Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Απορια-σχολιο σε μια ειδηση που ειδα σημερα

Παρακολουθησα σημερα μετα απο καιρο 20 λεπτα δελτια ειδησεων, δεν αντεξα αλλο. Και θελω να σταθω σε μια ειδηση που μου εκανε μεγαλη εντυπωση.
(οσο και αν εψαξα στο ιντερνετ, δεν την βρηκα καπου την ειδηση για να βαλω καποιο link. Οποτε θα τη μεταφερω με δικα μου λογια)

Η ειδηση αφορα την περιοχη της Ηλειας, ολοι θυμομαστε τι εγινε περσι το καλοκαιρι εκει. Σημερα λοιπον οι κατοικοι της Ζαχαρως και των γυρω περιοχων εκαναν, λεει, συμβολικο κλεισιμο της εθνικης οδου Πυργου-Καλαματας για να διαμαρτυρηθουν για την παντελη ελλειψη βοηθειας απο το κρατος και για τις κατασχεσεις που ξεκινησαν ηδη τα ευαγη ιδρυματα της εθνικης μας οικονομιας, οι τραπεζες. Και εκανε κατι δηλωσεις ο δημαρχος και 2-3 κατοικοι και αυτο ηταν ολο.

ΣΧΟΛΙΟ: Ρε παλληκαρια εκει στην Ηλεια, τι θα πει συμβολικος αποκλεισμος της εθνικης οδου; Φωτια σε ολες τις τραπεζες θελει και κλεισιμο της εθνικης οδου επ' αοριστον μπας και φιλοτιμηθει κανας πουστης εδω στην Αθηνα και ασχοληθει με σας εκει. Αφου βεβαια εχετε κλειδαμπαρωσει τους βουλευτες (ολων των κομματων) της περιοχης σας μεσα στα γραφεια τους μεχρι να δουν τι πραγματικα θα κανουν.
Αλλιως δεν θα παρει χαμπαρι κανεις τι περνατε και δεν θα σας βοηθησει κανεις. Αν δεν πολεμησετε, μην περιμενετε απο κανεναν βοηθεια.
Αν βεβαια θελετε πραγματικα να δειτε στον ηλιο μοιρα καποια μερα.

(ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: συγνωμη που ειμαι λιγακι σκληρος με ανθρωπους που ισως δεν εχουν καν το κουραγιο να κανουν κατι, αλλά ειναι το μονο που μπορω να γραψω. Εγω τουλαχιστον αυτα που εγραψα και παρομοια θα εκανα)

Παμε παρακατω.
Στο ιδιο ρεπορταζ βγηκε ο προεδρος της επιτροπης, αυτος ο αντιπαθητικος ο Μολυβιατης και ειπε οτι πηραν αποφαση να στειλουν απο 10.000 € για καθε σπιτι που καηκε ολοσχερως και 2.000 € για οσα σπιτια εχουν ζημιες.
ΣΧΟΛΙΟ
Ρε αλητες, τοσα λεφτα ειχατε μαζεψει περσι μετα τις καταστροφικες πυρκαγιες. Που πηγαν γαμω το στανιο μου μεσα;
Και με τα 2 ή τα 10 χιλιαρικα τι θα κανουν οι ανθρωποι; Θα βαψουν τα ερειπια;
ΟΥ να μου χαθειτε λεχριτες.



21 σχόλια:

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Χρυσώνουν το χάπι οι παλιοπατσαβούρηδες επειδή ίσως οι εκλογές είναι κοντά και παλεύουν να εξαγοράσουν συνειδήσεις...
Τα τριχίλιαρα τα πήραν οι γύφτοι, οι παθόντες βρήκαν (;;;) τρόπο επιβίωσης, εξάλλου ποιος περιμένει απ' το κράτος, οι εναπομείναντες που χρίζουν βοηθείας έχουν διαπιστώσει πως με το τέρας της γραφειοκρατίας αποκλείεται να πάρουν φράγκο...
Οπότε;;;
Τα περισσότερα χρήματα μένουν εκεί που είναι ως σήμερα και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι δεν έχει κοινωνικό πρόσωπο...
Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος...
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ξεσηκωθείς καημένε απ' τον καναπέ σου;;;
Φιλιά Αντώνη μου...

αντωνης είπε...

Καλο βραδυ Στελιο!

Πολυ συγχιστηκα σημερα. Ειναι δυνατον να μην αντιδρουν ουτε εκει;;;

ΕΛΕΟΣ πια. Τοσο προβατα εχουμε γινει;

marianaonice είπε...

Αντώνη μου
αυτό το πρόβλημα το είχα εντοπίσει από το Φεβρουάριο ακόμη. Δες εδώ:
http://marianaonice.blogspot.com/2008/02/blog-post_17.html
Δεν μπορούν λέει να σηκώσουν από το λογαριασμό τα 150.000.000 Ευρώ που είχαν μαζευτεί! Αν δεν κάνω λάθος!!
Αίσχος, καταισχύνη και όνειδος!!
Και το τραγικό είναι ότι θα τους μπουκώσουν πάλι με τα 10χίλιαρα και πάει τέλειωσε.
Μετά θα τους ξαναψηφίσουν για να τους δώσουν και τα υπόλοιπα!!
Καλό ξημέρωμα.

αντωνης είπε...

το θυμαμαι Μαριαννα.
Αλλα και κεινοι τι κανουν;

Μωρε ΛΙΜΠΑ ΟΛΑ χρειαζεται!!!


Καλο ξημερωμα

NdN είπε...

Ολα συνηγορούν ότι τους ξέχασαν τους ανθρώπους. Δυστυχώς ήρθε η ώρα να επαληθευτεί αυτό που είχε ειπωθεί εκείνες τις μέρες μετά την πυρκαγιά, ότι δηλαδή τα πραγματικά δύσκολα ακόμα δεν έχουν έρθει. Κρίμα για τους ανθρώπους. Οτι να και γράψεις έχει δικιο φίλε. Κάποιοι χάσανε τους δικούς τους, κάηκε η περιουσία τους και τώρα τώρα ήρθε η τράπεζα να τους πάρει τι;;

Καλό βράδυ!

Meropi είπε...

Καλημέρα Αντώνη μου,
από ότι κατάλαβα αποφάσισαν να δώσουν αυτά τα λεφτά (10.000€ κλπ) τώρα στους πυρόπληκτους για να μπορέσουν να πληρώσουν μηχανικό για να τους βγάλει οικοδομική άδεια για να κτίσουν τις καμένες οικίες. Μέχρι τώρα ελάχιστοι είχαν κάνει αίτηση για άδεια, γιατί φυσικά δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν μηχανικό. Λες και χρειαζόταν σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος για να το αντιληφθούν αυτό. Αφού βγάλουν λοιπόν την οικοδομική άδεια, τότε θα αρχίσουν να δίνουν σιγά-σιγά και τα υπόλοιπα χρήματα. Όταν λέω σιγά-σιγά εννοώ ότι θα τους παίρνει κανένα χρόνο να δώσουν τις επόμενες 10.000€. Σε δεκαπέντε χρόνια ίσως και να δούμε τα πρώτα σπίτια. Αυτά τα ωραία....

αντωνης είπε...

Καλημερα Μεροπη.
Ετσι εγινε, εχεις δικιο.
Το ερωτημα μου ειναι γιατι δεν αντιδρουν, τι ακριβως περιμενουν;

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε..τα λεφτα πηγαν οπου πανε και τα χρηματα και απο αλλους 'φιλανθρωπικους οργανισμους και εκδηλωσεις τους'..
δεν θα σου πω κατι παραπανω,μονο οτι πριν 2 weeks ηταν να βγει στην φορα το μεγαλυτερο σκανδαλο στα χρονικα αυτης της χωρας με αναμειξη μιας μεγαλης 'πρεσβειρας' και της 'φοβερης κ τρομερης' οικογενειας της..

οσο για τους κατοικους της ηλειας..

θα φανω ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΑΚΟΣ αλλα : ΑΣ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΝΔ..Μεχρι και στα τωρινα οδοιπορικα απο καναλια εκει,εξακολλουθουν να στηριζουν ΝΔ.. ε ας τα λουστουν ρε φιλε..δεν γινεται στην ζωη κ να εισαι με τον ΚΑΚΟ και να κερδιζεις ..

αντωνης είπε...

Καλησπερα ρομποτακο
η πρεσβειρα ειναι στην οικογενεια του
ραλλιστα μαλλον ε;;;

Οσο γι' αυτους που ειναι κατω εκει στην Ηλεια, οσους ψηφισαν ΝΔ τους λυπαμαι διπλα.
Και θα πω και κατι που δεν ηθελα να το γραψω στην αναρτηση.

Εκτος αν ζουν ακομα απο τους μπαφους, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο.

Laplace είπε...

φιλε μην το γελας,η penthesila που ειναι απο εκεινα τα μερη,εχει πολλες ιστοριες απο αυτα..αυτο που λες στεκει..

ναι για αυτη λεω,ας μην πουμε ονομα κ βρεθουμε μπλεγμενοι..το ειχα διαβασει σε δημοσιευμα εφημεριδας που του εκανε πολεμο κ ηταν να το βγαλει η αντιπαλη πλευρα,αλλα ηρθε η 'συγκληση' και η συνεργασια κ το εθαψαν..

αντωνης είπε...

Αυτο με τους μπαφους δεν το εγραψα στ' αστεια. Το υπεθεσα.

M-meggie είπε...

Αντώνη εγώ είμαι στην Ηλεία. Αντώνη στους λεχρίτες δεν μιλάς.
Αντώνη εδώ, ο ένας προσπαθεί να βοηθήσει τον άλλον όπως μπορεί. Είναι η μόνη ελπίδα. Ο ένας για τον άλλον.

Καλό σου βράδυ και σε ευχαριστώ

αντωνης είπε...

Καλησπερα Νοτα.
Γιατι δεν κανετε κατι ολοι μαζι, αυτη ειναι η δικη μου απορια

(ελπιζω το δε μιλας να μη σημαινει οτι επειδη δε ζουμε εκει δεν μπορουμε να γραφουμε τη γνωμη μας)

Καλο βραδυ.

marianaonice είπε...

@νότα
Συμφωνώ και εγώ με τον Αντώνη.
Γιατί δεν αντιδράτε όλοι μαζί;;
Τουλάχιστον να δημοσιοποιήσετε όσο μπορείτε περισσότερο το θέμα σας, και τι ακριβώς γίνεται, όσα ξέρετε και όσα σας έχουν πει, να μάθει ο κόσμος, να θυμηθεί ότι υπάρχετε και ότι παλεύετε να σταθείτε όρθιοι, γιατί σε λίγο θα σας ξεχάσουν όλοι... Έχει ατονήσει το θέμα σας και περνάει πια στα ψιλά!! Ξέρω ότι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει κανείς, όμως πρέπει κάπως να οργανωθείτε και να βγάλετε το πρόβλημα σε καθημερινή βάση στη δημοσιότητα, μήπως και ντραπούν και δραστηριοποιηθούν! Τι να πω, και εγώ απορώ πώς μπορεί ένα τέτοιο καυτό πρόβλημα να περνάει σαν να μην έγινε ποτέ!! Και όσο αναλογίζομαι ότι έρχεται καλοκαίρι και νέες πυρκαγιές θα μας πνίξουν τρελλαίνομαι, που δεν λογοδοτεί κανείς τους!!!

αντωνης είπε...

@Νοτα, ενα θα πω σε σενα γιατι σε συμπαθω (απο οσα εχουμε πει εδω μεσα και οχι γιατι σε λυπαμαι ή διαφορα τετοια χαζα επειδη μενεις εκει που μενεις. Μακρια απο μενα τα συναισθηματα συμπαθειας λογω οικτου).

Εγω την αναρτηση αυτη την εκανα γιατι πραγματικα αγωνιω μεσα μου για ολους οσους τραβηξαν οσα τραβηξαν. Και τραβανε ακομα. Απο ανθρωπια και μονο.
Αν ειπα κατι που ξεφυγε απο καποια επιτρεπτα ορια, ισως εγινε γιατι ειμαι παρορμητικος.

Καλο σου βραδυ @φιλη μου.

cinderella είπε...

Αυτό το κράτος έχει μάθει με περισσό θράσος να γυρνά την πλάτη στα πραγμαρικά προβλήματα. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι πως αυτοί οι άνθρωποι μπορούν και κοιμούνται τα βράδια. Και γιατί μετά την Ύβρη που διαπράττουν δεν επέρχεται η Τίσις και η Νέμεσις γι αυτούς και η Κάθαρση για μας.
Καλή Κυριακή Αντώνη μου!

αντωνης είπε...

Καλη Κυριακη cinderella!

Πολυ ωραια το εθεσες, μπραβο.

Βάσσια είπε...

Αντώνη καλημέρα

Είναι ένα αίσχος που δεν έχει καμία δικαιολογία και δεν χρήζει καμίας επιείκιας.

Οι άνθρωποι που χάθηκαν.
Τα σπίτια που κάηκαν.

Και τα τόσα χρήματα που έδωσαν οι άνθρωποι για βοήθεια, στερήθηκαν...

Είμαι σύμφωνη με την σκληρή σου στάση κι αυτήν πρέπει να υιοθετήσουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών.

αντωνης είπε...

Βασσια καλησπερα!
Συμφωνω σε οσα εγραψες.

:)))

dyosmaraki είπε...

Αντώνη τα άκουσα και εγώ αυτά που θίγεις και θύμωσα πολύ.

Οσον αφορά τους δανειολήπτες όμως αναρωτιέμαι εάν έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες για να υπαχθούν σε ειδικές ρυθμίσεις που προβλέπονται για αυτούς.

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τις Τράπεζες θέλω να πω πως το μερίδιο της ευθύνης για τυχόν πλειστηριασμούς δεν είναι 100% δικό τους.

Κατ΄αρχήν λίγες ημέρες μετά τη φωτιά τη στιγμή που τα ΜΜΕ διατυμπάνιζαν πως έχουν εκδοθεί οδηγίες για το πάγωμα των οφειλών των δανειοληπτών των πληγέντων περιοχών με την εγγύηση του Δημοσίου, ΚΑΜΙΑ εγκύκλιος δεν είχε σταλεί προς τις Τράπεζες με οδηγίες.

Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.
Μετά από συνεχείς οχλήσεις από τις ίδιες τις Τράπεζες προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τελικά εκδόθηκε εγκύκλιος με οδηγίες μόλις στα τέλη του Νοέμβρη η οποία μάλιστα ήταν ασαφής και χρειάστηκαν πρόσθετες διευκρινήσεις με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Το Δημόσιο λοιπόν όριζε πως οι οφειλές των πυροπαθών μπορούσαν να ρυθμιστούν με 2 τρόπους :

1. Mε επαναχορήγηση των οφειλών των πληγέντων με νέο δάνειο 10ετούς διάρκειας με εγγύση (κατά 80%) του Δημοσίου, με περίοδο χάριτος (πρώτη δόση τον Ιούνιο του 2010)και 50% επιδότηση επιτοκίου .

2. Με ελεύθερη διαπραγμάτευση με τις Τράπεζες (υποθέτω πως σε αυτήν την κατηγορία υπάγονται όσων οι οφειλές δεν εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή και προχωρούν οι διαδικασίες κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας)

Πιστεύω λοιπόν πως εκτός από την κρατική, ιδιωτική ή άλλη βοήθεια που θα έρθει μετά από (γύρευε) πόσα χρόνια οι ίδιοι οι δανειολήπτες θα έπρεπε να έχουν κάνει αίτηση να υπαχθούν στους ευνοϊκούς όρους της ρύθμισης 1 αφού η περίοδος χάριτος θα τους βοηθούσε να σταθούν στα πόδια τους τουλάχιστον για το βραχυπρόθεσμο μέλλον. Δεν μπορούν να περιμένουν (όπως λες) να έρθει η βοήθεια από μόνη της....

Τίθεται βέβαια το ερώτημα εάν οι δανειολήπτες ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές για αυτό τους το δικαίωμα. Οι τοπικές αρχές (Δήμοι και Νομαρχίες) κατά τη γνώμη μου φέρουν και αυτές το μερίδιο της ευθύνης τους αφού οφείλουν να δραστηριοποιούνται,να ενημερώνουν και να προστατεύουν τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες τους.

αντωνης είπε...

Δυοσμαρακι, πολυ χρησιμα τα στοιχεια αυτα για την ενημερωση μας. Εγω προσωπικα δεν τα ηξερα.

Με τις ευθυνες των τοπικων αρχων συμφωνω και γι' αυτο το θεμα. Εχεις απολυτο δικιο.