Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΕ

Καταγγέλλει μεθοδεύσεις
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 25/10/2007

Κριτική υψηλών τόνων για τις πολιτικές εξελίξεις έκανε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε απαξιωτικά όσα καταγράφονται αυτές τις μέρες στον εσωκομματικό διάλογο του ΠΑΣΟΚ και κατήγγειλε μεθοδεύσεις για τον κατακερματισμό της πολιτικής ζωής της χώρας, προκειμένου τα κόμματα να γίνουν ευάλωτα στην ικανοποίηση «ιδιοτελών επιδιώξεων».
Τι μας λετε; Μεθοδευσεις; Απο ποιους; Ονοματα δεν εχουν; Αορατοι ειναι; Κατακερματισμο της πολιτικης ζωης; (της ποιας; χαχαχαχαχα. Δουλευομαστε;) Γιατι τα κομματα δεν ειναι ευαλωτα; Τωρα θα γινουν; (ποτε θα πεσει κανα γιαουρτι δεν ξερω).
Και κατι αλλο, παρα πολυ σημαντικο. Αν ο "Νεστορας" της παραταξης (χαχαχαχα) αρκειται μονο στο να σχολιαζει, ας τα παρατησει και ας παει να παιξει καμια πρεφα στην πλατεια της Καρυας. Εκει στο πανεμορφο κεφαλοχωρι της αγαπημενης και πανεμορφης Λευκαδας.
«Διαπιστώνετε αυτές τις μέρες τι γίνεται» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές για να προσθέσει «ασχολείται η κοινή γνώμη όχι με το τι πολιτικές θέσεις διατυπώνονται σε αυτόν τον εσωκομματικό διάλογο του ΠΑΣΟΚ,
Ποιος ηρθε; Το άλλο με τον Τοτο το ξερετε; Καμια κοινη γνωμη δεν ασχολειται μονη της. Διατυπωνονται πολιτικες θεσεις; Απο ποιον; Εσεις δεν ειστε ικανοι να απαντησετε ουτε στο γιατι χασατε. Α, ξεχασα. Ασχολειστε με τα διαδικαστικα της εκλογης του νεου "μεσσια".
αλλά με το τι ανοησία μπορεί να είπε κάποιος εναντίον κάποιου άλλου. Και έχουν αναγορευτεί σε προσωπικότητες είκοσι, τριάντα πρόσωπα και από τα δύο μεγάλα κόμματα, που όσοι από εμάς γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα ξέρουμε ότι ελάχιστοι εξ αυτών έχουν ένα ειδικό πολιτικό βάρος».
Και ποιοι εχουν το ειδικο πολιτικο βαρος; Αντε τωρα γιατι μας προκαλειτε. Οταν μπαινουν υποψηφιοι βουλευτες πχ. η Γκερεκου, η Σεληνη, ο Βουρος, η Καιλη και τοσοι αλλοι, εσεις ζουσατε σε αλλη χωρα; Γιατι τοτε δεν ειπατε τιποτα;
Στο ίδιο μήκος επέκρινε «τα κανάλια», τα οποία με την ανοχή και σύμπραξη όπως αυτοκριτικά παρατήρησε των πολιτικών ανάγουν σε μείζον πρόβλημα τη διαφοροποίηση βουλευτών της ΝΔ διαπιστώνοντας «δεν είναι αυτό το πολιτικό μας σύστημα».
Αυτο ακριβως ειναι το πολιτικο σας συστημα, και ακομα χειροτερο. Και εσεις ως πρωην προεδρος της Βουλης των Ελληνων (3ο στη σειρα αξιωμα στο πολιτευμα μας), εχετε την ευθυνη που σας αναλογει. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α. Τι να πρωτοθυμηθω, τους Τσουκατοπανταγιαδες, τους Γιαννιτσηδες, τους Χριστοδουλακηδες και τους Παπαντωνιου την εποχη της κλοπης στο Χρηματιστηριο; Τον πρωην προεδρο της ΓΣΕΕ να γινεται υπουργος Εργασιας; Τον πλουτισμο ανθρωπων ανεπαγγελτων;
(Και ποσα αλλα παραδειγματα)
Εσεις τοτε που ησασταν αξιοτιμε κ. πρωην Προεδρε της Βουλης; Γιατι δεν θυμαμαι να πηρατε καμια ξεκαθαρη πολιτικη θεση. Εκτος αν θεωρειτε πολιτικη θεση τον απλο σχολιασμο των γεγονοτων. Αλλά τοτε χανουν το νοημα τους ακομα και οι πιο απλες λεξεις. Ο λαος δεν σας εκλεγει για να σχολιαζετε, αλλά και για να αποφασιζετε και καμια φορα για το καλο του συνολου και οχι μονο να νομοθετειτε για το καλο των ολιγων και εκλεκτων.
Και για να χουμε καλο ρωτημα, σε λιγοτερο απο 20 μερες θα ψηφισετε για αρχηγο. Κακο ειναι να ξερει ο κοσμος τι πιστευουν τα πρωτοκλασσατα στελεχη; Ντρεπεστε και δεν μας λετε; Τοσο μεγαλο μυστικο ειναι; Ή περιμενετε να ακουσετε τις προσφορες και μετα να παρετε την "πολιτικη σας αποφαση"; Ου να χαθειτε, υποκριτες.

Τελειωνοντας, να τονισω για μια ακομη φορα οτι ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ και ΑΗΔΙΑΣΑ με ολους εσας τους πολιτικους. Αφηστε μας ησυχους επιτελους.
Η πολιτικη ειναι πολυ μεγαλο πραγμα για να εκφραζετε απο εσας.

Προσπαθω να μην ειμαι μηδενιστης, αλλά εχω εκνευριστει παρα πολυ με οσα συμβαινουν τον τελευταιο καιρο. Κυριως στο ΠΑΣΟΚ, το οποιο πλεον δεν εχει καμια σχεση με οτι γνωρισαμε και αγαπησαμε και αν υπηρχε ιχνος εντιμοτητας θα το ειχαν διαλυσει ηδη. Αλλά αν συνεχισουν ετσι, θα τους γυρισει για μια ακομη φορα την πλατη ο κοσμος, ο οποιος εχει παψει να τρωει κουτοχορτο πλεον.
Μια απορια να εκφρασω μονο. Οσοι πανε να ψηφισουν στις 11/11 τι ακριβως περιμενουν απο αυτο το πεθαμενο πραμα; Αλλά αυτοι ειμαστε ως λαος, τετοιοι πολιτικοι μας αξιζουν.
Καλα για την κυβερνηση απαξιω καν να γραψω δυο κουβεντες. Ειναι επιεικως γελοιοι. Οσοι την ψηφισαν να την χαιρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: