Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008

Ας πουμε και δυο λογια...

για ενα πολυ σοβαρο θεμα (φτανει με τα καραγκιοζιλικια των διαφορων βουλευτων ή υπουργων προς το παρον, γιατι ειναι σιγουρο οτι θα επανελθουμε με αυτους που μπλεξαμε)

Εδω και μερικες μερες, περιπου 2 εβδομαδες τα νησια Καρπαθος, Κασος και Χαλκη ειναι χωρις ακτοπλοϊκη συνδεση. Αιτια, τι νομιζετε; Η εταιρεια ΛΑΝΕ (με τα "υπερ-συγχρονα" πλοια της Ιεραπετρα και Βιτσεντζος Κορναρος) δεν καταβαλλει στους εργαζομενους το επιδομα αγονης γραμμης και εκεινοι εχουν κανει επισχεση εργασιας. Και περιμενουν τις αποφασεις των δικαστηριων, γιατι οι εργαζομενοι εχουν κανει ασφαλιστικα μετρα.
Η εταιρεια διεκοψε τα δρομολογια της μεχρι τελος Οκτωβριου.
Σημειωτεον οτι οι εταιρειες που κανουν δρομολογια με τους σκυλοπνιχτες τους στην αγονη γραμμη λαμβανουν παχυλοτατες επιδοτησεις απο το κρατος. Σε καποιο blog (συγνωμη αλλά δεν συγκρατησα το που) διαβασα οτι η συγκεκριμενη εταιρεια εχει λαβει επιδοτηση 17 εκατ. € τα τελευταια χρονια.

Και τωρα 2-3 ερωτησεις-σχολια.
-Ποιος ηταν ο υπουργος Ναυτιλιας μεχρι πριν λιγο καιρο; Ο "νομιμος και ηθικος"... Ε, που να προλαβει ο ανθρωπος να ασχοληθει με τα καθηκοντα του. Ειχε να ετοιμασει το μελλον των παιδιων του και με την πωληση των λιμανιων στους κιτρινιαρηδες.
-Και τωρα λεει προσπαθει ο κ. Καμμενος να δωσει μια προσωρινη λυση στο θεμα.
Μα που τους βρισκουν εναν-εναν;

Και τωρα κατι πολυ βασικο για μενα.
Ρε πατριωτες εκει σε αυτα τα απομακρυσμενα νησια, τι περιμενετε και δεν αντιδρατε; Συγνωμη που το λεω αλλά αντιδρασεις του στυλ "ας στειλουμε κανα δυο επιστολες στην Αθηνα" δεν πιανουν.
Και πανω απ' ολα η ευθυνη της οργανωσης των αντιδρασεων ανηκει στους τοπικους αρχοντες. Γιατι ρε δημαρχοι και κοινοταρχες δεν σας ψηφιζουμε μονο για να κανετε τιποτα πανηγυρακια.
Μαζι βεβαια η ευθυνη ανηκει και στους βο(υ)λευτες των Δωδεκανησων, ανεξαρτητα απο το ποιο κομμα εκλεχτηκαν. Γιατι πρωτα απ' ολα εκλεγεστε για την περιφερεια σας.


Δυο τρεις "κουζουλοι" δεν βρισκονται αραγε εκει να τα κανουν ολα λιμπα; Αλλιως δεν προκειται να καταλαβουν τιποτα τα παχυδερμα εδω στο κεντρο.

Μαζι σας ρε παιδια εκει και οπου αλλου υπαρχουν τετοια παρα πολυ σοβαρα θεματα. Αλλά μην περιμενετε απο κανενα να νοιαστει για σας. Αντιδραστε, κουνηθειτε.

Δυστυχως δεν το λεω ελαφρα τη καρδια, αλλά μονο με βια και τσαμπουκα ισως λυθουν καποια θεματα. Γιατι αλλιως απλα οι περισσοτεροι απο μας ουτε καν θα ξερουμε τι συμβαινει.

Και κατι ολιγον κακεντρεχες. Ειδαμε και τα χαΐρια με τις ιδιωτικες ακτοπλοϊκες εταιρειες., ειδικα σε αυτες τις απομακρυσμενες περιοχες. Αυτα προς γνωση οσων λενε οτι δεν χρειαζονται πουθενα σχεδον κρατικες εταιρειες.


(οφειλω να πω οτι αρκετα στοιχεια για την αναρτηση αυτη πηρα απο αυτο το blog)

20 σχόλια:

VAD είπε...

Πάλι με καραγκιοζλίκια υπουργών και βουλευτών ασχολήθηκες!Δε σ'αφήνουν ήσυχο,βρε παιδί μου!Τουλάχιστον θα σου επιτρέψουν να κάνεις...........
Καλό Σαββατοκύριακο,ρε φίλε...

Laplace είπε...

καλα τα λες φιλε αντωνη αλλα τι να κανουν κ αυτοι?δεν βλεπεις τι γινεται.λες κ τους πιανει τπτ τους απο πανω?

Meropi είπε...

Και να φανταστείς Αντώνη μου η ΛΑΝΕ είναι υποτίθεται εταιρεία λαϊκής βάσης!!!

αντωνης είπε...

Vad, σωστη η παρατηρηση σου για τους υπουργους. Αλλά δεν ηταν αυτο μονο το νοημα της αναρτησης. Ετσι ελπιζω τουλαχιστον.

Περισσοτερο ηθελα να εστιασω στην ελαχιστη κατα τη γνωμη μου αντιδραση των κατοικων.

Καλο Σαββατοκυριακο φιλε.

* Αυτο με το τι θα μου επιτρεψουν δεν το καταλαβα, αρχισες παλι τα ψαρωτικα;
:)

αντωνης είπε...

Ρομποτακο, να αναποδογυρισουν τα παντα. Ακου τι να κανουν.

Και οπου δεν πιπτει λογος, πιπτει ραβδος...

αντωνης είπε...

Μεροπη, αν θυμαμαι καλα η εταιρεια αυτη ξεκινησε ως εταιρεια λαϊκης βασης. Τωρα το πως εχει καταντησει ας το κρινει ο κοσμος.

Πολυ σωστη η παρατηρηση σου, ευχαριστω.

patsiouri είπε...

Hθελα να'ξερα τι περιμένεις από έναν άνθρωπο που ονομάζεται και επισήμως "Καμμένος"!

αντωνης είπε...

χαχαχαχα, παρα πολυ καλο!!!

:)

VAD είπε...

να κάνεις...καλό Σαββατοκύριακο ρε φίλε..!

αντωνης είπε...

ευτυχως δεν κρατησαν οσο την άλλη φορα τα ψαρωτικα
φιου...

:)

Independent είπε...

Καλησπέρα Αντωνη. Ταυτιστήκαμε σήμερα...
Το θέμα δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα.
Έχω πάει στην Κάρπαθο 2 φορές. Το ταξίδι διαρκεί έως και 27 ώρες....το κοντινότερο μέρος είναι η Ρόδος που κάνεις να φτάσεις 6-7 ωρες, περισσότερες στην Κάσο.
Ολυμπιακή δεν βρίσκεις ποτέ. Κάτι μικρά αεροπλανάκια έχει, και τα εισιτηρια για Χριστουγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι είναι κλεισμένα από ομογενείς από την Αμερική και τον Καναδά. Ο κόσμος φεύγει από την κάρπαθο, ένα υπέροχο μέρος, που αξιζει να το επισκεφθεί καποιος αλλά πως όταν κάνεις να φτάσεις 2 μέρες;
Δεν ξέρω άν ο εκάστοτε υπουργός ναυτιλίας έχουν πάει ποτέ ακτοπολικώς στα νησιά αυτά. Εγώ που έχω πάει, άν πέρναγε απο το χέρι μου δεν θα τα άφηνα ούτε 5 ώρες χωρις σύνδεση.
Θα έβαζα γρόγορα καράβια να πηγαίνουν οι άνθρωποι στη Ρόδο σε 2-3 ώρες.

Ντροπή και αίσχος

Επικοινωνω με φίλους εκεί. Δεν υπάρχει γάλα. Δεν υπάρχουν φρούτα...

άει σιχτίρι δηλαδή

αντωνης είπε...

independent, μαλλον το εγραψες την ωρα που ξεκουραζομουν (πονηρουλη...)

Δεν εχω παει σε κεινα τα μερη ποτέ, και ο λογος ειναι οι ανυπαρκτες συγκοινωνιες. Δεν μπορω να κανω τοσο μεγαλο ταξιδι με το καραβι, δεν μου αρεσει.

Οσο για το ντροπη και αισχος, συμφωνουμε απολυτα.
:)

marianaonice είπε...

Καλησπέρα Αντώνη!
Θα πω και εδώ ό,τι είπα και στον independet στην παρόμοια ανάρτησή του:
Παρ' όλα αυτά επιμένουμε στο καμποτάζ!!
Όσο για τη Dodekanisos Seaways, δεν ξέρω αν έχει καμια σχέση με τη Seaways στον Αργοσαρωνικό, αλλά αν ναι, τότε αυτή θα γίνει η επόμενη μονοπωλιακή ιδιωτική εταιρεία στην ελληνική ακτοπλοϊα.
Δεν ξέρω αν παρακολούθησες μία εκπομπή του ...Ζούγκλα, που έλεγε ότι μεγάλες εκτάσεις του Καστελλόριζου ξεπουλιούνται σε διάφορους ...μεγαλόσχημους!
Φαίνεται η απομόνωση οδηγεί σκοπίμως στην ιδιωτικοποίηση των μικρών αυτών νησιών μας από διάφορους σκαφάτους!
Καλό βράδυ!

Unknown είπε...

Αντωνη καλησπερα,χαθηκαμε, πολυ επαναστατικο σε βρισκω τελευταιως.Παντα ησουν αλλα τωρα εχεις ξεσπθωσει για τα καλα.1ον μ'αρεσε τα τελευταιου τυπου υπερσυχρονα καραβια της αγονης γραμμης, τα οποια ειναι οντως για κλαμματα.2ον Τι λες βρε αντωνη μου και τι μπορουν να κανουν οι ανθρωποι απο την εξορια του αδαμ και ποιος τους ακουει ??? Μονο στις εκλογες τους θυμουνται,αλλα ολοι μας καλα παθαινουμε ,γιατι μπορω να φανταστω τη σκηνη του βουλευετη που εχει παει στου διαολου την μανα πριν τις εκλογες και ολοι αυτοι οι νησιωτες αισθανονται πολυ κολακευμενοι που τους καταδεχθηκε κοτζαμαν βολευτης και τρεχουν σαν σκυλακια απο πισω εκλιπαρωντας μια χειραψια που τις μοιραζει απλοχερα και μετΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ.Εδω παιδακι μου κοτζαμαν ρεθυμνο εχει μενει χωρις καραβι και προσπαθουν οι μεγαλοκαρχαριες να το βγαλουν αγονη γραμμη,Ακου ξεφτιλα το ρεθυμνο αγονη γραμμη γιατι εχει επιδοτηση.Θα παρουν λοιπον την επιδοτηση θα βγαλουν ενα καραβι χωρις να εχουν βαλει το χερι στη τσεπη και θα τους πουλησουν παλι απο γραμμη.Φιλια ελευθερια

αντωνης είπε...

Καλησπερα Ελευθερια.
Επαναστατικος δε νομιζω οτι ειμαι, προσπαθω να λεω πραγματα αυτονοητα τα οποια ομως στην εποχη μας μοιαζουν εξωπραγματικα.

Οσο για το τι να κανουν οι ντοπιοι, διαφωνω. Πρωτα να πανε και να συντονιστουν τις τοπικες τους αρχες. Γιατι δλδ τον εκλεγουν το δημαρχο; Για τα ωραια του τα ματια;

Επειτα να καλεσουν τους βουλευτες του τοπου τους να πανε εκει και να συνδραμουν στην δυσκολη αυτη κατασταση. Γι' αυτο αλλωστε τους εκλεγουν.
Και αν δεν πανε, να μην τους δεχθουν σε καμια προεκλογικη περιοδεια τους.
Εγω και σου μιλαω πολυ σοβαρα, αν ο βουλευτης που ψηφισα ηταν αφαντος σε τοσο μεγαλο προβλημα (σε λιγο θα μεινουν απο φαρμακα τα νησια αυτα), αν ερχοταν στις επομενες εκλογες θα ηθελα παρα πολυ να τον ριξω στη θαλασσα.

Για το Ρεθυμνο, ας μη μιλησω. Οταν εχει 2 τοσο δυνατες οικογενειες, ειναι απαραδεκτα καποια πραγματα που εσυ φυσικα τα γνωριζεις πολυ καλυτερα.

Καλο βραδυ!
:)

αντωνης είπε...

Καλησπέρα Μαριαννα.

Για το καμποταζ, ειναι ο,τι πιο αθλιο υπαρχει. Και δινουμε και επιδοτησεις σε "εφοπλιστες" της κακιας ωρας και απο πανω.
Αυτο με τα ιδιωτικα μονοπωλια ή ολιγοπωλια και στην ακτοπλοΐα μας (και παντου σχεδον), ειναι ενα άλλο πολυ μεγαλο "θαυμα" που πετυχε η φιλελευθερη πολιτικη των τελευταιων ετων. Και δεν εννοω μονο τη σημερινη κυβερνηση, αλλά και εκεινες του Σημιτη.


Σκοπιμως ή οχι, ειναι γεγονος οτι πουλιουνται συνεχεια ιδιοκτησιες σε πολλες περιοχες της επαρχιας σε ξενους. Και τις περισσοτερες φορες για ενα κομματι ψωμι.

Καλο βραδυ!
:)

Unknown είπε...

Αντωνη δεν σε αδικω εχεις απολυτο δικιο με ολα που γραφεις ολο αυτο τον καιρο,που συμβαινουν αρκετα και εχουν δημιουργησει αγανακτηση σε ολους μας,ομως οπως ξερεις οτι ξερω γι'αυτο σου το εγραψα. Δηλαδη για τον κεφαλογιαννη δεν ηξεραν τοσο καιρο ,το δικαστηριο περιμεναν για να τον παψουν απο το παρα τω πρωθυπουργο.ΑΓΑΝΑΚΤΩ και γω μαζισου να τους πεταξουμε στη θαλασσα.Καληνυχτα.

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη μου,
θα συμφωνήσω με τον φίλο μου τον vad! Και θα προσθέσω ότι αντιδρούν. Μια χαρά αντιδρούν. Απλά για να το μάθεις εσύ και γω, θα πρέπει να το "παίξουν" και τα ΜΜΕ. Οποτε όπως καταλαβαίνεις, ξεχνα το. Έχουν σημαντικότερα θέματα να αναδείξουν.
Φιλί κοραλένιο στον φίλο μου για καλό ΣΚ!

αντωνης είπε...

Ελευθερια, ολοι τα ηξεραν και γι' αυτη την οικογενεια που ανεφερες και για την αλλη των Βαρδινογιαννηδων.
Αλλά δυστυχως εχω την εντυπωση οτι το χρημα εχει κλεισει πολλα στοματα εκει...
Καλη σου νυχτα.

αντωνης είπε...

Ζανζι, βραδινο σχολιο; Με εκπλησσεις.

Εγω δλδ γιατι δεν "ακουω" καμια αντιδραση;
Μωρε 2-3 κουζουλοι χρειαζονται για καθε παρομοια περιπτωση και σου ελεγα εγω.

Φιλια, καλη Κυριακη!!!

:)