Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Σιγα ρε παλληκαρια, προσεξτε μη φαληρισετε...

Eθνική Τράπεζα: Ρυθμίσεις επιτοκίων πιστωτικών καρτών

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008 18:36
Τελευταία Ενημέρωση : 12/11/2008 18:40

Νέα δέσμη μέτρων, η οποία αφορά σε μείωση επιτοκίων και σε προνομιακές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή υφισταμένων οφειλών από πιστωτικές κάρτες, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα [NBGr.AT] Σχετικά άρθρα της Ελλάδας (ΕΤΕ).

Λαμβάνοντας υπόψη την τάση αποκλιμάκωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων όπως επιβεβαιώθηκε και από την τελευταία μείωση κατά 0,50% του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει νέα πολιτική επιτοκίων πιστωτικών καρτών:

- Η αναγγελθείσα αύξηση (0,40%), η οποία είχε δρομολογηθεί πριν από την τελευταία μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της ΕΚΤ για την 1.12.2008 δεν θα υλοποιηθεί. Η αύξηση αυτή ακολουθούσε αντίστοιχες κινήσεις του ανταγωνισμού, ενόψει ακραίων συνθηκών στο κόστος άντλησης κεφαλαίων και στα περιθώρια πιστωτικού κινδύνου.

- Περαιτέρω, ενόψει της οικονομικής συγκυρίας, μειώνει από 1.12.2008 τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών της κατά 1%, επαναφέροντας τα στα επίπεδα του 2007. Ως εκ τούτου τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται από 13% έως 16,55% ανάλογα με το είδος της κάρτας.

- Η Εθνική Τράπεζα παρέχει επίσης τη δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών μέσω των προϊόντων αναχρηματοδότησης (Άρση Βαρών) με προνομιακό επιτόκιο 10%. Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν όλοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας για υπόλοιπο μέχρι €10,000 ανά πελάτη, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στα καταστήματα της Τράπεζας μέχρι 31.12.2008.

- Ειδικά για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των σημερινών οφειλών τους από πιστωτική κάρτα άτοκα σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Η Εθνική Τράπεζα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης, επεξεργάζεται τρίτη δέσμη μέτρων με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που θίγονται από τη σημερινή αρνητική συγκυρία, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΠΗΓΗ




ΣΧΟΛΙΟ: Χαχαχαχαχα, σιγα. Μας κανετε και χαρη δλδ;;; Ρε ου να μου χαθειτε απο κει περα!!! Τοκογλυφοι, ε τοκογλυφοι.

Αφηστε που εχουν ξεσκιστει στα τηλεφωνα τις τελευταιες μερες και μας εχουν τρελλανει στις "μεγαλες προσφορες".

ΟΞΩ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!


Και ενα δευτερο σχολιο-απορια:

Αυτοι οι συνδικαλισταραδες της ΟΤΟΕ που εχουν κρυφτει αυτες τις μερες που γινεται τοσο σουσουρο για τις τραπεζες; Κο κο κο κο κο οι κοτουλες ή μου φαινεται; Ου να μου χαθειτε και σεις. Ελατε αυριο να μας ζητησετε ξανα την ψηφο μας και θα τα πουμε και με σας. Γιατι δεν μπορει, ολο και καποιος συνδικαλισταρας θα κατεβει υποψηφιος βουλευτης.

Για να μη λεμε οτι φταινε μονο οι τραπεζιτες...



24 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε..
επομενο βημα θα ειναιοι αποφασεις που θα παρουν για ορους για να δωσουν δανειο:
θα πρεπει να εισαι ανεργος 231312 χρονια,2 διδακτορικα,με πατερα δημοσιο υπαλληλο,με 3 κατοικιδια κ με γκόμενα ξανθιά κλπ
ετσι,για να μας κανουν την χαρη κ σε αυτο το θεμα..
καλησπερες..

αντωνης είπε...

Μονο το 3 κατοικιδια μου λειπει ρομποτακο, τα άλλα τα εχω; Ποσα παιρνω; :Ρ

Καλησπερες!!!

Laplace είπε...

όσα περισσεψουν από τα δάνεια που θα δοθούν στους επιχειρηματιές...
χαχαχα
δηλαδη:ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ κ βλεπουμε..χαχαχα

φιλια φιλε,καλο βραδυ

Matrix είπε...

Δηλαδή τώρα θα μου στείλουν νέο βιβλιαράκι με νέους όρους?

Τι να κάνω που την χρειάζομαι τη γ*%&^πιστωτική για τα αεροπορικά εισιτήρια, αλλιώς... ψαλίδι :)

PS. Άσε που νόμιζα ότι αν είσαι συνεπής δεν πληρώνεις τίποτα επιπλέον και κατάλαβα προχτές ότι έκανα λάθος. 33 ευρώ ετήσια συνδρομή λέει. 3 ευρώ το μήνα δηλαδή είτε τη χρησιμοποιείς είτε όχι.

αντωνης είπε...

οκ ρομποτακο, θα περιμενω τη δευτερα (παρουσια;;;)

χαχαχαχα, καλο βραδυ!!!

:)

αντωνης είπε...

matrix, η ετησια συνδρομη ειναι το πρωτο απο τα παρανομα (συμφωνα με τις αποφασεις των δικαστηριων) που μας "προσφερουν" οι τραπεζες.

marianaonice είπε...

Και το κακό είναι ότι όταν σου πλασσάρουν την κάρτα σου λένε χωρίς συνδρομή :Ρ
Και μετά στο λογαριασμό καταλαβαίνεις τι εννοούν!
Πράγματι τον τελευταίο καιρό έχουν οργιάσει στα τηλέφωνα!
Αυτοί δεν φαληρίζουν ποτέ Αντώνη μου! Εμείς φαληρίσαμε πια από αντοχές!

Μόνο τα 3 κατοικίδια σου λείπουν;;;
!!!! :)))
Καλό βραδάκι!

αντωνης είπε...

Απο τις τραπεζες που ξερω Μαριαννα, "απλα" δεν σου αναφερουν τιποτα για την ετησια συνδρομη. Το μαθαινεις στην πορεια...

Τις τελευταιες 4 μερες με εχουν παρει 3 φορες τηλεφωνο. Και με πολυ φορτικο τροπο.


Απο αντοχες αν φαληρισουμε παμε χαμενοι.
Και δεν θεωρω οτι ειμαστε σε πολυ ασχημη θεση σε σχεση με καποιους συμπατριωτες καποια χρονια πριν.
Αν εμεις λεμε οτι δεν εχουμε αντοχες, οι ανθρωποι που περασαν του κοσμου τα δεινα (πχ προσφυγιά, πολεμους, εξοριες κτλ κτλ) τι θα ελεγαν;


Απο τη λιστα του ρομποτακου, για να πω την πασα αληθεια μονο την ξανθια εχω. Οχι γκομενα βεβαια, αλλά γυναικα
χαχαχαχαχα

Καλο βραδυ!!!

Greek Rider είπε...

Αντώνη συμφωνώ μαζί σου. Δες αυτό: Η ώρα των αντιποίνων για τις τράπεζες (Ελευθεροτυπία, κινητοποιήσεις blogs).

Νομίζω ότι ο κόσμος ξεχειλίζει από οργή.

Το 2009 λήγουν πολλά δις με ομολογιακά των τραπεζών που δεν έχουν να τα ξεπληρώσουν....

αντωνης είπε...

Καλησπερα rider.
Το ποστακι σου το εχω ηδη διαβασει.

Για τον κοσμο συμφωνω και εγω οτι ειναι οργισμενος.

Αν δεν εχουν να τα ξεπληρωσουν, ας τα κλεισουν τα μαγαζακια τους...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Καλά, αυτή η "επανάσταση" μου αρέσει τρελά, Αντώνη...

Την διαφορά την κάνει το ποτήρι που ξεχειλίζει...

Την καλησπέρα μου.

vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

ikor είπε...

Προφανώς οι νέοι όροι συναποφασίστηκαν από τους τραπεζίτες.

Κανένας κανόνας στην αγορά, πάλι. Κανένας έλεγχος της ασυδοσίας, πάλι.

Μήπως μέσα στην κρίση πρέπει να δυναμώσει το καταναλωτικό κίνημα;

Καλό βράδυ Αντώνη!

αντωνης είπε...

Κωστα, αν απευθυνεσαι σε μενα προσωπικα δεν θεωρω τον εαυτο μου "επαναστατη"...

Απλα μερικες σκεψεις μου γραφω εδω.

Και το ποτηρι εχει ξεχειλισει εδω και παρα πολλα χρονια.

αντωνης είπε...

ikor, μακαρι να βγει κατι καλο σε σχεση με το καταναλωτικο κινημα. Το οποιο ειναι στα πολυ αρχικα του σταδια κατα τη γνωμη μου.

Οσο για τον ελεγχο, απλα ειναι ανυπαρκτος.

Καλο σου βραδυ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα αγαπημένε! Καιρός να μάθουμε με λιγότερα, με πολύ λιγότερα. Και καιρός να μάθουμε να διεκδικούμε. Δυστυχώς είμαστε η χώρα που πρέπει να μυρίζει τα σκατά στον πάτο για να προσπαθήσει να βρει λύσεις.

αντωνης είπε...

Καλη σου μερα Freedula!!!
Μου αρεσε πολυ αυτο που εγραψες με τις διεκδικησεις. Ειναι καιρος πια...

Οσο για τα πολυ λιγοτερα, ηδη ειμαστε εκει νομιζω. Αλλά το ασχημο ειναι οτι την ιδια στιγμη καποιοι πλουτιζουν στις πλατες μας. Και αυτο πρεπει να σταματησει.

dyosmaraki είπε...

Αντώνη, τις πστωτικές κάρτες ας τις κάνουμε να είναι εξοφλητέες τον επόμενο μήνα. Ετσι δεν θα επιβαρυνόμαστε με τόκους, συμφωνώ πως το επιτόκιο είναι εξωφρενικό.

Οσον αφορά τα τραπεζικά προϊόντα έχω τοποθετηθεί άλλοτε πως οι Τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα μα εμπορικοί οργανισμοί με σκοπό το κέρδος. Στο χέρι μας είναι να μην συνάπτουμε διακοποδάνεια,εορτοδάνεια κλπ και να μην αποδεχόμαστε προϊόντα που δεν είναι αναγκαία.

Οσον αφορά την ΟΤΟΕ όμως έχω ενστάσεις. Η ΟΤΟΕ όχι μόνο έχει αδικηθεί αφού οι τράπεζες επιχειρούν να την παραγκωνίσουν κάνοντας απευθείας συλλογικές συμβάσεις με τους εργαζομένους, μα και τα ΜΜΕ φροντίζουν έντεχνα να ΜΗΝ προβάλλουν ΠΟΤΕ τις θέσεις της.

Και βέβαια έχει τοποθετηθεί. Τις θέσεις της μπορούμε να διαβάσουμε στο http://www.otoe.gr/dtypou.htm
Ας μην πυροβολούμε τους τραπεζικούς υπαλλήλους οι οποίοι ως κλάδος όχι μόνο δεν είναι ευνοημένοι (σε διαβεβαιώνω ούτε οικονομικά) αλλά δέχονται μία πρωτοφανή επίθεση τον τελευταίο καιρό δες εδώ http://www.otoe.gr/anakoinwseis.htm
Εχεις ακούσει κανένα ΜΜΕ να προβάλλουν τις θέσεις τους????
Ολη αυτή η κατασυκοφάντηση του Τραπεζικού κλάδου κρύβει πολλές σκοπιμότητες.....

αντωνης είπε...

Δυοσμαρακι, 22% επιτοκιο δεν ειναι κλεψια;
Οι τραπεζες του εξωτερικου δεν ειναι εμπορικοι οργανισμοι; Εκει γιατι τα επιτοκια δεν ειναι τοσο αυξημενα; Ενω μαλιστα οι μισθοι ειναι πολλαπλασιοι απο τους δικους μας.

Οσο για την ΟΤΟΕ, εγω δεν μιλησα για τους απλους υπαλληλους των τραπεζων. Αλλά για τους συνδικαλιστες. Οι οποιοι ειναι κατα τη γνωμη μου και εκεινοι υπευθυνοι σε ολο αυτο που γινεται.

dyosmaraki είπε...

Και βέβαια είναι κλεψιά το 22%. Αυτό λέω, πως μπορούμε να το αποφύγουμε με την εξόφληση του συνόλου της κάρτας τον επόμενο μήνα. Ετσι δεν χρεωνόμαστε τίποτα άλλο εκτός από τη συνδρομή (επιλέγουμε την οικονομικά συμφερότερη συνδρομή)

Ομως για τους Τραπεζοϋπαλλήλους (μιλώ για τους συνδικαλιστές), η ΟΤΟΕ έχει παρέμβει έχει κάνει παράσταση στη Βουλή, κάνει επαφές με πολιτικούς όλων των κομμάτων, καταγγέλει τον Αράπογλου και την τακτική της ΕΤΕ, έχει τοποθετηθεί για το σχέδιο για τα 28 δισ . ποιός τα γνωρίζει όμως ? Αφού καμία αναφορά δεν γίνεται για τις θέσεις τους και τις ενέργειές τους πουθενά ούτε στο ραδιόφωνο, ούτε στην TV ούτε στις εφημερίδες.

Πιστεύω λοιπόν πως σκόπιμα αποσιωπούνται.

Εάν δεν είχα γνωστούς στον συγκεκριμένο κλάδο που αγωνιούν για όλο αυτό το σκηνικό (με τα 28 δισ) αλλά και για τις θέσεις εργασίας τους (που είναι οι πλέον επίφοβες σε περίπτωση κρίσης) δεν θα γνώριζα τις ενέργειές τους και θα προβληματιζόμουν.

αντωνης είπε...

Dyosmaraki, θα ριξω μια ματια στα links που εγραψες πριν και θα επανελθω.

dyosmaraki είπε...

Ξέχασα. Οσο για τις τράπεζες του εξωτερικού τα επιτόκια είναι χαμηλότερα για πολλούς λόγους και ένας από τους σοβαρότερους είναι πως έχουν ήδη παρέμβει οι Κεντρικές Τράπεζες σε πολλές περιπτώσεις.

Εδώ στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ απολύτως κίνηση ακόμη, μόνο κουβέντες. Η αγορά εξακολουθεί και κινείται σε κατάσταση μη ομαλή.

Οι Τράπεζες ήδη εξαναγκάστηκαν να δώσουν υψηλά επιτόκια στις καταθέσεις προκειμένου να μην τις αποσύρουν και εν μέρει κατάφεραν να μην δημιουργηθεί πανικός και φύγουν οι καταθέσεις.

Σε κάποιες περιπτώσεις π.χ. ΕΥΔΑΠ κλπ έχουν δοθεί υψηλά επιτόκια κατάθεσης (8%) -για μεγάλα ποσά - επομένως πως μπορεί το επιτόκιο χρηματοδότησης να είναι χαμηλότερο????

kikop80 είπε...

Καλημέρα Αντώνη!
Μου θυμίζει διαφήμηση των ΑΜΑΝ!
"Τώρα τα προβλήματά σας θα λυθούν γιατί η ΕΤΕ τteleshoping, έχει τη λύση!
Μέιωση επιτοκίων κατά ολόκληρες 0,050 μονάδες!
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!"
ΑΜΑΝ πιά!


Ζητώ εκλογές εδώ και τώρα!

αντωνης είπε...

Δυοσμαρακι μια απαντηση για τις καρτες. Θεωρω οτι πολυς κοσμος (λαθος του, αλλά ετσι συμβαινει) στραφηκε στις καρτες για πολλους λογους. Ενας σημαντικος λογος που αφορα πολυ κοσμο ειναι οτι δεν τον εφταναν οι αποδοχες του ενω αυξηθηκαν οι αναγκες του ή οι "αναγκες" του.
Οποτε δεν εχει και να τις ξοφλησει τον επομενο μηνα.

αντωνης είπε...

Kikop, ΑΜΑΝ δε λες τιποτα!!!

Για τις εκλογες σου δινω το ΟΚ. Πότε να παμε για ψηφο;;;

:)