Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Υπογράψτε την έκκληση για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων βουλευτών

(Το βρηκα εδω, και το μεταφερω. Καλω οποιον θελει να υπογραψει.
Ενα μονο σχολιο: Αυτος ο μαρτυρικος λαος ποιου θεου ειναι παιδια κ.κ. της Αμερικης, της Ε.Ε. , της Ρωσιας και λοιπων δυναμεων που αποφασιζετε για την τυχη του κοσμου; Του πολυ κατωτερου μαλλον ε;;; Αει στα κομματια υποκριτες).

Όνειδος για τη Δημοκρατία: 51 Παλαιστίνιοι βουλευτές και υπουργοί κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές μαζί με άλλους 11.870 Παλαιστίνιους πολίτες

Του Iqbal Tamimi

Ένα σοβαρό έγκλημα και ένα νέο χαστούκι στο πρόσωπο της δημοκρατίας συντελείται από το σιωνιστικό σύστημα εναντίον των εκπροσώπων του Παλαιστινιακού λαού με την απαγωγή Παλαιστινίων υπουργών και βουλευτών.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των συλλήψεων ήταν εκείνη του βουλευτή Ahmed al-Haj από την πόλη Νάμπλους στις 16/12/2007. Ο Al-Haj είναι πάνω από 70 ετών.

Έξι μέρες νωρίτερα, στις 10 του Δεκέμβρη, είχε απαχθεί και η Δρ. Maryiam Saleh υπουργός Γυναικείων Θεμάτων στην Παλαιστινιακή κυβέρνηση. Η Δρ. Maryiam είναι μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου από το διαμέρισμα της Ραμάλας.

Ο υπουργός των Παλαιστινίων Κρατουμένων είναι στη φυλακή εδώ και πολλά χρόνια… για πέμπτη φορά.

Υπάρχουν περισσότεροι από 11.870 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, οι 117 είναι μητέρες. Ορισμένες γεννούν αλυσοδεμένες και τα παιδιά τους εξαναγκάζονται να μεγαλώνουν στα κελιά χωρίς παιδική ηλικία, χωρίς παιχνίδι, χωρίς έξοδο από εκεί.

Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για την έλλειψη συνθηκών υγιεινής, ή ιατρικής φροντίδας. Ορισμένοι κρατούμενοι στερούνται τα ζεστά ρούχα που τους στέλνουν οι οικογένειές τους. Κρατούνται σε 30 διαφορετικές φυλακές και κέντρα κράτησης.

1.189 φυλακισμένοι είναι μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές και των δύο φύλων, 330 κρατούμενοι είναι παιδιά. Δεν φυλακίζονται μόνο οι μαθητές, αλλά και οι δάσκαλοί τους, υπάρχουν 107 Παλαιστίνιοι καθηγητές στις ισραηλινές φυλακές. 1.150 κρατούμενοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Σε μεγάλο αριθμό κρατουμένων αρνούνται τις επισκέψεις μελών των οικογενειών τους.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στη φυλακή της ερήμου Νεγκέβ και σε άλλα στρατόπεδα κρατουμένων, όπως η φυλακή Ofer κοντά στη Ραμάλα, και σε Hawara, Qadumim, Megiddo, Nafha, Beer Sheva, Ashkelon και άλλες φυλακές ριγούν από το κρύο, τη βροχή και το χιονιά που έρχεται από τις βόρειες περιοχές, ειδικά εκείνοι που κρατούνται μέσα σε σκηνές εν μέσω τειχών και δέχονται το σκληρό κρύο από την έρημο, ζώντας μέσα σε υγρές από το χιόνι και τη βροχή σκηνές, κοιμώμενοι σε σανίδες από ξύλο που ποτίζει υγρασία.

Σύντομα, στις 17 Απριλίου είναι η Διεθνής ημέρα για τους κρατούμενους. Ελπίζουμε ότι μπορείς να ενώσεις τη φωνή σου με τη δική μας στην αποκήρυξη των ενεργειών της ισραηλινής κυβέρνησης εναντίον αυτών των κρατουμένων και να απαιτήσεις την απελευθέρωσή τους ώστε να ξανασμίξουν με τις οικογένειές τους.

Μην στηρίζεσαι στη δημοσιογραφία για να μάθεις τις ειδήσεις, οι δημοσιογράφοι ήταν οι πρώτοι που δέχτηκαν επίθεση και παρεμποδίστηκαν ώστε κανένας να μην μάθει τι συνέβαινε. Έχουν καταγραφεί 1.147 επιθέσεις Ισραηλινών εναντίον δημοσιογράφων μόνο μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 2000 και 31 Μαρτίου 2007.

Παρακαλούμε υπογράψτε την έκκληση και δώστε λίγη χαρά στους κρατούμενους. Ελπίζουμε να μαζέψουμε τουλάχιστον 11.000 υπογραφές, μία για κάθε φυλακισμένο και να παρουσιάσουμε την έκκληση στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε φορείς όπως η Διεθνής Αμνηστία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Παρακαλούμε διαδώστε αυτή την έκκληση σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείτε. Ήρθε πια ο καιρός να δείξουμε αλληλεγγύη ο ένας στον άλλο σε ανθρώπινο επίπεδο.

Για να υπογράψετε την έκκληση πηγαίνετε εδώ: http://www.thepetitionsite.com/1/ release-11000-palestinians-in-israeli-jails

18 σχόλια:

Αννα είπε...

Εγω θα πω κάτι ασχετο και μετα θα διαβασω αναρτηση σου!
Εχεις προσκλησουλα...στην προηγουμενη αναρτηση μου!
Καλη εβδομαδα να εχεις

Αννα είπε...

Α μολις ειδα ότι εχεις παιξει σε αυτο το παιχνιδι!!
:))

Στέλιος είπε...

Μα τί λες τώρα? Εδώ η Δύση μόλις ανεξαρτητοποιήθηκε το Κόσοβο, έτρεξε να το αναγνωρίσει, ενώ ταυτόχρονα λέει ότι θα εμποδίσει κάθε άλλη ανεξαρτητοποίηση, όπως πχ των Σέρβων του Κοσόβου! 2 μέτρα και 2 σταθμά!

marianaonice είπε...

Αντώνη μου ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, παρότι είναι με το ΛΑΟΣ και θεωρείται φασίστας, έχει γράψει το βιβλίο του "Εβραίοι, Όλη η αλήθεια". Εκεί αποκαλύπτει πλήρως το σχέδιο του Εβραιοσιωνιστικού κινήματος και τα εγκλήματα των Εβραίων κατά των Παλαιστινίων καθώς και το διεθνές σχέδιό τους να κυριαρχήσουν στον κόσμο, όπως διδάσκει η΄Βίβλος και το Ιερό βιλίο τους το ΤΑΛΜΟΥΔ που είναι το πιο μισαλλόδοξο ιερό βιβλίο που έχω γνωρίσει. Το Δεκέμβριο 2007 τον οδήγησαν σε δίκη οι υποτίθεται Αντιναζιστές και Αντιρατσιστές με ένα νόμο αντιρατσιστικό του 1979, επικαλούμενοι ότι με το βιβλίο του βρίζει τους Εβραίους λόγω της φυλετικής και θρησκευτικής τους καταγωγής και εξεγείρει τα πλήθη σε πράξεις βίας εναντίον τους. Φοβερή αναλήθεια, αφού το βιβλίο του είναι ένα καθαρά πολιτικό βιβλίο και μιλά για τους σιωνιστές Εβραίους. Όμως καταδικάστηκε με το νόμο αυτό, για το βιβλίο του και μόνο (!!!) από το Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία. Η Εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή και μία Εφέτης επίσης μειοψήφισε υπέρ της απαλλαγής του.
Αν μπεις στη διεύθυνση http://novito.blogspot.com/2007/12/blog-post_15.html θα ενημερωθείς κάπως για τη δίκη, στην οποία (όπως έμαθα λόγω της δουλειάς μου) έγιναν απίστευτες παρεμβάσεις από το Ισραηλιτικό συμβούλιο, ακόμη και επιστολή εστάλη στο ΜΑΞΙΜΟΥ, από το Διεθνές Ισραηλιτικό Συμβούλιο για καταδίκη. Επίσης στη διεύθυνση http://www.antinazi.gr/mainframe.htm θα δεις την άλλη άποψη των αντιναζιστών και τους τρόπους με τους οποίους προσπάθησαν να επηρρεάσουν το Δικαστήριο!. Πάντως ο Πλεύρης, επειδή πήρα το βιβλίο και το διάβασα ανεξάρτητα που ανήκει, λέει τρομερές αλήθειες για τους Εβραίους και τα δισεκατομμύρια που έχουν εκταμιευτεί στο κράτος τους από την Αμερική, στο όνομα του Ολοκαυτώματος, που το ανέβαζαν στα 6.000.000 Εβραίους,ενώ με έγγραφο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που προσκομίστηκε στη δίκη, τα θύματα δεν ξεπερνούσαν τις 66.000 Εβραίους, τη στιγμή που μόνο οι Έλληνες θύματα των Ναζί ήταν πάνω από 300.000!!! Ξέρεις ότι το Ισραηλιτικό Συμβούλιο τους στην Ελλάδα έχει αναγνωριστεί ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;; Τι να πω νομίζω ότι οι Εβραίοι έχουν κατορθώσει να κατευθύνουν τις κυβερνήσεις κρατών διεθνώς!!
Είναι μεγάλη κουβέντα, χωρίς τέλος.
Η πρώτη μου ανάρτηση ήταν για τη δίκη Πλεύρη, που έτυχε κατά κάποιο τρόπο να με απασχολήσει, λόγω επαγγέλματος.
Καλή εβδομάδα.

αντωνης είπε...

Μαριαννα, θα τα δω.
Καλημερα + καλη βδομαδα

αντωνης είπε...

@σ.μ.
μονο 2; Αυτη η Δυση το εχει ξεφτιλισει εντελως...

NdN είπε...

Καλημέρα φίλε,

Το μήνυμα αυτό έχει κυκλοφορήσει και στα αγγλικά.

Για αυτό που αναφέρει η marianaonice δεν έχω υπόψημου γιατί δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά μου είναι αντιπαθής ο Πλεύρης και δεν μπορώ να δω με συμπάθεια τίποτα από αυτά που λέει.

Καλή εβδομάδα!

αντωνης είπε...

καλημερα φιλε + καλη βδομαδα + καλο μηνα!!!

και ειπαμε, ντεν ξερω ξενες γκλωσσες.

Ενεσούλα είπε...

Συγνώμη που το σχόλιο είναι άσχετο με την ανάρτηση, αλλά έχω γελάσει πολύ με μερικά από τα σκίτσα στο πλάι όπως το "μη ενημερωτικό μπλογκ"!
Εκεί κατάντήσαμε, να το δηλώνουμε!
Καλή εβδομάδα!

αντωνης είπε...

καλη βδομαδα Ενεσουλα!
και χαιρετισμους στο ΚΟΥΛΕ (καλο;;;)

Βάσσια είπε...

Καλή εβδομάδα Αντώνη.
Και δυστυχώς όλο το Σ/Κ έγινε πάλι ο κακός χαμός.
Νεκροί Παλαιστίνιοι μωρά παιδιά ξανά.

Αλλά βλέπεις αυτοί είναι τρομοκράτες.......

Ενώ οι άλλοι είναι αγωνιστές.

αντωνης είπε...

Καλη βδομαδα Βασια!
Δυστυχως αυτα γινονται συνεχεια. Τι τους φταινε τα αθωα παιδακια;;; Οι φονιαδες...

Νατασα είπε...

Θα συμφωνήσω με την marianaonice

Elli είπε...

εγώ υπογράφω σε όλα αυτά αλλά και που υπογράφω τι γίνεται? Δεν βγάζουμε ένα petition ζητώντας να παραιτηθεί ο Καραμανλής?

αντωνης είπε...

μεσα!!!

(και θα παραιτηθει τρεχοντας)

νατασσΆκι είπε...

έχω υπογράψει ήδη, δεν ξέρω όμως τι μπορεί να βγει...
(αυτό για τον Καραμαλή, δεν είν' κακό...)

Λυπάμαι πολύ, γιατί διαβάζω τις ειδήσεις για την περιοχή και δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές -και ακούω συνέχεια για σφαγές παιδιών και τρελαίνομαι!

Καλό απόγευμα Αντώνη μου.

αντωνης είπε...

Νατασσακι, ουτε εγω πιστευω οτι κατι θα βγει. Αν βεβαια υπογραφε πολυς κοσμος, ισως κατι να γινοταν.
Αλλά εμεις πρεπει να υπογραφουμε, μονο και μονο γι' αυτα τα αγγελουδια. Ο,τι εθνικοτητας και να ειναι, αυτο ειναι δευτερευον για μενα.

Καλο βραδυ!!!

NOVITO είπε...

katarxin marianaonice efxaristo gia ti diafimisi an ke pistebo oti iparxoyn poli kaliteres piges enimerosis sxetika me to thema ap oti to post moy - ixa aggiksi epifaniaka to thema xoris polles leptomeries ke erebnes.....

defteron pistebo oti i sillogi ipografon (aneksartitos skopou) den exi pleon to idio apotelesma poy ixe proigoymena eti , fobame pos oute kan lambanete ipopsin.....

k telos to thema sigoura ine arketa sobaro -opos ke tosa alla bebea- alla as min protrexoume ki as min anakaliptoume pantou theories sinomosias.......