Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ

  • Με τις εσωκομματικες εκλογες του ΠΑΣΟΚ δεν θα ασχοληθω, δεν με αφορουν. Θεωρω τις κομματικες οργανωσεις ξεπερασμενες. Παρ’ όλα αυτά, ευχομαι από εδώ καλη επιτυχια σε φιλους που ειδα ότι είναι υποψηφιοι.
  • Φυσικα και δεν θα ασχοληθω με τα λεγομενα του εφιαλτη (το ονομα του ουτε καν διανοουμαι να το γραψω εδώ, μπορει να σβησει το blog από το χαρτη. Όχι πως θα είναι και μεγαλη η ζημια, αλλά λεμε τωρα).

Και περναμε σε πιο σοβαρα θεματα

  • Θα μας εξηγησει κανεις επιστημονας (και όχι μαϊντανος) τι συμβαινει με την αγορα του πετρελαιου; Αγοραζουμε σε ευρω ή σε δολλαρια; Τι σκατα γινεται επιτελους;
  • Επιστημονικο προσωπικο δεν εχει αυτή η χωρα; Να βγει επιτελους καποιος να μας πληροφορησει για το θεμα της ενεργειας. Γιατι αν περιμενουμε από τον Σουφλια, θα κουφαθουμε ολοι μαζι. (αν και μου μυριζεται ξεπουλημα και της ΔΕΗ μετα τον ΟΤΕ)
  • Με το θεμα της SIEMENS θα γινει τιποτα ή εχουν παραγραφει τα παντα;
  • Για τα λαδακια με τα ορυκτα μεσα, θα κινηθει κανενας εισαγγελεας ή δε γαμιεται, σιγα μην ασχοληθει κανεις;
και να τελειωσω με το πιο γελοιο

  • Οσον αφορα το θεμα της βενζινης, ειμαστε εντελως καφροι ως λαος. Σιγα ρε παιδια, δεν είναι και ειδος πρωτης αναγκης. Τρεχουμε σαν τα προβατα τελευταια στιγμη και την πληρωνουμε και 1,5 €. Ακου 1,5-2 ωρες στην ουρα για να βαλει καποιος βενζινη. Ρε σεις, δεν παμε καθολου καλα.

Προσωπικη εμπειρια: Το Σαββατο που πηγα για κατι ψωνια τη μητερα μου, ηθελα να βαλω γιατι δεν θα μου εφτανε για την Κυριακη που θα πηγαινα καπου. Στο δρομο λοιπον βλεπω το πρωτο βενζιναδικο κλειστο με κατι ταμπελες «Βενζινη ΤΕΛΟΣ». Στο γυρισμο βρισκω ένα ανοικτο, με ουρα καμια 10αρια αυτοκινητα. Λεω ας περιμενω. Όταν φτανω κοντα, ειχε ταμπελα που μας πληροφορουσε ότι ειχε μονο σουπερ αμολυβδη προς 1,46 € το λιτρο. Φτανω κοντα και όταν μου ειπε ποσο, του λεω δεν θα βαλω και φευγω. Κοκκαλο ο υπαλληλος του βενζιναδικου. Προχωρωντας προς το σπιτι, βρισκω άλλο ένα ανοικτο με ουρα 4 αυτοκινητων και τιμη 1,18 €. Εκει και εβαλα 20 €, οσο δλδ βαζω παντα.

Επαναλαμβανω, ότι αν δεν ειχα να κανω αρκετα χλμ την Κυριακη, δεν θα εβαζα γιατι τις καθημερινες κανω περιπου 4 χλμ μεχρι τη σταση του προαστιακου.

Καλη βδομαδα σε ολους.

19 σχόλια:

NdN είπε...

Καλημέρα φίλε και καλή εβδομάδα.

Ενα-ένα. Με τις εσωκομματικες εκλογες του ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνεις και δεν θα ασχοληθείς. Δεν νομίζω να το πράξουν και πολλοί. Αν πάντως γνωρίζεις έναν που να αξίζει και να θέλει να βοηθήσει κατέβα απλά να τον ψηφίσεις.

Τον Δερακούμέλ τον προσπερνάω γιατί είναι γκαντεμιά να ασχολούμαστε Δευτεριάτικα.

Αν βρω χρόνο θα γράψω κάτι για την πυρηνική ενέργεια, αλλά αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις το blog της cynical στο οποίο βέβαια μόνο μία αντίυετη άποψη ακούστηκε, οπότε ακόμα δεν θα μπορείς να βγάλεις ασφαλήσυμπεράσματα. Πάντως εγώ την πυρηνική ενέργεια δεν θα την απέρριπτα τόσο άκριτα.

Με τη SIEMENS φυσικά και ΔΕΝ θα γινει τιποτα.

Για την βενζίνη έχεις αοπόλυτο δίκιο, αλλά δυστυχώς, ωσ γνωστόν, οι περισσότεροι Ελληνες για κατούρημα πάνε με το αυτοκίνητο.

αντωνης είπε...

καλη βδομαδα Νικο
Απαντω
* δεν ειμαι μελος σε κανενα κομμα.
* αυτα που γραφτηκαν για το θεμα της πυρηνικης ενεργειας στο blog που αναφερεις τα εχω διαβασει. Αλλά για καποιον που ειναι εντελως ασχετος, δεν ειναι ευκολο να τα καταλαβει. Πες μας τι γινεται και στο εξωτερικο, θα ηταν χρησιμο να ξερουμε.
* Δεν φανταζεσαι ποσο πιο καλα ειναι σημερα στο κεντρο της Αθηνας που κυκλοφορουν λιγοτερα αυτοκινητα και εχουν και απεργια τα ταξι.

Meropi είπε...

Αντώνη μου,
μπράβο σε παραδέχτηκα που δεν έβαλες ακριβή βενζίνη. Δεν ξέρω εγώ αν αντιστεκόμουν....

αντωνης είπε...

Μεροπη μου, θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω σε κατι. Δεν εκανα και καμια ηρωικη πραξη.
Απλα δεν μπορω να με πιανουν (παντα) κορόιδο).

Καλο μεσημερι.

Βάσσια είπε...

Καλή εβδομάδα Αντώνη, αλλά με αυτά που μας βάζεις, πάει......

:-)

Το πως οι αυξημένες τιμές διαδέχονται η μία την άλλη είναι "μαγικό".
Ούτε που καταλαβαίνουμε από που μας έρχονται.

Πάνε μετά και τεχνηέντως δημιουργούν ελλείψεις και τρέχει ο κόσμος.

Μία αλήθεια υφίσταται όμως, ότι εμείς πληρώνουμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

αντωνης είπε...

Βασσια, τι να κανω; Αν δεν τα βαλουμε καποιοι αυτα, αστα βραστα.
Εφοσον οι κυβερνησεις δεν θελουν να αντιμετωπισουν τα καρτελ της ακριβειας, γιατι προφανως τα τσεπωνουν, κατι πρεπει να κανουμε ομως. Δεν ξερω τι μπορει να ειναι αυτο, ενα μικρο μποϋκοταζ στις αγορες δεν θα ηταν κακη ιδεα παντως.
Το πιο ασχημο απ' ολα ειναι οτι στη χωρα αυτη μονιμως την πληρωνουν αυτοι που δεν μπορουν σχεδον καθολου να πιεσουν, οι μισθωτοι δηλαδη.
Τελος παντων, οπως εγραψα και για το "ιδιογραφο",
VENCEREMOS...

acaliptos είπε...

Κατι τέτοιες μέρες με έλλειψη βενζίνης θυμούνται αρκετοί τα μέσα μαζικής μεταφοράς (συμβαίνει σπάνια όμως).Και εγώ κάνω περίπου 4 χλμ μέχρι τον προαστιακό και με έχουν σώσει από το να είχα ξεμείνει από βενζινη...Με τον προαστιακό φυσικά καθημερινά ξεμένω από ηρεμία...
επιβατης προαστιακου

αντωνης είπε...

Καλως ηρθες ακαλυπτε.
Εγω παιρνω ή μετρο ή προαστιακο μεχρι την Πλακεντια. Αυτα τα σαραβαλα που εβαλαν τωρα τελευταια, μου θυμιζουν το "μουτζουρη" στο στρατο παντως.

NdN είπε...

Για το θέμα της πυρηνικής ενέργειας υπάρχουν διφορούμενες απόψεις. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι ότι περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Αγγλίας παράγεται από σταθμολυς που χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια.

Αν η Αλβανία, η Τουρκία, η Ουγγαρία εγκαταστήσουν πυρηνικούς αντιδραστήρες (η Βουλγαρία ήδη έχει 2) τότε θα συμβεί το εξής τραγελαφικό. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα προμηθευόμαστε φτηνότερη ενέργεια από αυτούς που θα την παράγουν σε πυρηνικές εγκαταστάσεις, ενώ στο ίδιο μας το κράτος θα την έχουμε απορρίψει. Δεν είναι παραλογο;

Η μόλυνση δεν γνωρίζει σύνορα. Είτε το ατύχημα γίνει στην Βουλγαρία, είτε στη Πελοπόννησο θα είναι το ίδιο. Εγώ προτείνω να μελετήσουμε τη πιθανότητα ενδελεχώς και να μην αποκλείουμε τίποτα εκ των προτέρων.

Οσο για την απεργία των ταξιτζήδων θα έλεγα ότι όπως πάντα αποσυμφόρισε το κέντρο. Το θυμάμαι και από τη Σαλονίκη!

Laplace είπε...

φιλε οσα γραφεις εκφραζουν ολους μας..

ο εξω απο εδω,ηθελε να σωσει την υστεροφημια του...ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ..τον βλεπω κ με πιανει αναγουλα..

για τους ελληνες καταναλωτες εχεις δικιο...λες κ ειμαστε σε πολεμο κανουμε..ΠΑΝΤΩΣ τρομαζω στην ιδεα,οι παπατζηδες οι πρατηριουχοι που χρεωνουν 1,5 ευρω την βενζινη,σε καιρο πολεμου το ψωμι θα το χρεωνουν 3 ευρω το κιλο?

ολες οι αλλες ερωτησεις ειναι ρητορικες..ΣΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ θα υπηρχαν ελεγκτικοι μηχανισμοι..σε αυτη την αφρικανικη χωρα,ΟΧΙ..


Υ.Γ. για την ακριβεια,ειρωνευοντουσαν τα ΜΜΕ τον κουλουρη που εκανε επιτοπιους ελεγχους...ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ?

αντωνης είπε...

@NDN, περιμενω μια επιστημονικη αποψη. Επιτελους, δεν μπορω να δεχτω οτι δεν υπαρχουν καθαροι επιστημονες σε αυτη τη χωρα να μας ενημερωσουν και μας που δεν τα ξερουμε αυτα τα θεματα.

@Laplace, για το θεμα της ακριβειας πρεπει να αντιδρασουμε με καποιο τροπο. Αλλά ετσι που λειτουργουμε, ως προβατα που πανε για σφαγη, δεν ειμαι πολυ αισιοδοξος.

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αντώνη μου καλησπέρα...
Κάπου στο παγκόσμιο λεξικό υπάρχει η λέξη "μποϋκοτάζ"...
Ίσως είναι ο μόνος τρόπος να φέρουμε τις τιμές στα Ελληνικά μέτρα...
Κι αφού προτιμάμε το Ευρωπαϊκό λεξιλόγιο, τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, τους Αφρικανικούς μισθούς καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να φερόμαστε σαν άνθρωποι, καταναλωτές, εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια...
Μποϋκοτάζ, απεργίες, χρήση των δικαιωμάτων μας κι ας αφήσουμε το φλώρικο υφάκι του θηλυπρεπούς ψευτομοντέρνου γιάπι...
Μαγκιές, όταν ξεχρεώσουμε τα καταναλωτικά...τώρα αγώνας και μόνο αγώνας...
Ας ξυπνήσουμε καμιά φορά!!!
Φιλιά.

αντωνης είπε...

Ελπιζω και γω φιλε Στελιο να ξυπνησουμε καμια φορα και να κανουμε κατι για το κοινο καλο μας.

:)
Καλο βραδυ!

marianaonice είπε...

Τελικά σε λίγο το ΠΑΣΟΚ θα το ακούμε μόνο για τα εσωκομματικά του, είτε είναι εκλογές είτε όποια άλλα προβλήματά του! Για τα εξωκομματικά πλέον "αγρόν ηγόραζε"!!
Για τα ερωτήματά σου Αντώνη μου δυστυχώς και εγώ δεν έχω απαντήσεις, αφού είναι και δικά μου ερωτήματα!
Μπράβο σου που αντιστάθηκες στην ακριβή βενζίνη. Και ο άνδρας μου για να μην πέσει στην παγίδα της ουράς και του εκβιασμού της ακριβής βενζίνης, πήγε από την Πέμπτη ή Παρασκευή δεν θυμάμαι και γέμισε το ρεζερβουάρ και έτσι δεν τους είχαμε ανάγκη!!
Ασε που εγώ αν έμενα χωρίς βενζίνη, μπορεί και να πήγαινα στη δουλειά μου με το ποδήλατο!! Χα,Χα!!
Καλό ξημέρωμα.

αντωνης είπε...

Καλη σου μερα Μαριαννα.

Yannis Kapnidis είπε...

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα χάος στην ελληνική αγορά και σ'αυτό φταίμε εμείς οι πολίτες που δεν καταγγέλουμε, δεν απαιτούμε.

Για το θέμα της βενζίνης δεν μπορώ να εκφράσω άποψη γιατί δεν θα κατανοήσω ποτέ κάποιον που περιμένει 2 ώρες για να μην ξεμείνει από καύσιμα, μιας και κυκλοφορώ πάντα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Είμαι βέβαια και στο εξωτερικό, όπου τα λεωφορεία και τα μετρό λειτουργούν εντεώς διαφορετικά από την Ελλάδα.

Για το σκάνδαλο της SIEMENS, ποιος κατάλαβε τι έγινε, ή έμαθε την εξέλιξή του να μουσ τείλει παρακαλώ ένα μήνυμα στο επεξήγηση-σκανδάλων@πολίτες_κάγκελο.com

Το σπορέλαιο το φάγαμε, κι ας κάνουμε και την πάπια. Δε γινόταν να πάει σε αποκλειστική διάθεση στα μαγειρία της Βουλής; Ξέρεις πόσα μυαλά εκεί μέσα έχουνε μείνει αγρασάριστα χρόοοονια τώρα;;;

Για την αγορά του πετρελαίου θα ρωτήσω τον Μπερλουσκόνι. Δική του είναι η μισή, δεν μπορεί, κάτι θα ξέρει να μου πέι. Είναι και φρέσκος στην κυβέρνηση, θα τον πιάσω στις καλές του και θα του ξεφύγει κανένα αποκλειστικό!

Όσο για το πετρέλαιο, για να κλεισω το σχόλιό μου, ο Λιακόπουλος λέει ότι η Ελλάδα έχει άφθονο ορυκτό πετρέλαιο. Ξεκίνήστε να σκάβετε σε κήπους, μπαξέδες, χωράφια... ποτέ δεν ξέρετε! Μπορεί να γίνετε η αιτία να αλλάξει ο ενεργειακός χάρτης του κόσμου! Εδώ η Σαρρή κόντεψε να φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική! Σκεφτείτε το - σκεφτείτε το!

αντωνης είπε...

καλως ηρθες αντιδοτε.

dyosmaraki είπε...

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα συμφωνήσω με την marianonice. Μάλλον έχει πέσει εσωστρέφεια, όλο σε εκλογική περίοδο βρίσκεται.

Οσο για τον Δρακουμέλ πάντως στο ALPHA χρειάστηκε να κάνουν ευχέλαιο μόλις αποχώρησε από την συνέντευξη που του έπαιρνε ο Χατζηνικολάου. Μέχρι και τα πλάνα την ώρα που μιλούσε μπήκαν ανάποδα...τέτοια καντεμιά...

Για την πυρηνική ενέργεια δηλώνω άγνοια μα δεν κρύβω πως την φοβάμαι.....

Με τη Siemens δεν έγινε μα Γερμανοί πήραν ποσοστό του ΟΤΕ που χρησιμοποιούσε τα προϊόντα της Siemens. Μήπως εκεί λήξει το θέμα και δεν ξανακούσουμε περί SIEMENSSSSSSSSSSSSSSSSSS????

Οσο για τη βενζίνη συμφωνώ μαζί σου. Μάλιστα έκανα σχετική ανάρτηση......

αντωνης είπε...

καλημερα δυοσμαρακι.

στα περισσοτερα δεν εχω κατι να προσθεσω.
ερχομαι να σχολιασω την αναρτηση σου (την οποια εχω δει απο το πρωι- απο το reader)
:)))