Σκεφτομαι μετα απο αρκετο καιρο να κανω μια βολτα στην Πρωτοπορια για να αγορασω κανενα βιβλιο.
Διαβαζω στο ιντερνετ για διαφορα βιβλια και θα ηθελα να μου προτεινετε και εσεις (να πω οτι εχω στη βιβλιοθηκη και δεν εχω διαβασει ακομα Το Νησι, το σπιτι διπλα στο ποταμι και την Ιστανμπουλ).
Και μερικες ερωτησεις που μου γεννηθηκαν βλεποντας τιτλους και συγγραφεις (ομολογω οτι παει πολυς καιρος απο τοτε που αγορασα το τελευταιο βιβλιο και μαλλον εχω μεινει πισω)
- Ενας Irvin Yalom ποιος ειναι;
βιβλια του ειναι
Διαβαζω στο ιντερνετ για διαφορα βιβλια και θα ηθελα να μου προτεινετε και εσεις (να πω οτι εχω στη βιβλιοθηκη και δεν εχω διαβασει ακομα Το Νησι, το σπιτι διπλα στο ποταμι και την Ιστανμπουλ).
Και μερικες ερωτησεις που μου γεννηθηκαν βλεποντας τιτλους και συγγραφεις (ομολογω οτι παει πολυς καιρος απο τοτε που αγορασα το τελευταιο βιβλιο και μαλλον εχω μεινει πισω)
- Ενας Irvin Yalom ποιος ειναι;
βιβλια του ειναι
- Στον κήπο του Επίκουρου
- Όταν έκλαψε ο Νίτσε
- Στο ντιβάνι
- Θρησκεία και ψυχιατρική
- Ο δήμιος του έρωτα και άλλες ιστορίες ψυχοθεραπείας
- Το δώρο της ψυχοθεραπείας
- Η θεραπεία του Σοπενάουερ
- Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας
- Η μάνα και το νόημα της ζωής
- Το Μ.Χ του Βασιλη Αλεξακη το εχετε διαβασει;
- Τα βιβλια του Νικου Θεμελη πως σας φαινονται;
- Το "εγχειριδιο βλακειας" του Διονυση Χαριτοπουλου το εχει διαβασει καποιος;
- Το "Μαρτυριες για τον εμφυλιο" του Στελιου Κουλογλου;
Φτανουν οι δικες μου ερωτησεις (γιατι αν δε βαλω φρενο μπορω να ρωταω μεχρι αυριο).
Σας ακουω.
(Μπορειτε να προτεινετε διαφορα βιβλια, οχι μονο λογοτεχνια. Ευχαριστω)
- Τα βιβλια του Νικου Θεμελη πως σας φαινονται;
- Το "εγχειριδιο βλακειας" του Διονυση Χαριτοπουλου το εχει διαβασει καποιος;
- Το "Μαρτυριες για τον εμφυλιο" του Στελιου Κουλογλου;
Φτανουν οι δικες μου ερωτησεις (γιατι αν δε βαλω φρενο μπορω να ρωταω μεχρι αυριο).
Σας ακουω.
(Μπορειτε να προτεινετε διαφορα βιβλια, οχι μονο λογοτεχνια. Ευχαριστω)
52 σχόλια:
Αντώνη,καλή μέρα και καλό μήνα...
-ο Ιρβιν Γιάλομ δε με τράβηξε,παρ'όλο που είναι της μόδας(εγώ πάντα με τις μειοψηφίες,δηλαδή με τα προσωοικά μου γούστα!).Διάβασα το Ντιβάνι(δεν),άκουσα καλά λόγια για το Όταν έκλαψε ο Νίτσε,δεν το διάβασα,όταν καποιος δε μ'αρέσει στην πρώτη επαφή,δεν τον ξαναδιαβάζω.
-Για το Θέμελη,αν σου αρέσει το ιστορικό μυθιστόρημα,τα τρια πρώτα βιβλία του είναι καταπληκτικά,αλλιως διάβασε το τελευταίο του ΄΄Μια ζωή Δυο ζωές΄΄.
-Αλεξάκη δεν έχω διαβάσει,ομολογώ,ντροπή μου,είναι απ'τους πολύ καλους συγγραφείς,διάβασέ το και πες μου τη γνώμη σου.
-Επειδή δεν ξέρω τι προτιμάς,αδυνατώ να σου προτείνω κάτι άλλο,που ίσως να μην ταιριάζει στα γούστα σου!
Καλό διάβασμα...
@vad
καλη σου μερα + καλο μηνα!
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Οι προτιμησεις μου ειναι: ελληνικη λογοτεχνια, ιστορια, μελετες-δοκιμια και πολιτικη. Αλλά δεν απορριπτω καμια προταση πριν την ακουσω.
Οποτε παρε τη σκυταλη και πες μου τις προτασεις σου.
καλημερα φιλε.
ο Irvin Yalom ειναι πασιγνωστος φιλε,ειδικα το: Όταν έκλαψε ο Νίτσε και το: Η θεραπεία του Σοπενάουερ ειναι πασίγνωστα.Δεν μου αρεσει ομως κ τοσο.
στα αλλα τωρα
1.δεν το εχω διαβασει
2.ειναι πολυ καλος ο Θέμελης φιλε
3.το εχω διαβασει,διασκεδαστικότατο,πολυ καλο για χαλαρες στιγμες οπως των διακοπων
4.δεν το εχω διαβασει ολοκληρο φιλε,το εχω διαβασει για λιγο,το ειχα βρει στο σπιτι μιας φιλης κ το διαβασα κανα μισαωρακι μονο,πολυ ενδιαφερον μου φανηκε
αν ψαχνεις βιβλιο για τις διακοπες κ γνωριζοντας το ενδιαφερον σου για την μπαλιτσα,θα σου προτεινω ενα απο τους αγαπημενους μου Nick Hornby,ειδικα το πρωτο διαβαζεται ευκολα στις διακοπες κ ειναι διασκεδαστικοτατο,το αλλο ειναι κ αυτο με νοηματα αλλα καμια σχεση με μπαλα:http://www.bibliopolio.gr/-p-5340.html?ref=pathfinder
http://www.bibliopolio.gr/-p-164754.html?ref=pathfinder
Επισης ενα αλλο βιβλιο που ειχα διαβασει το καλοκαιρι του 2006 κ ηταν πολυ χαλαρο με ωραια ιστορια κ θεμα την μπαλιτσα(δηλαδη για καλοκαιρι οτι πρεπει) ειναι τα Δοκαρια του Καστελ ντι σανγρο..
http://www.aboutbooks.gr/index.php?option=com_presentbook&id=105195
δεν ξερω τι ειδη σαρεσουν,εγω πχ μπορει να διαβασω ακομα κ για τις στολες των στρατων απο τα βαθη των αιωνων ως σημερα μεχρι κ για τα βυζακια της μαριας χαχαχα
αν παντως δεν ειναι μονο για καλοκαιρι,θα επανελθω με αλλες προτασεις,αυτα που σου ειπα ειναι για ξαπλωστρα κ χαλαρωμα..χαχα
καλημερα φιλε
Δε θα προτείνω φίρμες της δεκαετίας που διανύουμε,διάβασε οπωσδήποτε Γιώργου Σκαμπαρδώνη΄΄Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου΄΄,Αντώνη Σουρούνη΄΄Το μονοπάτι στη θάλασσα΄΄, Σωτήρη Δημητρίου΄΄Τους τα λέει ο θεός΄΄.Στοίχημα ότι μετά θ'αναζητήσεις και άλλα έργα των ίδιων!Θα σου πρότεινα κάτι απ΄τη δεκάδα που προμηθεύτηκα πρόσφατα,αλλά δε συνηθίζω να προτείνω κάτι που ακόμα δεν έχω διαβάσει.Τα κρατάω για το χειμώνα,να με συντροφεύουν στο Χαρτούμ,τοτε θα έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Ιστορία-μελετες κλπ.ταχω χορτάσει,ισως και λόγω ειδικότητας,δεν έχω κάτι να πρόσφατο να προτείνω,αλλά η λογοτεχνία παραμένει παντα η μεγάλη αγάπη και λογω επαφής με τον αραβικό κοσμο ΄΄κανω βουτιές΄΄ και στη σύγχρονη αραβική λογοτεχνία,αν σ'ενδιαφέρει θα συνεχίσω αργότερα,άσε τώρα,πάμε για καφέ....!
@laplace
Δεν μου αρεσει να διαβαζω βιβλια παραλιας, μου θυμιζουν τα Αρλεκιν. Και επειδη τωρα θα εχω παραπανω χρονο ειπα να διαβασω κατι καλο.
Τις προτασεις σου θα τις δω τωρα.
Ευχαριστω.
:)
@vad
Ευχαριστω για τις προτασεις
:)
Αντωνη καλημέρα! Καλό μήνα! θα σου πρότεινα μια και έχεις στην βιβλιοθήκη σου "το νησί" και "το σπίτι δίπλα στο ποτάμι" και δεν τα διάβασες να ξεκινήσεις από εκεί. Και τα δυο είναι εξαιρετικά αλλά το νησί είναι κάτι διαφορετικό! Στο προτείνω! Ο θέμελης είναι πολύ καλός, λίγο πιο "βαρύς" (ιστορικό μυθιστόρημα) το πρώτο του "η αναζήτηση" μου άρεσε πολύ. Τον Γιάλομ δεν τον έχω διαβάσει, ενώ το ΜΧ μου το έχουν κάνει δώρο (ακόμα δεν το άνοιξα!). Μόλις πριν από λίγες μέρες τελείωσα "το κλειδί της Σάρας" φανταστικό!! Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Σου εύχομαι καλές διακοπές!!
@eirini
Καλημερα + καλο μηνα + καλως ηρθες!!!
Σε ευχαριστω για τις προτασεις σου. Θα τα λεμε.
:)
o Γιάλομ δε μου εκατσε καλα...και ας λενε ολοι τα καλυτερα...
Απο θεμελη μου αρεσε το τελευταιο ¨Μια ζωή δυο ζωες"
Εχω διαβασει ολα της Μαντα
Το σπιτι διπλα στο ποταμι
Βαλς με 12 θεους
Θεανω η Λυκαινα της πολης ειναι τα αγαπημενα μου.
Τερα Αμου του Νικου Διακογιάννη.
Κοιτα αμα με αφησεις θα γραφω ωρες...
Βλεπεις ειμαι βιβλιοφαγος σε βαθμό που ο μπαμπας λεει να παντρευτω ενα βιβλιοπωλη...
Ενα θα σου πω..Απο τη μερα που εκλεισε σχολειο εχω διαβασει 12 βιβλία...
Ποτε φευγετε διακοπες;
Χαχαχαχα, σωστος ο μπαμπας. Αλλά αν διαβαζεις τοσο πολυ, τι να σου κανει και ο βιβλιοπωλης; Εναν εκδοτη πρεπει να παρεις.
Ευχαριστω για τις προτασεις Αννουλα.
Την Παρασκευη 8 του μηνα θα φυγουμε.
Καλημερα!!!
:)
Βρε ο εκδοτης με περιοριζει...
Πχ παντρευεσαι ενα Πατακη...
Ε τι μονο Πατακη θα διαβαζω μετα;;;
Ασε δε λέει...
Ειδες ολα τα εχω σκεφτει....
Περνα μια βολτα απο μενα....
Φίλε Αντώνη,μετά τον πρωινό καφέ ειμαι έτοιμος για τη συνέχεια.Σύγχρονη αραβική λογοτεχνία;ή φτάνει;Πάντως συγκέντρωσες αρκετές προτάσεις,αντε κάνε τις επιλογές σου τώρα...
Καλό μεσημέρι...
@Vad,
οι προτασεις ειναι παντα καλοδεχουμενες. Αραβικη λογοτεχνια δεν εχω διαβασει ποτε.
Καλο μεσημερι...
Λοιπόν Αντώνη
Εγώ το Θέμελη τον προτείνω ανεπιφύλακτα!
Όμως θα πρότεινα και ένα που έχω ανοίξει και εγώ και το διαβάζω αυτές τις ημέρες (όσο μπορώ δηλαδή λόγω της δουλειάς): "ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΪΒΑΛΙ" του Νίκου Κουμπάτη.Εκδόσεις Ψυχογυιός.
Είναι μυθιστόρημα που ανασύρει μνήμες από την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας.
Σου γράφω δυό λόγια από τον πρόλογο του βιβλίου:
"Οι Αλιφραγκήδες αρχοντική οικογένεια από τις Κυδωνίες της Μικράς Ασίας, αναγκάζονται να ζητήσουν καταφύγιο στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία όμως δεν μπορεί να τους προστατεύσει από τα δεινά της προσφυγιάς και του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Στο νέο τους σπιτικό στην Κοκκινιά θα υποχρεωθούν να παλέψουν με τη φτώχεια, την καταφρόνια, την προδοσία. Είναι βασισμένο σε ιστορικά γεγονότα και αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο τη ζωή στο Αϊβαλί και στη Σμύρνη, τις ζυμώσεις που οδήγησαν στο διωγμό των Ελλήνων, την πολιτική κατάσταση στη μεσοπολεμική Ελλάδα, αλλά και την εξαθλίωση που έφερε ο πόλεμος του '40".
Tώρα αν θέλεις κάτι διαφορετικό, π.χ. μυστηρίου και μεταφυσικής μπορείς να διαβάσεις κάτι πιο παλιό όπως το: "ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΙΓΥΠΤΟΣ" του Πώλ Μπράντον, εκδόσεις Κάκτος. Αναφέρεται σε " πολλά από αυτά που είχαν θεωρηθεί προκαταλήψεις περασμένων πολιτισμών και που αποδεικνύονται τώρα ο πυρήνας μιας αρχαίας κρυφής επιστήμης, στην οποία έχουν τις αρχές και τις βάσεις τους πολλές μοντέρνες ανακαλύψεις. Η δύναμη των πυραμίδων βρίσκεται στην πρώτη σειρά αυτών των επανανακαλύψεων.
Τέλος και το "Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ" πριν από 100.000 χρόνια, του Robert Charroux, είναι καλό. εκδόσεις Ωρόρα.
Αυτά.
Και άλλα πολλά βέβαια, αλλά που να τα προλάβει κανείς!
Καλό Σ/Κ και
Καλό διάβασμα!!!
:)))
Αντώνη, μας έχεις τρελλάνει με τις διακοπές σου, μας κάνεις και ζηλεύουμε εμείς που δεν πάμε;)
Έχω τόσο καιρό να πάω βιβλιοπωλείο που μάλλον δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Αλλά έτσι και σε πετύχω σε καμιά παραλία με καμιά εφημερίδα στο χέρι αντί για βιβλίο την έβαψες;)
Καλή ξεκούραση!
@Marianaonice
Ευχαριστω Μαριαννα για τις προτασεις σου.
Καλο ΣΚ και σε σενα
:))
@γιωργος ασημακοπουλος
Εσυ ομως Γιωργη εχεις την τυχη να μενεις στην επαρχια, οποτε ισως οι διακοπες να μην ειναι τοσο αναγκαιες. Απο την αποψη οτι θελεις θαλασσα, τσουπ και εφτασες. Θελεις βουνο; Δυο τσουπ και εφτασες.
Ενω εμεις εδω στην Αττικη αστα...
Δεν διαβαζω εφημεριδες πλεον Γιωργη, παρα ελαχιστες φορες. Και τα βιβλια δεν συνηθιζω να τα διαβαζω στην παραλια γιατι δεν καθομαι πολλη ωρα εξω απο τη θαλασσα.
:)
Ναγκίμπ Μαχφούζ γενικώς.
Αλάα αλ Ασουάνι:Το Μέγαρο Γιακουμπιάν,γυρίστηκε και ταινία το 2006,μπορείς να τη βρεις στο Internet με αγγλικούς υπότιτλους,μη με ρωτήσεις απο πού την κατέβασαν τα παιδιά μου,το άθλημα κατεβάσματος ταινιών δεν το κατέχω ακόμα!Και το μυθιστόρημα και η ταινία είναι καταπληκτικά....
Ψηφίζω το βιβλίο του Κούλογλου! Το έχω διαβάσει 2 φορές. Πολύ στην ψυχοθεραπεία το έχεις ρίξει όμως ρε παιδί μου. Εναλλακτικά πάρε Θέμελη. Φιλιά!
@Vad
Θα τα κοιταξω, ευχαριστω και παλι.
:)
@Μαρια,
εγω απλα εβαλα ενδεικτικα καποιους τιτλους βιβλιων.
Και ειπα οτι ακουω και τις δικες σας προτασεις.
Φιλια.
Λοιπόν, από ότι βλέπω, έχεις αρκετές προτάσεις, να μην σε μπερδέψω πιο πολύ. Αλλά από αυτά που ήδη αναφέρεις -το όταν έκλαψε ο Νίτσε του Γιάλομ είναι καλό, όπως και το μΧ του Αλεξάκη (τώρα το τελειώνω) και το μια Μια Ζωή Δυο Ζωές του Θέμελη. Για το βιβλίο του Χαριτόπουλου έχω ακούσει και καλά και άσχημα, οπότε θα το διαβάσω και θα σου πω. Σίγουρα να διαβάσεις και το Νησί, που έχεις -είναι εξαιρετικό
Καλό μήνα και καλές διακοπές, φιλαράκι!
Φιλιά :)
(υγ.να με λες όπως θες, σιγά τώρα!;) )
@Νατασσακι,
ευχαριστω πολυ. Αν εχεις και άλλες προτασεις ευχαριστως να τις ακουσω. Ειτε τωρα ειτε οποτε προτιμας.
Φιλια πολλα, καλα να περασετε κατω και να μου φιλησεις το Jordan-ακη
: )))
Καλημέρα Αντώνη!
Που λές, εγώ πάντα διαβάζω ταυτόχρονα 2-3 βιβλία μαζί σαν σειρές της TV σε επεισόδια!
Εναλλακτικά κάποιο "βαρύ" βιβλίο με ένα πιο "ανάλαφρο" για να με ξεκουράζει!
Δηλαδή αυτή την περίοδο το'χω ρίξει στα:
Καραγάτσης: "O κοτσαμπάσης του καστρόπυργου"(το τελείωσα), "αίμα χαμένο & κερδισμένο" και "τα στερνά του Μίχαλου", η τρομερή δηλαδή τριλογία!!!
Πορφύριος: "κατα χριστιανών"
Κ.Σιμόπουλος: "ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" (είμαι στον τόμο Β)
Τ. Βουρνάς: "Ιστορία της νεότερης & σύγχρονης Ελλάδας" (είμαισ τον τόμο 2)
Jasper Fforde: "υπόθεση Τζέην Έυρ"
...και για "φρούτο" λίγο Επίκουρο!!!
ΧΕΧΕ!!!
Καλή επιλογή πάντως και ότι και να επιλέξεις καλή ανάγνωση!!!!
:)
@kikop,
το 2-3 γιατι το εγραψες; Αφου ειναι 7-8! χεχεχε
Το εχω ξανακουσει οτι αρκετοι διαβαζουν διαφορα βιβλια ταυτοχρονα, αλλά δεν το εχω δοκιμασει ποτέ.
Απο οσα ανεφερες μονο τον Βουρνα εχω διαβασει αρκετα χρονια πριν. Ηταν απο τα αγαπημενα μου αναγνωσματα τετοιου ειδους βιβλια για καιρο. Μετα γνωρισα τη λογοτεχνια.
Ευχαριστω kikop, σημειωνω και τις δικες σου προτασεις.
:)
Αντώνη μου έχω διαβάσει την τριλογία του Θέμελη (Ανατροπή, Αναζήτηση κλπ) και μου άρεσαν πολύ. Φέτος (μόνο καλοκαίρι μπορώ να διαβάσω) διαβάζω το βιβλίο του ιδίου "Μια ζωή, δυο ζωές". Σου τα συστήνω όλα.
@Meropi
Σε ευχαριστω Μεροπη.
Καλη σου μερα!
Το Νησί είναι ΥΠΕΡΟΧΟ βιβλίο! Το διάβασα σε 5 μέρες και δεν μπορούσα να το αφήσω απ' τα χέρια μου! Περιμένω και το δεύτερο βιβλίο της ίδιας συγγραφέος που θα βγει τον Οκτώβρη.
Χθες μόλις τέλειωσα τη Γυάλινη Λίμνη, της Μέιβ Μπίντσυ (δώρο μαθητή μου) και το ευχαριστήθηκα επίσης πάρα πολύ.
Μην αρκείσαι στις προτάσεις. Μπες σε βιβλιοπωλείο και... Όπου σε πάει η καρδιά...
Καλή ανάγνωση σε ό,τι κι αν επιλέξεις! :)
@marilia
Ευχαριστω για την προταση. Οσο για το "οπου με παει η καρδια" ειναι σοφη κουβεντα, αλλά περισσοτερο ρωταω για να αντεξει και η τσεπη. Γιατι συνηθιζω να αγοραζω πολλα βιβλια μαζι.
:)
Πωπω θέμα που άνοιξες. Κοίτα βιβλία χιλιάδες, γούστα επίσης. Υποκειμενικό θέμα. Να πω κι εγώ την γνώμη μου λοιπόν.
1) Γιαλομ τον περίμενα πιο εντυπωσιακό, απέφυγέ τον για καλοκαίρι θα σε απογοητεύσει
2) Θέμελης: παρόλη την "λύσσα" έχω όλα του τα βιβλία, αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο που δεν μου συμβαίνει ποτέ, δεν μπόρεσα να τον διαβάσω. Ισως με κούρασε
3)Αλεξάκης καλός, όχι συγκλονιστικός
4) Σπίτι δίπλα στο ποτάμι: Γλυκανάλατο
5) Νησί: υπέροχο, μην το αφήσεις
6)Προτάσεις:
Σουρούνη "Το μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα"
"Το χιόνι" Ορχάν Παμούκ
Ακουσα καλά λόγια και για το "Παλιά, πολύ παλιά" του Μαρκάκη
Εσύ αποφασίζεις! (Σαν απειλή ακούστηκε)
Φιλιά
@freedula
Καλημερα + καλο μηνα!!!
Ευχαριστω και για τα σχολια και για τις προτασεις!
Φιλια
:)
Εμένα ο Γιάλομ μου φάνηκε σούπερ και τα διάβασα όλα! Μπορείς να ξεκινήσεις με τον "Δήμιο του έρωτα"...
Το "εγχειρίδιο βλακείας" είναι μικρό και ευκολοδιάβαστο...
Το "μ.Χ." πολύ ωραίο...
Ο Θέμελης δεν με συγκινεί...
Του Κούλογλου είναι πολύ ενδιαφέρον και απολαυστικό αλλά, μάλλον, όχι ό,τι καλύτερο για νησάκι και διακοπούλες...
@ασκαρδαμυκτι
Ασκαρ, ευχαριστω για το σχολιο. Πασα άλλη προταση δεκτη.
:)
ο Γιάλομ είναι πολυδιαβασμένος ψυχίατρος...ιδιαίτερα απο γυναίκες. Οταν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα για διαλέξεις συγκεντρώθηκαν γύρω στις 4.οοο άτομα στο Hilton σε μια αίθουσα όπου καθόντουσαν και στο πάτωμα αναγνώστες εκ των οποίων οι 3.994 ήταν γυναίκες....:) Κάτι λέει αυτό φυσικά. Εχω διαβάσει σχεδόν όλα του τα βιβλία...κρατάει το ενδιαφέρον και προχωράει και σε ουσία...νομίζω πάντως οτι τώρα τον έχω κάπως ξεπεράσει...θα σου αρέσει πιστεύω...
Ο Αλεξάκηςς Μάλιστα. Εχει καλή γραφή αλλά μέχρι εκεί. Δεν νομίζω οτι βάζει σε πολλές σκέψεις τον αναγνώστη αλλά δεν έχω διαβάσει το μετά χριστόν
Ο Θέμελης θεωρείται καλός απο ανθρώπους που εκτιμώ μιάς και εγω δεν τον έχω διαβάσει...γενικά δεν μου αρέσει οτι αρέσει πολύ στους άλλους την ίδια εποχή...ίσως αγοράσω αργότερα κάποιο απο τα βιβλία του...
Ηια το "εγχειρίδιο βλακείας' τα έχει πει ο Μουζίλ νωρίτερα και μάλλον καλύτερα...τον προτιμώ αν και η βλακεία είναι πάντα επίκαιρη...:)
Ο Κούλογλου μου είναι αδιάφορος. Κάνει πολύ φασαρία γενικά για πράγματα που δεν είμαι καθόλου πεισμένη οτι αφορούν μόνο τον ίδιο...
Θα σου πρότεινα άλλα μεταξύ των οποίων:
Πολιτική: 'Το μωσαϊκό της άκρας αριστεράς' P.Raynaud εκδόσεις Πόλις
Φιλοσοφία: Συζητήσεις με φιλοσόφους εκδόσεις Μελάνι...
κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό!!!αν σου αρέσει φυσικά η φιλοσοφία κι αν έχεις ξαναδιαβάσει γιατί εξειδικεύει...
χαλαρά και με μυστήριο "Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντπαχ" του Δοξιάδη εκδόσεις Καστανιώτη...παλιό αλλά πολύ ενδιαφέρον και με ουσία...όπως΄, επίσης Ο Μάγος του Φώουλς με σεφερική γραφή θα έλεγα...
Η ιστορία της Σύγχρονης Παλαιστίνης του Pappe εκδόσεις Κέδρος...εξαιρετικό και καλογραμμένο απο Ισραηλινό που εξηγεί την ιστορία και την εξέλιξη του παλαιστινιακού...πολύ διαφωτιστικό για να καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί μέχρι τώρα...
ΟΚ. Αντώνη θα μπορούσα να γράφω ασταμάτητα αλλά εξαρτάται τι σε τραβάει κι εσένα περισσότερο...Μπορείς να ακούσεις και μουσική πάντως...
@tractatus
Ελενη ευχαριστω για τις προτασεις και για το σχολιο.
Αν και ομολογω οτι αυτο με τη μουσικη δεν το πολυκαταλαβα...
:)
Για τον Κούλογλου ήθελα να γράψω ...που δεν είμαι βέβαιη οτι δεν αφορούν παρά μπνάχα τον εαυτό του...
Αντωνη γεια σου και με το καλο να ξεκινησεις την ξεκουραση.Σχετικα μετο διαβασμα ειναι λιγο δυσκολοκανεις να προτεινει,γιατι ο καθενας μας διαβαζει διαφορετικα.Απλα λεω γνωμη:Ο θεμελης στα 3 πρωτα του ηταν καλος τα υπολοιπα ετσι για να εκδοσουμε και να πουλησουμε,ο αλεξακης στο Μ.Χ πολλα λογια για το τιποτα,αλλα προλογιζει αλλα γραφει.Το νησι τελειο πιο ωραιο και στρωτο γραψιμο δεν μου εχει ξανατυχει για πρωτοεμφανιζομενη συγγραφεα.Μερες αλεξανδρειας με αρκετα πορνο μεσα που ξετυλιγεται στις σελιδεςκαι δεν το φανταζεσαι,ο Γιαλομ κουραστικος για καλοκαιρι τι δουλεια εχει ο θανατος που αναφερει και οι αρρωστιες στα βιβλια του με σας που ετοιμαζεστε να φερεται μια ζωουλα ,για μενα ψυχοπλακωτικος.Προτεινω απο αυτα που εχω διαβασει τελευται: στον ισκιο της πεταλουδας του ισιδωρου ζουργη.Το σπιτι των πνευματων της αλλιεντε καθως και ολα τα βιβλια τους που τα εχω διαβασει και ταιριαζουν με την ιδιοσυγκρασια των ελληνων,Η μαρια των μογγολων της μαριας κορομηλα,ευτυχισμενος που εκανα το ταξειδι του οδυσσεα και αναφερεται στο δαιμονιο των ποντιων,Οι φυλακες της ανατολιας,το αμπελι μας στο ποντο,αγαπημενο μου αιβαλι.Ζιλμπερ Ζινουε ταξιδι χωρις επιστροφη,του Ναγκιμπ Μαχφουζ η τριλογια του καιρου,Κων/λη η πολη των ποθων, Ο μπρουτζινος καβαλλαρης τριλογια, κ,αλ.πολλα γιατι εγω διαβαζω πολυ αλλα συνηθως ιστορικο μυθιστορημα,επισης σιωπηλες κραυγες του πολυρακη του γιωργου λεοναρδου.Αντε σε ζαλισα.Φιλια
@Ελευθερια
ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου.
(ετοιμαζω αναρτηση για αυριο που πιστευω θα σου αρεσει. Αν σε βγαλει ο δρομος, περνα να την δεις)
Φιλια
:)
Αντώνη μου η μουσική είναι επίσης μια επιλογή πέρα απο το διάβασμα ή και ταυτόχρονα. Πολλές φορές μάλιστα δημιουργεί και την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να διαβάσεις και να σκεφτείς όσα διαβάζεις ...αφήνει τη φαντασία ελεύθερη...αυτό εννοούσα...
@tractatus
Ελενη, συμφωνω για τη μουσικη. Αλλά εκει που θα παμε διακοπες το πολυ πολυ να εχω ενα παλαιο τρανζιστορ μαζι μου. Οποτε δεν ξερω τι θα μπορω να ακουω.
Μεταξυ μας, αυτα τα διαβολο i-pod δεν τα συμπαθησα ποτε. Ουτε και τα walkman παλιοτερα ουτε και τα φορητα cd.
Ειναι too much για τα γουστα μου.
Καλο βραδυ!!!
Πάρε το "Φάδερ Ημών" του Βουράκη να γελάσεις άφθονα, άφοβα, αααβάδιστα !
Δηλαδή θα σου πρότεινα να αγοράσεις ενα σκάφος αλλα εσυ θες να μορφωθείς !
Εγω φταίω ;
@Tzonakos
Εσημειωθη το βιβλιο, αυριο μαλλον θα κατεβουμε στο κεντρο για να παρουμε.
Οσο για το σκαφος, δεν εχω αρκετα μετρητα αυτο τον καιρο. Σκεφτομαι να το παρω του χρονου. Καμπινατο ή ιστιοφορο προτεινεις;;;
:)
Καμπινάτο !
Να έχει παρακαλώ χώρο και για φιλοξενούμενους και θέλω φραππέ και φρουτοσαλάτα τρείς φορές τη μέρα !
Α, όπως θά'ρχεσαι να φέρνεις και κανα βιβλίο να μορφώνομαι :Ρ
@tzonakos
Συμφωνω με το καμπινατο. Να παρω ενα σαν του Βουλγαρακη;
Τωρα γιατι με ξενερωνεις με τις φρουτοσαλατες; Ρ
Φραπε μονο το πρωι και μετα θα ξεκινουν οι μπυροποσιες.
Καλά. Φέρε το γάυρο εσυ και τίποτα μεζεδάκια και τη cinderella, ξεκίνα για Τήλο και μόλις πιούμε τον φραππέ πάμε για μπύρες. Οκ.
Οχι μωρε σαν του Βουλγαράκη, θα βάλω εγω φωτο το δικό μου να δεις να πάρεις ιδέες.
χαχαχα, εκεινο το ποστ θα μεινει στην ιστορια!
Αν αγοράσεις ολα όσα σου προτείναμε,σε βλέπω στην παραλία Σαμπατικής(καλά το λέω;)να στήνεις πάγκο και να τα πουλάς,για να βγουν τά έξοδα των διακοπών!!!
-Πέρα από την πλάκα,με βρίσκουν σύμφωνο οι προτάσεις του kipkop80,O Kαραγάτσης (ο ήρωας του είναι ένα παλιοτόμαρο του κερατά,αλλά η γραφη του Καραγάτση σε κάνει να μην τον αντιπαθήσεις)για τις διακοπές,Σιμόπουλος και Βουρνάς για κάθε ευκαιρία ελεύθερου χρόνου.Παλιά αγαπημένα διαβάσματα για μένα και οι τρεις.
Αντε,καλά κέρδη(!!!),καλό διάβασμα,καλές διακοπές...
Καλημέρα Αντώνη
Τα γούστα μου για τα βιβλία είναι λίγο ιδιόρρυθμα.
Θα σου πρότεινα λοιπόν
1. Στην οδό Πειραιώς του Δημήτρη Φερούση (Οδοιπορικό στον Μύθο και στην Ιστορία)
2. Οι Ζεϋμπέκοι της Μ.Ασίας του Θωμά Κοροβίνη (ιστορικό και λαογραφικό)
3. Σμύρνη-Η Μουσική ζωή 1900-1922 του Αριστομένη Καλυβιώτη (Ιστορική αναδρομή)
4. Η επανάσταση του αντίχειρα (το μεγάλο άλμα σττον πολιτισμό) του Χρήστου Μάρτη (ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης της εξέλιξης του ανθρώπου και της πορείας προς τον πολιτισμό)
5. Το κουβάρι των αλλόκοτων πραγμάτων της Μυρτώ Κοντοβά, για πιο ανάλαφρες αναγνώσεις
6. Λόγια από χώμα του Γιώργου Χουρμουζιάδη (μικρό βιβλιαράκι ευχάριστο και μιλά με αφορμή ένα ανσκαφικό εύρημα και λίγο χώμα. Δεν απευθύνεται σε ειδικευμένο κοινό)
και βέβαια τι άλλο?
7. Ο χορός στον πολιτισμό της Καρπάθου της Μαριγούλας Κριτσιώτη
Σταματώ όμως εδώ....
Καλημερούδια και καλή εβδομάδα Αντώνη
@Vad,
χαχαχαχα, παγκο ε;;; Λες;;;
Ευχαριστω.
Καλημερα.
@dyosmaraki,
καλημερα + καλη βδομαδα.
Ευχαριστω για τις προτασεις σου Ελενη. Αν κρινω τα γουστα σου απο το βιβλιαρακι περι του κομπολογιου (πολυ ομορφο βιβλιο), τοτε δεν ειναι καθολου ιδιορρυθμα.
Τις σημειωσα ηδη τις προτασεις σου.
:)
Δημοσίευση σχολίου