Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΤΕ

διαβασα εχθες την ειδηση που αφορουσε την πληρωμη των ασφαλιστικων εισφορων των βουλευτων απο τον προϋπολογισμο της Βουλης

Αναλυτικα (απο εδώ)

Στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική αναφέρεται ότι «οι βουλευτές οι οποίοι αναστέλλουν την άσκηση του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος του 2001, ασφαλίζονται κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας τους για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν από την εκλογή τους στο βουλευτικό αξίωμα και οι προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές στα οικεία ταμεία καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό της Bουλής».

Παράλληλα, με άλλη διάταξη διπλασιάζεται ο ελάχιστος χρόνος για τη συνταξιοδότηση βουλευτών από τα 4 στα 8 χρόνια, αλλά η ρύθμιση θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Για το συγκεκριμένο θέμα στο νομοσχέδιο ορίζεται ότι «διπλασιάζεται ο ελάχιστος χρόνος βουλευτικής θητείας, κι έτσι από τα τέσσερα έτη που είναι σήμερα αυξάνεται στα οκτώ και για τους βαριά ανάπηρους από τα δύο χρόνια αυξάνεται στα τέσσερα. O διπλασιασμός του ελάχιστου χρόνου θα ισχύσει για όσους αποκτούν για πρώτη φορά τη βουλευτική ιδιότητα από τη νέα βουλευτική περίοδο, και τούτο για να μη θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».


και σημερα διαβαζω εδω

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θορυβημένοι από τις αντιδράσεις του Τύπου στο θέμα της κάλυψης των επαγγελματικών ασφαλιστικών τους εισφορών από τη Βουλή, επισκέφθηκαν τον Δ. Ρέππα και τους ζήτησαν να μην υποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ!

«Δεν είμαστε εύποροι, πρέπει να εξηγήσουμε στον κόσμο πόσα χαλάμε και να μην υποκύψουμε στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία», υποστήριξαν ενώπιον του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.



ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ

Σα δε ντρεπεστε!!!

Ρε τα καημενα τα φτωχαδακια.

Να ρθειτε να σας δανεισουμε τιποτα (τωρα σε κλωτσες θα ειναι, σε τιποτα σφαλιαρες δεν ξερω. Γιατι απο λεφτα ξερετε ή μαλλον κατι θα εχετε ακουσει. Με δανεικα ειμαστε. Και στα δικα σας κυριες και κυριοι (τροπος του λεγειν) βο(υ)λευτες).


Παρακαλω, μην πει κανεις οτι λαϊκιζω και τετοια. Γιατι στην περιοδο της φτωχειας για παρα πολυ κοσμο, χεστηκα για τις ασφαλιστικες εισφορες των βο(υ)λευτων μας.


Αντε καλο Σαββατοκυριακο!!!

30 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Και μετά θέλουμε να πάρουμε και την κυβέρνηση. Τι να εμπιστευθεί σε εμάς ο λαός ; Αντε αυτοι ειναι οι αρπάχτρες της κυβέρνησης, εμείς τι ; Δεν σαν φτάνουν ρε κωλόπαιδα. Δε βλέπεται τι γίνεται γύρω σας. Αρχίσαμε να κλονιζόμαστε κι οι τελευταίοι Πασόκοι. Αντε ουυυυυυυστ κοπρίτες!

αντωνης είπε...

Νικολα, καλησπερα φιλε.

Δεν εχω να προσθεσω κατι σε οσα γραφεις.

Πρεπει ομως καποια στιγμη να παρουν ενα μαθημα ακομα ολοι αυτοι οι κοπριτες, μπας και βαλουν μυαλο.

Προεδρε ακους; Ή εισαι σε καμια γυαλα μεσα;;;

Laplace είπε...

φιλε αντωνη ΜΠΡΑΒΟ που εγραψες γιαυτο το θεμα!!!
ακουγα το πρωι ραδιοφωνο και ηταν η Κανελλη κ το στηριζε!

ΟΥΣΤ ΚΩΠΡΟΣΚΥΛΑ!

αντωνης είπε...

laplace, ευχαριστω.

Δεν γινοταν να μη γραψω, φουντωσα οταν διαβασα οτι κλαιγονται και οι βο(υ)λευτες.
Σε λιγο θα διαμαρτυρηθουν και τα μελη του ΣΕΒ, μονο αυτο δεν εχουμε δει ακομα...

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αντώνη μου καλησπέρα.
Είδα φως και μπήκα ν' αφήσω κι εγώ τις ευχές μου...
Εύχομαι λοιπόν αυτοί οι εκατόγχειρες να ζήσουν 1000 χρόνια...χωρίς χέρια και πόδια.
Κι όσα έχουν φάει μαζί μ' αυτά που πρόκειται να φάνε τόσες να 'ναι οι συμφορές που θα τους βρουν.
Μικρόψυχος είμαι εεε;
Δεν πειράζει...
:]

marianaonice είπε...

Αντώνη
οι πλέον υποκριτές είναι οι βο(υ)λευτές (καλά τους λες), εγώ τους ξέρω από την καλή! Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος ευθύς και αληθινός ακόμη και στα αριστερά κόμματα (αν υπάρχουν σήμερα τέτοια)!
Κάποτε είχα ακούσει ότι όταν το Μισθοδικείο δίνει αυξήσεις στους δικαστές, οι βουλευτές ενώ στα ΜΜΕ λαϊκίζουν δήθεν κατά των δικαστών, ότι Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει, δήθεν, παρασκηνιακά στηρίζουν την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών, γιατί οι πρώτοι που παίρνουν τις αυξήσεις αυτές, και μάλιστα προκαταβολικά και εφάπαξ (και όχι με δόσεις που δίνονται στους δικαστές) είναι αυτοί, γιατί το μισθολόγιό τους ακολουθεί το μισθολόγιο των δικαστών!
Από εκεί και πέρα καταλαβαίνεις τι γίνεται, και μπράβο σου που επισήμανες το θέμα αυτό σήμερα!!

αντωνης είπε...

Στελλαρα καλησπερα φιλε.
Φυσικα και δεν εισαι μικροψυχος.
Εκτος αν εχει πει κανεις τετοια χαζα για σενα. Αν εχει γινει κατι τετοιο στειλτον απο δω να του ξηγησω τ' ονειρο.

:)

αντωνης είπε...

Μαριαννα μου, ευχαριστω καταρχας για τα καλα σου λογια.
Και γω εχω γνωρισει βο(υ)λευτες παλιοτερα, και μαλιστα απο πολυ κοντα και απο την καλη και απο την αναποδη. Και εξαιτιας της γνωριμιας τοτε, τους εχω πληρως απομυθοποιησει τους κουρελες. Γιατι ετσι θα τους λεω απο εδω και περα, ΚΟΥΡΕΛΕΣ!!!

:)

Unknown είπε...

Aτωνη γιατι σου κανει εντυπωση,πιστευεις οτι σε οτιδηποτε αφορα το δικο τους συμφερον σε οποιοδηποτε κομμα και αν ανηκουν δεν θα το υποστηριξουν?Αφου ολοι την ιδια μουρη εχουν,δεν υπαρχουν ιδεολογιες στην τσεπη τους,αυτα τα δηθεν ειναι για να μας ριχνουν σταχτη στα ματια,να τσακωνοναστε εμεις να περναν καλα οι βολευτες μας.Μ'αρεσουν παντως οι παρατηρησεις σου και οι δημοσιευεσεις σου.Ειναι καντρισματα.Γεια σου αντωνη με τις ωραιες ιδεες.Ελευθερια.

αντωνης είπε...

Ελευθερια, δεν μου κανει πλεον εντυπωση. Απλα νιωθω οτι πρεπει να τα γραψω.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.


(οταν λες καντρισματα τι εννοεις;)

Ανώνυμος είπε...

Με παράπονα θα ξεκινήσω την καλησπέρα γιατί δεν σε προλαβαίνω. Φτου σου λεβέντη μου δλδ :))

(Το ξεμάτιασμα το διαβάζω από το google και το κάνω δωρεάν)

Για ότι συμβαίνει φταίμε όσοι δίνουμε ευκαιρίες στηριζόμενοι σε πεθαμένα οραματα. Βολευτείτε λοιπον δεν υπάρχει σωτηρία!

Η αντικειμενική άποψη περιέχει δύναμη και το ξέρεις.

αντωνης είπε...

freedula μου, δεκτα τα παραπονα αλλά με πιανει που και που ο οιστρος
:)

Οσο για την αντικειμενικη σου αποψη, θα συμφωνησω οτι εχουμε και εμεις μεγαλο μεριδιο ευθυνης.

Καλο βραδυ καλη μου ξεματιαστρα!

Meropi είπε...

Αντώνη μου,
θα είμαι η πρώτη που θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου. Λοιπόν
αν και δεν είμαι θαυμαστής των βουλευτών, εντούτοις, έχοντας ζήσει και στη δικτατορία, θεωρώ ότι είναι αναγκαίο "κακό" (αν μπορεί να ονομαστεί έτσι) της Δημοκρατίας.
Δεν το θεωρώ και άσχημο να τους πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο κύριο ασφαλιστικό τους φορέα κατά τη διάρκεια της θητείας τους, ενόψει μάλιστα του ότι έχουν ασυμβίβαστο και δεν μπορούν να ασκήσουν επάγγελμα. Υπάρχουν και πολλοί από αυτούς που η θητεία τους θα είναι μόνο μία (δεν θα επανεκλεγούν) και θα αναγκαστούν να γυρίσουν στο επάγγελμα τους μετά. Δεν βλέπω λοιπόν το λόγο γιατί να χάσουν 4 χρόνια ασφάλισης. Θα μου πείτε να πληρώνουν μόνοι τους τις εισφορές. Ως δικηγόρος του διαβόλου θα ανταπαντήσω ότι μπορεί εμείς να θεωρούμε μεγάλη τη βουλευτική αποζημίωση, αλλά πράγματι έχουν πάρα πολλά έξοδα.
Αυτή είναι η γνώμη του Δικηγόρου του Διαβόλου παιδιά και μη με πυροβολήσετε.

αντωνης είπε...

Μεροπη καλημερα καταρχας.

Να σε ρωτησω κατι αν το ξερεις. Οταν ειναι βουλευτες δεν εχουν ασφαλιστικη καλυψη; Και αν ναι, γιατι να εχουν και δευτερη καλυψη ενω δεν ασκουν το δευτερο επαγγελμα;

Και οσον αφορα την αναφορα σου στη χουντα, ειναι ατοπη κατα τη γνωμη μου. Δεν ειπα οτι ειναι κακο το πολιτευμα.

Βάσσια είπε...

Μια χαρά τα λες Αντώνη.

Αν θέλουν κάθε αγανάκτηση και παραλληλισμό, για να αποφύγουν την απάντηση, να το λένε λαϊκισμό, σκασίλα μας.

Ναι λαός είμαστε και λαϊκίζουμε, από τη θέση του εργαζόμενου, του γονιού, του πολίτη και του ανθρώπου.

Καλό Σ/Κ
:-)

αντωνης είπε...

Καλημερα Βασσια.
Ετσι ακριβως ειναι.

Καλο ΣΚ!!!

ZouZouna είπε...

Ηρθα να πω ευχαριστώ που παραυρεθήκατε στους επετειακούς εορτασμούς για την επέτειό μου. Με βρήκατε???????
Μαααααααααααατς

M-meggie είπε...

Tην καλημέρα μου Αντώνη μου κι αν θέλεις βοήθεια για τις ... κλωτσές κ.λπ. φώναξέ με. Ό,τι μπορώ θα κάνω.
Είναι και για γέλια αλλά κυρίως είναι για οργή λαού.

αντωνης είπε...

Καλημερα Νοτα και καλη εβδομαδα.

Θα σε καλεσω για ενισχυσεις με την πρωτη ευκαιρια.

Μακαρι να ερθει αυτη η οργη, αλλά δεν το βλεπω και τοσο πιθανο.

Γκιωνης είπε...

. Είναι πολύ εύκολη η κριτική και ιδιαίτερα για ένα τέτοιο θέμα. Το ίδιο εύκολο όμως να ολισθίσει η κριτική και να γίνει λαϊκισμός και οχλαγωγία.

. Τί βουλευτές θέλουμε όμως ; Ανεξάρτητους και με δικαιώματα που θα τα εξασφαλίσουμε εμείς πληρώνοντας το κόστος τής Δημοκρατίας, ή εξαρτημένους από τον κάθε εφημεριδάρχη, μεγαλοεισαγωγέα ή εργολάβο ;

. Να φέρω ένα παράδειγμα : κάποιος βουλευτής μετά από οκταετή ή και δωδεκαετή θητεία δεν εκλέγεται στις τελευταίες εκλογές. Μία βδομάδα μετά τις εκλογές αρωσταίνει το παιδί του. Λόγω τού ασυμβιβάστου δεν έχει άλλη ασφαλιστική ασφάλιση. Δέν πρέπει νά είναι τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση που θάπρεπε να είμαστε όλοι σε τέτοια περίπτωση ; Δέν πρέπει, προκειμένου να κάνει το καθήκον του σαν βουλευτής, να έχει την ηρεμία τής Ασφάλισής του για κάθε τέτοιο ή άλλο περιστατικό ;

. Θα πούμε οτι " βουλευτής είναι, τόσα αρπάζει άς πληρώσει το γιατρό με τα κλεμμένα " ; Τέτοιο πολίτευμα και τέτοιους δημόσιους άντρες θέλουμε ;

. Αντί να επιδιώκουμε καλύτερες συνθήκες για τήν υγεία και την ασφάλιση όλων μας θα κυττάμε να βγάζει ο ένας το μάτι τού άλλου και να τα κάνουμε όλα χειρότερα ;

αντωνης είπε...

Καλως ηρθες Γκιωνη!

Ανοιγεις πολλα θεματα
Πρωτον δεν αισθανομαι οτι ειμαι ο ενας και ο αλλος ειναι ο βο(υ)λευτης. (αυτο αφορα την τελευταια παραγραφο)

Δευτερον, ξαναρωταω. Οι βουλευτες ειναι ανασφαλιστοι κατα τη διαρκεια της βουλευτικης τους θητειας;;;

Τριτον, εχεις δει φτωχο βουλευτη;

Τεταρτον, εκεινοι μας δινουν το οποιο δικαιωμα κριτικης. Αν ειναι λαϊκισμος αυτο, εγω δεν συμφωνω. Και αν εκεινος δεν μπορει να τα βγαλει περα με τα 5-6 χιλιαρικα που παιρνει, εμεις με το χιλιαρικακι μας τι να κανουμε;

Και κατι τελευταιο, αν θεωρουν οτι θα βγαλουν περισσοτερα χρηματα απο το επαγγελμα τους (οσοι εχουν δουλεψει ποτε τους), ας παρατησουν την πολιτικη. Δεν θα μας λειψει κανεις τους.

Dee Dee είπε...

Ξερει η freedula να googlo-ξεματιαζει;;; :))

Σημερα ειδα την απαντηση στο παιχνιδακι :) Θα εχουμε δωρακι αναρτηση;;; Δεν ειναι τυχαιο που το βρηκαμε εμεις :):)

Οσο για τους βο(υ)λευτες εμεις τους κανουμε και μπορει να γελαμε με τον Λαζοπουλο αλλα δεν βλεπω να αλλαζουν και πολλα πραγματα.

Αντε με εκανες και σχολιασα και "πολιτικα" που δεν ειναι καθολου το στυλ μου :)

Καλο μεσημερακι!!

αντωνης είπε...

τι ειδους αναρτηση;;; ααα, στις αποδρασεις;;; Οκ, κατι θα κανουμε.




και οσο για τα πολιτικα, δυστυχως ή ευτυχως μας αφορουν ολους ειτε ειναι στο στυλ μας ειτε οχι. Γιατι καθοριζουν τη ζωη μας.

Καλο μεσημερι!!!

patsiouri είπε...

Κρίμα που πιάσανε τη 17Ν τόσο νωρίς...τελικά μόνο με τρομοκρατία μπορεί να φοβηθούν, το θράσσος τους δε σταματάει αλλίώς...

αντωνης είπε...

Πατσιουρι, και τι ακριβως φοβοντουσαν οταν υπηρχε η "17Ν";
Ή φερνουν αποτελεσμα οι πραξεις βιας και οι δολοφονιες;

Σε τι εμποδιζουν το "συστημα" να συνεχισει να "λειτουργει";

Ταχυδρόμος! είπε...

Ότι ξοδεύουν πολλά είανι αλήθεια. Αλλά, τις περισσότερες φορές είναι από χορηγούς..

tzonakos είπε...

Oταν ειναι να πάρουν τότε όλοι και οι 300 συμφωνούν.
Οταν ειναι να δώσουν συμφωνούν πάλι να μη δώσουν.
Τα δίνουμε εμείς για όλους.
Δημοκρατία με πλούσιους πολιτικούς και φτωχό κόσμο ειναι κατι άλλο και όχι δημοκρατία.

αντωνης είπε...

Τζονι, τι εγραψες ρε φιλε;;;!!!

Μπορω την τελευταια προταση να τη βαλω πανω δεξια (μπρρρρ) στο blog?

tzonakos είπε...

Βάλ'το !

αντωνης είπε...

thanks
:)