Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Λίγα λόγια για το πολιτικο σκηνικο

Καλησπερα σε ολους και ξεκιναω αμεσως.

Θελω να σχολιασω το πολιτικο σκηνικο που βλεπουμε να «υπαρχει» και που προσπαθουν να μας σερβιρουν. Από πολλες μεριες εκφραζεται μια γενικευμενη αντιπαθεια ή αποστροφη προς το πολιτικο μας συστημα. Ακουγονται φρασεις όπως ολοι είναι κλεφτες, φαυλοι, ανικανοι, κανενας δεν μας εκφραζει κτλ κτλ.

Τι λετε ωρε λεβεντες, σοβαρα; Και που ζουν ολοι αυτοι οι φαυλοι και οι ανικανοι; Στη Ζουαζιλανδη ή στον ιδιο τοπο που ζουμε και μεις; Εγω δεν μπορω να δεχτω ως χαρακτηρας ουτε τη γενικευση ουτε την ισοπεδωση και το μηδενισμο. Αν είναι ετσι όπως θελουν να μας το παρουσιασουν, τοτε να παμε ολοι μεταναστες να γλιτωσουμε από τη σαπιλα. (Αμ δε, εδώ θα κατσουμε να πολεμησουμε).

Μερικες ερωτησεις που μου ερχονται εντελως αυθορμητα. Στον τοπο που ζουμε υπαρχει ή όχι κυβερνηση, και μαλιστα προσφατα εκλεγμενη; Γιατι από όλα οσα ακουω και διαβαζω καμια φορα νομιζω ότι κυβερναει ακομα το ΠΑΣΟΚ. Να υπενθυμισω ότι κυβερνηση είναι η ΝΔ (ουστ) και πρωθυπουργος ο Καραμανλης. Η κυβερνηση λοιπον αυτή εχει στην πλατη της τοσα αμαρτηματα οσα δεν μπορουσε να φανταστει κανεις πριν εκλεγει. (οι παλιοτεροι βεβαια τα ελεγαν για τη δεξια που δεν αλλαζει ποτε, αλλά καποιοι νέο-γιαπηδες και καποιοι αλλοι ΜΜΕ-πληκτοι το μονο που τους ενοιαζε ηταν να φυγει το κακο ΠΑΣΟΚ. Φατε τωρα Αλογοσκουφη, Πολυδωρα, και όλα τα αλλα μπουμπουκια να μαθετε). Τι να πρωτοθυμηθω. Ακριβεια, ανεργια, υπερδανεισμος των νοικοκυριων, κανενος ειδους σχεδιο για κανενα τομεα, ιδιωτικοποιηση και ξεπουλημα των παντων στο βωμο μιας δηθεν εξυγιανσης της οικονομιας, σκανδαλα που θαβονται με το αλλοθι και τη βοηθεια της «δικαιοσυνης» και ποσα αλλα. Συνταξη στα 70 κλπ κλπ

Οι απαντησεις που ακουγονται είναι ότι ακομα και ετσι αυτοι είναι καλυτεροι από το ΠΑΣΟΚ. Εδώ θα μου επιτρεψετε να γελασω, δεν μπορω να απαντησω με επιχειρηματα. Οσοι το πιστευουν αυτό, μαλλον πριν 15-20 χρονια ζουσαν σε άλλη χωρα. Γυριστε 15 χρονια πισω και θυμηθειτε πως ηταν η Ελλαδα και ποια κυβερνηση μας εφτασε εδώ που ειμαστε και τοτε το ξανασυζηταμε. Και θα μου πειτε, γιατι το ΠΑΣΟΚ το ιδιο δεν θα εκανε; Και τοτε γιατι δεν το ψηφιζατε; (στα φθηνα επιχειρηματα, δυστυχως δεν μπορω να δωσω σοβαρες απαντησεις)

Δεν αμφιβαλλω ότι και το ΠΑΣΟΚ εχει κανει πολλα λαθη και ειναι πολλα αυτα που δεν εκανε. Επισης υπηρχαν και ανθρωποι που εκμεταλλευθηκαν τις οποιες θεσεις ανελαβαν για προσωπικο τους οφελος και για πλουτισμο πολλες φορες. Δεν εθελοτυφλω, ουτε και στρουθοκαμηλιζω.

Τα πιο προσφατα επειχειρηματα που ακουγονται από πολλες μεριες, τα οποια όμως είναι φανερο ότι επηρεαζονται από όλα τα συστηματα διαπλοκων στη χωρα (ΜΜΕ-εκδοτες εργολαβοι-εταιρειες δημοσκοπησεων) είναι ότι για όλα τα κακα στο ΠΑΣΟΚ φταιει ο «Γιωργακης» (παρενθεση. Από πού κι ως που τον αρχηγο ενός κοινοβουλευτικου κομματος της χωρα τον αποκαλουμε ετσι; Φιλαρακια ειμαστε; Κανενας σεβασμος απεναντι σε κανενα θεσμο; Μετα μας φταινε παντα οι αλλοι). Δεν ξερει να μιλαει, είναι αμερικανακι, είναι λιγος για πρωθυπουργος και άλλες τετοιες χαριτωμενιες (γιατι επιχειρηματα δεν είναι). Αν θελετε ένα χουλιγκαν για πρωθυπουργο, να το πειτε καθαρα. Αυτος δεν είναι παντως. Αν τον πολιτισμενο υφος ενός ανθρωπου είναι ξενο προς την καφριλα πολλων αλλων συμπατριωτων μας, προφανως και δεν φταιει αυτος γι’ αυτό. Συνεχιστε να ψηφιζετε Ψωμιαδη.

Για το ΠΑΣΟΚ όμως και το συνεδριο του θα τα πω σε επομενη αναρτηση, πιο αναλυτικα.

Και ξαφνικα εμφανιζεται από τις δημοσκοπησεις ο ΣΥΡΙΖΑ να τριπλασιαζει το ποσοστο του και να πλησιαζει κοντα στο 20%. Πραγμα το οποιο δεν μπορω να πιστεψω ότι μπορει να συμβει αν σημερα υποθεσουμε ότι γινονται εκλογες. Δεν εχει ξαναγινει κατι τετοιο τα τελευταια 20-25 χρονια στην Ελλαδα, και για μενα θα ηταν μεγαλη εκπληξη αν συνεβαινε αυτό. (δεν παω πιο πισω επιτηδες, γιατι για μενα ΑΝΔΡΕΑΣ ηταν ενας και δεν προκειται να ξαναβγει. Οι οποιες αποπειρες συγκρισης από τα κάθε ειδους παπαγαλακια, μονο γελια μου προκαλουν)

Και για να καταλαβω, ας υποθεσουμε ότι συμβαινει αυτό. Που θα οφειλεται; Στον Τσιπρα; Και ο λογος της εμπιστοσυνης προς το προσωπο του και προς το κομμα αυτο ώστε να παρει ένα τετοιο αξιοσεβαστο ποσοστο ποιος ακριβως είναι; (να πω εξαρχης ότι δεν μου είναι αντιπαθης, αλλα ουτε και πολύ συμπαθης. Κατι σε αδιαφορο μου κανει). Εχει διατυπωσει καποιες πολιτικες θεσεις για τα θεματα που απασχολουν τον πολιτη, εκτος από ένα καταγγελτικο λογο; Αν ο λογος της, υποτιθεμενης για μενα, προτιμησης του κοσμου εστω και στα γκαλοπ είναι η φρεσκαδα που βγαζει λογω της ηλικιας του, υπαρχουν εκατονταδες νεοι με παρομοια χαρακτηριστικα στη χωρα μας. Και στις διαφορες κουβεντες που γινονται, ολοι οι εκπροσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, βγαινουν και λενε όταν αναλυονται τα γκαλοπ, ότι δεν θα συνεργαστουν με κανενα κομμα, γιατι είναι αντιθετοι με ολους. Αυτό κυριοι και κυριες το λεει και το κανει και το ΚΚΕ, και σεις μια από τα ιδια; Μηπως ονειρευεστε ένα νέο 89; Απλα να θυμισω ότι μετα το 89 ηρθε το 93 και μετα για πανω από μια δεκαετια βολοδερνατε για να περασετε το 3% και να μπειτε στη Βουλη. Σαν πολύ αλαζονες δεν ειστε για αριστεροι; Για βαστατε ρε λιγακι, δεν πηρατε τη Βαστιλλη ακομα.

11 σχόλια:

scorpios είπε...

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ...ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

αντωνης είπε...

Καιτη, Καλη Σαρακοστη!!!

Φιλια πολλα!!!

tzonakos είπε...

Αντώναρε, μίλησες ! Και πολύ άντεξες, κι εγω και πολλοί άλλοι επίσης.
Αν σκεφτώ οτι ο έλληνας ψηφοφόρος ειναι τόσο ρηχός τελικά, τότε θα ανατριχιάσω στην επόμενη σκέψη ! Ποιά θα ειναι αυτή ;
Οτι θα τρίζουν τα κόκκαλα όσωβν ΠΕΘΑΝΑΝ στην κατοχή και στην Χούντα, για όσα γίνονται απο εμάς σήμερα, και αυτοί πέθαναν για εμάς.
Και σου λέω εγω οτι πχ αυριο παραιτείται ο "Γιωργάκης" και όλοι οι επικριτές του χαίρονται. Τι θα κάνουν την επόμενη μέρα ;
Βενιζέλο ;
Μπα, άσε. ( Θα σου την πέσουν σίγουρα κάποιοι που γράφουν και με τρία ψευδώνυμα, βρες τους απο τον τράκερ και δώσε τους να γίνουν ρόμπα ! )
Και λοιπόν ; Τι ; Τι θα κάνει ο Μπένι απέναντι στον Τσίπρα ;
Ε ; αααα. κατάλαβα, τα ΜΜΕ θα παίξουν Μπένι κι ο Τσίπρας θα ξαναγυρίσει στο 7%... οκ κατάλαβα.
Κι ετσι θα αποδείξουν οτι ο ΓΑΠ δεν έκανε.
( εδω χειροκροτάμε ή μετά ; )
Προτείνω κανεις πλέον να μην αναφέρεται στην αριστερά ως εναν "προοδευτικό χώρο" αλλα σαν γραφικούς επίδοπξους δεξιούς !
Αυτο θέλουν, να κυβερνήσουν μαζι με την Δεξιά !
Που αν δεν έβγαινε ο Ανδρέας θα ηταν ακόμα "παράνομη" η Αριστερά της λερωμένης συμμαχίας του '89 και του Λεό ( Κύρκου ) και του Χάϊ-Φάϊ και της Αλέκας - συνώνυμο του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Τωρα περισσότερο απο ποτέ, στηρίζουμε Γιώργο Παπανδρέου !

vagnes είπε...

Αντωνη καλα τα λες, αλλα παντα πρεπει να εχουμε και μια αλλη διεξοδο, αν συνεχιζουν τα πραγματα να πηγαινουν οπως πανε.
Με το να ριχνουμε τα βαρη και τα λαθη στους αλλους δεν πετυχαινουμε ευκολα τους στοχους που ονειρευομαστε.
Το Πασοκ αντικειμενικα, με τα λαθη του απετυχε να σχηματισει κυβερνηση.
Το συνεδριο θα επισημανει αυτα τα λαθη.
Θετω λοιπον το εξης ερωτημα:
Αν τις αποφασεις του συνεδριου το Πασοκ δεν τις υλοποιησει, οπως εγινε και με το προηγουμενο συνεδριο, παλι θα αναζητουμε τα φταιξιματα και τα λαθη των αλλων;

αντωνης είπε...

φιλοι μου καλησπερα. Για το ΠΑΣΟΚ και το συνεδριο του θα γραψω τη γνωμη μου στο επομενο ποστ. Εκει θα χαρω να τα πουμε.

NdN είπε...

Καλησπέρα Αντώνη,

Εσείς εκεί έχετε Κ. Δευτέρα, αλλά για εμάς είναι μία ακόμα συνηθισμένη μέρα. Ευχομαι να περάσεις καλα!

Αυτή η γενικευμενη αντιπαθεια προς το πολιτικο μας συστημα και ο μηδενισμός, η προσπάθεια ταύτισης όλων ως κλεφτών, απατεώνων κτλ δεν πρόκειτα να βγει σε καλό για κανέναν. Στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων καλλιεργούν κάποιοι τέτοιες συμπεριφορές, αλλά αυτό κάποια στιγμή θα μας γυρισει μπούμερανγκ. Ο εξεφτελισμός των θεσμών δεν βγήκε σε καλό σε κανένα κράτος.

Το πρόβλημα των περισσοτέρων είναι (πολύ σωστά επισημαίνεις) το ΠΑΣΟΚ. Η μόνιμη απάντηση είναι «το ΠΑΣΟΚ τα ίδια έκανε» ή «και το ΠΑΣΟΚ τα ίδια θα έκανε». Το χειρότερο είναι ότι αυτό δεν το λένε μόνο όσοι βολεύονται ως «γαλάζια παιδιά», αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τη ΝΔ. Κρίμα.

Στα φτηνά επιχειρήματα που περιγράφεις, δεν μποεί να δώσει κανένας σοβαρές απαντήσεις, αλλά μόνο «φτηνές». Οταν παραμονές εκλογών γύρισα για 72 ώρες Ελλάδα για να ψηφίσω ΓΑΠ (και όχι ΠΑΣΟΚ) σε μια συζητηση που κάναμε σε μια παρέα, ένας άρχισε να μου λέει αυτά που περιγράφεις. Η απάντηση μου «φτηνή». «Εμένα δεν μπορεί να μου κάνει τίποτα η ΝΔ, πληρώνομαι από την Αγγλία και όσο και να θεωρείς ότι τα πράγματα στην Ελλάδα ακριβαίνουν, εγώ σε κάθε κάθοδο μου τα βρίσκω φτηνότερα. Εγώ δεν πλήττομαι και διαμαρτύρομαι πιο πολύ από εσένα».
Δεν μου αρέσει να απαντάω έτσι, αλλά δεν μπορώ να δωσω καλύτερη απάντηση στο «γιατί να βγει το ΠΑΣΟΚ, ίδιοι δεν είναι;»

Αυτά που γράφεις για τα λάθη του ΠΑΣΟΚ τα έχουμε πει πολές φορές και οι δυο μας. Ωστόσο βαρέθηκα να μιλάμε για λάθη που έκαναν 15 άνθρωποι (δεν βάζω ούτε καν 16) και τα χρεωθηκε ο κάθε ψηφοφόρος ως «εν δυνάμει» λαμόγιο και να μην συζητάω ούτε για ένα καλό, για ένα έργο, για αποφάσεις και πολιττικές που πήγαν την Ελλάδα μπροστά.

Επίσης βαρέθηκα να συζητάω για κάποιον «τάχα ανίκανο Γιωργάκη». Για όλους τους Ευρωπαίους είναι ικανός, τις θέσεις του για το Μεσανατολικό, τις σχεσεις σερβίας-ΕΕ κτλ τις προβάλλουν και τις διαφημίζουν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά για τους «ξερόλες» είναι ο «Γιωργάκης».

Φίλε Αντώνη, είχα ρωτήσει κάποιον συνάδελφο τη γνώμη του για τη δουλειά κάποιου άλλου και αφού μου είπε 2-3 πράγματα μου λέει στο τέλος «όμως δεν μπορώ να τον κρίνω εγώ γιατί έχει 25 χρόνια εμπειρίας, άρα ξέρει περισσότερα από εμένα». Εχεις ακούσει ποτέ να στο λέει αυτο κανείς στην Ελλάδα; Ολοι νομίζουν ότι α ξέρουν όλα, κρίνουν και κατακρίνουν τους πάντες χωρίς στην ουσία να έχουν πετύχει το παραμικρό μόνοι τους. Οσοι από την άλλη έχουν κοπιάσει και δουλεύουν σκληρά είναι και οι πιο προσεκτικοί.

Αυτός είναι ο ΓΑΠ, όποιος θέλει στέκεται δίπλα του και προσπαθεί μαζί μας. Οποιος δεν θέλει, ας πάει αλλού. Οπως είπε και ο Τζονάκος , τωρα περισσότερο απο ποτέ, στηρίζουμε Γιώργο Παπανδρέου !

Στο θέμα ΣΥΝ πιστεύω πως ο Τσίπρας θα πάρει διψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές.

Πολλά έγραψα φίλε! Καλά να περάσεις!

Βάσσια είπε...

Αχ Αντώνη...
Πρώτον να συμφωνήσω μαζί σου για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Για όσα πίστευε κι έπραξε.
Δεύτερον, για το ΠΑΣΟΚ, τα είπαμε και σε άλλο ποστ.

Τρίτον, δεν έχει σημασία τελικά έαν ο Γιώργος Παπανδρέου φέρει ευθύνη για τον κατήφορο του ΠΑΣΟΚ, μαζί και με άλλους βέβαια.
Σημασία έχει ότι ο κατήφορος υπάρχει.

Για μένα ούτε Γ. Παπανδρέου, ούτε Ε. Βενιζέλος, ούτε ώρα , ούτε πριν.

Λες να μην υπάρχουν άλλα στελέχη ικανά να δώσουν πίσω στο κίνημα την αξία του;

Όσο για τον Τσίπρα, το εάν αποδειχθεί ικανός ή όχι και αν είναι πλασματικοί οι αριθμοί, θα φανεί σύντομα.

Αλλά σημασία έχει τι κάνει ο Τσίπρας ή ο Καραμανλής;
Δεν έχει.

Την απαξίωση της πολιτικής την έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι Αντώνη κι όχι οι πολίτες.

Κι εάν ένα μεγάλο κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σε θέση να φέρει κοντά του τους δυσαρεστημένους άλλων, αλλά δημιουργεί και δικούς του, τότε ποιος φταίει;

Μία κάκιστη κυβέρνηση όπω η σημερινή έχει όλη την "καλή διάθεση" ακούσια να αναδείξει τις πολιτικές δυνάμεις που δεν την μοιάζουν.

:-)

αντωνης είπε...

@Νικο, στα περισσοτερα συμφωνουμε και το ξερεις. Καλα να εισαι.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι να παρει ο ΣΥΡΙΖΑ διψηφιο ποσοστο. Τι ακριβως λεει για τη σημερινη Ελλαδα; Νομιζω οτι δεν λεει και πολλα, για νω μην πω τιποτα. Εκμεταλλευεται βεβαια τη συγκυρια της τεχνητης απαξιωσης του λεγομενου δικομματισμου, αλλά αυτο εμενα δεν μου αρκει ως πολιτη και ψηφοφορου.


@Βασσια, δεν βρισκω κατι οπου διαφωνω με οσα γραφεις. Μου αρεσει που συζηταμε αυτα τα θεματα μαζι, γιατι αισθανομαι οτι εισαι ανθρωπος με αποψη και γνωμη και παντα μου αρεσε να συζηταω με ανθρωπους που εχουν κατι να πουν. Την καλησπερα μου!

τσότσος είπε...

Αντώνη, προσυπογράφω όσα λες τόσο για την ΝΔ (ουστ και πάλι ουστ) όσο και για τον ΣΥΝ.
Συμφωνώ επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε προς το καλύτερο την Ελλάδα (ούτε συζήτηση).
Νομίζω όμως ότι σε θλίβει, όπως και μένα ότι ο ΓΑΠ δεν έχει τις ικανότητες να αναστρέψει το κλίμα "μίσους" που έχει πιάσει τον κόσμο με το ΠΑΣΟΚ (συνήθως έτσι γίνεται,ο έρωτας γυρίζει σε μίσος/ αντιπάθεια). Ο κόσμος τον θεωρεί "λίγο", τί να κάνουμε. Και αυτό είναι σημαντικό σε ένα πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα όπως το δικό μας (και όπως τα περισσότερα στον κόσμο). Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερος από τον Καραμανλή, όμως δυστυχώς δεν πείθει και αυτό είναι πρωτοφανές με τέτοια κυβέρνηση!
Μην τα ρίξουμε στις δημοσκοπήσεις και τις συνωμοσιολογίες, ο άνθρωπος υπολείπεται του ανύπαρκτου, αν είναι δυνατόν (είναι όμως...).
Όσο για το "Γιωργάκης", ο κυρίαρχος λαός αποκαλεί τους ηγέτες του όπως θέλει: τον Γεώργιο Παπανδρέου τον έλεγε "γέρο της δημοκρατίας", τον Αντρέα "Αντρέα" (φιλαράκια του είμασταν;) και τον ΓΑΠ "Γιωργάκη" (Κωστάκη έλεγε και τον Καραμανλή, τί να κάνουμε, δυστυχώς του γεμίζει τώρα πιο πολύ το μάτι...). Με το συλλογικά αλάθητο ένστικτό του αποδίδει τον χαρακτηρισμό που αρμόζει στον καθένα. Και αυτό πονάει πιο πολύ όλους μας αλλά, δυστυχώς, είναι σωστό (κατά τη γνώμη μου).
Δεν αμφισβητώ την τιμιότητά του και τις προθέσεις του, αλλά αυτές δεν αρκούν για να ηγηθείς χώρας, πρέπει να έχεις και τις σχετικές ικανότητες.
Περιμένω με ενδιαφέρον την άποψή σου για το συνέδριο, αν και αυτό μάλλον μικρή σημασία έχει για την κοινωνία, το timing είναι κακό, οι εξελίξεις τρέχουν και το ΠΑΣΟΚ "χτενίζεται"...
Καλό βράδυ!

αντωνης είπε...

@Τσοτσος, ηδη εγραψα νεο ποστ με την αποψη μου για το ΠΑΣΟΚ. Και οχι μονο για το συνεδριο του.
Για το "Γιωργακης" διαφωνω, αλλά οπως ειναι φυσικο τη θεση σου τη σεβομαι. Γιατι ειναι αποψη και οχι αφορισμος.

Στέλιος είπε...

Aντώνη είπες ...:

"Που θα οφειλεται; Στον Τσιπρα; Και ο λογος της εμπιστοσυνης προς το προσωπο του και προς το κομμα αυτο ώστε να παρει ένα τετοιο αξιοσεβαστο ποσοστο ποιος ακριβως είναι; (να πω εξαρχης ότι δεν μου είναι αντιπαθης, αλλα ουτε και πολύ συμπαθης. Κατι σε αδιαφορο μου κανει). Εχει διατυπωσει καποιες πολιτικες θεσεις για τα θεματα που απασχολουν τον πολιτη, εκτος από ένα καταγγελτικο λογο; Αν ο λογος της, υποτιθεμενης για μενα, προτιμησης του κοσμου εστω και στα γκαλοπ είναι η φρεσκαδα που βγαζει λογω της ηλικιας του, υπαρχουν εκατονταδες νεοι με παρομοια χαρακτηριστικα στη χωρα μας. Και στις διαφορες κουβεντες που γινονται, ολοι οι εκπροσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, βγαινουν και λενε όταν αναλυονται τα γκαλοπ, ότι δεν θα συνεργαστουν με κανενα κομμα, γιατι είναι αντιθετοι με ολους. Αυτό κυριοι και κυριες το λεει και το κανει και το ΚΚΕ, και σεις μια από τα ιδια; Μηπως ονειρευεστε ένα νέο 89; Απλα να θυμισω ότι μετα το 89 ηρθε το 93 και μετα για πανω από μια δεκαετια βολοδερνατε για να περασετε το 3% και να μπειτε στη Βουλη. Σαν πολύ αλαζονες δεν ειστε για αριστεροι; Για βαστατε ρε λιγακι, δεν πηρατε τη Βαστιλλη ακομα".

....ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΦΟΡΕΣΟΥΝ" ΤΑ ΜΜΕ ΝΕΟ ΣΩΤΗΡΑ (βλ. Τσίπρας), ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!