Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Παμε τωρα και στην (δημοσια) παιδεια

Ειδα σημερα τα πρωτοσελιδα των λεγομενων αριστερων (καλα λεμε και καμια μλκ να περναει η ωρα χαχαχα) εφημεριδων

"ΣΟΚ: 18.500 κενες θεσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ" η μια (εδω)
"ΡΕΚΟΡ κενων θεσεων. 60.000 πελατες για τα κολλεγια" η άλλη (εδω)
"ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ χιλιαδες υποψηφιοι σε ΑΕΙ-ΤΕΙ" η τριτη (εδω)

(εδω να πω οτι το μονο που εν μερει με βρισκει συμφωνο ειναι το πρωτοσελιδο της Ελευθεροτυπιας)

Διαβαζω και πριν λιγο εδω

Ερημώνουν οι πόλεις της επαρχίας που έχουν πανεπιστήμια καθώς η βάση του δέκα άφησε πολύ κόσμο εκτός και π.χ. φέτος εισήχθησαν 369 φοιτητές και στα τρία υπάρχοντα τμήματα στο Μεσολόγγι!
Στα τρία τμήματα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας εισήχθησαν μόλις 6 φοιτητές!!! (1 στην Ανθοκομία, 5 στην Ιχθυοκομία και 0 στη Γεωρ.Μηχανολογίας!) Αυτό...έγινε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας που πλέον θα μείνουν με άδεια πανεπιστήμια εξαιτίας της ανόητης πολιτικής του Υπουργείου παιδείας που στηρίζει την συγκέντρωση στην Αθήνα των ιδιωτικών ΙΕΚ. Τα κτίρια των πανεπιστημίων απλα θα ερημώνουν και θα αραχνιάζουν. Η επαρχία χρειάζεται την νεολαία και τα πανεπιστήμια αν και είναι δύσκολο να το καταλάβει αυτό ο κάθε Ευριπίδης Στυλιανίδης.
(ειναι αναδημοσιευση απο εδω)

και κοντευω να καραφλιασω. Καταρχας ας μου πει ενας "αριστερος" γιατι δεν ειναι σωστο να υπαρχει η βαση του 10 για να εισαχθει καποιος σε ενα ΑΕΙ ή σε ενα Α-ΤΕΙ (αυτο το Α εδω που κολλαει, εγω ηξερα οτι το γραμμα αλφα στην αρχη μιας λεξης το λεγαμε στερητικο ή καπως ετσι). Δλδ ο καθε στουρνος αν γραψει στις εξετασεις Μ.Ο. 7 και εχει κενες θεσεις στο Πανεπιστημιο της Κατω Παναγιας (σιγα το Χαρβαρντ παιδια, μη ξεχασετε να παρετε το πτυχιο σε παπυρο οταν τελειωσετε), ολα οκ? Το παιδι μας θα πρεπει να σπουδασει οπωσδηποτε και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ;
Και δευτερον αν καποιος "σπουδασει" στο ΑΤΕΙ "μεταλλαγμενων προϊοντων" στην Απανω Ραχουλα, θα εχει κανει κατι στη ζωη του;
Τριτον και σταματω γιατι πολυ εχω συγχιστει (και ξεχασα να παρω και τα χαπια μου το πρωι) ετσι ονειρευομαστε το μελλον της χωρας; Να εχουν ολοι απο ενα χαρτι "Πανεπιστημιου";
Και τεχνιτης ποιος θα ειναι; Οικοδομος; Αγροτης; Κτηνοτροφος; "Ελα μωρε τωρα, σιγα τις δουλειες" λεει ο μπαμπας του κανακαρη με το Μ.Ο. 7 στις εξετασεις. Αυτα ας τα αφησουμε στη "μπασκλασαρια" τους αλλοδαπους; Οι οποιοι ομως μαζευτηκαν πολλοι και πρεπει να φυγουν και να μας αδειασουν και τη γωνια;

Αστειοι ειμαστε, για να μην πω γελοιοι...

υγ. Γιασαν του "μαγκα" του Σημιτη με τους εκσυγχρονισμους του. ΤΕΙ σε καθε χωριο για να παει η Ελλαδα μας μπροστα και να γινει ΙΣΧΥΡΗ και ισοτιμο μελος της Ευρωπαϊκης Ενωσης και λοιπα φρου φρου και αρωματα...

Καληνυχτα μας και καλα ξυπνητουρια.

38 σχόλια:

Laplace είπε...

φιλαρα αν κ ξερεις οτι συμφωνω,τα εχουμε πει εμεις κ πριβε, +13 ΣΕ ΟΛΑ

συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου!!τα εγραψες εσυ ευτυχως κ με εβγαλες απο τον κοπο :)

το βραδακι θα τα πουμε,φιλια

αντωνης είπε...

Κοιτα ρομποτακο εγω +4 θελω σημερα και τα υπολοιπα 9 στα χαριζω...
χααχαχα

Το βραδακι μεχρι τις 9 θα σηκωνω τηλεφωνα. Μετα "κλειστον" για να αποφυγω τα πολλα δουλεματα...

:)

Matrix είπε...

Ναι αλλά όπως λες και εσύ το πρωτοσέλιδο της ελευθεροτυπίας είναι στη σωστή βάση.

Επομένως κάτι πρέπει να γίνει.

Και αν ποτέ γίνει να γίνει συνολικά και όχι μικροκινήσεις κλείνουμε ένα εδώ , ανοίγουμε ένα άλλο εδώ.

Το θέμα της παιδείας στην Ελλάδα πονάει από παντού, από τις σχολες χωρίς φοιτητές μέχρι τις σχολες χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα , και είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουν κανονικά οι πολιτικοί μας (αν υπάρχουν βέβαια, γιατί τους περισσότερους σαν διαχειριστές τους βλέπω).

Όσο για την μπάλα, αν βάλετε +4 σήμερα θα είμαστε μείον κάποια δις εμείς :)

Καλό αγώνα!

Elli είπε...

Αντώνη καλησπέρα, δεν έχεις άδικο σε τίποτα απόσα λές. Εγώ βέβαια διαφωνώ με τα τελευταία που γράφεις για την κυβέρνηση Σημίτη.
Κι εξηγώ:
Όταν έγιναν ΤΕΙ στην επαρχία έγιναν με σκοπό να αναπτυχθούν οικονομικά κάποιεςπόλεις κι όποιες το εκμεταλλεύτηκαν πχ Κοζάνη, είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απότι θα ήταν υπό άλλες συνθήκες.
Επίσης, η καθολική πρόσβαση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα αν σκεφτείς ότι όλο κ κάτι θα "πάρει" καθένας απόσα ακούει στη σχολή, απότι θα μάθαινε χωρίς να φοιτήσει κάπου.
Δεν είναι το θέμα πτυχίο για το πτυχίο αλλά πτυχίο για την μάθηση, την μόρφωση.
Δεν είναι κακό σαν κράτος να έχουμε όσον το δυνατόν περισσότερους πτυχιούχους, ίσα ίσα υατό σημαίνει υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο συνολικά σαν χώρα.
Τώρα θα μου πείς σιγά το επίπεδο που έχουμε εμείς οι έλληνες, αλλά αυτό είναι θέμα του πως λειτουργει το εκπαιδευτικό σύστημα στο σύνολό του και όχι ΤΕΙ της επαρχίας.

Επίσης, μην αγνοείς το γεγονός ότι κάποιοι παρά το γεγονός ότι βγάζουν κάποια σχολή, στο τέλος δουλεύουν ως εργάτες, έχει ανοίξει όμως λίγο περισσότερο το μυαλό τους.

Θα σου πώ ένα παράδειγμα: Έχω μία γνωστή η οποία έμαθε την απλή μέθοδο των 3 στο 4ο έτος του ΤΕΙ της, έπειτα από 6 φορές που είχε δώσει ένα μάθημα αφιερωμένο σε αυτήν κ τις εφαρμογές της αποκλειστικά.
Φαντάζεσαι αυτή η κοπέλα να μην είχε πάει στο ΤΕΙ;

Μακρυγόρησα αλλά το θέμα της παιδείας με πονάει ρε γαμώτο!

Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω,συμφωνω συμφωνω.....ελεος,νισάφι πια...πτυχία που αξιζουν χρυσάφι(αν μιλάμε γι'αυτα που ξοδευει η οικογένεια για να σπουδασει το παιδι της) για να καταλήξει στο τελος υπαλληλος σε σουπερ μαρκετ(με μεσον βεβαια κι εκει!)

VAD είπε...

-Αντώνη,καλησπέρα! Ο αριθμός των εισακτέων πρέπει να καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της αγοράς σε βάθος χρόνου.Κάτι τέτοιο φυσικά στην Ελλάδα φαντάζει υπερκόσμιο!
-Βάσεις:Δύσκολη απόφαση.
Σχολή εμποροπλοιάρχων Μηχανιώνας,βάση 02,5(πριν τρία χρόνια)!Ναι,σωστά διάβασες!Θα βγάλει τη σχολή αυτός που μπήκε με 2,5;κι άν τη βγάλει θα του εμπιστευθείς καράβι;το στουκάρησε κατευθείαν!
Η άλλη όψη:ΤΕΙ Τυποποίησης προ΄ι΄όντων Κατερίνης,ακούω ότι υπάρχει ζήτηση στην αγορά εργασίας,ομως λόγω βάσης δεν καλύπτονται οι θέσεις των εισακτέων.Τι κάνουμε εδώ Αντώνη;Κα τεβάζουμε τη βάση για να καλύψουμε τη ζητηση της αγοράς;Ελα,ντε;
Το πρόβλημα λοιπόν είναι πολυσύνθετο και δεν καλύπτεται με ένα νουμερο,είτε 7 είναι αυτό είτε 10.

Greek Rider είπε...

@Αντώνη έχεις απόλυτο δίκιο.

Αυτή η ιστορία και μένα δεν μου αρέσει, ιδρύσανε σχολές για να πάρουν ψήφους και καταδικάζανε στην ανεργία ένα σωρό κόσμο.

Και τελικά αυτό είναι τρομερά άδικο γιατί σε αυτά πάνε κυρίως οι φτωχοί που πληρώνουν χωρίς να μιλάνε για χρόνια για μια ευκαιρία (απατηλή) σε κάποιο όραμα κοινωνικής προόδου και ατομικής ανόδου.

Τελικά πάνε πιο κάτω και κανείς δεν υπάρχει να πει στα παιδιά αυτά ότι τους κοροϊδεύουν.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πολύ σωστή η άποψη σου Αντώνη.
Τι απίστευτος λαϊκισμός. Στο νομό μας για παράδειγμα όλη η συζήτηση προεκλογικά περιστρεφόταν για το ποιος έκανε το μεγάλο ανδραγάθημα να φέρει δυο πανεπιστημιακές σχολές στη Βέροια!
Στην πόλη που χάνονται παιδιά, στην πόλη που ψοφάν τα ψάρια, και άλλα πολλά που δεν θα μου φτάσει μια μέρα να τα γράψω...
Αριστερά; Τι να πει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Αντώνη μου, ν΄ αγιάσει το στόμα σου (άντε το πληκτρολόγιό σου). Έχει βγάλει μαλλιά η γλώσσα μου χρόνια τώρα.
Ολούρμο ρε παιδιά!!!
Όπου φτωχός κι η μοίρα του.
Πόσο μυαλό χρειάζεται για να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχε η βάση του 10 ακόμα κι αν γέμιζαν όλες αυτές οι αστείες κατ΄ εμέ σχολές ΤΕΙ σπαρμένες στο πουθενά, με ειδικότητες να χαμε να λέγαμε. Γονείς που στερούνται το σκατό τους για 2-3 χρόνια για να σπουδάσουν το τίποτα τα παιδιά τους. Γιατί;;; Γιατί είχε σοφιστεί ο κοντοκινέζος την ίδρυσή τους, για να συντηρούνται οικονομικά οι επαρχιακές πόλεις απ΄ τις οποίες λόγω της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, τους αφαιρέθηκαν τα στρατόπεδα!!
ΈΛΕΟΣ!!! Κανένας σχεδιασμός, καμμία προοπτική, καμμία υποδομή για τα παιδιά μας.
Καλύτερα ο γιός μου μανάβης ή μπακάλης παρά στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας στο τμήμα Ανθοκομίας στο Μεσολόγγι!!
Φιλί κοραλένιο.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μη μου σεκλετίζεσαι.... κάτσε να έρθει το μωρό με το καλό, να φτάσει στο προνήπιο και τότε ξεκινάς να έχεις να μας λες ένα σωρό στραβά για το σύστημα.
Γιατί εμείς τα "λουστήκαμε" νωρίτερα.
΄Ασε σου λέω...

Αντώνη... δεν τάζανε από τα μπαλκόνια πως θα καταργήσουνε τις πανελλήνιες;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να καταργηούν οι εισαγωγικές, πανελλήνιες,... όπως θέλεις τις λες.
Ελεύθερη λοιπόν είσοδος για όλους, γιατί είδαμε αξίες να μένουν εκτός και εντός να βόσκουν και μερικοί φελλοί..... υπό προϋποθεσεις όμως, ώστε να παταχθεί το φαινόμενο των ισόβιων φοιτητών, όπως τώρα...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές






























































































Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Unknown είπε...

Μπραβο αντωνη καλα τα λες.Απο τωρα σκεπτομαο που ο τριτοε γιος μπαινει 2α λυκειου τι με περιμενει και σε ποια ραχουλα θα περασει !!!!!Καλα ξεμπεργεξα με τους μεγαλους που εχου βρει και τον επαγγελματικο τους προσδιορισμο και δουλευουν τα παιδια μου,γιατι ακουω κατι περιπτωσεις που ειναι στην ηλικια των μεγαλων και πεφτει χαρτζηλικι απο τους γονειςΧιλια μπραβο και παλι.ελευθερια

tzonakos είπε...

Περίμενε ... κατα αρχήν το "κάθε γωνιά και ΤΕΙ εμένα με βρίσκει σύμφωνο, αλλά :
- Η βάση θα έπρεπε να ειναι το 14 και όχι το 10
- Εαν η βάση ειναι το 7 ας πούμε, τότε οκ ας μπούνε όλοι αλλα για να βγούν θα πρέπει να στρώσουν κ*λο κάτω να αποδείξουν οτι ειναι ικανοί.
- Παλιότερα, έχανες τάξη στο λύκειο αν σε δύο μαθήματα κύρια, δεν ειχες πάνω απο 10. Μάλιστα !!! Ξαναπήγαινες στην ίδια τάξη. Και δεν έμπαινες κι εύκολα πανεπιστήμιο αν δεν ήσουν μαθητής πάνω απο το 16.
- Τώρα, μαθητές του 11 παίρνουν πτυχίο και οταν κάποιοι διοριστούν στο Δημόσιο ή και αλλού, θα παίρνουν και επίδομα Πτυχίου !!!

(Δεν ειναι αδικία αυτο ; )

- Δεν ειναι κακό να έχουμε πτυχιούχους αλλα ποιάς αξίας και επιπέδου ικανότητας βγαίνουν οταν ειναι μαθητές του 10 και παίρνουν πτυχίο με 5 με το ζόρι ;
Πόσους πτυχιούχους χρειαζόμαστε σαν χώρα, ξέρουμε ;

- Προλαβαίνω για τηλέφωνο ή μετράς απο τώρα ;

αντωνης είπε...

@Matrix, συμφωνω οτι το θεμα της παιδειας πρεπει να ειναι η πρωτη προτεραιοτητα σε μια χωρα σαν και μας.

Για τη μπαλιτσα (αν και εγω εκνευριστει πολυ με τα επεισοδια), το ποια εταιρεια και ποιος επιχειρηματιας-προεδρος της οποιας ομαδας θα ειναι συν ή πλην στα δις, ΔΕΝ με αφορα καθολου.

Ευχαριστω για την ευχη.
:)

αντωνης είπε...

@Ελλη μου σε καποια εχεις δικιο, αλλά σε καποια οχι.
Διαφωνω με την υπαρξη των ΤΕΙ σε τοσες πολλες περιοχες, απλα και μονο για την οικονομικη στηριξη της περιοχης. Αυτο δεν ειναι οικονομικη αναπτυξη, γιατι απλα δεν δημιουργεις νεους πορους.

Οσον αφορα την καθολικη προσβαση στην τριτοβαθμια εκπαιδευση, αυτο ισως να οδηγησει στον μαρασμο των πανεπιστημιων στην επαρχια μια και καλη. Γιατι ολοι οι κατοικοι της Αθηνας θα θελουν να σπουδασουν στην πολη που μενουν. Και τοτε ποσοι θα ειναι οι φοιτητες στην οποια Καλαματα ας πουμε; Τρεις και ο κουκος.

Αν θελουμε να εχουμε πτυχια για τη μορφωση, θα επρεπε να αφορουν σπουδες οι οποιες δεν οδηγουν σε καποια συγκεκριμενη εργασια ή εχουν πολυ μικρη απορροφητικοτητα. Πχ. πολιτικες επιστημες, κοινωνιολογια, ανθρωπιστικες σπουδες κτλ. Γιατι δεν πιστευω τοτε να πηγαινε καποιος στο Πολυτεχνειο πχ να σπουδασει μονο για τη γνωση αν δεν ηθελε να γινει μηχανικος.

Φιλια!

leondokardos είπε...

Αντώνη μιλάς για ενα θέμα ,αυτό της Παιδείας, που δε πρόκειται να λυθεί ποτέ στη χώρα μας. Κάθε τόσο αναμορφώσεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος, διάρκειας λίγων μηνών.
Μόνο εαν καθίσουν σ΄ενα τραπέζι ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθηγηταί, δάσκαλοι, πανεπιστημιακοί, φοιτητές, κομματικοί εκπρόσωποι, αποβάλλουν κομματικές ταμπέλες, προκαταλήψεις και αναστολές, συζητήσουν με οριμότητα, λογική και γνώση, τότε ίσως κάτι καλό θα γίνει.
Και επειδή κάτι τέτοιο το βλέπω απίθανο, αστα καλύτερα...

αντωνης είπε...

Γεια σου cook!
Συμφωνω, και προσθετω οτι θα πρεπει να στραφουμε σε διαφορετικα πραγματα απο τη μαζικη παραγωγη ανεργων πτυχιουχων. Αλλά αυτο απαιτει συνολικο σχεδιασμο για τη χωρα, και αποφαση για το που και πως θελουμε να παμε. Ποιος ομως να το κανει αυτο; Και για ποιους;
:)

αντωνης είπε...

Vad, σιγουρα το προβλημα ειναι πολυσυνθετο. Απλα και αυτο οπως και τοσα άλλα τα αφηνουμε στην οποια μοιρα τους...
:)

αντωνης είπε...

@Greek Rider, συμφωνω απολυτως. Αλλά φταιμε και μεις που ολα τα δεχομαστε για να νομιζουμε οτι κατι ειμαστε και κατι κανουμε.
:)

αντωνης είπε...

Ετσι ακριβως Νικο Λιολ. Λαικισμος με εκσυγχρονιστικο μανδυα...

Οσο για την Αριστερα, απλα για μενα δεν υπαρχει στη χωρα.
:)

αντωνης είπε...

@Ζανζι, δεν εχω να προσθεσω απολυτως τιποτα σε οσα εγραψες. Ειδικα η αναφορα σου στη μειωση της στρατιωτικης θητειας και την αναπληρωση των χαμενων εισοδηματων σε πολλες περιοχες απο ΤΕΙ, ειναι πολυ ευστοχη.
Φιλια.

αντωνης είπε...

@Γλαρενια μου, ο εκνευρισμος μου δεν αφορα πραγματα ατομικα αλλά περισσοτερο κοινωνικα. Εγω πραγματικα εχω χρονια για να τα αντιμετωπισω ολα αυτα.
Η καταργηση των πανελληνιων ισως να εχει ως αποτελεσμα την εισοδο πολλων στα πανεπιστημια που δεν θα σπουδαζαν σε αλλες περιπτωσεις. Και αυτο μπορει να ριξει και άλλο το επιπεδο των σπουδων.

Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να αναπτυχθουν θεσμοι οπως το ανοικτο πανεπιστημιο, οπου εκει πραγματικα πολλοι σπουδαζουν μονο για να διευρυνουν τις γνωσεις τους.

Φιλια

αντωνης είπε...

Καλησπερα Ελευθερια. Καλο κουραγιο με το μικρο σου γιο.

:)

αντωνης είπε...

Τζονακο, ολοι οι προβληματισμοι σου ειναι ευστοχοι. Δε συμφωνω με το καθε χωριο και ενα ΤΕΙ. Απλα θεωρω οτι δεν μας χρειαζεται ως χωρα.
:)

αντωνης είπε...

@Λεοντοκαρδε εχεις δικιο οτι ειναι πολυ δυσκολο να παρει ενα δρομο το θεμα της Παιδειας. Αλλά ετσι δεν θα παρει κανενα δρομο ουτε και η χωρα.

:)

αντωνης είπε...

Πηγαινω τωρα να δω και το ματς.
Καλο βραδυ σε ολους!!!

:)

Unknown είπε...

Αντωνη σε βρισκω πολυ ΙΝ οτι θεμα να πιασεις ποναει.Η υγεια και τωρα η παιδεια.Αυτο και αν ειναι μια πονεμενη ιστορια.Εχεις απολυτο δικιο σε ολα .Ελα ομως που μερικοι προκειμενου να μπει το παιδι σε ΑΕΙ οχι ΤΕΙ δεν τους πειραζει σε ποια ραχουλα θα ειναι η σχολη?!!!!Να δω τι με περιμενει με τον τριτο γιο που μπαινει φερος 2α λυκειου και αρχιζει η χοντρη καταθεση.Κλαψε με μαννα κλαψεμε.Φιλια απο υγρο ρεθυμνο που κολας απο ιδρωτιλα.

marianaonice είπε...

Σύμπτωση! Σήμερα από το χωριό που είμαι, αναχώρησαν ένα τσούρμο παιδιά για να εξοβελιστούν άλλα στο Μεσολόγγι, άλλα στην Τρίπολη όπου φοιτούν σε κάτι σχολές ΤΕΙ που ούτε και αυτές δεν ξέρουν τι διδάσκουν και τι εφόδια για επαγγελματικό προσανατολισμό δίνουν στα παιδιά!
Έχεις απόλυτο δίκιο Αντώνη, αλλά ποιός σ' ακούει σ' αυτή τη χώρα!!
Σχολές κράχτες για να κινηθεί λίγο η αγορά σε μαραζωμένες πόλεις και χωριά! Και άσε που οι "κουτόβλαχοι" εκεί δεν ξέρουν τι ζητούν από ενοίκια και λοιπές παροχές!
Ευκαιρία για εύκολο και επιφανειακό περιστασιακό πλουτισμό, ορισμένων επαγγελματιών, χωρίς υποδομή καμία για μελλοντική ευημερία και πρόοδο!
Όπως όλα σ' αυτή τη χώρα!!
Καλό βραδάκι Αντώνη μου!

αντωνης είπε...

@Ελευθερια μου, ηταν να μην παρω φορα χαχαχαχα. Επρεπε να προσαρμοστω μετα τις διακοπες και να ζεσταθω λιγακι.
Περα απο την πλακα, ειναι θλιβερο οτι υπαρχουν τοσα πολλα ασχημα σε τουτη τη χωρα. Και το πιο θλιβερο ειναι οτι οι περισσοτεροι πλεον ουτε καν τα συζητουν. Σκυβουν κατω το κεφαλι και προχωρουν οπως μπορει ο καθενας. Αλλά ετσι νομιζω οτι δεν θα δουμε προκοπή.

αντωνης είπε...

Ετσι ακριβως Μαριαννα μου, οτι προλαβει και αρπαξει ο καθενας. Μαλλον δεν του αξιζουμε αυτου του ονειρεμενου τοπου πολλοι απο τους κατοικους του, δυστυχως.

Καλο βραδυ!!!

tzonakos είπε...

Ναι αλλα δεν φταίνε marianaonice οι κουτόβλαχοι που ζητάνε τρελά ενοίκια για εύκολο πλουτισμό.
Φταίει η υποδομή, η Επαρχία δεν ετοιμάστηκε κατάλληλα πρώτα για να υποδεχθεί φοιτητές.
Σίγουρα χρειάζεται τόνωση η επαρχία και ανανέωση με νέο κόσμο που πάει να φοιτήσει. Σε αυτο εγω ειμαι υπέρ. ( Ως επαρχιώτης ).
Τωρα το γεγονός οτι θα σπουδάσουν το κάθε τι απίθανο που πέτυχαν, μου φέρνει μια αμηχανία. Αναρωτιέμαι για το μέλλον αυτων των παιδιών.

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Και εγώ γι' αυτό το μέλλον των παιδιών αναρωτιέμαι και θλίβομαι!
Και ο λόγος είναι γιατί επενδύουν σ' αυτές τις σχολές χρήμα και όνειρα και στο τέλος βγαίνει άνθρακες ο θησαυρός!
Θα μου πεις η μόρφωση είναι πάντα μόρφωση και πρέπει να το βλέπουμε και ανεξάρτητα από τον επαγγελματισμό!
Όμως στοιχίζει φίλε μου πολύ και στο τέλος δεν κάνεις απόσβεση, αντίθετα πελαγοδρομείς κάμποσα χρόνια και στο τέλος διαλέγεις άσχετο επάγγελμα!!
Τι να πω;; Και εγώ σκέψεις κάνω!

still-elate είπε...

Δηλαδή το να εχεις ενα μαθητή (οχι γιο, το τονιζω!!!) που δεν εχει διαβάσει ποτε του, δεν εχει καλλιεργηθει ποτε του, περασε στο πανεπιστημιο επειδη το ...δικαιουται, τελειωσε στα ...18 χρονια, διοριστηκε, και αυριο ως γιατρός πλέον χειρουργει το παιδι σου που εχει κολικο νεφρου, σας αρεσει ως ιδεα????

Εμενα οχι.

Το να διαβαζει, απο την άλλη, και να μην εχεις λεφτα να το στειλεις τρεις πολεις παραπερα, αλλα να μην δικαιουται υποτροφια διότι δεν ειναι πρώτος των πρώτων, και να μην μπορεσει να σπουδασει απολυτως τιποτε, επειδη μονο στα αστικα κεντρα ειναι οι σχολες, σας καλυπτει??

Εμενα, παλι οχι.


..κάποιοι αριθμοί είναι σχετικοί, και κάποιοι απόλυτοι.

Ναι, θέλω τους "καλύτερους" στο πανεπιστήμιο, κι αυτο είναι σχετικο. Μπορεί να γράψουν όλοι 11, και το 12 να είναι τέλειο...

Θέλω τους "καλύτερους"* στο πανεπιστήμιο, κι οχι τους πλουσιότερους. Και γι αυτο τους δινω τη δυνατότητα να μορφωθούν και κοντά στο σπίτι τους. Γι αυτο και τα ΤΕΙ στην περιφέρεια...

-Δεν υπάρχουν πουθενά υποτροφίες για όλους, να τους κάνουν τα έξοδα να σπουδάσουν όπου και ό,τι θέλουν... Συμβιβασμούς ως προς την σχολή και την πόλη κάνουν όλοι, κι ας έχουν γράψει 18,5... Γι αυτο και καλά έκαναν και ιδρυσαν και στην περιφέρεια σχολές... Όπως και για τους λόγους που αναφέρει η Έλλη. -

ΑΛΛΑ: οπα, φιλε, βαστα... Δεν ειναι δυνατον να φθινει το επιπεδο των μαθητων καθε μερα, και να παίρνουν στα πανεπιστήμια μονοφθαλμους κάποτε, και τυφλούς τωρα... Αυτο δεν γινεται να ειναι σχετικο!!! Θελω στοιχειωδη αριθμητικη και αναγνωση βρε παιδια!!!!! Αλλιως μην μπεις, υπαρχουν αφθονα προσοδοφορα επαγγελματα...
Μπορεις να "μπεις" σχεδον στην πολη σου, αρκει να τη δηλωσεις τη σχολη της, και να γραψεις κατιτις!!!! Κατιτις, ενα 10, οχι 18, που ισχυε πριν 15 χρονια....

Να καταλαβουμε δηλαδή οτι δεν γινεται να λαμβάνεται μέριμνα ΚΑΙ για να έχουμε εξαιρετους επιστημονες, ηθικους και με διαθεση να δουλεψουν, ΚΑΙ να μην κουραζονται τα βλασταρια μας στο σχολειο, ΚΑΙ να διοριζονται αμεσως, ΚΑΙ για αυτονομα πανεπιστημια, ΚΑΙ για οχι ιδιωτικη παιδεια, ΚΑΙ για δικαιωμα ολων στη γνωση, ΚΑΙ να μην πληρωνουμε τον υδραυλικο το βαρος του σε χρυσο για να δει τον ηλιακο μας....



αυτα....

* τους καλύτερους, οσο μπορεί ενα συστημα εξετάσεων να τους ξεχωρίσει, αλλά αυτό είναι άλλου είδους και ώρας συζήτηση...

tzonakos είπε...

Πώς να μην υποκλιθώ στο σχόλιο της elate ?

αντωνης είπε...

Μπραβο elate!!! Πολυ ομορφο σχολιο!!!

:)

Unknown είπε...

αντωνη σ'αυο το σχολιο εχω αφησει δυο μυνηματα και δεν εμφανιζεται κανενα.

Unknown είπε...

Ωχ εκανα ορθογραφικα λαθη.

Unknown είπε...

Ωχ εκανα ορθογραφικα λαθη.

αντωνης είπε...

Ελευθερια μου το ενα ειναι στις
27 Αύγουστος 2008 8:06 μμ

και το αλλο στις
27 Αύγουστος 2008 10:30 μμ

Δεν ξερω αν εσυ δεν μπορεις να τα δεις, αλλά φαινονται και τα δυο!