Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Η γνωμη μου περι της "ψηφοφοριας" για τις διακοπες

Ψηφισαν 73 επισκεπτες (και τους ευχαριστω)
Τα αποτελεσματα:


1) Πουθενα 16
2) Κυκλαδες 13
3) Κρητη 11
4) Χωριο 10
5) Χαλκιδικη 7
6) Σε άλλο νησί 5
7) Οχι σε νησί 4
8) Δωδεκανησα 4
9) Ιονιο 3

Και τωρα τα "επιστημονικα" συμπερασματα μου.
Καλά παμε φιλοι μου, και του χρονου ολοι σπιτια μας ευχομαι.

Και μη χειροτερα...
(υποψιαζομαι οτι αν υπηρχε τροπος να βαλω και τις μερες των διακοπων, θα ηταν λιγοτερες απο προηγουμενες χρονιες για πολλους απο μας)

Τα σχολια δικα σας, εγω δεν εχω κατι αλλο να πω παρα μονο τουτο. Εχω πολλα χρονια να νιωσω οτι ΠΟΛΥΣ κοσμος τα φερνει δυσκολα. Και που χρημα για διακοπες, εδω με το ζορι βγαινει ο μηνας για πολλους...

21 σχόλια:

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αντωνάρα μου ίσως είμαστε ευχαριστημένοι κάποιοι κι αγαπήσαμε την Αθήνα...ξαφνικά, φέτος το καλοκαίρι, που λέει και το τραγούδι...
Σουβλάκι με γύρο 654€
Νερό 0,75 ml 427€
Μισθός 700€
Και καλές διακοπές!
Ζήτω η ακρίβεια
Ζήτω η τροπολογία
Ζήτω η Νέα Ιωνία
(γιατί εδώ θα μείνουμε!)

αντωνης είπε...

@ενα γελαστο απογευμα,
ετσι ακριβως. Εγινε ξαφνικα η Αθηνα ομορφη και την αγαπησαν πολλοι περισσοτεροι απο περσι. Ειδες ο καλος μας δημαρχος και ο καλος μας πρωθυπουργος πως μας σκεφτονται; Μαλλον δεν θελουν να ταλαιπωρουμαστε με ταξιδια και ασκοπες εκδρομες.

(λεω και καμια μλκια να περναει η ωρα...)

Laplace είπε...

εγω φιλε ισως φυγω αλλα λιγα πραγματα..
μεχρι τελευταια στιγμη δεν θα ξερω..
αντιπροσωπευτικο της καταστασης το poll

αντωνης είπε...

@laplace
συμφωνω οτι ειναι αντιπροσωπευτικο.

Unknown είπε...

Αντωνη την ακριβεια την νοιωθω καθε μερα και περισσοτερο μια και ειμαστε μεγαλη σχετικα οικογενεια και προσπαθω με αρκετη δυσκολια ν'ανταποκριθω σε πολλα και τωρα που ειμαστε ρεθυμνο,ειναι γιατι υπαρχει σπιτι και μενει και ο μεγαλος μου γιος λογω δουλειας.ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, εξακολουθω να εχω ενα ιδιο ωραριο εργασιας της αθηνας με διαλειμα 5,30-8 απογευμα που παω θαλασσα και καμμια φορα ειμαι τοσο κουρασμενη που βαριεμαι.Και το καλο της επαρχιας ειναι οι κοντινες αποστασεις οποτε προλαβαινεις να κανεις αρκετα πραγματα που στην αθηνα δεν υπαρχει περιπτωση.Και προσπαθω να παρακολουθω και αρκετα πολιτιστικα δρωμενα που γινονται στη φορτετζα τα βραδυα,γιατι σκεπτομαι οτι αμα γυρισω αθηνα να κλειστω παλι και μεναμ'αρεσει πολυ ο ανοικτος οριζοντας με τη θαλασσα.Φιλια ελευθερια

αντωνης είπε...

@Ελευθερια μου,
διαφωνω με τον ορο ακριβεια. Γιατι για μενα πλεον υπαρχει ΦΤΩΧΕΙΑ στον κοσμο. Και αυτο ειναι πολυ πιο ασχημο απο την οποια ακριβεια.

Φιλια

VAD είπε...

Αντώνη,καλημέρα!Διακοπές;Τι είναι αυτό,παιδί μου;Μου το τυλίγεις στη λαδόκολα,να το πάρω στο σπίτι;Ευτυχως στην πόλη που ζω,στην Κατερίνη ,είναι πεντε λεπτα απ'τη θάλασσα,οπότε τα΄΄ μπάνια του λαού είναι εξασφαλισμένα,και πεντε λεπτά απ'το βουνό για εναλλακτική λύση!

αντωνης είπε...

@Vad
καλημερα. Τυχερος εισαι που εχεις κοντα και τη θαλασσα και το βουνο.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Aαααα... τι έγινε το χθεσινοβραδινό σχόλιό μου ου έλεγα πως δεν πειράζει έστω και στην πόλη, αρκεί να μένουμε μακριά από γιατρούς και νοσοκομεία....

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

αντωνης είπε...

@φυρδην-μιγδην,
δεν ηρθε κανενα σχολιο χθες. Αν καταλαβα καλα, καποιος ηταν ή ειναι αρρωστος; Περαστικα και γρηγορα!!!

Φιλια + καλημερες
:)

marianaonice είπε...

Ακόμη και για όσους έχουν μια εξασφαλισμένη δουλειά και έναν "καλό" μισθό γίνεται αντιληπτό ότι η φτώχεια είναι σήμερα μεγάλη!
Φαίνεται Αντώνη μου και από τα νησιά μας. Έμειναν άδεια φέτος. Άλλες χρονιές η Αίγινα βούλιαζε τέτοια εποχή από τον κόσμο,και τώρα ο ένας μετράει τον άλλο, αλλά και στη Μυτιλήνη μου είπαν νέκρα!!
Μόνο κάτι μεγαλοκαρχαρίες πια μπορούν να κάνουν διακοπές και όσοι τυχεροί έχουμε ένα σπίτι δικό μας σε κάποιο χωριό ή τυχαίνει η κύρια κατοικία μας να είναι σε επαρχία!
Καλή σου μέρα!

αντωνης είπε...

@marianaonice
καλη σου μερα φιλη μου. Συμφωνω με οσα γραφεις. Ετσι ακριβως ειναι. Σε πολλα μερη εχω ακουσει οτι δεν εχει κοσμο φετος.
Αν και για τη Μυτιληνη, εγω προσωπικα ποτε δεν θα πληρωνα τοσα πολλα λεφτα για το καραβι. Οποτε με τη φτωχεια που υπαρχει ειναι καπως φυσιολογικο να εχουν μεινει αδεια τα νησια, και λογω των πανακριβων ακτοπλοϊκων εισιτηριων. Με 500 € που κανει το ακτοπλοϊκο ο καθενας μπορει να παει σε μερη του εξωτερικου για μια βδομαδα. Ή σε μερη στεριανα εδω στην Ελλαδα.

kikop80 είπε...

Γειά σου Αντώνη!
Διακοπές είδος πολυτελείας για τον περισσότερο κόσμο!
Τι να πώ φτώχεια δε λές τίποτα!!!
Σε λίγο θα βλέπουμε απίστευτα πράγματα στους δρόμους, τη φτώχια δίπλα μας!
:((

kikop80 είπε...

ΥΓ
Πράγματι η Αθήνα τον Αύγουστο είναι υπέροχη αλλά με τον κόσμο καθηλωμένο εδώ απ' την ανέχεια, δεν βλέπω να ζούμε "άνετη" την Αθήνα για πολύ καιρό...

αντωνης είπε...

@kikop,
ηδη εχουν αρχισει να εμφανιζονται και στους δρομους. Αλλά επειδη εχουμε μια εμφυτη περηφανεια ως λαος, προτιμαμε να "τρωμε τις σαρκες μας" ο καθενας μονος του απο το να παλεψουμε ως μελη μιας ομαδας.

Οσο για την Αθηνα, ειναι πραγματι λιγο πιο συμπαθητικη τον Αυγουστο, αλλά οχι καλη. Απεχει πολυ απο το να γινει μια ανθρωπινη πολη.

Αννα είπε...

Καλησπερα Αντωνη...
Εγω επειδη προς το παρον δεν έχω συζυγο και παιδια οι διακοπες μου κρατανε περισσοτερο
10 μερες σε ξάδερφο σε Μυκονο
αλλες 10 Χανια, βαλε καμια βολτα Αθηνα ή σε αλλο μερος που εχω συναδελφο/φιλο/ξαδερφο.

Φετος ειναι η μοναδικη χρονια που περα απο τις 10 μερες Δανια δεν εχω παει ακομα καπου αλλα περιμενω αντιστοιχα τη Χριστινα, την Ελενη και κτλ να εγκαινιασουμε το νεο μας σπιτι...
Βεβαια δεν μπορω να πω πως μου ελειψαν οι διακοπες αφου καθε μερα το προγραμμα εχει :
Πρωινο ξυπνημα οταν ανοιξει το ματι...
Τηλεφωνο σε φιλες και μετα :καφετερια, θαλασσα, σπιτι, ρακάδικο, ποτακι...

Μη πεις πως ειμαι κακιαααα..Απλα εισα σε αλη φαση και μια που ειμαι μονη το απολαμβανω...
Μουκια

Αννα είπε...

Μετα απο 5 χρονια επιστροφης στο σπιτι των γονιων μου την Κυριακη θα μεινω ξανα μονη!!!

Με τη Χανιωτισσα τη φιλη δηλαδη...

αντωνης είπε...

@άννα
καλησπερα. Πιστευω οτι στην Αθηνα ειναι πιο δυσκολα για να τα βγαλει καποιος περα, σε σχεση με μια επαρχιακη πολη οπως η δικη σου. Οποτε εχεις και τη δυνατοτητα να κανεις διακοπες, αν και παλι απ' οτι καταλαβα δεν πληρωνεις διαμονη. Ετσι γλιτωνεις το μεγαλυτερο εξοδο των διακοπων.
Δεν θα πω ποτέ εσενα με τετοιους χαρακτηρισμους. Απολαυσε καθε μερα οσο μπορεις καλυτερα.

Φιλια

ΑΑΑ, με γεια το σπιτι. Καλοριζικο. Και νυφουλα!!! (με το βιβλιοπωλη που λεγαμε...)

:)

Rynocerose είπε...

Εγώ θα έδινα ως ερμηνεία ότι 57 πάνε διακοπές και 16 όχι, λογικό πάνω κάτω ποσοστό. Άσε που τελικά μπορεί να ψήφισαν 10 συνολικά άνθρωποι από...7.3 φορές ο καθένας, ρίχνοντας μέσα στην "κάλπη" κάτι απ' όλα.

KitsosMitsos είπε...

Θα διαφοροποιηθώ λέγοντας ότι όλα είναι θέμα επιλογών. Κόβεις από κάπου για να δώσεις κάπου αλλού. Και δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να πάμε στο υπερχλιδάτο ξενοδοχείο 15 αστέρων; Υπάρχουν τα ενοικιαζόμενα, υπάρχουν τα κάμπινγκ, υπάρχει και ο κοινωνικός τουρισμός.
Όρεξη μόνο να υπάρχει.

αντωνης είπε...

@KitsosMitsos,
χρειαζονται και χρηματα εκτος απο την ορεξη. Και καποιοι συμπολιτες μας δεν εχουν για να τα διαθεσουν ουτε και για καμπινγκ. Αυτο λεω.