Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Και μετα περιμενουμε προκοπη...

(πηρα την αφορμη απο δημοσιευμα της τοπικης εφημεριδας της Ανατολικης Αττικης Ο «Νεολόγος»)

Η ΕΙΔΗΣΗ


Συμφωνα με το νεο Κωδικα Δημων και Κοινοτητων, θεσπιζεται για πρωτη φορα η υποχρεωτικη καταρτιση Επιχειρησιακων Προγγραματων απο τους Ο.Τ.Α με πληθυσμο ανω των 10.000 κατοικων.
Και ενω αρκετοι δημαρχοι αρκεστηκαν σε παλαιου τυπου λαϊκες συνελευσεις, οπου οπως ειναι γνωστο δεν συμμετεχουν οι πολιτες, μια Δημοτικη Αρχη πηρε την θετικη για μενα πρωτοβουλια και διενειμε χιλιαδες ερωτηματολογια στους κατοικους της πολης με την ευγενικη συσταση να απαντηθουν ωστε να συμμετεχουν με τη γνωμη τους στη συγκροτηση του Επιχειρησιακου Σχεδιου. Το αποτελεσμα: Σε μια πολη με πληθυσμο περιπου 30.000 κατοικων εφτασαν στο Δημο μονο 112 απαντημενα ερωτηματολογια.

Ποσοστο 0,37 % !!!!!!!


ΣΧΟΛΙΟ
:

Αν δεν εχουμε ουτε την ορεξη να πουμε τη γνωμη μας για τον τοπο που ζουμε, τοτε τι άλλο να περιμενει κανεις; Και μετα μας φταινε ΠΑΝΤΑ οι αλλοι. Οι Δημαρχοι, τα Δημοτικα Συμβουλια, το Κρατος, οι Βουλευτες, οι Κυβερνησεις κτλ.
Μωρε ολόιδιοι ειμαστε με ολους αυτους που απλά "καταγγελουμε" απο την καναπεδαρα μας. ΒΑΡΕΘΗΚΑ + ΣΙΧΑΘΗΚΑ!!!
Στα διαλα πια, για τιποτα δεν ειμαστε.


(Και σκεφτομουν λογω διακοπων και καλοκαιριου να μη "γκρινιαξω". Αλλά δεν αντεξα...)

Και κατι αλλο (αναγκαιο εχει καταντησει και αυτο στις μερες μας): Ο Δημος που αφορα το δημοσιευμα της τοπικης εφημεριδας δεν ειναι ο τοπος της κατοικιας μου. Ειναι ενας γειτονικος Δημος.

40 σχόλια:

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Δίκιο απόλυτο!

Ξέρεις πόσοι θα κάνουν αντιπολίτευση σε αυτόν τον Δήμαρχο, χωρίς να λένε ποτέ τη γνώμη τους;

Παντού τα ίδια, ειδικά από "αριστερά"!

ΥΓ: στο γκάλλοπ σου κερδίζει το "πουθενά", όπως λέμε "κανένας";

Greek Rider είπε...

Αντώνη σε διαβεβαιώ ότι για τη μη συμμετοχή των πολιτών δεν φταίει οι ίδιοι οι πολίτες αλλά ένα ολόκληρο σύστημα. Και εξηγούμαι:

Όταν οι άνθρωποι δουλεύουν 8-10-12-14-16 ώρες πως θα μπορέσουν να ενημερωθούν, να διαβάσουν, να συμμετέχουν; Δεν γίνεται.

Η μεγάλη τομή θα αρχίσει να γίνεται από τη στιγμή που θα αρχίσουν να μειώνονται τα ωράρια εργασίας δραματικά, από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.

Αν δουλεύαμε 5 ώρες κάθε μέρα δεν πιστεύεις ότι θα συμμετέχαμε πιο εύκολα. Αυτό είναι εύκολο να το υποθέσει κάποιος αφού θα ψάχναμε με τι να ασχοληθούμε.

Αυτό είναι εφικτό, αρκεί κανείς να δει πώς η τεχνολογία έχει αυξήσει την παραγωγικότητα τα τελευταία 40 χρόνια μειώνοντας το χρόνο εργασίας.

Τώρα αρχίζουν να τον αυξάνουν και πάλι, γιατί; μα επειδή δεν θέλουν τη συμμετοχή των πολιτών και την άμεση δημοκρατία, ούτε την αντιπροσωπευτική θέλουν.

Άνθρωπος αλυσοδεμένος στην εργασία και το άγχος της ποτέ δεν θα συμμετάσχει πουθενά και έτσι το πεδίο θα είναι πάντα ελεύθερο για τις άτυπες ολιγαρχίες..

kikop80 είπε...

Γειά σαου Αντώνη!
Σωστά τα λες γιατί είμαστε και ωχαδερφιστες και δεν θέλουμε να χαλάμε τη ζαχαρένια μας και προτιμάμε τη Μαρία την άσχημη από να συμπληρώσουμε ένα ερωτηματολόγιο πχ!
Αλλά κι απ' την άλλη έχει και ένα δίκιο ο greek rider, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν πραγματικά μέρα νύχτα και το τελευταίο που τους απασχολέι είναι ένα ερωτηματολόγιο!
Επίσης φταίει το ίδιο το σύστημα για την αφερεγγυότητά του που δεν μπορεί να πείσει τους πολίτς ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα ληφθει πραγματικά υπ' όψην! Αλλά, φυσικά, γι'αυτο δουλεύει το σύστημα, για να μην ασχολούνται οι πολίτες με τα κοινα!
Πάντως, γενικά, χρειάζεται μια μπυρίτσα!
XEXE!!!

Laplace είπε...

κ οι 3 φιλοι αναγνωστες σου,αντωνη,εχουν δικιο..κ ας λενε διαφορετικα πραγματα..

καλυτερα που γκρινιαζεις,μπουχισαμε απο ωχαδελφισμο...

χαρηκα που ειδα την αναρτηση πριν παω για υπνο :)

καλο βραδυ φιλε

marianaonice είπε...

Πολλοί είναι οι λόγοι που δεν συμμετέχει ο κόσμος σε τέτοιου είδους ερωτηματολόγια.
Κατ΄αρχήν η δυσπιστία του, για το αν πράγματι γίνονται με τη διάθεση να αποδώσουν καρπούς ή απλώς για το θεαθήναι.
Η εξαντλητική δουλειά και οι υποχρεώσεις που πνίγουν τις οικογένειες στη σημερινή εποχή δεν αφήνουν περιθώριο όχι τη Μαρία την Άσχημη να δεις που λέει και ο Kikop80 αλλά ούτε ειδήσεις καμιά φορά...
Και τέλος είναι και ο ωχαδελφισμός που μας καθηλώνει στη μιζέρια μας ο οποίος όμως είναι συνάρτηση όλων των προηγούμενων παραγόντων.
Φαύλος κύκλος Αντώνη, δυστυχώς!
Καλό σου βράδυ. :)

leondokardos είπε...

αντωνη έχω πικρή πείρα απο παρόμοιες ενέργειες Δημάρχων. Πριν 3-4 χρόνια και σε μας έγινε μια τέτοις έρευνα. Στήθηκαν σε διάφορα σημεία κάτι κάλπες , υπήρχε εκεί και το σχετικό ερωτηματολίγιο καθώς και βαθμολογιά για διάφορα ζητήματα, π.χ. καθαριότητα . Τελικά τίποτα δεν έγινε, απλά ήταν μια κίνηση δημοσίων σχέσεων του Δημάρχου.
Εγω τουλάχιστον αυτό απεκόμισα απο την ενέργεια αυτή. Ετσι φαίνεται οτι ο κόσμος ξέρει οτι είναι ανώφελο να συμμετέχει σε τέτοια παιγνίδια.

Καληνύχτα.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε...

Είδες Αντώνη που ο κόσμος θέλει απλά να απουσιάζει ή να γκρινιάζει και όχι να διαμορφώσει;

Όχι μόνο δεν συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο αλλά βρίσκουν και φοβερές δικαιολογίες για να μην το κάνουν!

Απαντώ:
* Αν δούλευα 5 ώρες αντί για 15, δεν θα είχα προβλήματα οπότε δεν θα με ένοιαζε το ερωτηματολόγιο ή ο Δήμος που μένω.

* Αν άλλαζε κάτι με ένα ερωτηματολόγιο μόνο όλα θα ήταν πολύ εύκολα και, θα το είχε σκεφτεί ο Μαρξ πολύ πριν τον Δήμαρχο.

* Όσο αφορά τις "πικρές εμπειρίες", εγώ προσωπικά έχω σιχαθεί τα "αριστερά" σχήματα που εκλέγουν ένα και μόνο δημοτικό σύμβουλο που όλο γκρινιάζει. Όσο και κόπανος να είναι ο Δήμαρχος, πόσο "πικρή" μπορεί να είναι η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου; Έλεος...

Αν όμως ο Δήμος δεν είχε κάνει το ερωτηματολόγιο, θα βρίσκανε όλοι οι αριστεροχαρούμενοι αφορμή για αντιπολίτευση της πλάκας;

αντωνης είπε...

@γιωργος ασημακοπουλος
Γιωργο, τι να το κανω που εχω (το οποιο) δικιο;
Θα αλλαξει ποτε η κατασταση αν εμεις οι ιδιοι δεν βγουμε απο το καβουκι μας;

Ναι στο γκαλλοπ κερδιζει το "πουθενα" και ειναι εξισου, αν οχι περισσοτερο, λυπηρο απο τον "κανενα"

αντωνης είπε...

@greek rider

Συμφωνω οτι τα ωραρια εργασιας φταινε για παρα πολλα στραβα που αφορουν τη ζωη μας. Αλλά ουτε ενα ερωτηματολογιο να μη συμπληρωνουμε πια που αφορα τον τοπο που ζουμε;
ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

αντωνης είπε...

@kikop
Τι να πω, ολα μας φταινε και ολοι. Εμεις γιατι ειμαστε αμοιροι ευθυνων;

Αντε εις υγειαν!!!

αντωνης είπε...

@laplace
Καλο βραδυ ρομποτακο
:)

αντωνης είπε...

@Μαριαννα, αυτο το φαυλο κυκλο δεν πρεπει να τον σπασουμε καποτε;
Και μηπως αν δεν τον σπασουμε καλυτερα να μη μιλαμε καθολου;

Δηλαδη εγω ρωταω: Πως οσοι απαξιουν τα παντα, μετα εχουν δικαιωμα στη γνωμη και στην κριτικη ολων των αλλων;

αντωνης είπε...

@Λεοντοκαρδε, και ετσι να ειναι εγω θα το θεωρουσα καθηκον μου να συμμετεχω.

Καλο βραδυ

αντωνης είπε...

@γιωργος ασημακοπουλος

Αυτο μου κανει και μενα εντυπωση, που πολλοι απο μας επιλεγουμε την απλη γκρινια απο την παραμικρη συμμετοχη.
Αν αυτο αλλαζε, μηπως θα ημασταν καλυτερα μετα απο μερικα χρονια;

Δεν λεω οτι θα αλλαξει κατι απο ενα ερωτηματολογιο, αλλά ειναι και αυτο ενα μικρο βημα. Απο το τιποτα δηλαδη, ο συγκεκριμενος Δημος κατι εκανε. Αλλά οι πολιτες του "αγρον ηγοραζαν".

vagnes είπε...

0,37% ειναι ενα ποσοστο αξιολυπητο οτι δικαιολογιες και αν προβαλλονται απο ολους.

Δεν θα ηταν καλυτερο να συμπληρωσουν το ερωτηματολογιο, να δωσουν τα αποτελεσματα στον τοπικο τυπο και να κανουν σκληρη κριτικη στον Δημο και το δημοτικο συμβουλιο που δεν εφαρμοσε τα με πλειοψηφια προτεινομενα και τελος να καταψηφισουν στις επομενες εκλογες το Δημαρχο αυτον και την παραταξη του;
Αντ αυτου διαλεξαν την αποχη και την αδιαφορια, ε ειναι (ειμαστε) χειροτεροι κι απ' αυτους που μας διοικουν και μας κυβερνανε.

αντωνης είπε...

@vagnes
Βαγγελη συμφωνω με το σχολιο σου. Και αν δεν ειμαστε χειροτεροι απο αυτους που μας κυβερνανε, μαλλον ειμαστε τα ιδια. Δηλαδη αστα να πανε...

Γκιωνης είπε...

. Πέρα από αυτά που γράφτηκαν πιό πρίν έχω να κάνω μιά παρατήρηση - πρόταση.
. Σε κάθε τέτοια περίπτωση γιατί δεν αναφέρουμε όνομα, επίθετο, επάγγελμα ή Τόπο ;
. Τί νόημα έχει να γκρινιάζουμε ή να καυτηριάζουμε, εάν δεν μπορούμε να ξέρουμε περί τίνος συζητάμε ;

αντωνης είπε...

@Γκιωνης
Για μενα δεν εχει και μεγαλη σημασια σε ποιο Δημο εγινε το συμβαν, ειναι δευτερευον αυτο. Και το χρησιμοποιησα απλα ως παραδειγμα για να γινει κουβεντα.
Δλδ εσυ που εισαι στη Βορειο Ελλαδα τι παραπανω θα ελεγες αν ηξερες ποιο Δημο αφορα το θεμα της αναρτησης;

Καλη σου μερα

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη μου καλημέρα!!
Γράφτηκαν στα σχόλια που σου άφησαν, πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις. Όμως εδώ έχουμε να κανουμε με το ρητό "η κότα έκανε τ΄ αυγό ή το αυγό την κότα". Δες ποιοί κατ΄ αρχάς ασχολούνται με τα κοινά. Δες τους καλά και θα καταλάβεις τι θέλω να πω. Πόσοι άνθρωποι αυτοί τη στιγμή που έχουν γράψει μια επαγγελματική και κοινωνική πορεία διαθέτουν αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και κύρος, κατεβαίνουν να εκτεθούν στην ψήφο του λαού. Ελάχιστοι. Κι αυτοί μετά από μία εκλογή πάνε σπίτια τους γιατί δεν κατορθώνουν να ξαναεκλεγούν ή γιατί δεν ενδιαφέρονται πια. Το σύστημα είναι συγκεκριμένο και θέλει συγκεκριμένες προσωπικότητες. Ο κόσμος πια αυτό το κατάλαβε. Βοηθάει βέβαια και το γεγονός ότι ο Ελληνας είναι συνηθως επικριτικός και ξερόλας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αδικεί προσπάθειες πρωτοβουλίες και πρόσωπα. Είναι και οι διαφορες απογοητεύσεις που έχουν γευτεί πιστεύοντας σε κάποιους ή σε κάποιες ιδέες και απόψεις και έτσι δένει το γλυκό. Έτσι τέτοιες προσπάθειες δεν στηρίζονται όχι γιατί υπάρχει έλλειψη χρόνου (όταν θέλουμε κάτι πραγματικά να το κάνουμε, ξέρουμε πολύ καλά ότι βρίσκουμε και εξοικονομουμε τον απαραίτητο χρόνο), αλλά γιατί δεν πιστεύει ο κόσμος ότι είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακής τακτικής. Γιατί ξέρουν ότι θα γίνει αυτό που θα αποφασίσουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι, που τους γνωρίζουν στην μικρή κοινωνία που ζουν. Δεν χρειάζονται ερωτηματολόγια για να βάλεις τον πολίτη να συμμετέχει αν ο ίδιος ο δήμαρχος δεν έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν, ότι καθιστά συνενόχους τους δημότες του στη λήψη αποφάσεων για θέματα που είναι ζωτικής σημασίας. Έτσι στο ξεκούδωνο τίποτα δεν μπορεί να αφυπνήσει τον κόσμο που έχει πλέον πέσει σε χειμερία νάρκη.
Με συγχωρείς για την κατάχρηση του χώρου σου αλλά έχω πολλά να πω για το θέμα που θίγεις.
Φιλί κοραλένιο!

αντωνης είπε...

@zanzibar
Καλη σου μερα ζανζι μου. Πολυ ενδιαφερον το σχολιο σου.
Ας τα παρουμε ενα ενα.
Στις περιοχες που γνωριζω καλα, και ειναι καποιοι δημοι της Ανατολικης Αττικης, ασχολουνται με τα κοινα οι ιδιοι ανθρωποι εδω και 25-30 χρονια. Το πολυ ασχημο με τις δημοτικες εκλογες στη χωρα μας ειναι οτι σε πολλες περιπτωσεις αν δεν δηλωσεις κομματοσκυλο σε τρωει το μαυρο σκοταδι. Για μενα που εχω συμμετασχει σε δημοτικες ως υποψηφιος, ειχα τοτε βγαλει το συμπερασμα οτι "τα σκ*τα και οι φελλοι επιπλεουν". Λιγακι μηδενιστικο ειναι αλλά πλησιαζει αρκετα προς την πραγματικοτητα.

Υπαρχουν βεβαια αρκετοι ανθρωποι ικανοι και με ορεξη που θελουν να παλεψουν απο αυτο το μετεριζι και τα καταφερνουν. Και βεβαια υπαρχει και μεγαλος αριθμος ικανων και πετυχημενων ανθρωπων οι οποιοι απλα δεν ασχολουνται. Αλλά νομιζω οτι ενας ενεργος πολιτης το πρωτο που οφειλει να κανει ειναι να ασχοληθει με τα θεματα του τοπου που ζει. Αν αυτο γινει, ολα θα ειναι καλυτερα. Αυτο πιστευω.

Εγω εχω καταληξει οτι οι δημοτικες εκλογες πρεπει να διεξαγονται με αλλους ορους. Καμια συμμετοχη των κομματων με κομματικους υποψηφιους και κομματικα ψηφοδελτια. Σκεφτομαι μηπως θα ηταν καλυτερα αν υπηρχαν 2 ψηφοδελτια. Το ενα με τους υποψηφιους δημαρχους και το αλλο με τους υποψηφιους συμβουλους. Και να αποφασιζει ο ψηφοφορος ποιους θελει να τον εκπροσωπησουν, ανεξαρτητα απο τους διαφορους κομματικους μανδυες.

Γκιωνης είπε...

. Νομίζω οτι έχει κάποια σημασία.
. Μία από τις πολλές αιτίες τής απάθειας και τής ...καναπεδοποίησής μας είναι οτι τρέχοντας πίσω από το μεροκάματο, τά δάνεια, τις κάρτες, δεν έχουμε εικόνα για το τί γίνεται πίσω από τις πλάτες μας. Σημειώνοντας όνομα, επίθετο, επάγγελμα, θέση, εντοπίζουμε κάποιους, δεν γενικεύουμε συλλήβδην και βοηθούμε την συλλογική μνήμη.
. Βέβαια η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική, μιάς και αφορά συνολικά ένα πλήθος ανθρώπων, αλλά η παρατήρησή μου βγήκε με αφορμή το σχόλιό σου. Αφορά περισσότερο σε περιπτώσεις που νομίζω ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

αντωνης είπε...

@Γκιωνης
Συμφωνω οτι δεν πρεπει να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας (πολλοι δεν χωραμε κιολας χιχιχι).
Και εγω τις περισσοτερες φορες λεω τα πραγματα με το ονομα τους. Απλα στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν θα ειχε σημασια αν ελεγα οτι αφορα το Δημο Ραφηνας ή το Δημο Μαρκοπουλου (τυχαια τα παραδειγματα).

Ανώνυμος είπε...

Aντώνη μου επανέρχομαι για τη συνέχεια. Συμφωνώ με όσα έγραψες απολύτως στην πρώτη παράγραφο.
Στη δεύτερη που αναφέρεις για αρκετούς ικανούς, θα διαφωνήσω. Υπήρξα κι εγώ υποψήφια σε Νομαρχιακές εκλογές, όπως εσύ σε Δημοτικές. Δυστυχώς δεν είναι πια αρκετοι οι ικανοί. Είναι απειροελάχιστοι. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όσο για τον ενεργό πολίτη που οφείλει να συμμετέχει στα θέματα της κοινωνίας που ζει, αν δεν τον πείσεις ότι έχει βαρύτητα ο λόγος του και η άποψή του, θα συμμετέχει μία θα συμμετέχει δύο. Την τρίτη θα την κάνει μ΄ελαφρά πηδηματάκια κι αντε πάνε βρες τον. Σωστή απόλυτα η άποψή σου. Διαφορετική όμως η πραγματικότητα. Η σχέση τοπικής αρχής και πολίτη πρέπει να είναι αλληλοτροφοδοτούμενη. Αν είναι μονόπλευρη, άστα βράστα.
Τέλος για την πρότασή σου για το διπλό ψηφοδέλτιο, τη βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Κάτσε όμως να την προτείνεις στους γυπαετούς των κομμάτων, κι έλα μετά να κάνουμε μαζί χάζι για το τι θα λένε. Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας. Αξίζει τον κόπο να γινει μια τέτοια πρόταση όχι γιατί θα την αποδεχτούν, αλλά για το χαβαλέ που θα έχουμε.
Φιλί κοραλένιο.

αντωνης είπε...

@zanzibar
Πολυ ενδιαφερον και αυτο το σχολιο σου, εκανε μπαμ απο το πρωτο οτι σε ενδιαφερει το θεμα (και χαιρομαι γι' αυτο).
Συμφωνω οτι πρεπει να ειναι αλληλοτροφοδοτουμενη η σχεση πολιτη και τοπικης αρχης.
Στην περιοχη που ζω (εννοω σε επιπεδο νομαρχιας) υπαρχουν αρκετοι ικανοι και δημαρχοι και δημοτικοι συμβουλοι και νομαρχιακοι συμβουλοι. Και βεβαια υπαρχουν και πολλοι που ειναι μονο κομματοσκυλα και ετσι καταλαμβανουν θεσεις, οι οποιες ομως ειναι εκλεγμενες. Και για το ποιοι θα μας εκπροσωπουν εμεις αποφασιζουμε.
Οντως θα ειναι πολυ δυσκολο να την αποδεχτουν τα κομματα τη θεση μου για τα ψηφοδελτια, αλλά νομιζω οτι κατι αρχιζει και κινειται σιγα σιγα προς μια τετοια ή παρομοια κατευθυνση.

Φιλια

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη μου,
αν υπάρχουν αρκετοί δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι σε επίπεδο νομαρχίας σε σας, είστε τυχεροί. Βλέπεις εγώ, έχω μέτρο σύγκρισης τη Θεσσαλονίκη, τους Δήμους του Νομού και τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Καταλαβαίνεις τι γίνεται. Η απόλυτη ξεφτίλα. Να ντρέπεσαι να πεις απο που είσαι, γιατί σε χλευάζουν για τον Δήμαρχο και το Νομάρχη. Αλλά και τα καλόπαιδα οι σύμβουλοι, δεν πάνε πίσω. Κομματικά στελέχη αναντάμ παπαντάμ που λέει κι ο λαός μας.
Τέλος πάντων.
Προσπάθειες υγιείς γίνονταν και θα γίνονται. Εμείς οφείλουμε όταν βλέπουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, να ακολουθούμε. Είναι η μοίρα μας τέτοια. Προδιαγεγραμμένη. Και να θέλω ν΄ αγιάσω δε μ΄ αφήνουν τα διαβόλια.
Φιλί κοραλένιο!!
Υ.Γ. Σε φλόμωσα στα φιλιά σήμερα.

αντωνης είπε...

@zanzibar
Εχεις δικιο για το Δημαρχο και το Νομαρχη εκει σε σας.
Αυτο ομως δειχνει και την πορεια που εχουν διαλεξει οι πολιτες της πολης. Και να ηταν οι μονοι αυτοι οι 2, θα ελεγα οκ.
Τελος παντων.

Τις υγιεις πρωτοβουλιες θα τις παρακολουθουμε ετσι και αλλιως.

: )))

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Αντώνη μου καλησπέρα
Οι "ενεργοί πολίτες" είναι μόνο στην τουαλέτα ενεργοί...
Θυμάμαι (ως δημ.σύμβουλος)μετά από αγανάκτηση και πίεση των πολιτών (για ένα θέμα μόλυνσης της περιοχής μου) κανόνισα μια παράσταση διαμαρτυρίας στη νομαρχία...από τους 500+ φτάσαμε εκεί 40-50 άτομα.
Αλλά κι ο δήμος (αν είναι αυτός που φαντάζομαι) δεν φημίζεται για την εγρήγορσή του.
Μέχρι πρότινος περνούσα τη Λαυρίου με φουσκωτό...

αντωνης είπε...

@ενα γελαστο απογευμα
Στελιο, δεν ειναι ο Δημος που εχεις στο μυαλο σου.
Καλη η ατακα στην πρωτη σου προταση.

tractatus είπε...

Δυστυχώς οι 'κανόνες'της Τ.Α. είναι πλέον πλασμένοι καθ' εικόνα και ομοίωση της συνολικής πολιτικής. Και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις προετοιμάζει στη κυριολεξία τη πολιτική σκηνή του Κοινοβουλίου. Τα τελευταία χρόνια στους περισσότερους δήμους και νομαρχίες η όποια υποψηφιότητα καλλιεργεί επαγγελματισμό και συντεχνίες που το μόνο που επιδιώκουν είναι αναπαραγωγή θέσεων -κυρίως μέσα απο τζάκια- και διακανονισμό ιεραρχίας ανάλογα με την ομάδα του εκάστοε υποψηφίου. Εκεί μοιράζονται τα χαρτιά κι εκεί μοιράζονται πολλές φορές και μίζες που στη συνέχεια εξαργυρώνονται με εργολαβίες, υποστηρίξεις, προμήθειες κ.λ.π. Επίσης, ο κομματισμός όταν απαλλάσσεται απο την κομματική υποστήριξη γίνεται απλά συναλλαγή σε επίπεδο κομματικών συμβούλων που είναι η μοιρασιά και συμφωνία και όχι ενδιαφέρον για τα Κοινά όπως θα έπρεπε. Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στη κρίση του πολιτικού συστήματος η αρχή πρέπει να γίνει απο την ΤΑ. Η υγιής συμμετοχή στα Κοινά θα μπορέσει συν τω χρόνω να εξυγιάνει αυτό το άρρωστο σύστημα βάζοντας στο 'παιχνίδι' νέες υγιείς δυνάμεις, ανεξαρτητως ονόματος και επαγγέλματος (όλοι οι γιατροί και οι δικηγόροι δεν είναι γεννημένοι για τα κοινά...ούτε ισχύει το κληρονομικό δίκαιο). Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία αυτή δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα σε αυτή τη χώρα και η κατάσταση των κομμάτων και του πολιτικού συστήματος είναι, δυστυχώς, άμεσα συνεδεδεμένη με αυτή σήμερα.

αντωνης είπε...

Ελενη συμφωνω με το σχολιο σου, αλλα ειδικα με το "Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στη κρίση του πολιτικού συστήματος η αρχή πρέπει να γίνει απο την ΤΑ"

Τα ειπες ολα με αυτη τη φραση

VAD είπε...

Αντώνη,άργησα ;Συγγνώμη!
Πόσο μ'αρέσει να τρέχουν οι άλλοι γι μένα και γω να...κάααααααθομαι!(είναι η δική μου αυτοκριτική,αφού τα καταφέρνω σ'αυτό,πάλι καλά!)

αντωνης είπε...

@Vad
καλο καθισιο λοιπον
:)

Myrto είπε...

Πολύ μου άρεσαν όλα όσα διάβασα... ωραίες και βάσιμες οι απόψεις που ειπώθηκαν!!! Με κάποιες συμφωνώ, με άλλες όχι τόσο... αυτό που κατάλαβα πάντως είναι ότι θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Και εξηγούμαι... ναι μεν γκρινιάζουμε και βρίζουμε και ρίχνουμε διαφόρων ειδών κατάρες στο σύστημα και τους πολιτικούς γενικά... αλλά όταν μας δίνετε η ευκαιρία να πούμε την γνώμη μας, να την φωνάξουμε στα αυτιά τους... απλά δεν το κάνουμε! Το αφήνουμε και περνάει... Γιατί;... γινόμαστε άξιοι της μοίρας μας... Και όλοι συνεχίζουν από εκεί που μείνανε... αυτοί κάνουν μ@λ@κίες και εμείς τους στέλνουμε κάπου κάτω από τη γη με ζέστη να κάνουν παρέα σ' έναν με κερατάκια, για αυτά που κάνουν!!!

Υ.Γ: Σόρι που έβρισα... το δεύτερο το κράτησα πάντως... καληνύχτα!!!

patsiouri είπε...

Eχεις δίκιο ρε συ Αντώνη, έχεις δίκιο.
Και ο Γιώργος Ασημακόπουλος έχει απόλυτο δίκιο.
Όλα αυτά τα ζώα που δεν ασχολήθηκαν μεθαύριο θα βγάζουν το Δήμο άχρηστο...εκ του καναπέως φυσικά...
Αει σιχτίρ...και μετά για τους πολιτικούς γκρινιάζουμε ότι αδιαφορούν για την τύχη μας...
Εδώ καλά καλά δε νοιάζει εμάς τους ίδιους.

Έβλεπα ένα ρεπορτάζ χτε στις ειδήσεις για τους δανειολήπτες και ρωτούσαν τον κόσμο για τα χρέη και αν ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους και ήταν ένας μαλάκας (σόρι) που χασκογελούσε και έλεγε "Τα παιδιά μου??? Χα χα χα!!! Του κόσμου τα χρέη θα τους αφήσω, χα χα χα!!!"
Μου ήρθε να κλωτσήσω την τηλεόραση!

patsiouri είπε...

Η αλήθεια βέβαια είναι πως αρκτοί σχολιαστές εδώ έχουν κι'εκείνοι από τη μεριά τους δίκιο.
Η δική μου δουλειά είναι άλλες περιόδους χαλαρή, άλλες άστα να πάνε.
Το τρίμηνο λοιπόν άστα να πάνε που δούλευα 15ωρα και σ.κ, λυπάμαι αλλά είχα χάσει τη μπάλα σχετικά με ότι συνέβαινε στον έξω κόσμο.
Το ερωτηματόγιο πολύ πιθανόν να μην το απαντούσα.
Όχι γιατί θα το αγνοούσα, αλλά γιατί γυρίζοντας στο σπίτι με τα πόδια να τρέμουν, δε μου είχε περάσει από το μυαλό τους μήνες αυτούς να ανοίξω καν το γραμματοκιβώτιο...

Λογικό λοιπόν το βρίσκω ο κόσμος που δουλεύει τόσο συστηματικά, να αγνοεί ακόμη και το γείτονα που φωνάζει "Φωτιά!"
Δυστυχώς...

kikop80 είπε...

Νομίζω πως δεν μπορεί να επιβιώσει κανείς με αγνές προθέσεις στον πολιτικό στίβο. Σε τρώνε εν ριπή οφθαλμού!!!
Υπάρχει σύστημα στο σύστημα!
Πάντως συζήταγα λάποιες φορές με φίλους πως αν θες πολύ εύκολα μπορείς να ανεβείς σε κάπποιο κόμμα αν θες να παίξεις το "παιχνίδι"!
Το λέγαμε παλιά να το κάνουμε για πλάκα, αλλά με τη σκέψη μας έπιασε αναγούλα!!!

Χαιρετώ!!!

αντωνης είπε...

@all
Συγνωμη για την αργοπορια, αλλά σημερα ηταν μια πολυ δυσκολη μερα στη δουλεια. Εφυγα απο το σπιτι στις 7 το πρωι και γυρισα στις 9μιση το βραδυ.

αντωνης είπε...

@Myrto
Εχεις απολυτο δικιο και να εκνευριζεσαι και να βριζεις
:)

αντωνης είπε...

@patsiouri
Πατς, ειναι σωστο αυτο που λες και εσυ για τις πολλες ωρες εργασιας. Αλλά φανταζομαι οτι στην περιπτωση που συζηταμε, θα ειχε αφησει καποιο περιθωριο ημερων ο Δημος για τις απαντησεις.

Οσο για τον τυπο με τα δανεια και τα παιδια του, μαλλον θα ανηκει σε αυτο το ειδος που αναπαραγεται για να μην εξαφανιστει...

αντωνης είπε...

@kikop
Συμφωνω οτι ειναι αρκετα πιο ευκολο απο οσο φανταζεται καποιος το να ανεβει καποιος στον πολιτικο στιβο. Αλλά θελει ενα προσον που οι περισσοτεροι καθημερινοι ανθρωποι δεν το διαθετουν: την οσφυοκαμψια.