Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Καλησπερα σε ολους.

Ηρθε η ωρα να πω και τη γνωμη μου για το ΠΑΣΟΚ και για το ρολο του στις εξελιξεις. Εδώ να πω οτι θα πω τη δικη μου αληθεια, δεν διεκδικω κανενος ειδους αλαθητο αλλα δεν θα αυτομαστιγωθουμε κιολας επειδη ειμαστε ψηφοφοροι του κομματος αυτου.

Λοιπον, πιστευω ότι το ΠΑΣΟΚ ως κομματικος οργανισμος εχει μεινει πισω από την εποχη και αυτό μαλλον οφειλεται στα πολλα χρονια ασκησης της αξουσιας, οπου ουσιαστικα το κομμα δεν λειτουργουσε. Εδώ απλα να σημειωσω τις ευθυνες του καθ’ όλα σεβαστου πρωην πρωθυπουργου κ. Σημιτη, ο οποιος όμως ως προεδρος του κομματος δεν προσεφερε σχεδον τιποτα. Οι οργανωσεις του κομματος δυστυχως δεν είναι αυτό που θα επρεπε να είναι, κατά τη γνωμη μου παντα. Εμενα προσωπικα μου θυμιζουν κατι από δημοσια υπηρεσια. Καποιοι ανθρωποι είναι εκει από συνηθεια, και δεν κανουν τιποτα. Αυτό που εγω θα περιμενα από μια κομματικη οργανωση και μιλαω για τις τοπικες ή δημοτικες ή όπως αλλιως λεγονται οργανωσεις ενός αριστερου ή εστω κεντρώου κομματος είναι να είναι πρωτοπορα τουλαχιστον στα τοπικα θεματα. Ε, αυτό δεν λειτουργει αν λαβω υποψη μου το τι γινεται στην περιοχη μου. (για οσους δεν ξερουν ο τοπος κατοικιας μου είναι στην περιοχη της Ανατολικης Αττικης). Θα επρεπε να υπαρχει για κάθε θεμα που απασχολει την περιοχη, και πιστεψτε με είναι πολλα, θεση και αποψη. Η οποια όμως θα βγαινει από κατω προς τα πανω. Αλλα όταν οι οργανωσεις είναι σχεδον υπο διαλυση και χωρις καμια αρμοδιοτητα, καποιοι ανθρωποι προσπαθουν από αλλα μετεριζια, όπως είναι η Τοπικη Αυτοδιοικηση. Όμως ετσι δεν μπορει να υπαρχει η απαραιτητη μαζικοτητα η οποια είναι αναγκαια για να βοηθησεις με τις θεσεις σου στην αναπτυξη της περιοχης. Και ετσι ο κοσμος δεν βρισκει καμια συμπαρασταση από ένα κομμα που εχει κυβερνησει τη χωρα για πολλα χρονια. Οποτε ακολουθει τις παλαιοκομματικες μεθοδους να στοιβαζεται πισω από καποιο βουλευτη ή καποιο δημαρχο και να νομιζει ότι κανει κατι.

Αν συνεχιζουν οι τοπικες-δημοτικες οργανωσεις να μη λειτουργουν, ποιος ο λογος της υπαρξης τους;

Ας παμε όμως στο κεντρικο πολιτικο σκηνικο. Εκει πιστευω ότι το ΠΑΣΟΚ χωλαινει σε κατι βασικο, το οποιο πραγματικα με φερνει σε δυσκολη θεση όταν συζηταω με αλλους ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν μεν μεγαλη ενασχοληση με την πολιτικη, είναι όμως ψηφοφοροι όπως ειμαστε ολοι μας.

Εχει τις ευθυνες του για πολλα από τα ασχημα που υπαρχουν στη χωρα, τα οποια όμως κριθηκαν σε δυο εκλογικες αναμετρησεις οπου εχασε. Τι πρεπει λοιπον να κανει κατά τη γνωμη μου για να πεισει τον κοσμο να τον ξαναψηφισει; Ένα πολύ απλο αλλά ταυτοχρονα και πολύ δυσκολο πραγμα. Να στρωθει στη δουλεια και να βγαλει επιτελους ένα προγραμμα για όλα τα θεματα που απασχολουν τον πολιτη. Και να τα προωθει μετα στη Βουλη ως προτασεις της αξιωματικης αντιπολιτευσης. Όμως πρεπει να εχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ θεσεις, απλες και κατανοητες από ολους. Όχι θεσεις του στυλ 70+1 και διαφορα τετοια (συγνωμη αλλά ο ρολος του δεν είναι του γκρουπουσκουλου της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας προηγουμενων δεκαετιων, με τα πανεμορφα σεντονια τα οποια δεν διαβαζε κανεις). Ποιον αφορουν τετοια κειμενα; Θα κατσει κανεις απλος ψηφοφορος να διαβασει τετοιο κειμενο για να καταλαβει τις θεσεις του ΠΑΣΟΚ; Ο αγροτης καταλαβαινει τι λεει ο Ανδρουλακης όταν μιλαει; Ο μεροκαματιαρης; Ο απλος υπαλληλος;

Πρεπει να δρα ως προγραμματικη αντιπολιτευση σε όλα τα θεματα, ένα προς ένα. Βγαζει η κυβερνηση ένα νομοσχεδιο για το ασφαλιστικο πχ. Εγω ως πολιτης αυτης της χωρας απαιτω από το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης να μου πει τι ακριβως προτεινει. Τι θα εκανε αν ηταν στην εξουσια. Με θεση όμως και όχι με καταγγελιες για την κακη κυβερνηση και αλλα παρομοια. Δεν πρεπει να είναι ο ρολος του αυτος, υπαρχουν αλλοι για να το κανουν αυτό.

Η κυβερνηση παει τη συνταξη στα 65. Πεστε μας κυριοι του ΠΑΣΟΚ, τι να λεμε στο συνομιλητη μας όταν μας λεει ότι «και σεις τι διαφορετικο θα κανατε»;

Για όλα τα θεματα που αφορουν τον πολιτη. Πρωτα από όλα πρεπει να εχει σαφη θεση για τα ζητηματα της καθημερινοτητας. Να μας πουν πχ με απλα λογια τι θα εκανε για την ακριβεια.

Όταν εχεις διαμορφωμενη θεση, απλα βγαινεις και την λες. Αλλιως ο κοσμος δεν μπορει να σε εμπιστευτει. Και για να ξεχασει ο κοσμος τα παλια, φερνεις στο προσκηνιο νεους και αφθαρτους ανθρωπους για να κανεις γνωστη τη θεση σου. Αλλά ανθρωπους που είναι μεσα στην κοινωνια και όχι επαγγελματιες πολιτικους ή κομματοσκυλα. Τους απεχθανεται ο κοσμος τους ανεπαγγελτους και τα ερπετα.

Και ως κομμα της ευρυτερης αριστερας που λεει ότι είναι, πρεπει να αποφασισει με ποιους θα παει και ποιους θα αφησει. Αυτό το εκανε παλιοτερα και ηταν εμφανες στους πολιτες. Τα τελευταια χρονια είναι λιγο νεφελωδες αυτό στους πολιτες. Και αυτό συμβαινει γιατι απουσιαζει η πολιτικη, και αυτό είναι η μεγαλη ευθυνη ολων των στελεχων του.

Είναι τεσσερα χρονια στην αντιπολιτευση και δεν εχει κανει πολλα πραγματα πανω σε αυτό. Δεν μας φταινε μονο τα ΜΜΕ φιλοι μου. Ο κοσμος πλεον εχει απαιτησεις από σενα, και επειδη εχεις κυβερνησει πολλα χρονια πρεπει να εχεις θεση και οραμα για τη χωρα. Εκει πιστευω ότι χωλαινει πανω απ’ όλα. Και τα υπολοιπα είναι δευτερευοντα. Εμενα δεν με ενδιαφερει το συνεδριο ενός κομματος αν απασχοληθει μονο με τα εσωκομματικα του προβληματα, τα οποια πολλες φορες υπαρχουν επειδη πολλα από τα κορυφαια στελεχη του βαζουν πανω από όλα τις προσωπικες τους φιλοδοξιες. Μπαφιασαμε κυριοι και κυριες με τα προσωπικα σας. Ουτε ενδιαφερει τους πολιτες ποιοι θα ειναι στα Εθνικα Συμβουλια, Πολιτικα Συμβουλια και οπως αλλιως λεγονται. Το συνεδριο των μηχανισμων δεν αφορα κανενα. Και γι' αυτο δεν ασχολειται ο κοσμος.

Εκει υπαρχει η μεγαλη ευθυνη του προεδρου, ο οποιος ενώ εχει την αποδοχη από πολύ κοσμο δειχνει ανημπορος να κανει πραξη τα σχεδια του. Βεβαια με αυτό τον κομματικο μηχανισμο, είναι σιγουρο ότι θα δυσκολευτει. Αλλά ας βαδισει μπροστα ξεχνωντας τους μηχανισμους και τα στελεχη τα οποια εχει βαρεθει ο κοσμος και πολλοι από αυτους είναι και αποκρουστικοι. Ανανεωση θελει το κομμα προεδρε, και αυτό με σαφεις προσανατολισμους.

Και ξεκαθαρες προτασεις.

Και αξιοποιηση ολων των καλων στελεχων, σε οποιο στρατοπεδο και αν ανηκουν. Προεδρε είναι για μενα σιγουρο ότι εχεις καλες ιδεες. Ξεχνα τα λαμογια και προχωρα μπροστα με τους ικανους. Ειναι σιγουρα πολλοι.

38 σχόλια:

mania είπε...

Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ότι δεν τραβάει ο Γιωργάκης; Επειδή είχε τον πατέρα του και τον παππού του πρωθυπουργούς δεν σημαίνει ότι ντε και καλά κάνει κι αυτός για πρωθυπουργός.
Αντώνη μου τι να σου πω;; Εντάξει κι αυτά που λες έχουν σημασία (το ότι οι οργανώσεις είναι υπό διάλυση κλπ), αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι ο κύριος λόγος που δεν τραβά το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό το λέω με πόνο ψυχής. Άσε δε που τώρα τελευταίως μου τη δίνει και αυτή η καραμέλα ότι το ΓΑΠ τον πολεμούν τα μεγάλα συμφέροντα....

αντωνης είπε...

Καλησπερα Μανια. Απαντω.
Μονος του πηγε και εγινε αρχηγος; Γιατι δεν βρισκεται καποιος αλλος να γινει εκεινος αρχηγος αν αυτος δεν τραβαει;
Δεν ειναι το θεμα ο Παπανδρεου κατα τη γνωμη μου. Ειναι πιο βαθια τα αιτια.
Δλδ αν αυριο δεν υπηρχε, το ΠΑΣΟΚ θα ηταν κυβερνηση; Τοσο απλα;
Και γιατι δεν προτειναν αλλο το 2004;

theodore είπε...

Παρ'ότι διαφωνούμε σε πάρα πολλά,δεν μπορώ παρά να επικροτήσω το κείμενο σου.
Δυνατό και κατανοητό.
Μπράβο.

xazopouli είπε...

Συμφωνω μαζι σου Αντωνη.
Ειμαστε πολλοι αυτοι που εχουν την ιδια άποψη... την εκφραζουμε στο ιντερνετ, αλλα και εξω απ' αυτο.
Ειμαστε ομως και έξω από τα πράγματα, σε ότι αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Εκει κυριαρχει - δυστυχως - ολο αυτο το καθεστως που ανδρωθηκε μεσα στο ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευταδες και οι δημαρχοι (ανυπαρκτοι πολιτικα οι περισσοτεροι, μεσα σε όλα όμως και βασικοι υπαιτιοι αυτης της μιζεριας και της λοβιτουρας που καταδυναστεευει την ελληνικη κοινωνια σημερα) και τα γκρουποσκυλα τους.
Ο Παπανδρεου ειναι - κατα την γνωμη μου - αυτος που μας εχει δωσει το εναυσμα να σκεφτουμε, να πουμε την αποψη μας να γνωριστουμε.
Το ΠΑΣΟΚ ομως, αυτο το ΠΑΣΟΚ που κουβαλαει στην πλατη του, μας διωχνει καθε μερα.
Θα ταν καλυτερα αν ο Παπανδρεου, εμπαινε μπροσταρης για την δημιουργια κατι που θα ηταν καινουργιο. Με λιγους στην αρχη.
Δυστυχως όμως... κερδισε... και χανει και τους πολλούς...

αντωνης είπε...

Καλημερα Theodore. Τωρα το οτι επικροτεις το κειμενο ενω διαφωνεις, ειναι καλο;
Πλακιτσα κανω, να εισαι καλα.

vagnes είπε...

Σου θετω εδω την ιδια ερωτηση που σου εκανα στην προηγουμενη αναρτηση σου, αφου εδω μιλας αποκλειστικα για το Πασοκ.

αντωνης είπε...

Ουτε εθελοτυφλω ουτε στρουθοκαλημιζω vagnes. Αλλά και η υπερβολικη αυτοκριτικη ειναι πολυτελεια οταν κυβερναει τη χωρα η κυβερνηση αυτη. Φυγη προς τα μπρος θελει, αυτη ειναι η γνωμη μου.

Βάσσια είπε...

Αντώνη :-)

Θα σταθώ στα εξής:

1) Στις τοπικές οργανώσεις - κι αφού διευκρινίσω ότι δεν υπήρξα μέλος ποτέ κανενός, διότι δεν με βρίσκει σύμφωνη αυτή η πρκατική-
οι οποίες, ελεγχόμενες από κάκιστους κομματικούθς εκπροσώπους, σε πολλές περιπτώσεις, προκάλεσαν ζημιά στο ΠΑΣΟΚ, μέσω των τοπικών κοινωνιών και των ψηφοφόρων.
Δεν είναι εύκολο ξέρεις να μην επηρεαστεί ένα μέλος μιας τοπικής όταν βλέπει να γίνονται... πολλά
Ο κάθε αρχηγός κόμματος δνε είναι δυνατόν να γνωρίζει τι γίνεται κάθε στιγμή στις πιο κάτω βαθμίδες, που σημαίνει ότι η "σήψη" πήγαινε και λίγο παραπάνω.

2) Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι σαφής- λιτή και κατανοητή.
Δεν οφείλει σε καμία περίπτωση να είναι απλά ενάντια στην εκάστοτε κυβέρνηση.

3) Η φθορά ενός κόμματος εξουσίας επί 20 έτη - με μία παύση- είναι δεδομένη, όχι όμως μη αναστρέψιμη.
Εάν στην μετά-Σημίτη εποχή που έστρεψε το κόμμα προς κεντροδεξιά, ο καινούργιος είχε ευθύς εξ αρχής διακόψει την πορεία, θα είχε λιγότερες απώλειες.
Δεν μπορεί δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου να μιλά για την ιδιωτική παιδεία ομοιάζοντας με το κυβερνών κόμμα και μετά να φωνάζει για το άρθρο 16.
Αυτό δεν είναι το παγόβουνο φυσικά αλλά η κορυφή του.

4) Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι κι ούτε θα ήταν ποτέ επιλογή μου. Από τη στιγμή που είναι όμως σε αυτή τη θέση, κι αν πραγματικά έχει οραματιστεί ΑΛΛΑΓΗ εκ βάθρων, θα τον συμβούλευα να το κάνει.
Κι εδώ που τα λέμε, τι έχει να χάσει περισσότερο πια.
Πολύ πιθανόν να κερδίσει.

:-)

roadartist είπε...

εγω παλι απλα τη καλησπερα μου να αφησω και ευχες για μια ομορφη εβδομαδα!!!! :) Φιλιά!:)

αντωνης είπε...

@Βασια, στο ξαναλεω ακομα μια φορα. Μου αρεσει να διαβαζω την αποψη σου. Ειναι παντα πολυ καλα τεκμηριωμενη. Και δεν διαφωνουμε σε τιποτα απο οσα γραφεις
:)))

@ road καλησπερα + φιλια!

Alexander είπε...

Αντώνη καλησπέρα.
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που στη σημερινή του εξέλιξη βοήθησε και ο Πρόεδρός του όταν παρέδωσε την εξουσία στον Σημίτη. Μην παραξενεύεσαι για τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνει τις προτάσεις του, γιατί ουσιαστικά δεν έχει πρότάσεις ή αν θέλεις νίώθει αμήχανα....γιατί τις προτάσεις του τις υιοθετεί και τις κάνει πράξη η ΝΔ. Και με μεγάλη μου ειλικρινά λύπη σου λέω να μην ψάχνης να βρεις τι θα κάνει αν αύριο γίνει κυβέρνηση. Δυστυχώς θα συνεχίσει το έργο της ΝΔ. Παρακάτω θα ήθελα να παραθέσω κάποιους στοίχους του Γεώργιου Σουρή, οι οποίοι πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει για την σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Ελπίζω να μην ενοχλήσουν άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πρόκειτε για σάτυρα.

ΜΥΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΙΧΟΙ
Τίποτε δεν απόμεινε στον κόσμο πια για μένα,
όλα βρωμούν τριγύρω μου και φαίνονται χεσμένα.
Όλα σκατά γενήκανε και ο δικός μου κώλος
σκατά εγίνηκε κι αυτός, σκατά ο κόσμος όλος.

Μόνο σκατά φυτρώνουνε στον τόπο αυτό τον άγονο
κι όλοι χεσμένοι είμαστε, σκατάδες στο τετράγωνο.
Μας έρχεται κάθε σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
μα μόλις φύγει βλέπομε πως αποσκατωθήκαμε.

Σκατά βρωμάει τούτος δω, σκατά βρωμά κι εκείνος,
σκατά βρωμάει το σκατό, σκατά βρωμά κι ο κρίνος.
Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά, και με χαρτί χεσμένο
ό,τι κι αν γράψω σαν σκατό προβάλλει σκατωμένο.

Σκατά τα πάντα θεωρώ και χωρίς πια να απορώ,
σκατά μασώ, σκατά ρουφώ, σκατά πάω να χέσω,
απ' τα σκατά θα σηκωθώ και στα σκατά θα πέσω.

Όταν πεθάνω χέστε με, τα κόλλυβά μου φάτε
Και πάλι ξαναχέστε με και πάλι ξαναφάτε,
μα απ' τα γέλια τα πολλά κοντεύω ν' αρρωστήσω
και δεν μπορώ να κρατηθώ, μου φεύγουν από πίσω.

Σκατά ο μεν, σκατά ο δε, σκατά ο κόσμος όλος
κι απ' το πολύ το χέσιμο μου πόνεσε ο κώλος!

αντωνης είπε...

καλησπερα Αλεξανδρε.

marianaonice είπε...

Καλά ούτε τρεις μέρες δεν έλειψα και χείμαρος οι αναρτήσεις σου! Και με καυτά θέματα!
Σοφά τα λες Αντώνη μου! Αυτό λέω και εγώ στην τελευταία μου ανάρτηση! Όχι κροκοδείλια δάκρυα,αλλά αυτοκριτική και συγκεκριμένες προτάσεις μέσα στη Βουλή!!! Μόνο τότε θα εμπιστευτεί ο κόσμος το ΠΑΣΟΚ που δεν σου κρύβω πολλοί (μεταξύ των οποίων και εγώ) το θεωρούμε υπεύθυνο για το σημερινό μας χάλι και κυρίως για το ότι μας έριξε ανυπεράσπιστους και ανοχύρωτους στα νύχια της σημερινής κυβέρνησης!!!
Τα φιλιά μου και τις ευχές μου κάποιοι "μεγάλοι" ν΄ ακούσουν τις προτροπές σου και τον ειλικρινή σου λόγο!! Ίσως έτσι ν΄ αρχίσει να γυρίζει και ο τροχός!

αντωνης είπε...

Μαριαννα μου, καταρχας ελπιζω να περασατε καλα στην εξοχη και να πηρες καποιες ανασες απο την καθημερινοτητα της πολης

Συμφωνουμε σε πολλες απο τις αποψεις μας.
:)))

Καλο ξημερωμα!!!

αντωνης είπε...

Μαριαννα, ενα ακομη σχολιο.
Το ΠΑΣΟΚ κριθηκε και εχασε ηδη 2 φορες σε ισαριθμες εκλογικες αναμετρησεις. Οποτε ο ρολος μας ως πολιτες ειναι να κρινουμε τις πραξεις (ποιες;;; χαχαχα) της σημερινης κυβερνησης.

Φιλια!

Ευχαριστω πολυ για το σχολιο σου για οσα γραφω.

Ανώνυμος είπε...

Η ταπεινή μου γνώμη:
1. το πασοκ κυβέρνησε 20 χρόνια, τα τελευταία 4 με δεξιά πολιτική, κοινωνική αναλγησία και σκάνδαλα
2. τα πρόσωπα είναι πολύ μα πολύ φθαρμένα και η ανανέωση προχωρά με σχεδόν βιολογικούς ρυθμούς.
3. κάνει αβίαστα λάθη και βάζει αυτογκόλ, ακόμη και ως αντιπολίτευση (π.χ. Φώφη, Βενιζελικοί - ΠαπανδρεΙκοί)
Αυτό το πασοκ δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει ο εκφραστής της ελπίδας του λαού, κουβαλάει πολλές αμαρτίες. Ο γιώργος ως προσωπικότητα δεν εμπνέει.
Εγώ την θαυμάζω τη Ν.Δ. (http://tasxoliamou.blogspot.com/2008/03/blog-post_10.html)

atakadoros είπε...

ασε μας ρε γιομπαζολιά. πέξε τα παιχνιδάκια σου με το σύστημα κι άσε μας να δούμε πως θα σας αντιμετωπίσουμε. γιατί σήμερα το πρόβλημα είστε εσείς. οι δήθεν φίλοι. κουλουρηδογιομπαζολιάδοκουρήδες...

atakadoros είπε...

μεχρι και ο σύντροφος theodore συμφωνεί μαζί σου. παρε και κατάλαβε πως στήνετε το παιχνίδι στο πασοκ σήμερα...

αντωνης είπε...

@kanenas
Σεβαστη η αποψη σου.

@Atakadore
Επειδη δεν με ξερεις, δεν θα μπω στον κοπο να σου απαντησω σε τιποτα απο οσα λες. Τωρα πως ξερεις το επιθετο μου ειναι αξιο αποριας.

atakadoros είπε...

απορίας άξιων. ναι βασικά είμαι των μυστικών υπηρεσιών και τα ξέρω όλα...
για να σου λύσω την απορία θα σου πω πως είναι αναρτημένο στα ονόματα των μπλόγγερ που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο του πασοκ. οκ? πάει το άξιων της απορίας?

εδώ πάντως στα μπλόγκςςς δέν μιλάμε μονο όσοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. αλλιώς κάνουμε ένα κλειστό μπλογκάκι και όλα μια χαρα.

αγαπητέ μου απο τα κείμενά σου φαίνεται τη ρόλο παίζεις. δυστυχώς...
εγώ θα παλέψω με όλες μου τις δυναμεις να ανατρέψω αυτό που θέλει το σύστημα. την πολυδιάσπαση του πασοκ.
θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους. εσύ με τους χαβιεδολαζοπουλέους. ή μάλλον ρουσολαζοπουλέους.
οκ? η ανατροπή σας ξεκίνησε....

ο παπανδρέου θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας σε πείσμα όλων σας!

αντωνης είπε...

Μαλλον δεν εχεις διαβασει οτι εχω γραψει εδω.
Ή εχεις μπερδευτει.

Γεια χαρα και με τη νικη!

(δεν θελω να συνεχισω το διαλογο μαζι σου, γιατι γραφεις πραγματα που δεν ισχυουν).

Ανώνυμος είπε...

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση "Η διαφορά της μίας ψήφου (07-03-2008)" εδώ:
http://felnikos.blogspot.com/

NdN είπε...

Συμφωνω μαζι σου Αντωνη.
Ειμαστε πολλοι αυτοι που εχουν την ιδια άποψη. Δυστυχώς στο ΠΑΣΟΚ είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται με το Κίνημα για λόγους ιδιοτέλειας και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Την ευθύνη την έχουνε αυτοί που προανέφερες, αλλά και όλοι εμείς. Γιατί τους μηχανισμούς και τα μαγαζάκια κάποιοι τους δημιούργησαν, αλλά και κάποιοι συμμετείχαν και συμμετέχουν, κάποιοι τους ανεχτήκαμε, δεν τους περιθωριοποιήσαμε και μάλιστα κάναμε το αντίθετο. Τους αναδείξαμε κιόλας.

Ο λόγος που μένουμε (τουλάχιστον πολλοί από εμάς) είναι ο ΓΑΠ. Πιστεύω πως τελικά θα κάνει την τομή και θα προχωρήσει μπροστα, αφήνοντας πίσω του όλους αυτους που περιγράφει ο/η «οτι να ναι». Το να προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι θα διορθώσει τα πράγματα με όλους αυτούς που έχουν ευθύνη (και για τα καλά και για τα άσχημα) που έγιναν, είναι άνευ ουσίας. Οι καλές ιδέες υπάρχουν, και σίγουρα υπάρχουν και ικανοί και έντιμοι.

Αν δεν το κάνει, υπάρχει πάντα και ο καναπές του σπιτιού μας. Δεν έχουμε ανάγκη να ανήκουμε κάπου. Το κάνουμε επειδή το πιστεύουμε. Ούτε κερδίσαμε, ούτε και περιμένουμε κάτι προσωπικό από το ΠΑΣΟΚ.

Υ.Γ. Οσο για αυτόν που πιστεύει ότι έχεις βάλει σκοπό να μην γίνει ο ΓΑΠ πρωθυπουργός, απλά να πω ότι έσκασα στα γέλια!
Επίσης η ανάλυση που πρότεινε ο Κανένας είναι χρήσιμη να την διαβάσουμε. Διαφωνώ σε κάποια σημεία της, αλλά δεν είναι του παρόντος.

αντωνης είπε...

καλησπερα Νικο.
Συμφωνω με οσα λες και ειδικα με την τελευταια προταση πριν το υστερογραφο.

Οσο για το υστερογραφο, τι να πω ρε καρντασι; Ο,τι θελουν ας λενε.

τσότσος είπε...

ΠΟΙΑ είναι τα σχέδια του ΓΑΠ βρε Αντώνη, γιατί κανείς δεν μας τα λέει;; Σχέδια ακούμε και σχέδια δεν βλέπουμε...

αντωνης είπε...

και εγω τι ειμαι βρε τσοτσο, ο γραμματεας του;

marianaonice είπε...

Τώρα είδα το δεύτερο σχόλιό σου. Αυτό που λες είναι σωστό. Οι πράξεις ή η ...απραξία της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως! Όμως εμένα πάνω από αυτό (που σίγουρα με "κόφτει")είναι ο θυμός μου που δεν βλέπω εναλλακτική λύση στο άμεσο μέλλον και ψάχνω να βρω τους υπεύθυνους γι΄ αυτό, που είναι αλήθεια είναι πρωτοφανές στα χρονικά!! Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω!Ίσως να έχω άδικο, όμως πιστεύω ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη του γι΄ αυτό!!
Καλό ξημέρωμα φίλε μου.

Thalassini είπε...

Καλημέρα!! Καλό σ/κ να έχεις! Φιλιά!

Swell είπε...

Καλημέρα Αντώνη, ελπίζω να μη συμμετέχεις στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

αντωνης είπε...

καλημερα σε ολους!

marianaonice είπε...

Δες αυτό στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τη χθεσινή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_12163_13/03/2008_262616
Καλό μεσημέρι.

M-meggie είπε...

Αντώνη μου καλησπέρα.
Συμφωνώ σε πολλά από όσα γράφεις αλλά δυστυχώς δεν ελπίζω.
Ακόμα, πιστεύω πως ο Γιωργάκης δεν κατέχει "καλές ιδέες προς πραγμάτωση", μόνο, σκέτες "καλές ιδέες". Και το κακό είναι πως δεν αντιλαμβάνεται παρά μόνο το keep walking.
Αν θα είσαι στο συνέδριο θα ήταν χρήσιμο να μας πεις τη γνώμη τη δική σου, και μόνο τη δική σου, γιατί αυτή καταλαβαίνουμε εμείς, οι απλοί.

αντωνης είπε...

Νοτα καλησπερα
Στο συνεδριο θα παω ως παρατηρητης, δεν συμμετεχω πλεον ενεργα σε κανενα κομμα.

Και ως γνωστον (για να κανουμε και ολιγο χιουμορακι)
"δεν ελπιζω τιποτα,
δε φοβαμαι τιποτα,
ειμαι... παντρεμενος".

Καλο ΣΚ σε ολους

Βάσσια είπε...

Αντώνη, ως παρατηρηρτής, πιστεύω θα καταγράψεις εντυπώσεις ναι;

Με ενδιαφέρει η οπτική σου.
Καλό Σ/Κ :-)

αντωνης είπε...

Ναι Βασια, θα καταγραψω τις εντυπωσεις μου μαλλον την Κυριακη.

Ευχαριστω για τα καλα σου λογια

:)
Καλο ΣΚ

marianaonice είπε...

Αργήσαμε να σε δούμε, αλλά περιμένουμε καλά νέα από το Συνέδριο.
Θα σου πω και ένα ανέκδοτο που μου είπε χθες ένας Βενιζελικός:

"ΠΑΣΟΚ σημαίνει: Πατέρα Αναπαύσου. Συνεχίζω Ολική Καταστροφή!! :))

Δεν πιστεύω να παρεξηγηθείς! Πλάκα κάνω έτσι;...

αντωνης είπε...

Μαριαννα, καλημερα. Επειδη τωρα θα παω σε μια δουλιτσα, θα γραψω τις εντυπωσεις μου το απογευμα ή το βραδυ.
Και κατι αυτονοητο. Δεν σε παρεξηγω βρε συ, το εντελως αντιθετο συμβαινει.
:)

Thalassini είπε...

Καλημέρα καλημέρα!
Καλή εβδομάς!