμα της τοτε εκλογης, ετσι πρεπει να κανουν και οσοι την 11/11 υποστηριξαν τον κ. Βενιζελο. Αλλιως το εντιμο είναι να αποχωρησουν οικειοθελως. Αν δεν το κανουν, πρεπει να τους διωξουν.

γ) Από τον κ. Σκανδαλιδη, δεν περιμενω πολλα. Δεν τον θεωρω σημαντικο πολιτικο μεγεθος. Ποτέ δεν καταλαβα γιατι εβαλε υποψηφιοτητα.

Για τα αλλα κομματα της αντιπολιτευσης, να πω δυο λογια. Για άλλη μια φορα απογοητευομαι και πικραινομαι από τη θεση του «αριστερου ψαλτη της κυβερνησης» (από τις πιο ευστοχες θεσεις του Παπανδρεου), οσο και του Συνασπισμου. Αλλος κυβερναει ρε "συντροφοι"...

Τελειωνοντας, ελπιζω να αρχισει επιτελους μια νεα μερα για το ΠΑΣΟΚ, το οποιο δειχνει οτι εχει ριζωσει πλεον σαν ενας βασικος πυλωνας του κομματικου-πολιτικου συστηματος στη χωρα μας. Με νεους ανθρωπους, ξεκαθαρες αποψεις που απαντουν στα θεματα που απασχολουν την κοινωνια και αποφασιστικοτητα για ρηξεις με τις διαφορες πλευρες που κρατανε τη χωρα πισω.




2 σχόλια:

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Για τα blogs που στηρίζουν Βενιζέλο, τα είδα και εγώ. Συμφωνώ απόλυτα με την αξιοποίηση του Λοβέρδου. Όχι μόνο επειδή άσκησε, πολιτική κριτική (χωρίς ακρότητες). Όχι μόνο γιατί είναι γαύρος.
Κυρίως γιατί είναι απο τα στελέχη που ξεχωρίζουν απο την λεγόμενη,"νέα γενιά στελεχών".

αντωνης είπε...

επειδη ηταν καθηγητης μου στο πανεπιστημιο, τον ξερω και απο εκεινη την πλευρα του και μπορω να πω οτι τοτε μου εκανε πολυ καλη εντυπωση και ως επιστημονας και ως "δασκαλος".

Πολλοι απο τους υποστηρικτες του Βενιζελου νομιζω οτι δεν εκαναν ετσι στις 17 του Σεπτεμβρη. Ελεος!!!