Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9/6/08 στα γραφεία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, Δήμοι Αθηναίων και Πειραιωτών, Καταναλωτικές Οργανώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ – ΒΙΟΖΩ – ΝΕΟ ΙΝΚΑ – ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ με θέμα το «Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στις 19 Ιουνίου κατά της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ & της ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ».

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η διάθεση όλων των φορέων για τον συντονισμό της δράσης και του Συλλαλητηρίου ως πρώτο βήμα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των φαινόμενων της Ακρίβειας και της Αισχροκέρδειας στην αγορά.

Οι αποφάσεις:

Α) Όλοι οι φορείς να απευθύνουν κοινή πρόσκληση συμμετοχής των πολιτών – καταναλωτών στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο στις 19 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ. στο Σύνταγμα για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ & την ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ.

Β) Απαιτούν τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων κατά των «καρτέλ» και των ολιγοπωλίων που λυμαίνονται την αγορά, εκτοξεύοντας την ακρίβεια και τον πληθωρισμό σε διπλάσια ποσοστά από την υπόλοιπη Ε. Ένωση.

Γ) την δημιουργία μόνιμης επιτροπής των συλλογικών και καταναλωτικών φορέων για την κοινή παρέμβαση και δράση σε όλη την οικονομική αλυσίδα από τον παραγωγό έως τον καταναλωτή.

Δ) την απαίτηση για μείωση ή πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των ΔΙΟΔΙΩΝ, των ΚΑΥΣΙΜΩΝ και των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα.

Ε) την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των παραγωγών για να ανταπεξέλθουν στις δραματικές οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνει η ΑΚΡΙΒΕΙΑ και ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ που συνεχίζει να «καλπάζει» ανεξέλεγκτος!

Σ.Σ. Επισημαίνω: Ολοι να προγραμματίσουμε να είμαστε εκεί, να περιτρανώσουμε την αγωνία και τον θυμό μας για όσα συμβαίνουν εις βάρος των πολλών και υπέρ ελαχίστων.
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΞΗΣ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ
Όχι στην αντικοινωνική ασυδοσία της αισχροκέρδειας
Όχι στην καταδίκη ΑΝΕΡΓΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΜΙΚΡΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΥΧΩΝ σε αργό βιολογικό και κοινωνικό θάνατο.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008



ΠΗΓΗ: Διάλογος για την κοινωνία



ΣΧΟΛΙΟ: Αντε να δουμε. Η γνωμη μου ειναι οτι αν δεν εχει κοσμο και αυτη τη φορα, τοτε καλα θα κανουν να συνεχισουν να μας πηδανε. Γιατι μαλλον τα θελει ο κ*λος μας.

Θα ηθελα οποιος μπαινει και αφηνει σχολιο να γραφει τη γνωμη του για το συλλαλητηριο κατα της ακριβειας. Και αν αξιζει τον κοπο να το παλεψουμε αυτο το θεμα.
Ευχαριστω.




3 σχόλια:

Laplace είπε...

καλα μας κανουν..αυτο θελαμε για να βγαζουμε νδ 2η συνεχομενη χρονια

αντωνης είπε...

laplace, καλησπερα!

marianaonice είπε...

Καθυστερημένα μπήκα σ΄ αυτή την ανάρτηση σήμερα. Όμως το συλλαλητήριο δεν έγινε ακόμη.
Οπότε έχουμε καιρό να δηλώσουμε ...συμμετοχή :))))