Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Τα 7 θανασιμα αμαρτηματα

Συνεχιζω με την προσκληση της Γλαρενιας, για τα επτα αμαρτηματα της καθημερινοτητας μου. Παμε

1) Εκνευριζομαι με πολλα απο οσα βλεπω να συμβαινουν γυρω μου. Εξοργιζομαι θα ελεγα. Και παρα πολυ οταν οδηγω. Τον τελευταιο καιρο βεβαια το τελευταιο εχει μετριασθει, γιατι πηγαινω στη δουλεια με το μετρο.
2) Ειμαι αρκετα ακαταστατος. Αν ερθει καποιος αλλος στο γραφειο πχ και θελει να βρει κατι, θα δυσκολευτει λιγακι. Αλλά ενα παραξενο πραγμα ειναι οτι οσο ακαταστατα και αν ειναι, εγω σχεδον παντα ξερω που βρισκεται το καθε τι.
3) Καθομαι πολλη ωρα μπροστα στον υπολογιστη, παλιοτερα με παιχνιδια και παντα με το ιντερνετ. Αυτο δεν το καταλαβαινει πολυς κοσμος και πολλες φορες "μου την εχουν πει". Αλλά πρωτον ειναι κατι που μου αρεσει, και δευτερον ειναι ενας τροπος να περνω ευχαριστα την ωρα μου σχεδον δωρεαν.
4) Λαιμαργια. Ας μην το αναλυσω περισσοτερο.
5) Εκφραζομαι οπως νιωθω, χωρις να φιλτραρω αυτα που λεω τις περισσοτερες φορες. Αυτο στις μερες μας με τοσους "δηθεν" και "καθως πρεπει" ανθρωπους ισως ειναι μειονεκτημα. Και την ειχα πατησει παλιοτερα στη δουλεια, οπου εκει ειναι τωρα το μονο σημειο οπου δεν μιλω οπως θα ηθελα ή οπως θα αξιζε σε πολλους.
6) Ειμαι αρκετα απολυτος και αυστηρος ως ανθρωπος. Εννοω οτι για μενα πανω απο ολα ειναι οι οποιες αρχες και αξιες εχω για τη ζωη, και δεν τις διαπραγματευομαι. Αυτο εχει πολλες φορες ως συνεπεια την "απομονωση" απο τους αλλους και την μοναχικοτητα. Αλλά ειναι επιλογη μου. Ισως να ειναι πολυ εγωιστικο αυτο, αλλά δεν αλλαζει.
7) Ενα τελευταιο για το παιχνιδι αμαρτημα μου ειναι η ανασφαλεια που νιωθω ως ανθρωπος. Περισσοτερο παλιοτερα, και λιγοτερο τωρα. Τωρα αυτο που με ανησυχει αρκετα ειναι η οικονομικη ανασφαλεια. Πολλη ακριβεια παντου, τελος παντων.

Α, και ενα ογδοο, μαλλον εκτος συναγωνισμου. Ειμαι αρκετα εως πολυ ξεχασιαρης.

Αυτα τα ολιγα. Με παιδεψε πολυ οφειλω να ομολογησω να διαλεξω μονο 7 απο τα "αμαρτηματα" που εχω.

Να καλεσω να συνεχισουν (δεν ξερω αν εχουν παιξει ολοι), τη Μαρια, την Τασσουλα, τη Θαλασσινη, τη Φαιη, το Νατασσακι και οσους αλλους θελουν.

5 σχόλια:

marianaonice είπε...

Ουδείς αναμάρτητος φίλε μου!!!
Επομένως συγχωρεμένος!! Η ακαταστασία λίγο, μου είναι ...κάπως..., την έχει και ο άνδρας μου, σε αντίθεση μ΄ εμένα που μου λένε ότι έχω το ακριβώς αντίθετο ελάττωμα!! Κανείς δεν ξέρει τελικά, όλα είναι υποκειμενικά φαίνεται!!! Χα,Χα,Χα!!!
υ.γ. Δες το σχόλιο της κόρης μου στην τελευταία μου ανάρτηση, θα γελάσεις και θα καταλάβεις πολλά...

νατασσΆκι είπε...

Λοιπόν, θα μπορούσα άνετα να αντιγράψω τη λίστα σου -ίσως χωρίς το 7, δεν είμαι ανασφαλής.
Κατά τα άλλα, ευχαριστώ για την πρόσκληση, θα το κάνω!
(κι αυτό, μαζί με κανα-δυο άλλα που χρωστώ!)
:)

Καλό βράδυ

αντωνης είπε...

Καλο βραδυ Νατασσα
:)))

(οσο για το 7, το εχω καταπολεμησει με τα χρονια οσο μπορω).

AVRA είπε...

εκτος απο το 2 και το 3

[σιχαινομαι την ακαταστασια και τον υπολογιστη, (τον αγαπησα λιγο λογω του μπλογκ) ]

στα υπολοιπα πεντε ειμαστε ολοιδιοι.Καποια απο αυτα τα παλευω και προσπαθω να τα καταπολεμησω.

αντωνης είπε...

καλησπερα Αυρα :)))