Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

μιας και μιλαγαμε για τον τουρισμο...

... ειδα πριν λιγο ενα καλο αρθρο στην εφημεριδα Το ΒΗΜΑ, που εχει τον τιτλο
"Οι πληγές του ελληνικού τουρισμού" (μπορειτε να το διαβασετε εδω)

Αξιοσημείωτο ειναι οτι στο τελος του αρθρου γραφει αυτα (αν και η απορια μου ειναι πως μπορει να διορθωθει η κατασταση στελνοντας mail σε μια εφημεριδα. Δλδ αν εγω μεταφερω τα χθεσινα, θα τρεξει ο ταδε ξενοδοχος της Καρυστου να συμμορφωσει τις τιμες που προσφερει;)


«ΒΗΜΑ» καταγγελιών

«Το Βήμα» κάθε Κυριακή όλο το καλοκαίρι θα παρακολουθεί στενά την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα καταγράφοντας προβλήματα, κρούσματα αισχροκέρδειας, αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και κακές τουριστικές υπηρεσίες. Ολα δηλαδή όσα θίγουν τους πολίτες, Ελληνες και ξένους, οι οποίοι επιζητούν λίγες ημέρες ξεκούρασης και διασκέδασης. Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πληγών του ελληνικού τουρισμού, «Το Βήμα» θα δέχεται καθημερινά κάθε σχετική καταγγελία των πολιτών που ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα, θα τη διερευνά και αφού την επιβεβαιώνει θα τη δημοσιεύει, όποτε είναι εφικτό εμπλουτισμένη και με το απαραίτητο ρεπορτάζ, με νέα στοιχεία, πληροφορίες και εξελίξεις. Προκειμένου η συνεννόηση με τους αναγνώστες να είναι ευχερέστερη, «Το Βήμα» καθιερώνει ειδικό e-mail για την υποδοχή των καταγγελιών, misvac@tovima.gr, ενώ δυνατότητα επικοινωνίας υπάρχει μέσω φαξ στον αριθμό 211 3658046 με την ένδειξη «για τη στήλη των διακοπών» και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 211 3657000.




23 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Αν θες τη γνώμη μου χαμένος κόπος το ε-μειλ, υλικό για να κλείνουν τη σελίδα τους θέλουν οι άνθρωποι, σιγά μην πάνε να κάνουν επιτόπιο ρεπορτάζ.
Κάτι ξέρω κι εγώ από το χώρο

αντωνης είπε...

Μοναχικε λυκε, μονο κατι ξερεις;
Γιατι εγω εχω καταλαβει άλλα πραγματα. Πως λεμε "40 χρονια φουρναρης, εχω ψησει...", κατι τετοιο.

:)

monahikoslikos είπε...

και λίγα λες...

αντωνης είπε...

συ ειπας, εγω απλα μετεφερα τα λογια μιας παλιοτερης διαφημισης.

: )

leondokardos είπε...

αντωνη είμαι δυσταχτικός να δεχθώ τις καλές προθέσεις της εφημερίδας. Μάλλον για διαφήμιση το κάνουν και να πωλούν περισσότερα φύλλα. Ποντάρουν στο οτι στο καθένα αρέσει να βλέπει τα γραφόμενα του στο τύπο. Αφησε που δε θα έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

αντωνης είπε...

Λεοντοκαρδε συμφωνω. Δεν ειπα οτι ειναι καλο που εβαλε η εφημεριδα αυτο με τις καταγγελιες, ως αξιοσημειωτο το εκρινα.
Και φυσικα δεν περιμενω να εχει αποτελεσμα.

Γι' αυτο ομως πρεπει να αντιδρασουμε εμεις. Δεν μπορει να δεχομαστε οτι μας δινουν στα τουριστικα μερη εντελως αδιαμαρτυρητα. Ας μεινουν αδειοι αν αυτα που προσφερουν δεν αξιζουν τις τιμες που ζητουν.

cinderella είπε...

Πάντα όταν κάνω μέρες να περάσω από blogs που αγαπώ, ξεκινώ την ανάγνωση από την πιο παλιά προς την πιο καινούργια ανάρτηση.
Αυτό λοιπόν που σκεφτόμουνα έντονα είναι εμείς να δημιουργήσουμε ένα blog καταγγελιών - διακοπών όπου θα ανεβαζουμε τις καταγγελίες με ονόματα. Το ΤΑΔΕ ξενοδοχείο εκεί, είχε αυτή τη φωτογραφία, πληρώσαμε τόσο και τελικά το αποτέλεσμα ήταν ΑΥΤΟ.
Ναι το βάλουμε και στα blogakia μας ως λίνκ να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Ακόμα και για μέσα μεταφοράς κλπ κλπ.
Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει θα ήταν όμως μια καλή ιδέα νομίζω!!
Καλή Κυριακή Αντώνη μου!!

αντωνης είπε...

@Cindy καλησπερες. Ειναι πραγματι μια καλη ιδεα, αλλά ποιος θα ασχοληθει να το ξεκινησει;
Καλο απογευμα!
:)))

marianaonice είπε...

Νομίζω ότι μάταια είναι όλα!
Οι εφημερίδες σιγά μη κάνουν κάτι!
Φύλλα θέλουν να πουλήσουν! Βέβαια και μόνο η πιθανότητα της δημοσίευσης ενός κακού ξενοδοχείου ίσως φρενάρει λίγο την ασυδοσία!
Ο φόβος φυλάει τα έρμα!
Το καλύτερο είναι αυτό που είπε η Cidy. Να κάνουμε εμείς καταγγελίες στα μπλογκς μας!
Καλό απόγευμα Αντώνη μου!
:)))

αντωνης είπε...

Καλησπερα Μαριαννα! Πως πανε τα μπανια;;; (σε κουφανα; χααχαχαχαχα, ειναι που δεν εχω κανει ουτε ενα!!!)

Σωστο αυτο για τις φυλλαδες. Οσο για το αλλο, η cindy ειπε να φτιαξουμε ενα ομαδικο blog. Αλλά εγω πλεον ειμαι δυσπιστος για τετοιες προσπαθειες.

:)

marianaonice είπε...

Δεν σου φταίει κανείς που δεν έχεις κάνει κανένα μπάνιο! Αφού χθες πήγατε μέχρι την Κάρυστο και δεν βουτήξατε να δροσιστείτε, τι να πω;;;....
Εγώ πριν λίγο γύρισα από τη θάλασσα,
αλλά άρχισαν τα μελτέμια μου φαίνεται και ...μου τη δίνει!!
Σαν να ήμουν στη Χαβάη ένοιωσα με τα κύματα!!!
Χαχαχα!!!

αντωνης είπε...

Μαριαννα μου, επειδη το ειπες και χθες θα σε ρωτησω κατι. Εσυ δλδ μεσα σε ολο το χθεσινο προγραμμα, οπως εν ολιγοις το παρουσιασα στο αλλο ποστ θα εκανες και μπανιο; Και να οδηγουσες ομως κιολας, οχι να ησουν συνοδηγος.
Εγω δεν το πολυαντεχω, να σου πω την αληθεια.

Και οσον αφορα το οτι δεν εχω κανει κανενα μπανιο, πες μου μια θαλασσα στην Αττικη που θα πηγαινες να κανεις μπανιο τα Σαββατοκυριακα. Μη κοιτας εσυ που εχεις τη βολη σου με το εξοχικο, ειναι διαφορετικα.

... είπε...

Καλησπέρα. Δεν θα στελνα ποτέ email στο Βήμα, γιατί έτσι νομιμοποιώ κι άλλο την εξουσία του, κάτι που μ'ενοχλεί στα ΜΜΕ, αυτή η παντοδυναμία.

Συμφωνώ με τον φίλο που μίλησε για υλικό που θέλουν να κλείσουν το φύλλο τους. Και εάν τους παίρνει ο πόνος για την ταλαιπωρία των τουριστων, άς κάνανε προληπτική καμπάνια...αλλά αυτό δεν πουλάει....

Πιστεύω στη δύναμη της δημοσιοποίησης. Και δμοσιοποίηση μπορεί να γίνεςι και αλλιώς, ατομικά, συνασπιζόμςενοι σε οργανώσεις καταναλωτών που ήδη υπάρχουν, με την βοήθεια της τουριστικής αστυνομίας....

Να σου πω όμως και το άλλο;; Άντε και πηγαίνει ο άλλος στο νησί, εχει κακή εξυπηρέτηση και δεν αμνταποκρίνεται το προιόν σε ότι του υποσχεθήκανε....φωνάζει λοιπόν την τουριστική αστυνομία, βρίσκει το δίκιο του, και φεύγει από το δωμάτιο πχ παίρνοντας τα χρήματά του πίσω. Μετά, με όλα του τα μπαγκάζια ψάχνει να βρει άλλο κατάλυμα, καταταλαιπωρημένος και κατακουρασμένος και νηστικός....

και εκεί είναι που πατούν όλοι....κανείς τουρίστας δεν θα χαλάσει την μέρα του(που δεν έιναι και πολλές οι μέρες τω διακοπών για να τους χαρίζεις και 6 ώρες να ψάχνεις) και θα δώσει τόπο στην οργή και θα ανεχτεί κακές υπηρεσίες, και απλά δεν θα ξαναπατήσει ποτέ...

Matrix είπε...

Καλησπέρα, θα συμφωνήσω με τον monahikoliko.

Σε λίγο θα μας γίνει το ΒΗΜΑ και υπερ των καταναλωτών και τέτοια, θα έχει κόκκινη απόχρωση στις σελίδες του...

αντωνης είπε...

καλησπερα kermit
Θα συμφωνησω για το Βημα.
Και επισης μαλλον και εγω θα βαριομουν να ψαχνω για αλλο δωματιο, αλλά γυρνωντας πισω θα το ελεγα σε οσους θα συζητουσα μαζι τους και θα τους απετρεπα να πανε καπου που δεν μου αρεσε.

Βεβαια το ιδανικο θα ηταν να ειχαν καποιου ειδους ποινη αυτοι που άλλα υποσχονται και τελικα δεν προσφερουν ουτε τα μισα, αλλά απο ποιον;

αντωνης είπε...

@matrix, συμφωνω.
Οσο για τις εφημεριδες εχω παψει καιρο να αγοραζω. Αν και μεταξυ μας πολυ που τους νοιαζει. Με τοσες κρατικες διαφημισεις που παιρνουν, σιγα μη στηριζονται στα φυλλα που πουλανε.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Διάβασα όλα τα σχόλια τα οπόία βρήκα ενδιαφέροντα και αυτό από cinderella δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα.

΄Ομως μην ξενάμε πως οι επαγγελματίες αυτοί βασίζονται στις ορδές των αδειούχων, που αλλόφρονες έστω και για λίγες μέρες φεύγουν απροετοίμαστοι και καθόλου ενημερωμένοι.
Εάν δεν επιληφθεί κρατικός φορέας με κυρώσεις δεν πρόκειται να βελτιωθεί τίποτε.

Καλή εβδομάδα!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

αντωνης είπε...

Καλησπερα Γλαρενια!
Για μενα επειδη δεν μπορουμε να περιμενουμε ΤΙΠΟΤΑ απο το ανυπαρκτο κρατος, μια θα επρεπε να ειναι η αντιδραση μας. Αδειοι ολοι οι σκυλοπνιχτες που χρεωνουν 500 € τα εισιτηρια, και ολα τα rooms to let με τιμη πανω απο 50 € το δικλινο σε περιοχες απλα υποφερτες, για μια 3ετια και βλεπουμε. Τοτε μαλλον θα επεφταν οι τιμες. Αλλιως να κλεισουν.

Καλη βδομαδα!

patsiouri είπε...

Η τελευταία σου πρόταση κλείνει και όλη την αλήθεια μέσα της (η τελευταία σου στα σχόλια εννοώ...).
Τι εφημερίδες και μαλακίες, το μπουκοτάζ είναι η μόνη λύση για πολλά θέματα.
Τουλάχιστον σε αυτά που μπορεί κάποιος να στερηθεί (γιατί αν πεις στη γριά που δεν οδηγεί ακι θέλει να πάει με τον καύσωνα στο ΙΚΑ να κάνει μπουκοτάζ στο ταξί σώθηκες...)

Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον εντιτόριαλ του Κωστόπουλου (που δεν τον συμπαθώ), προχτές σχεκά με την ακρίβεια και ο τύπος είχε απόλυτο δίκιο.
Με λίγα λόγια έλεγε πως ο Έλληνας

α: Μέσα του τσαντίζεται αλλά στους άλλους κοκορεύεται όταν δίνει ένα σκασμό λεφτά για μια μαλακία.

β: Όσο φτωχός και να είναι, όταν βγει να κινηθεί, πάντα θα κινείται με τη λογική "Πρώτο τραπέζι πίστα".

Οπότε δεν αλλάζει τίποτα.
Πάντως ακούω πολλούς που έχουν ξεκινήσει εμπάργκο στα νησιά λόγω του κόστους των εισιτηρίων και διακοπεύουν οδικώς...

αντωνης είπε...

Πατσιουρι χαιρε.
Ειναι το μονο πραγμα που εγω εχω σκεφτει οτι μπορει να βελτιωσει καπως την κατασταση. Α και κατι αλλο. Να διαμαρτυρηθουν οι κατοικοι των νησιων οπου στελνουν μονο σκυλοπνιχτες (για παραδειγμα θα αναφερω τα νησια του Β.Α. Αιγαιου και τα περισσοτερα απο τα Δωδεκανησα). Αυτοι για μενα εφοσον δεν προβαινουν σε κλεισιμο των "λιμανιων" για 500 χιλιαδες χρονια μεχρι να ασχοληθει καποιος υπευθυνος γι' αυτους, απλα δεν θα επρεπε να παιρνουν μερος σε καμια εκλογικη διαδικασια. Και οποιον υποψηφιο τους χτυπαγε την πορτα να τον πεταγαν στο Αιγαιο να τον φανε τα σκυλοψαρα.

Οσο για τα μερη που μπορεις να πας με το αυτοκινητο, δες την προηγουμενη αναρτηση με το τι ειδαμε και ακουσαμε χθες σε ενα επιεικως μετριο μερος. Μαλλον το καταλαβαν καποιοι ξυπνιοι σε μερη που μπορεις να πας με το αυτοκινητο οτι θα εχουν περισσοτερη κινηση φετος και ειπαν να πλουτισουν εις βαρος μας.

leondokardos είπε...

Συμφωνώ αντωνη.
Αλλά είναι τόσες πολλές οι καταστάσεις που θα πρέπει να αντιδράσουμε.... Μας δουλεύουν παντού, κάθε μέρα. Κι όμως, καμαπέ εμείς...

αντωνης είπε...

Σε οσα μπορουμε Λεοντοκαρδε, ας αντιδρασουμε. Δεν ειναι δυνατον πχ να ειναι πιο ακριβα η Καρυστος και ο Πορος απο την Κρητη. ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

kikop80 είπε...

Μπούρδες με κεφαλαίο Σ!
Αυτό μου φαίνεται για τους τύπους!