Τρίτη 27 Μαΐου 2008

μερικες αποριες-σχολια

1) Ακουσα και διαβασα οτι ειπαν οι κυβερνητικοι παραγοντες οτι θα κανουν ενα νομο που θα επιτρεπει τη λειτουργια των ιδιωτικων πανεπιστημιων στη χωρα. Δεν μπαινω στο θεμα της ιδρυσης ή οχι των ιδιωτικων πανεπιστημιων, αλλά κατι αλλο θελω να τονισω.
Με το συμπαθειο δλδ, αλλά αυτη η ρημαδα η χωρα εχει ενα Συνταγμα ή κανω λαθος; Μπορει δλδ ενας νομος να ψηφιζεται ενω ειναι αντιθετος σε διαταξη του Συνταγματος;
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ, τα εχετε ξεφτιλισει ολα.

2) Βγηκε και ο δημαρχος της Αθηνας και ειπε οτι θα φτιαξει ο Δημος Πανεπιστημιο. Αυτοι θα μας τρελλανουν. Αυτος ειναι ο ρολος των Δημων; Και δεν μιλαω θεωρητικα, αλλά για τους Δημους οπως λειτουργουν στη χωρα μας. Δεν κοιτατε λεω γω να κανετε κατι παραπανω απο το να μαζευετε τα σκουπιδια (οταν τα μαζευετε και αυτα) και να αφησετε τις μπουρδες;
ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ

Update στις 12:05
Α, τωρα ακουσα στο ραδιο οτι υπερ της ιδρυσης απο τους Δημους ειναι και αυτο το μπουμπουκι ο Κουκουλοπουλος, δημαρχος της Κοζανης και πρωην προεδρος της ΚΕΔΚΕ .
Ρε παλλικαρι, δεν ασχολεισαι λεω εγω με το τεραστιο θεμα της ΔΕΗ στην περιοχη σου;

3) Αυτες τις μερες κατι διαβασα οτι πρεπει να δηλωσουμε τα ακινητα σε πολλες περιοχες, μεταξυ των οποιων και η Αττικη. Καταρχας δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να δηλωνονται τα εντος σχεδιου ακινητα.
Και μετα απο λιγο καιρο θα κανουμε και τις δηλωσεις για το Ενιαιο Τελος Ακινητων.
Ολα αυτα για να παρουν κατι ψιχουλακια απο τους φορους που μας καλουν να πληρωσουμε για αλλη μια φορα.
ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΧΝΑ

Αλλά τι να περιμενει κανεις πλεον στη χωρα αυτη οταν οι πολιτες της σε ποσοστο απο 77-91% καθονται και βλεπουν την Καλομοιρα στη Eurovision?
(και για να μην αναρωτιεστε, απλα να πω οτι εγω ειδα 10 λεπτα την ωρα της ψηφοφοριας. Και η γνωμη μου ειναι οτι το πανηγυρακι αυτο θα επρεπε να εχει συμμετοχες παρομοιες με τον Ισπανο. Τουλαχιστον θα ειχε και λιγο χαβαλε)


Παρολιγο να το ξεχασω. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ. Εχει μποϋκοταζ απο το ΙΝΚΑ, αν δεν το εχετε μαθει. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ, αστεια πραγματα.




Αντε καλημερες!!!

15 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα φιλε Αντωνη..
συμ,φωνω..ο καθε δημος κ ο καθε οργανισμος στυλ ΓΣΕΕ θα εχει δικαιωμα να φτιαξει 'πανεπιστημιο'..
Μιλαμε για ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..

κ να σου πω κ κατι?ας κανει ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Κ ΘΑ ΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ?ΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΛΠ???


ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ σε αυτη την αστεια χωρα..

αντωνης είπε...

καλημερα φιλαρα.

Το κρατος ολα μπορει να τα κανει, αλλά δεν θελει. Και αυτο για να κερδιζουν οι πολλοι λιγοι, παρα πολλα.

Laplace είπε...

λες φιλε?δεν ξερω αν μπορει,πραγματικα..

βγαινει ο γιακουματος στον real fm κ λεει χρειαζομαστε μολις 300.000 δημοσιους υπαλληλους κ εχουμε 1,5 εκατομμυριο κ βγαινουν στα καπακια οι προεδροι του ικα,διοικητες νοσοκομειων κλπ κ λενε οτι δεν εχουν ατομα κ χρειαζονται προσληψεις..

πραγματικα δεν ξερω αν θελουμε κ δεν μπορουμε να το κανουμε (αν απλα ειμαστε εκ φύσεως ανικανοι) ή αν δεν θελουμε..

αντωνης είπε...

Εγω πιστευω οτι μπορουμε. Απλα αυτοι που πρεπει να αποφασισουν ειναι ολιγον "τα ζωα μου αργα".
Και φυσικα ειναι και το θεμα της εξυπηρετησης των συμφεροντων των ιδιωτων στη μεση.

αντωνης είπε...

παραδειγμα: εδω καναμε Ολυμπιακους Αγωνες, τα αλλα δλδ γιατι ειναι πιο δυσκολα;

Laplace είπε...

ναι σωστο αυτο που λες..
παντως τους ολυμπιακους αγωνες τους εκανε το πασοκ,εγιναν με αυτοματο πιλοτο,ολα ηταν ετοιμα..
απλα η ΝΔ πηρε την δοξα..

απλα το γραφω γιατι ακουω απο πολλους που λενε οτι η ΝΔ καταφερε να κανει τους ολυμπιακους κ μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι..

σιγουρα εσυ δεν εχεις αυτη την αποψη,θελω να πιστευω..

αντωνης είπε...

σου εχω ξαναπει φιλε, μην κανεις κακες παρεες :)))

ακου εκανε η ΝΔ τους Ολυμπιακους
χαχαχαχαχαχα

και γω ειμαι αστροναυτης

Laplace είπε...

αστα να πανε..
και η μ@@@ια ειναι οτι αυτο το λενε κ 'αριστεροι'..

καταλαβαινεις τι 'αριστεροι'...

η ΝΔ το ειπε κ θα το κανει:πανεπιστημιο σε καθε χωριο..

βεβαια ο Σημιτης για μενα εγινε ΜΙΣΗΤΟ προσωπο απο την στιγμη που καταργησε τις δεσμες,ευτελισε τον θεσμο των πανελλαδικων κ απο 30.000 εισαχθεους μεσα σε ενα καλοκαιρι,ελεω εκλογων τους εκανε 100.000!!!!!!πραγματικα μεγαλο χτυπημα για την εκπαιδευση μας αυτο το πραγμα..


φιλαρα καλο μεσημερι να εχουμε..καλη συνεχεια..

αντωνης είπε...

συμφωνω για το παραδειγμα των πανεπιστημιων επι Σημιτη, πραγματι ηταν εντελως ψηφοθηρικο.

Καλη συνεχεια laplace
:)))

NdN είπε...

Καλημέρα ρε καρντάσι!

Λοιπόν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα περάσουν όχιμμε αλλαγή συντάγματος, άλλά με νομοθετική ρύθμιση που θα βασίζεται σε κοινοτική οδηγία. Θα έχουν αρχικά την μορφή των ιδιωτικών ΙΕΚ, απλά θα αρχίσουν αν τους δίνουν προνόμια όπως η δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο στην κατηγορία των πτυχιούχων κτλ και έτσι θα "αναβαθμιστούν" σε πανεπιστήμια.

Για την Eurovision δεν έχω δει και δεν μπορώ να εκφερω γνώμη πάντως το βλέπω λιγο χαζό να ασχολούνται τόσο πολλοί για τό καιρό. Ουτε Champions League να ήταν!

Για τα ζυμαρικά το άκουσα από εσένα. Δεν λυνονται έτσι τα προβλήματα, αλλά για να λέμε την αλήθεια ακόμα και στην Αγγλία η τιμή τους διπλασιάστηκε!

Τέλος και ε΄γώ την ίδια άποψη με εσένα έχω "Το κρατος ολα μπορει να τα κανει, αλλά δεν θελει."

Καλημέρα!!!

αντωνης είπε...

γεια σου καρντασι!

Συμφωνω στα περισσοτερα, για τα ζυμαρικα απλα διαφωνω με το μποϋκοταζ
Για 2 λογους,
ενα οτι δεν ειναι τα πιο ακριβα πραγματα στο s/m (για μενα τα αγροτικα προϊοντα ειναι πανακριβα)
και δυο οτι ειναι αλλη μια τρυπα στο νερο.

Οσον αφορα τη σαχλαμαρα της eurovision, ειχαμε παει για μια μπυριτσα την Κυριακη (εχει και εδω μπυριτσες, αμ πως;;;) και επι μιαμιση ωρα ολη η υπολοιπη "παρεα" συζητουσε γι' αυτο το θεμα.
Και μιλαμε τωρα για ανθρωπους μορφωμενους, καθηγητες, γιαπι-μανατζαρεους και δε συμμαζευεται, ολοι σε ακρως παραγωγικη ηλικια. Απογοητευτηκα πληρως φιλε. Τετοια κουβεντα τη δικαιολογω μονο σε (καποιους) συνταξιουχους.

marianaonice είπε...

Αντώνη μου καλησπέρα.
Πολλούς προβληματισμούς και δύσκολους μας βάζεις τώρα τελευταία και το κακό είναι ότι εγώ πια αρνούμαι να ...προβληματίζομαι! Τόριξα στους στίχους και στα τραγούδια και περνώ καλλίτερα Χαχαχα!!!

Λοιπόν:
α) για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ήξερα και εγώ ότι έπρεπε να γίνει αναθεώρηση του συντάγματος. Όμως βρήκαν κάποια φόρμουλα με βάση διατάξεις της ΕΟΚ. Για να είμαι ειλικρινής όμως εγώ δεν θεωρώ ότι είναι κακό να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και στη χώρα μας. Τουλάχιστον δεν θα υποχρεώνονται τα παιδιά μας να ξενητεύονται με όλα τα επακόλουθα που σίγουρα δεν αντέχουν οι μη έχοντες και η εκπαίδευση στο εξωτερικό με τις ευρωπαϊκής εμβέλειας περγαμηνές κατάντησε να είναι προνόμιο μόνο για τους κατέχοντες! Ενώ οι υπόλοιποι πληρώνουμε αδρά και εδώ τα φύκια της δημόσιας εκπαίδευσης για μεταξωτές κορδέλλες!!
Θα μου πεις ποιος θα ελέγχει τα ιδιωτικά αυτά εκπαιδευτήρια;; Με αυτό το μπάχαλο που έχουμε για κράτος;; Αυτό είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι καλύτερα αν μείνουμε στην κατάσταση που είμαστε.

β)Τώρα για τους Δήμους δεν διαφωνώ να φτιάξουν πανεπιστήμια, αλλά ας μαζέψουν πρώτα τα σκουπίδια και τη βρώμα στους δρόμους, ας φτιάξουν πράσινο, ας μοντάρουν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, ας φτιάξουν πάρκινγκ και όλα όσα είναι στην αρμοδιότητά τους και μετά ας κάνουν και πανεπιστήμια...

γ)Για τα ακίνητα είναι μεγάλη αμαρτία αυτό που γίνεται σε βάρος των μικροϊδιοκτητών κυρίως. Πληρώνεις φόρο για να αγοράσεις το οικόπεδο, πληρώνεις φόρο για να κτίσεις, πληρώνεις φόρο για να μεταβιβάσεις στα παιδιά σου, πληρώνεις φόρο για να επισκευάσεις, για να πάρεις δίκτυα κοινής ωφελείας, πληρώνουν φόρο αν σε κληρονομήσουν κ.ο.κ. Πιστεύει κανείς ότι έχει ιδιοκτησία;; Εγώ έχω πάψει από καιρό να το πιστεύω. Τα ακίνητα που έχουμε τα μοιραζόμαστε με το κράτος συνεταίρο. Τώρα με τις νέες φορολογίες μάλλον θα μας τα πάρει εντελώς!! Καλλίτερο το σύστημα στην Αγγλία, που εκεί νομίζω το σπίτι ανήκει σε σένα αν το αγοράσεις για 90 χρόνια, και μετά ξαναγυρνά στο κράτος και πουλιέται στον επόμενο που το χρειάζεται...

δ)όσο για τα ζυμαρικά σήμερα η μαμά μου μας έφτιαξε μπάμιες! Το πρόγραμμα αύριο μάλλον έχει μακαρόνια. Οπότε το μποϋκοτάζ το έκανα άθελά μου!! Χαχαχα! Σιγά μη λυθούν τα προβλήματα με τα μποϋκοτάζ!!

Άσχετο: (το τραγούδι το άκουσες;).
Καλό μεσημέρι.

αντωνης είπε...

γεια σου Μαριαννα.

1) Για τα ιδιωτικα πανεπιστημια δεν θα ειχα καμια αντιρρηση θεωρητικα. Αλλά πρωτο μελημα ενος σοβαρου κρατους ειναι κατα τη γνωμη μου η δημοσια παιδεια. Και αυτο το εχουν παρατησει, απλα δεν ασχολουνται.

2)Για τους Δημους συμφωνω με οσα εγραψες.

3)Δυο πραγματα εχει ο Ελληνας φορολογουμενος και γι' αυτα πληρωνουμε συνεχεια. Ενα ειναι τα ακινητα και το αλλο ειναι τα αυτοκινητα.
Για να μην πω τη γνωμη μου για το φορολογικο συστημα της χωρας μας, το οποιο ζω καθημερινα και λογω της δουλειας.
4)Για το μποϋκοταζ τα γραφω παραπανω.

(απαντηση για το τραγουδι: εδω δεν μπορω να το ακουσω, δεν εχω ηχεια).

Οσον αφορα την εισαγωγη σου, απλα δεν μπορω να ασχολουμαι μονο με τραγουδακια και ποιηματα στο blog μου. Δεν ειναι αυτος ο λογος που το εφτιαξα.

Καλο μεσημερι
:)))

marianaonice είπε...

Tώρα είδα ότι το μποϋκοτάζ είναι για όλη την εβδομάδα και όχι για σήμερα όπως νόμιζα. Σιγά μην αλλάξω το πρόγραμμα μου: Αύριο μακαρόνια!!

Καλά ντε μη βαράς!!!
Ούτε εγώ είπα ότι ασχολούμαι μόνο με ποιήματα και τραγούδια! Αυτό τον καιρό είπα και αναφέρθηκα στον εαυτό μου και όχι σε σένα που ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνεις και βάζεις τους προβληματισμούς σου!!
Εγώ είμαι ΛΑΘΟΣ όχι εσύ!!

αντωνης είπε...

δεν ειπα οτι εισαι λαθος.
(και δεν μπορω να γραψω άλλα εδω)