Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

σχολια επι των απογευματινων-βραδινων εξελιξεων

Επειδη σημερα ειχα παει στη "συγκεντρωση" για την ακριβεια στο Συνταγμα (ο Θεος να την κανει. Τι να πει κανεις πια, αφηνω ασχολιαστη την ελαχιστοτατη συμμετοχη του κοσμου. Παντως ενα πραγμα μου εκανε εντυπωση. Στη συγκεντρωση ακουστηκε απο τα μεγαφωνα οτι παρεβρισκοταν και βουλευτης της Ν.Δ. Τι αλλο θα δουμε ακομα...) τωρα βρισκω λιγο χρονο για να σχολιασω τις εξελιξεις.



Καταρχας ειναι θετικες για μενα οι δηλωσεις του Παπανδρεου. (οι επισημανσεις δικες μου)

"Δεν θ' ανεχθώ καμία πρακτική, κανέναν που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων μας. Καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του Κινήματός μας, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Και αυτό το αποδεικνύω καθημερινά, και με τις προτάσεις μου, και με τις πράξεις μου. Δεν θα σταματήσω τον αγώνα για ακηδεμόνευτη πολιτική. Ν' απελευθερωθεί επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου από την κηδεμονία και την ομηρία. Ομηρία, από αδιαφανή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Συμφέροντα, που προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να παρακάμψουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να κάμψουν την αξιοπρέπεια και το ηθικό του Έλληνα πολίτη.

Για τον λόγο αυτό, απαιτώ και απαιτούμε: Όλα στο φως. Εμείς, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Απευθύνομαι δημόσια στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του, στην κυβέρνηση που φοβάται να προχωρήσει, που δεν τολμά. Έχει ιστορικές ευθύνες.

Απαιτούμε: φως σε όλα. Για την υπόθεση της SIEMENS, για τα ομόλογα, για τις υποκλοπές, για το Υπουργείο Πολιτισμού, για την κομματική προστασία των καρτέλ, για την εγκληματική παράδοση του ΟΤΕ.

Σήμερα, σήμερα που ο Έλληνας διαδηλώνει, ο Ελληνικός λαός διαδηλώνει κατά της ακρίβειας, η κυβέρνηση δείχνει απαράδεκτη απροθυμία, απαράδεκτη αδυναμία. Δεν έχει την πολιτική βούληση, σε αντίθεση μ' εμάς, να προχωρήσει στην εκκαθάριση υποθέσεων κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Υποθέσεις που υπονομεύουν την Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, και την πολιτική ζωή του τόπου.

Καλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασής μας για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της SIEMENS. Τον καλώ ν' αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις μας για την διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.

Να μπορέσει επιτέλους ν' ασχοληθεί η πολιτική ζωή της χώρας με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, του Έλληνα πολίτη. Είναι για μένα προσωπικά, είναι για μας, στο ΠΑΣΟΚ, θέμα Δημοκρατίας.

Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη: Σε χρειάζομαι μαζί μου σε αυτόν τον αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα, για ένα νέο ξεκίνημα στην πατρίδα, σ' αυτό τον αγώνα, για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας.

Αυτό τον αγώνα, θα τον κερδίσουμε. Και θα τον κερδίσουμε μαζί."

(απο εδω)

Παραθετω και σχολιαζω τις δηλωσεις του Τσουκατου (για οποιον δεν ξερει τι ρολο επαιζε στο ΠΑΣΟΚ ο συγκεκριμενος, καλυτερα να μη μαθει)
«ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές. Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία.

Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ. Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.

Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος.

Κατά συνέπεια για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».

ΣΧΟΛΙΟ: Αν ολα αυτα σας δειχνουν ανθρωπο που ειναι αθωος, τοτε μαλλον εγω δεν ξερω να μιλαω ή να διαβαζω ελληνικα.

Και για να προλαβω τυχον σχολια ή ερωτησεις που ηταν ο Παπανδρεου τοτε, απλα να πω οτι το "συστημα Σημιτη" δεν δεχοταν κουβεντα απο κανενα (δεν θελω να επεκταθω σε αυτο). Οχι πως δεν εχουν ολοι τις ευθυνες τους. Αλλά το "συστημα Σημιτη" καποια στιγμη ξεφυγε τοσο πολυ που φοβαμαι οτι ουτε ο ιδιος ο Σημιτης μπορουσε να το ελεγξει.


Να αναφερω εδω οτι συμφωνω με κανα δυο αναρτησεις που ειδα σε αλλα blogs και θα τις μεταφερω εδω

η πρωτη αναφερει

Καταργήστε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ΤΩΡΑ!

ΤΩΡΑ!!!!!
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!
ΠΑΛΙΑ & ΝΕΑ!!!

Δεν με νοιάζει αν ήταν πρώην ή νυν υπουργοί,
με ασυλία ή όχι.

ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ!

και ειναι απο το blog του Κρογια


και η δευτερη ειναι εδω, στο blog του Γιαννη του Αγγελου.


και να κλεισω με μια ερωτηση, μαλλον ρητορικη.
Γιατι κανεις και πουθενα δεν αναφερεται στο ονομα του Ελληνα επιχειρηματια που ειχε σχεση με τη SIEMENS; Τοσο πολυ τζιζ κανει; Και για οποιον δεν καταλαβε εννοω τον κ . Σωκρατη Κοκκαλη.



Και κατι τελευταιο για οποιον τυχον μπει και διαβασει πρωτη φορα (και γιατι ο διαολος εχει πολλα ποδαρια)

Η αποψη μου ειναι κατατεθειμενη απο καιρο. Για μενα ολα τα λαμογια πρεπει να πανε σπιτι τους (αφου δυστυχως δεν προκειται να καταργηθει ο νομος περι ευθυνης υπουργων ο οποιος παραγραφει τα αδικηματα τους μετα απο μια πενταετια), οπου και αν ανηκουν.

Και αν ειναι καλυτερα για τον τοπο και για τον λαο, ας διαλυθει και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μου καιγεται καρφακι ουτε και εχω κανενα ατομικο συμφερον. Κατι αλλο θα βρεθει να στεγασει τις αγωνιες ενος σημαντικου τμηματος του ελληνικου λαου, ειμαι σιγουρος.




2 σχόλια:

gatodiakritikos είπε...

Κι εγω συμφωνω.Κοιτα καρφι δεν μου καιγεται αν θα διαλυθει η οχι το πασοκ.Εγω θελω να σηκωθουν να ξεκουμπιστουν ολοι οσοι μας κυβερνουν τα τελευταια χρονια κι εχουν φτασει τη χωρα στο πατο,διαφθορα κ.λ.π.Ισως ειναι επιτακτικη η διαλυση του πολιτικου συστηματος.Κι αυτο γιατι κι οι ιδιοι βαθια μεσα τους ξερουν οτι τα εχουν κανει σκατα.Φιλε αντωνη οπως ολοι παρατηρουμε το ενα σκανδαλο σκαει μετα το αλλο.Φανταστειτε τι αλλο εχουμε να δουμε το προσεχες μελλον.Παιδια εγψ πραγματικα στις επομενες εκλογες πρεπει να ψηφισω???Τι????Φτηνια,ξεφτυλα,διαφθορα,χαζομαρα,ασχημια,ακριβεια,παιδεια,υγεια,Πειτε μκου που πρεπει εγω ως ελληνας πολιτης να εναποθεσω τις ελπιδες μου για ενα καλυτερο αυριο.Επισης μη μου πειτε ολοι μας λιγο πολυ ξερουμε ρολο ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ.Οτι εξυπηρετουν λιγο ως πολυ πολιτικες σκοπιμοτητες.Και δεν το παω μακρι ωντας φοιτητης στις κολο φοιτητικες παραταξεις.Εχουμε ενα συστημα σαπιο απο το οποιο προσπαθουμε να βγουμε,αλλα αυτο με τις διασυνδεσεις κι την εισχωρηση σε μεγαλο βαθμο στις ζωες μας,δεν μας αφηνει να ανασανουμε.ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ???Μηπως καποια στιγμη πρεπει να ξυπνησουμε για τα καλα και να δειξουμε τη δυναμη μας???

αντωνης είπε...

Δημητρη σε ενα σημειο θα σταθω απο οσα αναφερεις, γιατι νομιζω οτι αξιζει περισσοτερο απο τα άλλα. Εσεις οι φοιτητες γιατι αληθεια αφηνετε τα κομματοσκυλα καθε παραταξης να κανουν οτι γουσταρουν; Αφου εσεις οι απ' εξω ειστε πιο πολλοι. Μηπως εχετε καποια ευθυνη σε αυτο;
Και μηπως αυτο ειναι η αρχη για ολα τα ασχημα που ισως ακολουθουν μεγαλωνοντας; Δλδ αν δεν αντιδρασετε τωρα που ειστε νεοι για κατι που ζειτε και βιωνετε καθημερινα και υποτιθεται οτι βραζει το αιμα σας ποτε θα το κανετε;
Γιατι ας πουμε αφηνετε τους λιγους να απαξιωνουν το κρατικο Πανεπιστημιο και να κανουν καθε τρεις και λιγο καταληψεις για "ψυλλου πηδημα";

Οσο για τα άλλα, δεν ειναι επιτακτικη η διαλυση του πολιτικου συστηματος. Εδω το τοποθετεις λαθος κατα τη γνωμη μου. Επιτακτικη ειναι η διαλυση του κομματικου κρατους και της σαβουρας που επικρατει παντου. Αλλά το υγιες πολιτικο συστημα πρεπει να το υπερασπιστουμε, γιατι αλλιως κινδυνευουμε να εχουμε φαινομενα "μπερλοσκουνισμου" και στη χωρα μας. Και εγω προσωπικα αυτα τα φαινομενα τα θεωρω απειρως χειροτερα ακομα και ως σεναρια.