Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

επιτελους μια καλη ειδηση!!!

Ως γνωστόν ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελεων κ. Σωτήρης Μπάγιας ειχε ασκησει κριτικη στη λειτουργια της Δικαιοσυνης με συνεντευξη του στην εφημεριδα "Τα Νεα". (δειτε εδω). Και μετα απο εντολη του εισαγγελεα του Α.Π. κ. Σανιδά ειχε ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Νομίζω με το ερωτημα για αποπομπη του απο το Δικαστικο Σώμα.

Σήμερα λοιπόν συνεδρίασε το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Και η απόφαση ήταν (ομολογώ προς μεγαλη μου εκπληξη) ομοφωνα απαλλακτική για τον κ. Μπάγια. Δεν περίμενα κατι τετοιο, γιατι ολοι μας υποψιαζομαστε την ευθεια αναμιξη του κ. υπουργου στη λειτουργια της Δικαιοσυνης και μεσω καποιων αλλων δικαστικων λειτουργων. Μπορω να πω οτι χαρηκα ιδιαιτερα για την ομοφωνη αυτη αποφαση και ελπιζω να ειναι ενα φως στο τουνελ. Και να λειτουργησει επιτελους η Δικαιοσυνη με τον ορθο τροπο και για ολες τις ζοφερες υποθεσεις που βρισκονται σημερα στο προσκήνιο, αλλά και για ολες τις αλλες που κοντευουν να ξεχαστουν (πχ υποθεση Ζαχοπουλου).

Και θα επαναλαβω αυτο που εγραψα στον τιτλο της αναρτησης


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!



Μπορειτε να διαβασετε την ειδηση εδω, εδω και εδω.


Update 11/7 ωρα 10:30


Μια άλλη οπτικη στην απαλλαγη του κ. Μπαγια μπορειτε να δειτε στο blog του Μοναχικου Λυκου εδω (απλα να πω οτι συμφωνω με την αποψη του λυκου)


και 2ο UPDATE 11/7 ωρα 14:50 (απο εδω)


Μπάγιας: Απόφαση-σταθμός



«Είναι μια απόφαση-σταθμός που μπορεί να σημάνει μια νέα αρχή για πολλά ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Σωτήρης Μπάγιας, μετά την ομόφωνη απαλλαγή του από το επταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. .


ΣΧΟΛΙΟ: Μακάρι να γίνει ετσι οπως το λεει στη δηλωση του ο κ. Μπαγιας.

24 σχόλια:

marianaonice είπε...

Ναι Αντώνη μου, είναι οπωσδήποτε μία ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ αυτή!!
Είναι μία ΝΙΚΗ για άλλη μια φορά εναντίον αυτών που θέλουν να φέρουν το σκοταδισμό και το μεσαίωνα στη Δικαιοσύνη!
Ο Μπάγιας είχε το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους! είχε το θάρρος να βγάλει προς τα έξω όσα άδικα συμβαίνουν μέσα στα Ανώτατα Δικαστικά Συμβούλια και να πει ότι οι δικαστές απονέμουν δικαιοσύνη και υφίστανται την αδικία στα δικά τους όργανα! Ο κόσμος τόχει τούμπανο δηλαδή και αυτοί κρυφό καμάρι!! Ο Μπάγιας τους ενόχλησε!!
Αυτά που γίνονται δεν τους ενοχλούν!!
Ευτυχώς όμως αποδεικνύεται γι άλλη μία φορά για μένα, ότι υπάρχουν γενναίοι και σωστοί Ανώτατοι Δικαστές που δεν σύρρονται ούτε άγονται από τον οποιοδήποτε Εισαγγελέα επιθυμεί τη φίμωση και την υποταγή!!
Μπράβο σου για την ανάρτηση αυτή!
Με πρόλαβες! Χαχαχα!!!!
Καλό σου βράδυ :)))

αντωνης είπε...

Μαριαννα μου, δεν ξερω αν ειναι υπερβολικο αυτο που θα πω αλλά εγω το ειδα σαν μια νικη του φωτος απεναντι στο σκοταδι.
VENCEREMOS!!!


Καλο βραδυ!!!
:)

Laplace είπε...

παντα ειχα εμπιστοσυνη στην δικαιοσυνη κ παν τα με διεψευε..

θα δειξει φιλε..

αντωνης είπε...

ειναι καλη ειδηση η αποφαση αυτη ρομποτακο.

monahikoslikos είπε...

Χαστούκι στον Σανιδά που κυνήγαγε το Μπάγια από το μπόγια του Α.Π
καλημέρα φίλε

αντωνης είπε...

καλη σου μερα φιλε μοναχικε λυκε!!!

patsiouri είπε...

Εγώ δε θα πεισθώ για την εντιμότητα της δικαιοσύνης πριν ξηλωθεί ο αλήτης ο Σανιδάς.
Καλέ πότε προλαβαίνεις και τα ανεβάζεις τα πόστ?
Το από κάτω που είναι πολύ ενδιαφέρον δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
Και ναι, είμαι υπέρ της θανατικής ποινής, όχι του συγκεκριμένου αλλά για πολλές άλλες περιπτώσεις, π.χ τη χτεσινή με τον 34χρονο.

αντωνης είπε...

@patsiouri
Δεν θα ξηλωθει ο Σανιδας, απλα θα φυγει οταν τελειωσει η θητεια του.

Άλλο πολυ ενδιαφερον θεμα αυτο του 34χρονου.

Οσο για την ερωτηση σου, ειναι κατι ευλογημενες μερες που λειπει η αφεντικινα για δουλειες (οπως χθες και σημερα) και εχω απλετο χρονο στη δουλεια.
:)

pinelopi t. είπε...

Τουλάχιστον ας μη φιμωθουν και αυτοι οι λίγοι που τλμάνε και υπερασπίζουν τη γνώμη τους!!

αντωνης είπε...

συμφωνω Πηνελοπη.

Και οπως σου εγραψα και σε αλλο ποστ, χαιρετισμους στο Ηρακλειο!!!

leondokardos είπε...

Ναι αντώνη, πράγματι μια πολύ σημαντική είδηση, θα έλεγα μια έστω και προσωρινή ανακούφιση. Ποσωπικά όμως παραμένω επιφυλαχτικός για τη συνέχεια. Ακούμε πολλά για το χώρο της Δικαιοσύνης. Καταδικάστηκαν προ ημερών δικαστές και ανακριτές. Και όλοι περιμέμουμε με αγωνία και καχυποψία την έρευνα και τις αποφάσεις για τις σοβαρές υποθέσεις που ακόμα εκκρεμούν.

Θα πρέπει να έχουμε και σύντομα μάλιστα κι άλλες καλές ειδήσεις για να πιστούμε απόλυτα οτι όταν χρειαστεί να αναζητήσουμε το δίκιο μας,η Δικαιοσύνη θα είναι πράγματι τυφλή και οι αποφάσεις της ακέραιες.

Nikos Lioliopoulos είπε...

δυστυχώς στην Ελλάδα (και έχω πολύ προσωπική πείρα σε αυτό) όποιος λέει τα πράγματα με το όνομα τους κινδυνεύει . Όποιος δείχνει τον κλέφτη με το δάκτυλο του, κινδυνεύει το …δάκτυλο του.

Συλλάβετε λοιπόν τον πιτσιρίκο που φωνάζει: "Ο βασιλιάς ειναι γυμνος" !

Αυτό δεν αλλάζει ,Αντώνη παρά την καλή είδηση . Αλλά πόσο πρέπει να χαιρόμαστε για μια είδηση , που είναι αποτέλεσμα μιας πολύ κακής …είδησης;

Γιατι η όλη δικαστική περιπέτεια του Μπάγια ήταν μια πολύ κακή είδηση…

αντωνης είπε...

@Λεοντοκαρδε καλησπερα.
Δεν εχει αποκατασταθει ακομα η εμπιστοσυνη στη λειτουργια της Δικαιοσυνης αλλά αυτο ηταν ενα μικρο εστω αλλά καλο δειγμα.

αντωνης είπε...

@Νικο, κραταω την καλη ειδηση. Και φυσικα δεν ξεχνω την κακη.

marianaonice είπε...

Υπήρξαν και άλλες τέτοιες αποφάσεις σταθμός στην Ελληνική Δικαιοσύνη που τις ξέρουν όσοι παροικούν στην Ιερουσαλήμ! Απλά δεν πήραν δημοσιότητα!
Υπάρχει ελπίδα ακόμη για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, όσο υπάρχουν θαρραλέοι και έντιμοι Δικαστές!
Ναι γιατί υπάρχουν και αυτοί ακόμη, που το έργο τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολο μέσα στο πλήθος των ανεπαρκών και αδιάφορων εκτός από των ανέντιμων Δικαστών!

Ο Μπάγιας σίγουρα δεν έπρεπε καν να διωχθεί! Διώχθηκε για το αυτονόητο!
Και αυτό είναι η κακή είδηση, και έχει δίκιο ο @Νίκος.
Όμως έστω και εκ των υστέρων η αλήθεια έλαμψε και το δίκαιο αποκαταστάθηκε!!
Είναι σημαντικό αυτό και εκεί πρέπει να εστιάσουμε!!
Οι κακοί και θρασείς απομονώνονται σιγά-σιγά και κανείς δεν τους υπολογίζει! Αυτό είναι ένα γερό μάθημα γι' αυτούς, αν το καταλάβουν φυσικά!!
@patsiouri
Ο Σανιδάς του χρόνου τον Ιούνιο θα είναι παρελθόν για τα δικαστικά πράγματα και το μόνο που θα αφήσει πίσω του θα είναι η αηδία και η καταφρόνηση!! Ο,τι χειρότερο για να τελειώσει τη δικαστική του θητεία ένας εισαγγελικός ανώτατος λειτουργός!!

Καλό βράδυ :)))

VAD είπε...

Αντώνη,είναι ένα βήμα καλό,αλλά δε φτάνει!Πρέπει να υπάρχουν κι άλλες ιστορίες δίωξης δικαστικών που στράφηκαν εναντίον συμφερόντων.Προχθές αλωνίζοντας στο ΥouTube είδα ενα βίντεο για μια δικαστίνα,πρωτοδίκη Γρεβενων νομίζω, που διώκεται γιατί έκανε το καθήκον της και δεν υπέκυψε σε πιέσεις!(Ισως η Μαριάννα ξέρει κάτι για τη συγκεκριμένη περίπτωση).Αρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα....
Καλημέρα σ'όλη την παρέα,καλό Σαββατοκύριακο....

αντωνης είπε...

@Μαριαννα μου, ετσι οπως τα λες. Συμφωνω οτι υπαρχει επλιδα.

:)
Καλημερα

αντωνης είπε...

@Vad, δεν ειπα οτι φτανει το βημα αυτο. Αλλά για φαντασου να ειχαμε αναποδη αποφαση, τι θα λεγαμε τωρα.

Καλημερα, καλο Σαββατοκυριακο!

leondokardos είπε...

Καλημέρα αντωνη.
Επισήμανες μια καλή είδηση για τη Δικαιοσύνη και ευχηθήκαμε να είναι αυτή μια καλή αρχή.
Να που σύντομα έχουμε και δεύτερη καλύτερη μάλιστα είδηση. Η Εισαγγελία ασκεί δίωξη κατα παντός υπευθύνου για κακουργήματα στην υπόθεση εξαγοράς του Γερμανού απο τη cosmote.
Μακάρι να έχουμε και συνέχεια.

αντωνης είπε...

Λεοντοκαρδε, μακαρι...

kikop80 είπε...

Οπωσδήποτε κάλή είδηση Αντώνη!
Οι σωστοί δικαστές να πιστέψουν στη δύναμή τους και να οπλιστούνμε θάρρος και να πολεμήσουν. Τερτσέτης & Πολυτζωίδης έπαιζαν με το κεφάλι τους αλλά στάθηκαν στο ύψος τους και φέρθηκαν γενναία! Έτσι, και οι τίμιοι δικαστές να πολεμήσουν & να μην αφεθούν να ζήσουν κάτω απ' το φόβο!
Είναι μια νίκη κι αυτή!

tzonakos είπε...

Καλημερες.
Πραγματικά ψάχνει κανεις για μια καλή είδηση και μάλιστα οταν την βρίσκεις στο χώρο της δικαιοσύνης ειναι ακόμα πιο καλή.
Πρέπει επιτέλους να πάψει να ταπώνεται συνοπτικά και άμεσα όποιος πει κατι εναντίον κατεστημένων που υποτίθεται ειναι "καθαρά" αλλα ολοι ξέρουμε και βλέπουμε ποια ειναι η αλήθεια. Δηλ. περίπου, γιατι πρέπει να βιώνεις ενα θέμα για να το ξέρεις καλά.
Η Δικαιοσύνη μιάς χωρας ομως αφορά όλους και οχι μόνο τους λειτουργούς της.
Ωραιο θέμα Αντώνη !

αντωνης είπε...

ετσι ειναι kikop

αντωνης είπε...

Tzonako thanks.

Κατα τα άλλα, συμφωνω με το σχολιο σου.