Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ

Εκατσα για αλλη μια φορα να δω το Λαζοπουλο. Ειναι στιγμες που γελαω με καποια απο αυτα που λεει, αλλά ειναι και στιγμες που εκνευριζομαι παρα πολυ. Ετσι και σημερα. Δεν μπορεις ρε μεγαλε να "σατιριζεις", μεσα σε 2 λεπτα, τον Καραμανλη, τον Παπανδρεου, το γιατρο που βριζει, κλανει και δεν ξερω γω τι αλλο, τη Θωδη, τον Παπαδακη, τη Δαμανακη και οποιον αλλον σου κατεβει.
Πρωτον δεν ειναι ολοι αυτοι στο ιδιο τσουβαλι, ουτε θα μπουν οσο και αν προσπαθειτε ολοι εσεις που κανετε και τους αριστερους. "Μεγαλε", εσυ που κανεις και 70αρια στα μηχανακια της AGB, οι αριστεροι υπερασπιζονται την αξια της πολιτικης και δεν τη βαζουν διπλα στην υποκουλτουρα που σατυριζεις. Και στο κατω κατω αν δεν σας αρεσει αυτο που γινεται, βγειτε μπροστα και καντε προτασεις. Ετσι εκαναν οι αριστεροι ανθρωποι των γραμματων και των τεχνων παλιοτερα, και μαλιστα σε πολυ πιο δυσκολες εποχες απο αποψης ελευθεριας.
Δεν ειναι καλο για τον τοπο αυτο το τσουβαλιασμα των παντων και ο μηδενισμος σε τελικη αναλυση. Ποιες αξιες δινεις σε οσους σε βλεπουν;

Σταματω εδω, γιατι θα πω καμια βαρια κουβεντα. Και ειμαι και πολυ αθυροστομος οταν νευριαζω.


42 σχόλια:

osela είπε...

μη τα παίρνεις τόσο σοβαρά. πρέπει να βγάλει γέλιο, είναι και τηλεοπτική εκπομπή. πάντως, η σάτιρα έτσι είναι. όχι σε 2 λεπτά, σε 2 δευτερόλεπτα τα σατιρίζει όλα. δεν τα εξομοιώνει.

φυσικά απόψεις και γούστα είναι αυτά, δεν κατακρίνω κανέναν, έτσι? εμένα πάντως μ' αρέσει πολύ, θεωρώ έξυπνο και καυστικό το χιούμορ του, καίριο και συγκροτημένο τον λόγο του.

και συμφωνώ και με την άποψη ενός δημοσιογράφου -στα νέα ίσως?- ότι πλέον η μοναδική πολιτική εκπομπή στην τηλεοραση είναι αυτή του λαζό.

αντωνης είπε...

Δεκτη η αποψη σου osela, αλλα τον προτιμουσα στους "Μητσους". Εδω μου φαινεται σαν να τα ισοπεδωνει ολα

Μαριλένα είπε...

O Λαζόπουλος ειναι ένα καθαρά εμμονοληπτικό άτομο.

Αγχώνομαι όταν τον βλέπω, γιατί μου θυμιζει άνθρωπο που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του κι έτοιμος είναι για να σαλτάρει.

Θυμάμαι πολυ καλά το φρικάρισμα που ειχε φάει, στην υπόθεση με το κότερο, όταν του είχαν κάνει ό,τι ακριβώς κανει αυτός στους άλλους: τότε ειχε πάει στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μετρα και άλλα τετοια ευτράπελα.

Προσωπικά φρικάρω πολυ περισσότερο με τη σάτυρα που κανει, παρά με την αισθητική που σατυρίζει.

Οχι για τίποτα αλλο, αλλά γιατί οι εμμονές και η έπαρση, ειναι ένας πολύυυ κακός συνδυασμός.

το έχουμε δει ξανά και στο παρελθόν.

vagnes είπε...

Η απαξιωση των παντων για χαρη της AGB καλα κρατει.
Το ζητουμενο ειναι ποιος θα βαλει φρενο στον κατηφορο οχι ποιος θα σπρωχνει στο γκρεμο.

αντωνης είπε...

ισως βεβαια τα 70αρια δειχνουν οτι αυτου του ειδους οι εκπομπες "μας" αξιζουν.
Καλη νυχτα σε ολους
:)))

scorpios είπε...

ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ,ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ!!ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΟΣ?ΤΟΣΟ ΑΓΝΟΣ?ΕΧΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΥΡΑ?ΕΛΕΟΣ.

Rynoventoux είπε...

ag καλημέρα! Δυστυχώς η τηλεόραση είναι γεμάτη από εκπομπές που μας αξίζουν. Αρκεί να την ανοίξεις, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!

diavatis είπε...

προσωπικά δεν βλέπω τηλεόραση και φυσικά ούτε και Λαζόπουλο

τον θεωρώ πολύ εγωκεντρικό και φυσικά σκοπός του είναι να ανεβάσει τα δικά του ποσοστά με οποιοδήποτε κόστος...
και ας λέει οτι βρίσκεται εκεί για να "μας διασκεδάσει"...

την καλημέρα μου

αντωνης είπε...

καλημερα σε ολους

solitudine είπε...

Καλημέρα Αντώνη,
πρέπει να είμαι από τους λίγους ανθρώπους που δεν παρακολουθούν Λαζόπουλο,με εκνευρίζει απίστευτα,ποιός σατίριζει μωρέ ο ''ήμουν και εγώ στο κότερο''

αντωνης είπε...

καλημερα Αγγελικη :)))

Roadartist είπε...

Καλημέρα Αντώνη. Βλέπω ελάχιστα τηλεόραση. Λίγα πράγματα παρακολουθώ ίσως επιλεκτικά.
Δεν έβλεπα σε αντίθεση με τους πολλούς τους μήτσους. Δεν μου αρεσαν καθόλου, τον Λαζοπουλο δεν τον πήγαινα καθόλου! Οταν πρωτοάρχισε το αλ τσαντιρι νιους έλεγα 'τι βλακεία ειναι παλι αυτή..'
Σταδιακά έτυχε να παρακολουθήσω το τελευταίο διάστημα κάποιες εκπομπές του και είδα οτι ο τύπος παρόλο που άγιος δεν ειναι οπωσδήποτε, λέει τα πράγματα και τα χώνει οπως κανείς άλλος δεν τολμά. Μη παίρνεις τόσο σοβαρά όσα λεει για τους πολιτικούς, καλά κάνει και τα χώνει σε όλους, δεν ιδρώνει παρόλα αυτά κανένας τους. Γι'αυτό το λόγο με κέρδισε όπως πιστεύω οτι έχει κάνει σε μεγάλο ποσοστό της νεολαίας.
Και η σάτιρα του είναι αρκετά καλή. Βγάζει γέλιο. Που μας λείπει πολύ σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη είμαι σαφώς κι εγώ κατά της ισοπέδωσης,στην περίπτωση όμως του Λάκη να μου επιτρέψεις να έχω (μερικές) αντιρρήσεις.
Συμφωνώ ότι κάπου κάνει χοντράδες¨,αλλά σαν γενική κατάληξη αυτό που νομίζω ότι βγαίνει,είναι μια γερή γροθιά στη στασιμότητα,στο δήθεν,στην κακογουστιά και στο τάχαμου...
Από έναν Λαζόπουλο δεν περιμένουμε να ανατρέψει το σύστημα,αφορμές για να μπει το μυαλό μας σε σκέψη δίνει,κάνοντας μας να γελάμε και να χαμογελάμε...
Στο κάτω-κάτω,δεν βλέπω να υπαρχει και κάτι άλλο στη τιβι μας που να αξίζει να δει κάποιος που θέλει να γελάσει,χωρίς να θίγεται και η αισθητική του.
Όσο για το κότερο,δεν αποδείχτηκε τίποτα και μάλλον στημένη του την είχαν...

solitudine είπε...

Suneas,
θεωρώ ότι μπορείς να γελάσεις και με άλλα πράγματα πέραν τις τηλεόρασης και δεν νομίζω ότι περίμενες τον Λαζόπουλο για να ''ξυπνήσεις''.

Roadrtist,
τι ακριβώς έχει κερδίσει ο Λαζόπουλος την νεολαία;δεν το πιστεύω έχω αντίθετη γνώμη,΄τον θεωρώ πολύ δήθεν.
Φιλικά Αγγελικη.

αντωνης είπε...

καλησπερα
@road & syneas
δεν λεω οτι ο Λαζοπουλος ειναι το χειροτερο κομματι της ελληνικης τηλεορασης, που πλεον δεν παρακολουθω. Μεχρι περσι ειχε και κανενα σιριαλ που βλεπαμε, φετος ουτε και αυτα δεν λενε τιποτα (εκτος του "10"). Αλλα και αυτος ειναι σαχλαμαρας για μενα.

Roadartist είπε...

ageliki γιατί κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο μας? Αν τον παρακολουθήσεις θα δεις οτι ειναι ο μόνος - ακόμα και αν, όπως έγραψα, ΔΕΝ ειναι σιγουρα άγιος - ο οποίος μιλάει για τα δικαιώματα των νέων, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τον αποκλεισμό, τη διαφθορά, τα ρουσφέτια, νέους με πτυχία διπλώματα αλλά άνεργους. Εχω δει στις περισσότερες εκπομπες του να δινει μικρόφωνο σε νέα παιδιά για να μιλήσουν. Ακόμα και αυτό σήμερα ειναι σημαντικό. Που αλλού κάποιος μιλάει για αυτά τα προβλήματα? Πουθενά! Εκτός από αυτό, με εκπλήσσει οτι απο εδώ μόνο εγώ, ο αντώνης και ο syneas βλέπουν την εκπομπή του.. Δεν δήλωσα φαν του, αλλά του αναγνωρίζω κάποια θετικά, τα οποία και ανέφερα.
Και προσωπικά βρίσκω τη σάτιρα του πανέξυπνη.

Roadartist είπε...

a.g. δεκτή&απόλυτα σεβαστή η γνώμη σου. Εμένα μου αρέσουν και τα Υπέροχα Πλάσματα :))

αντωνης είπε...

@road δεν μπορω την Αλικακη με τιποτα.

(το mail το ειδες;)

solitudine είπε...

road,
έβλεπα Λαζόπουλο και συγκεκριμένα τους 10 μικρους..ξέρεις πότε μου την έδωσε όμως;Το καλόκαίρι με τις πυρκαγιές τότε στον τηλεμαραθώνιο.
Αυτή η στεναχώρια του μου έκανε πολύ ψεύτικη(γνώμη μου),και θεωρώ ότι η νεολαία θα μπορούσε να μιλήσει αλλού αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα. Όσο για την σατιρά του... πανέξυπνη όχι δεν την βρίσκω.
Φιλικά Α.

Elli είπε...

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να γελάει τρελά με το Λαζόπουλο όταν λέει αυτά μου με συμφέρουν και να τα παίρνω τρελά όταν λέει κάποια που δεν μου αρέσουν. Απλά έχω βαρεθεί την κατάσταση που όλοι τον βλέπουν και όλοι γκρινιάζουν. Άμα είναι να διαμαρτυρόμαστε, καλύτερα να μην το βλέπουμε. Από τη στιγμή που έχουμε επιλογές έίμαστε άξιοι της μοίρας μας.

αντωνης είπε...

ellie, συνηθως δεν τον βλεπω ακριβως γιατι εκενυριζομαι. Απλα εχθες που ειδα 3 λεπτα, γιατι δεν αντεξα αλλο, μετα το εγραψα εδω

αντωνης είπε...

Ελλη, εχουμε επιλογες;
Φανταζομαι οτι δεν αναφερεσαι στην τηλεοραση, ετσι;

Στο οτι ειμαστε της μοιρας μας, γενικοτερα, συμφωνω εν μερει.

stef είπε...

ola kala re su...kai mi tis skepseis sou k ola...auto to imataki ekei deksia enan efibo...ti ton thes?hahaha...plakitsa!ta leme ksanaaaaaa

Βάσσια είπε...

Καλησπέρα Αντώνη.
Καταρχήν, πιστεύω ότι αυτό που κατά βάση κάνει ο Λαζόπουλος, και είναι ο μόνος, με το "Αλ Τσαντίρ" είναι αυτό που ονομάζουμε stand-up comedy.
Κατ΄ επέκταση δεν είναι μόνο σάτιρα.
Συμφωνώ ότι πολλές φορές το παρακάνει, δεν βγάζει πάντα γέλιο ή προβληματισμό.
Όταν σατιρίζει όμως πραγματικά γεγονότα, τότε μπορεί και γίνεται πολύ καυστικός.
Έχει και τα "κολλήματά του".
Προσωπικά δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα, αναγνωρίζω όμως ότι κάνει καλά τη δουλειά του.
:-)

Roadartist είπε...

@ a.g: ποιο email?

@ ageliki: σεβαστή η γνώμη σου. Δεν ειχα δει την εκπομπή για τους πυροπαθείς.

@elle: σωστά! Μπορεί όποιος θέλει να μην τον βλέπει..Μου θυμίζει όλη αυτή η γκρίνια τον πατέρα μου! Οταν τα χώνει στο αντίθετο κόμμα απο αυτό που υποστηρίζει ο πατέρας μου, χαίρεται πολύ και γελάει, όταν τα χώνει όμως στο δικό του, τον ακούω να λεει στη μητερα μου "άλλαξε τον μωρέ..κλπκλπ".. Γιατί? Προσωπικά χαίρομαι, να τα χώνει ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Δεν θα πάθουνε τίποτα, η σάτιρα χρειάζεται, ειναι απαραίτητη.

@ vassia: Γιαυτό ξεκίνησα να τον παρακολουθώ για το stand-up comedy. Άρχισα με πολύ αμφισβήτηση για να του αναγνωρίσω οτι δεν ειναι εύκολο αυτό που κάνει. Ουτε θα μπορούσανε να το κάνουνε όλοι.

αντωνης είπε...

@stef Να τα λεμε "πατριωτη".

@vassia Συμφωνω και αναγνωριζω οτι εχει ταλεντο.

@road, και τι κομμα ειναι ο πατερας σου; (πλακιτσα κανω)

tractatus είπε...

Δυστυχώς, ο Λαζόπουλος έρχεται να καλύψει τα κενά που χάσκουν απο άποψη ειλικρίνειας. Τι εννοώ: Λέει κάποιες αλήθειες που τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι, οι παρουσιαστές, οι καρριερίστες κ.λ.π. μέσα στον δήθεν καθωσπρεπισμό-δεν λένε. και τότε αγγίζει τον κόσμο. Κι ο κόσμος θέλει κάποιον να τον ξυπνά, κάποιον να τον ξεπερνά, κάποιον που τελικά ξεστομίζει όσα αυτός σκέφτηκε αλλά δεν ήξερε πώς και που να τα πεί. Η σάτυρα πάντα αυτό έκανε. Εβαζε στο στόμα των ηθοποιών όλα οσα ήθελαν να πουν οι άλλοι...Αυτό ο Λαζόπουλος το ξέρει! Και φυσικά το εκμεταλλεύεται ποικιλοτρόπως....γι' αυτό και ξεφεύγει και γιατί όταν η επιτυχία σε κτυπάει κατακούτελα δεν έχεις δισταγμούς. Απ' εκεί και πέρα οι ρόλοι εναλλάσσονται σε ρόλους 'προστάτη' 'δικηγόρου' 'ρομπέν των δασών' 'εκπροσώπου' 'αγορευτή' και πάει λέγοντας. Αν ψάξουμε για συμβιβασμούς του- σίγουρα υπάρχουν. Ομως, οι συμβιβασμοί των άλλων που με τον καθωσπρεπισμό τους είναι αυτοί στους οποίους στηρίζεται ένα ολόκληρο media0σύστημα είναι εξίσου επικίνδυνοι....

Epicurus είπε...

Ο λαζόπουλος κάνει πολύ επιλεκτική σάτυρα.κκε-συριζα είναι πάντα στο απυρόβλητο, φυσικά ιδιαίτερο μένος για τον Παπανδρέου,προπαγανδούλα του τύπου ο Καραμανλής είναι καλός αλλά οι υπουργοί του όχι και γενικά χρησιμοποιεί αριστερόστροφη ορολογία για να εκφράσει πολλές φορές συντηριτικές-ισοπεδωτικές απόψεις συνοδευόμενες από άκρατο λαικίσμό και δημαγωγία τύπου καρατζαφέρη-παπαρήγα.Συμφωνώ μόνο σε κάποιες επιμέρους απόψεις που αφορούν ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες(αποποινικοποίηση,δικαιώματα μεταναστών κλπ.)
Αλήθεια γιατί φέτος δεν βρίζει την AGB?Έγινε αξιόπιστη ξαφνικά?
Αν δεν είχε την καθημερινή διαφήμιση από τα μεσημεριανά σκουπίδια(ξαφνικά έγινε μόδα) στα ίδια χάλια θα ήταν.

Υ.Γ.ωραίο blog,το είδα στο Πρόχειρο Τετράδιο.(είσαι και γάβρος!)

Elli είπε...

Οι επιλογές που έχουμε είναι είτε στην τηλεόραση, είτε να πάμε βόλτα, είτε να διαβάσουμε ένα βιβλίο είτε να κάνουμε blogging! Αλίμονό μας αν το μόνο που΄είχαμε να κάνουμε κάθε τρίτη ήταν να βλέπαμε Λαζόπουλο.
Εμένα πάντως ποιυ γενικά με αφήνει αδιάφορη, με εκνευρίζει όταν τον ακούω να μιλάει για τα Ζωνιανά και τα περί ναρκωτικών, ίσως επειδή κατάγομαι από το νησί. :)

αντωνης είπε...

@ καλως την Ελενη :)))

@ Epicurus, ευχαριστω :)))

αντωνης είπε...

ελλη, απο που;

Elli είπε...

Χανιά !

αντωνης είπε...

ωραια!!!

εγω ειμαι κρητικος "εξ αγχιστειας", ειναι η γυναικα μου απο κεινο τον βλογημενο τοπο.

Elli είπε...

Βέβαια μας έχει κάνει λίγο ρόμπα ο εν λόγω κύριος και δεν έχει και πάρα πολύ άδικο αλλά καμαρώνουμε :)

αντωνης είπε...

τη λεβεντια των κρητικων δεν μπορει να την "χαλανε" μερικοι.
ΤΕΛΟΣ

αντωνης είπε...

καληνυχτιζω, παω να δω το Ματσιγιαουσκας
:)))

fisherman είπε...

Ο Λάκης είναι αυτός που λέει αυτό που θα λέγαμε εμείς αν μας δίνανε ένα μικρόφωνο μπροστά σε μία κάμερα. Το ακούμε και χαιρόμαστε γιατί δε μπορούμε να τα πούμε κατάμουτρα εμείς για δεν έχουμε φωνή πουθενά, γιατί απλά γκρινιάζουμε μεταξύ μας…
Κάποια στιγμή όμως (και κάπου αλλού το είπα αυτό αλλά έχω ξεχάσει…) θα τον πιστέψουμε τόσο πολύ που θα μας πει κάτι που θα είναι κακό (πχ θα θέλει να μας κατευθύνει, να μας αποπροσανατολίσει, να καθοδηγήσει κτλπ.) και δεν θα τον πάρουμε χαμπάρι. Είναι το αντίστροφο του ψεύτη βοσκού από τους μύθους του Αισώπου (αν δε κάνω λάθος). Δεν συμπαθώ τους «εκφραστές της κοινής γνώμης». Ο λαός πρέπει να εκφράζει την κοινή γνώμη όχι ένας κοκάκιας πρώην θεατράνθρωπος.
(κατά τα άλλα ταλαντούχος όμως κακά τα ψέματα

αντωνης είπε...

fisherman, καλημερα
συμφωνω σε γενικες γραμμες με το σχολιο σου.

Roadartist είπε...

καλημερα ΑΝΤΩΝΗ!!! Και απο εδω Αντε αυριο παρασκευή!

αντωνης είπε...

Καλησπερα road
πολυ καλη ηταν και η βδομαδα μεχρι εδω road, ελειπε η αφεντικινα ολες τις μερες. Αυριο θα ερθει.

τσότσος είπε...

Φίλε καλημέρα. Δεν βλέπω Λαζόπουλο, δεν μου αρέσει γενικά, ακούω όμως ότι λέει αλήθειες. Καλά τώρα, φτάσαμε να θεοποιούμε το αυτονόητο, να λέει δηλ. κάποιος "αλήθειες"! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι η ισοπέδωση της πολιτικής είναι κακό και επικίνδυνο "παιχνίδι", αφού, αν απαξιώνεται η πολιτική, τί μπαίνει στη θέση της;
Νομίζω ότι η υπερβολική επιτυχία του οφείλεται στο ότι επικεντρώνεται στα της τηλεόρασης και έτσι "μιλάει" στην ψυχή του τηλεορασόπληκτου Έλληνα που ασχολείται μόνο με αυτήν...Επίσης είναι πλέον τόσο χαμηλό το επίπεδο, που μια απλή σάτιρα (πού οι παλιές θεατρικές επιθεωρήσεις!!)και ένα αξιοπρεπές σήριαλ (το "10") θεωρούνται μοναδικές εκπομπές...

αντωνης είπε...

καλημερα τσοτσος.
συμφωνω με τις παρατηρησεις σου