Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Μερικα σχολιακια

- Διαβασα εδω οτι η ιρλανδικη ηγεσια αποφασισε μειωση μισθων για τους ανωτατους κρατικους αξιωματουχους, προεδρο, πρωθυπουργο & υπουργους λογω της οικονομικης κρισης.
Αλλά ειπαμε, αυτα στην Ιρλανδια...

- κ. Αλογοσκουφη, τα 28 δις € που λετε οτι θα διαθεσετε για να σωσετε τις τραπεζες, απο που θα βρεθουν; Αυτο ειναι που μας εχετε πρηξει οτι δεν εχετε λεφτα και γι' αυτο ειμαστε σε αυτα τα χάλια; Αλλά για τους τραπεζιτες εχετε, για τους μισθωτους και τους συνταξιουχους δεν σας περισσευουν. Ντροπη πια.
Και απο που κι ως που απο τη μια ξεπουλατε οτι δημοσιο υπαρχει και απο την αλλη χρηματοδοτειτε τις πλεον ληστρικες ιδιωτικες επιχειρησεις, τις τραπεζες;

- Παπαγαλακια, πριν απο κανα μηνα ειχατε λυσσαξει οταν ο Παπανδρεου ειχε δωσει καποιες προτασεις για τη φορολογια και την οικονομικη πολιτικη. Και 100 φορες τη μερα "που θα βρει τα λεφτα δεν μας ειπε". Τωρα, ΜΟΚΟ ολοι. Σιχτιρ και σεις, γιουσουφακια.

- κυρ. Πρωθυπουργε μας, στριμωξαν τα πραγματα λιγακι ε; Τωρα παμε σε εξεταστική; Εσεις δε λεγατε οτι οι εξεταστικες ειναι για να τα κουκουλωνουν τα πραγματα;

- Για τους "αριστερους ψαλτες της δεξιας": Συνεχιστε ετσι παλληκαρια μου. Θυμηθειτε μονο οτι μετα το 1989 ηρθε το 1993.

- Προς ολους τους "κρατουντες": Ενας θα βρεθει να προτεινει την καταργηση του καταπτυστου νομου περι ευθυνης υπουργων;

- κυρ. ηγουμενε της μονης Βατοπ€διου, νισαφι πια. Που εχεις και το θρασος να στελνεις και επιστολες. Αλλά αφου δεν βρισκεται ενας κουζουλος να σας παρει ολη την περιουσια που εχετε φτιαξει εκμεταλλευομενοι την αφελεια και την πιστη του απλου κοσμου, βρισκετε και τα κανετε.

- Το αλλο με την αμυθητη περιουσια που βρεθηκε στο σπιτι του χουντο-δουλου το ακουσατε; Αυτα αραγε τι θα γινουν;


Αυτα εν ολιγοις, καλημερα σε ολους.

13 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα φιλε..
ξεχασες το ποτε θα συζητηθει ΣΟΒΑΡΑ ο διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας..
με ολα συμφωνω εκτος απο οσα γραφεις για ΕΦΡΑΙΜ..
ο ανθρωπος ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ κ το χαιρεται!το δηλωνει,δεν το εκρυψε!
φαινεται κ απο φατσα!
ΝΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ,αλλα τον παιρνει κ τα κανει..

για εμενα φταινε αυτοι που τον εχουν ακομα εξω

Laplace είπε...

http://parapolitiki.blogspot.com/2008/10/blog-post_2781.html

να ενα παπαγαλακι..

αντωνης είπε...

καλημερα ρομποτακο.

Ειπα εγω οτι ο Εφραιμ δεν ειναι λαμογιο; Αν ομως δεν τον επαιρνε, τι θα εκανε απο ολα οσα εχει κανει;

Ο διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας ειναι για μενα απο τα πρωτα πραγματα που πρεπει να γινουν οταν πεσει η κυβερνηση του Καραμανλη. Δεν ειναι δυνατον να ειναι τα νοσοκομεια κλειστα και απο την αλλη να ειναι παμπλουτες ολες οι μητροπολεις και τα μοναστηρια-real estate να αλωνιζουν.


Για το 2ο σχολιο, ημαρτον ρε συ που θα ασχοληθω με τον Πρετεντερη...

dyosmaraki είπε...

Σύμπτωση, και εγώ έκανα ανάρτηση για τους Ιρλανδούς. Μήπως θα έπρεπε να μιμηθούν οι πολιτικοί μας τους Ιρλανδούς συναδέλφους τους?

Για τα 28 δις δεν είμαι σίγουρη ακόμη αλλά από αυτά που διάβασα καταλαβαίνω πως μάλλον μιλούν για εγγυήσεις του Δημοσίου και όχι για χρηματοδότηση (υλικό χρήμα δηλαδή το οποίο φυσικά θα καταβληθεί εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα). Μάλιστα οι εγγυήσεις του Δημοσίου λέγεται πως θα δοθούν στις Τράπεζες με αντάλλαγμα υψηλές προμήθειες από πλευράς του Δημοσίου. Κρατώ μια επιφύλαξη για αυτά που λέω μέχρι να τα διασταυρώσω. Εάν είναι σωστό αυτό που λέω θα αφορά την στήριξη/εγγυοδότηση του διατραπεζικού δανεισμού.

Πάντως είναι γεγονός πως κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα σημαίνει να ιδιωτικοποιείς δημόσιες επιχειρήσεις και να κρατικοποιείς τα ρίσκα και τις ζημιές ιδιωτικών επιχειρήσεων....

Την καλημέρα μου

αντωνης είπε...

Καλη σου μερα δυοσμαρακι.

Το ειδα ηδη το ποστακι σου και εχω σχολιασει εκει.

Αυτο που εγραψες για την κοινωνικη πολιτικη στην Ελλαδα, ειναι παρα πολυ ευστοχο.

:)))

VAD είπε...

Aντώνη,καλημέρα!"Αριστεροί ψάλτες της Δεξιάς ",αν κια δεν είμαι των συνθημάτων,θα παραφράσω ένα παλιό σύνθημα:Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ογδόντα εννιά! Αυτοί όμως δε βάζουνε μυαλό,αν πέσουν πάλι τα ποσοστά τους,θα κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για υφαρπαγή ψήφων και τα τοιαύτα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Είδες όποτε τους συμφέρει,για πότε βρίσκονται τα εκατομμυριάκια;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Greek Rider είπε...

@Αντώνη στα λόγια ο Αλογοσκούφης είναι πρώτος. Ακόμη και η βοήθεια στις τράπεζες (αν χρειαστεί) δόθηκε με ομόλογα. Ωστόσο το ΧΑΑ άρχισε να πέφτει πιο πολύ από τα άλλα μετά τις εξαγγελίες του!

Ο χουντόδουλος δείχνει και μετά θάνατον την ποιότητά του.

eirini είπε...

Ρε παιδιά ...τί μιλάμε για τους Ιρλανδούς τώρα; Στην Ελλάδα και η Δευτέρα παρουσία να γινόταν, κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ! Αν υπάρχει έστω και ένας πολιτικός που θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο...θα τον έβαζα background στο μπλοκ μου! Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και από πού να την πιάσεις! Το Βατοπαίδι, η οικονομική κρίση... Χθες παρατήρησα στο σούπερ μάρκετ μεγάλη διαφορά τιμών, ο κόσμος πλέον είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Άλλωστε δεν το βλέπουμε και μέσα στα ίδια μας τα σπίτια;
Αντώνη μου τί κάνεις; Είχα άσχημα τρεξίματα και χάθηκα! Ευτυχώς όλα καλά! Καλησπέρα φίλε!

marianaonice είπε...

Αντώνη μη σχολιάζεις...
Ό,τι και να πεις ...πέρα βρέχει!
1) Τι νόμιζες ότι επειδή η Ιρλανδοί έχουν κοινό νου, θα μας δώσουν κι εμάς λιγάκι;; το έχουμε ξαναπεί στο εξωτερικό το κράτος δεν έχει καμία σχέση με την κυβέρνηση. Δρα ανεξάρτητα και με προγράμματα μακροπρόθεσμα... Καμία σχέση λοιπόν, γιατί εδώ το κράτος έχει μετατραπεί σε προίκα της κάθε κυβέρνησης.

2) Συγνώμη δηλαδή, οι αναξιοπαθούντες τραπεζίτες συγκρίνονται με τους ευνοούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους;; Και το δημόσιο το ξεπουλάνε γιατί είπαμε το πήρανε προίκα και ό,τι θέλουν το κάνουν! Λογαριασμό θα μας δώσουν;;

3)Για τα παπαγαλάκια ισχύει το χιλιοειπωμένο από εμένα: "τα δικά μας είναι σύκα και ζουλιούνται τα δικά τους είναι καρύδια και βροντουν"! Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να τα βρει, ενώ ο Αλογοσκούφης έχει κάνει το...κουμάντο του! Χαχαχα!!!

4)Οι Εξεταστικές είναι για να ερευνούν μόνον πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες!! Ποινικές ευθύνες κυβερνητικών μόνο η κοινοβουλευτική επιτροπή της βουλής μπορεί να ερευνήσει. Αλλά που να το πάρει χαμπάρι ο ξύπνιος ...Ελληνάρας!!

5)Οι αριστεροί έχεις δίκιο! Κατάντησαν πλέον ψάλτες!!

6)Μα τι λες;; Αν καταργήσουν το νόμο περί ευθύνης υπουργών τότε θα καταργήσουν και τους υπουργούς, αφού οι περισσότεροι θα πρέπει να...πάνε φυλακή!!

7)Βρέθηκε ένας κουζουλός για να βάλει χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία: ο αείμνηστος Τρίτσης!
Αλλά ...αυτός έφυγε νωρίς!! Δεν μας άντεξε!!

8)Η αμύθητη περιουσία του χουντόδουλου θα πάει να βρει μάλλον την αμύθητη περιουσία του τέως ξενόδουλου... βασιλέως Κωνσταντίνου και γιατί όχι και την αμύθητη περιουσία του νυν επίτιμου...ξέρεις ποιού!!

Αυτά τα λίγα στα "μερικά σχολιάκια" σου!
Καλό βράδυ και μια καλύτερη μέρα από αύριο! Αισιοδοξία!!
:)))

marianaonice είπε...

*διόρθωση λάθους
"οι Ιρλανδοί" βεβαίως ήθελα να γράψω και όχι "η Ιραλανδοί". Μα τι έχω πάθει και όταν γράφω εδώ λες και είμαι αγράμματη καμιά φορά!!
Χαχαχα!!!

fpboy είπε...

Tι λες τώρα!
Αυτή είναι η είδηση του μήνα!
Μπράβο στους Ιρλανδούς.

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αδερφέ καλησπέρα...
Προσυπογράφω και δηλώνω αηδιασμένος!
Φτάνει πια!