Τρίτη 20 Μαΐου 2008

ΑΠΟΡΙΑ

Κατα καιρους ριχνω μια ματια σε αγγελιες ευρεσης εργασιας στο ιντερνετ. Πότε γιατι ψάχνω για μενα, και ποτε για την πλακα μου.

Πριν λιγο ειδα μια και θα ηθελα να τη σχολιασω. (με τα κοκκινα γραμματα)

(αν ειναι κανεις που να ξερει απο HR θα ηθελα μια πιο "επιστημονικη" απαντηση)

Εταιρεια ............ δυναμική στον χώρο του ................... ζητά να προσλάβει:

Υπαλληλο Λογιστιρίου (ορθογραφικο λαθος)

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ:

  • Απαραίτητη προϋπηρεσία τουλάχιστον 2 ετών σε μηχανογραφημένο λογιστήριο (οριστε;;; Τετοια προϋπηρεσια εχουν χιλιαδες κοσμος)
  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικών - Μs Excel, Word & Outlook (τα αγγλικα σε ενα λογιστηριο ποτέ δεν καταλαβα γιατι χρειαζονται για ολους τους υπαλληλους)
  • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (μαλιστα, μονο ανδρες)

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ:

  • Ικανοποιητικές σταθερές μηνιαίες αποδοχές (δλδ τα γνωστα 600 €. Αλλά βεβαιως σταθερα)
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ΙΚΑ (τι λες ρε μεγαλε, χαρη μας κανεις κιολας)
  • Σταθερό και μοντέρνο περιβάλλον εργασίας (πο*τσες μπλε λενε στη γειτονια μου. Σταθερο τι ειναι; Γερα τα επιπλα; Μοντερνο; Ασε ξερουμε...)

Βιογραφικά: ............@otenet.gr, fax: 210 38390766. (ωραιο φαξ , με 11 αριθμους!!! Αφου εχεις και mail, παλι καλα)



Δεν θα ηταν πιο εντιμο απο την οποια εταιρεια, να λεει ζηταμε καποιον με ηλικια 22-25 ετων πχ; Και του προσφερουμε μισθο αναλογως προσοντων, αλλά που θα κυμαινεται απο 600-800 € πχ;

Και σαν αυτη ειναι παρα πολλες αγγελιες.
Τι να πεις...

Βρισκουν ομως και τα κανουν... Δυστυχως...


Ας ευχηθω να ξυπνησουμε καποτε...



13 σχόλια:

Laplace είπε...

ΦΙΛΕ,ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ..
φιλε,δεν εχω παραπονο απο την δουλεια(ες) μου αυτη την εποχη, αλλα εχω κανει διαφορες δουλειες..

μπορω να σου πω οτι οι ελληνες 'επιχειρηματιες' εχουν ξεφυγει..

μπορει να δεις αγγελια που να ζητουν μηχανικο με μαστερ η διδακτορικο και αδεια οδηγησης(???) για να πηγαινει με το αμαξι επαρχια(πχ απο αθηνα σε εβρο)για να επιβλεπει κατασκευες η νεα εργα και με μισθο ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ(πχ 1200 ευρω που τα βρισκεις στην ξεφτιλα,χωρις να αναγκαζεσαι να τρεχεις σε επαρχιες )

ΖΗΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΣ,οτι μαλακια υπαρχει,θα την δεις στις αγγελιες..

αλλα τι περιμενεις απο επιχειρησεις του κωλου?????ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ειναι ολες αυτες οι επιχειρησεις,σπανια να βρεθει μια αξιολογη δουλεια κ στο λεω εγω που αν κ εχω παρα πολλες προτασεις,απο τα 14 δουλευω κ εχω δει πολλα..

και συνηθως προσλαμβανουν αυτον που ΔΕΝ θα εχει παραπονο απο το να κανει υπερωριες κ να μην πληρωνεται,να δουλευει ΣΚ κ πολλες αλλες μαλακιες..

αντωνης είπε...

Συμφωνω με οσα λες ρομποτακο.
Κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι: Εμεις (οι εργαζομενοι) γιατι τα ανεχομαστε ΟΛΑ πλεον;;;

Laplace είπε...

η ανεχεια κ οι δυσκολιες της ζωης φιλε οδηγουν σε παραξενα μονοπατια..πολλα ανεχομαστε ελεω οικονομικοκοινωνικης καταστασης αυτης της χωρας..

εγω παντως ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ φιλε,με το παραμικρο που δεν μαρεσει,κοιτω για νεα μερη..γενικα βαριεμαι να μενω πολυ σε μια δουλεια,αλλα μολις δω οτι παει να μου γινει καποια πουστια(οπως γινεται συνηθως απο τους εργοδοτες) το καπελακι μου κ δρομο..
σταματησα να τους ανεχομαι φιλε..

το καλο ειναι οτι μεχρι τα 35πες,μπορεις να κανεις τετοιες κινησεις ρισκου,μετα ειναι το θεμα τι γινεται..

αντωνης είπε...

Ειναι και η ανεχεια και η κατασταση, ναι συμφωνω. Αλλά μηπως ειμαστε και ολιγον ΚΟΤΕΣ;;;

Και εγω φιλε αλλαζα εργοδοτες οταν κατι δεν μου αρεσε. Αλλά τωρα ειμαι πιο προσεκτικος και πολυ πιο απαιτητικος.
Και δεν ειναι θεμα ηλικιας.
Πιστευω οτι οσο καιρο εισαι με τους γονεις σου ή και αν μενεις μονος σου, μπορεις να παιρνεις πιο αβασανιστα τα οποια ρισκα.

Απο τη στιγμη που θα ανοιξεις το δικο σου σπιτικο και θα κανεις οικογενεια, τα διπλο και τα τριπλο σκεφτεσαι ολα. Δεν εχεις την ιδια ανεση για ρισκα οπως ειχες πριν. Εισαι πιο προσεκτικος στη δουλεια μετα. Και εκει ειναι που σε σκιζουν, ειδικα τις γυναικες.

Laplace είπε...

+13 σε οσα λες φιλαρα!
εγω ζω μονος απο τα 17,εννοω σε σπιτι μακρια απο πατρικο κ οικονομικα ανεξαρτητος ΑΛΛΑ συμφωνω με αυτο που λες..

οσο εισαι μονος,αλλιως φερεσαι σε σχεση με το οταν εχεις οικογενεια..το βλεπω κ στον εαυτο μου,ειμαι σιγουρος οτι θα ειμαι πιο μαζεμενος οταν κανω οικογενεια...ειναι απολυτα σωστο αυτο που λες..

και ειναι οπως το λες,ΕΚΕΙ ειναι που θα σε πατησουν,εκει που θα ξερουν οτι θα σκεφτεσαι διαφορετικα..Για το οτι ειμαστε κοτες,θα συμφωνησω αλλα φιλε ποιοι ειναι οι τροποια αντιδρασης?

βλεπω πχ χημικους μηχανικους 45ετων να τους λενε:ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ και πανε..Εγω φυσικα αν μου το ελεγαν,θα δηλωνα παραιτηση εκεινο το δευτερολεπτο,αλλα ενας ανθρωπος που εχει οικογενεια,τι να κανει?

πολυ ειδικα ζητηματα αυτα κ καθε περιπτωση διαφερει..συμφωνω ομως απολυτα μαζι σου..

αντωνης είπε...

το +13 τι ειναι; Σαν τη βαθμολογια της γιουροβοζιον μου φανηκε χαχαχαχαχα.

Εγω φιλε στη θεση του χημικου μηχανικου ΔΕΝ θα πηγαινα. Ας με απελυαν.

Θα αναφερω δυο περιστατικα.
Στην απεργια της 12ης Δεκεμβριου, το συζηταγαμε ολοι τι θα κανουμε για καμια βδομαδα (οταν λεμε ολοι 5 ατομα ημασταν τοτε εδω στη δουλεια). Επειδη οι υπολοιποι δεν αποφασιζαν πηγα την προηγουμενη στην αφεντικινα (φολα ΝΔ με πολλους γνωστους και φιλους στο Μαξιμου. Οχι πως σημαινει κατι αυτο, για μενα τα χειροτερα αφεντικα ειναι οι αριστεροι), και της ειπα οτι "αυριο δεν θα ερθω". Και οταν μου ειπε γιατι, της απαντησα οτι θα απεργησω. Και τοτε σκυλιασε και προσπαθησε να με απειλησει λεγοντας οτι "θα το λαβει σοβαρα υποψη της". Χαχαχαχαχα, μιλαμε τρομοκρατηθηκα.

Ενα δευτερο. Εχει ερθει μια κοπελλα εδω στη δουλεια περιπου κανα μηνα. Και επειδη ειναι παρα πολυ ψαρωμενη, καθεται καθε μερα παραπανω και σχολαει μετα τις 6μιση. Οταν της ειπα οτι "οσο τα καλομαθαινεις τα αφεντικα, τοσο θα μας πηδανε", φυσικα και δεν ειπε τιποτα. Ψελλισε κατι φαιδρα του στυλ "εχω πολλη δουλεια". Τοτε καταλαβα οτι δεν αξιζει τον κοπο να συζητησω αλλο μαζι της.

Περιττο να σου πω οτι εγω στις 5 και ενα λεπτο την κανω καθε μερα.

Laplace είπε...

φιλε τα περιστατικα που λες ειναι ενδεικτικα..
φανταζομαι τι εχεις δει κ εγω εχω ζησει παρομοια..

το θεμα ξερεις ποιο ειναι,σε χτυπουν σε ευαισθητα σημεια..
δηλαδη εμενα αν μου πεις να κατσω μισο λεπτο παραπανω θα σου πω ΜΕ ΤΠΤ,αν μου πεις ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΙΓΟΜΑΙ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΙ,ΣΕ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ,θα κατσω και 1 εβδομαδα 16 ωρα αν χρειαστεις..

ειναι που βρισκουν τον καθενα κ τον εκμεταλλευονται..

κ εγω στην απεργια των μηχανικων απεργησα κ αλλοι(οι περισσοτεροι) μηυχανικοι μας πηγαν,ε στα @@ μου κ να με απελυαν θα εβρισκα αλλη δουλεια αμεσα..

εμενα δεν τολμουν να μου πουν κατι αναλογο σαν αυτο που σου ειπα του χημικου μηχανικου,αλλα σε διαβεβαιωνω οτι ΑΜΕΣΑ θα δηλωνα την παραιτηση μου ανε πεμενε ο τεχνικος διευθυντης για κατι τετοιο..

παντως το θεμα των υπερωριων ειναι πολυ μεγαλο κ ζορικο..εγω σου λεω,εχω αυτο το κακο,μολις μου πουν ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ,ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ,με εκαναν αλοιφη κ αυτο ειναι μαλακια..Το καταλαβαινω οτι ειναι μαλακια,αλλα κ απο την αλλη παιρνω τοσα λεφτα,ολοι θα πουν: κοιτα τον μαλακα τον αχαριστο,τοσα παιρνει κ δεν κανει μια θυσια παραπανω..

ειναι μπερδεμενα αυτα τα ζητηματα,αναλογα την δουλεια,τους συναδελφους,το ολο περιβαλλον κλπ

το +13 ειναι απο το gate13..το γραφουν οι παναθες στα φορουμ τους οταν συμφωνουν με τα γραφομενα του συνομιλητη τους..χαχαχα

αντωνης είπε...

ασε μας ρε λαπλας και συ και η ομαδα σου
χαχαχαχαχα, δεν πηγε το μυαλο μου

(πλακα κανω, αν τυχον και τσιμπησεις θα πεσει "φαπα" διαδικτυακη)

Laplace είπε...

χαχαχαχαχα ερχεται ο βγενοπουλος φιλε να σας περιλαβει..χαχαχαχα


γαματο θεμα εβαλες,κατα εναν περιεργο τροπο πολλοι φιλοι -bloggers τωρα τελευταια βαζετε θεματα που παντα ηθελα να σχολιασω ΑΛΛΑ το καλο ειναι οτι με καλυπτετε με τις αναρτησεις σας,τα γραφετε καλυτερα κ απο οτι ηθελα να τα γραψω..

καλο απογευμα φιλαρα..

αντωνης είπε...

τι, θα μας κανει αγωγη;;;
(με τη φορα που εχει παρει, τιποτα δεν αποκλειεται χαχαχαχα)

Οσο για το αλλο, συμβαινει πολλες φορες. Και αυτο γιατι οι ανησυχιες ειναι κοινες σε πολλους απο μας.

Καλο απογευμα...

tzonakos είπε...

Οι αγγελίες σπάνια ειναι σοβαρές με την έννοια οτι εννοούν αυτα που γράφουν.
Συνήθως ζητάνε οτι να ναι και βλέπουμε. Εχω χρόνια να ψάξω για δουλειά, ευτυχώς θα έλεγα γιατι εκει εξω ειναι ζούγκλα και πληρώνουν ψίχουλα !

αντωνης είπε...

Σωστο ειναι αυτο που λες Τζονακο. Αλλά εγω εχω απαιτηση απο μια μεγαλη εταιρεια να γραφει ακριβως τι απαιτησεις εχει και οχι να ειναι η αγγελια "θελουμε καποιον να τα ξερει ολα και να παρει 700 €"

still-elate είπε...

... η χειρότερη αγγελία που μου έδωσε και τη χειρότερη μου - και συντομότερή μου- δουλειά ως τώρα, ήταν από ένα φροντιστήριο στην Αγ. Παρασκευή, που ζητούσε καθηγήτρια, και όπου έλεγε ρητά ότι " η προϋπηρασία ΔΕΝ είναι απαραίτητη"...

Κοινώς δηλαδή:
"Ψάχνουμε Μαλ*** (με κεφαλαίο), είσαι???"

Δεν ειχε όνομα του φροντιστηρίου βέβαια, αλλά ηταν από γνωστή "αλυσιδα"...
ΚΑΙ πήγα, ΚΑΙ υπέγραψα, σα Μαλ*** (με κεφαλαίο) χωρίς πτυχίο και χωρίς προϋπηρεσία που ήμουν...

Ε, και μετα τρείς μέρες έφυγα - "με εφυγαν" γιατι διαολόστειλα ευγενικά κατι βλαμμένα που έκαναν σκονάκι- τα ίδια ζάλα πίσω....

ααα, καλό εεεε????