Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Με αφορμη το θεμα της ΔΕΗ

Επειδη πολλά ακουγονται τωρα τελευταια με τις διακοπες της ΔΕΗ από τα διαφορα παπαγαλακια της κυβερνησης (χειροτερης που εχει γνωρισει ο τοπος εδω και παρα πολλα χρονια) αφου τονισω το αυτονοητο οτι ειμαι μαζι τους (Που εχουμε φτασει ρε παιδια; Να φοβομαστε να γραψουμε μεχρι και τα αυτονοητα), σας καλω να διαβασετε αυτο το ποστ απο το μοναχικο λυκο
Και για να εξηγουμαι. Αυτονοητο θεωρω να τασσομαι υπερ της καθε δικαιης διεκδικησης αλλων εργαζομένων, οσο και αν μερικες φορες με βγαζει απο τη βολη μου ή μπορει να παθω καμια ζημια σε "ευπαθη προϊοντα". Οσο για τις καημενες τις βιομηχανιες, ας παρουν και καμια γεννητρια. Τοσα υπερ-κερδη εχουν.

Κόντρα στο ρεύμα μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Στο στόχαστρο των τηλεαστέρων αλλά και των bloggers –αυτή τη φορά- με αφορμή τις συχνές και πολλές φορές πολύωρες διακοπές ρεύματος βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, να υποταχτούν στα κελεύσματα της εξουσίας, να χάσουν τα κεκτημένα τους και τα αποθεματικά της ασφάλισής τους, να χάσουν την αξιοπρέπειά τους.
Κόντρα στο ρεύμα θα πω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και θα δηλώσω, ως εργαζόμενος κι εγώ, αλληλέγγυος στον αγώνα τους κι ας μείνουμε και στο σκοτάδι κάποιες ώρες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ που τους το χρωστάμε γιατί με τη δουλειά τους και με τις ασφαλιστικές τους εισφορές έστησαν αυτόν το γίγαντα που λέγετε ΔΕΗ και που σήμερα ενόψει της ιδιωτικοποίησης τους ζητούν να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις των χρημάτων που αντιστοιχούν στα αποθεματικά της ασφάλισής τους, της σύνταξής τους για να μοσχοπουληθεί σε χαμηλή τιμή σε ιδιώτες και να περισσέψουν περιθώρια για μίζες.


οπως και αυτο απο τον lupus

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούν για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Ας μην ακούμε τα παπαγαλάκια και ας αντισταθούμε στα σκλαβοπάζαρα που μας επιβάλλουν.

και ριχτε και μια ματια και εδω και εδω.

Επισης πολυ ενδιαφερον εχει και αυτο, το οποιο και μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση.

Απο τα παπαγαλακια βεβαια δεν εγινε καμια αναφορα στη διοικηση της ΔΕΗ και το θεμα του λιθανθρακα, ουτε βεβαια και στα διαφορα επιχειρηματικα συμφεροντα που "παιζουν" στο κολπο.
Ρε ουστ απο κει ολοι μαζι που θα τα βαλω με τον εργαζομενο!!!



3 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Φυσικά και είμαΙ αλληλέγγυα.

Θα δουλέψω που θα δουλέψω μέχρι τα 60 μου, θα παρω μικρότερη σύνταξη, θα περιμένω πότε θα βρει δούλειά το παιδί μου, εκείνο θα περιμένει με΄χρι τα 70 να πάρει σύνταξη θα διαβάζω περί σκανδάλων απανωτά και όπου να ναι θα μου γίνει συνήθεια..

Θα συνεχίσω όμως να απεργώ, κι ας πρέπει να μετράμε τα ένσημα λες κι είναι τι!

Το γιατί έχουμε διακοπές ρεύματος, αυτό μάλλον έχει γίνει κατανοητό.

Καλησπέρα Αντώνη

αντωνης είπε...

Καλησπερα Βασια

Ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι!!! Αλλά επειδη δεν ειναι κατανοητο απο ολους, καποιοι πρεπει να τα λεμε.

:)))

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η υποδαυλιζόμενη αντιπαράθεση των εργαζόμενων μεταξύ τους. Δείτε και αυτό αν θέλετε
http://tasxoliamou.blogspot.com/2008/03/blog-post_08.html