Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ

Το παραθετω οπως το ελαβα και φυσικα το βαζω εδω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης , διεκδικώντας:

α) ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΧΡΕΩΝ του Υπουργείου Υγειάς προς τα Κέντρα Πρόληψης

β)Την εισαγωγή ενός σαφούς και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου για τα Κέντρα Πρόληψης.

γ) Την ανάγκη στήριξης από την Πολιτεία και την κοινωνία της Πρωτογενούς Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών στην Ελλάδα και

δ) Την αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών ( πρόληψη-θεραπεία –επανένταξη), την ερχόμενη εβδομάδα θα προβεί στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

α. Μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 07/12/2007 , όπου θα αναδείξουν με έντονο τρόπο τις δυσκολίες των εργασιακών τους χώρων.

β. Στις 6/12/07 κοινή συνέντευξη τύπου με άλλα σωματεία και επιτροπές εργαζομένων του χώρου , στις 06.12.2007 ,11.00πμ , στην αίθουσα του Οργανισμού Κατά Των Ναρκωτικών , στην Αθήνα ( Αβέρωφ 21)

γ. Με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης στη Θεσσαλονίκη στις 7/12/07 και ώρα 11.00

Αναλυτικότερα σας , σας επισημάνουμε , ότι τις προηγούμενες ημέρες ανέλαβε, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμοί Κατά Των Ναρκωτικών, κ. Γ . Φωτεινόπουλος. Δυστυχώς , όμως η κατάσταση στα Κέντρα Πρόληψης είναι τραγική και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο προσαρμογής για το νέο Δ.Σ του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρωθήκαν από τα Κέντρα Πρόληψης , οι οφειλές του ΟΚΑΝΑ , ξεπερνάνε στο 95% αυτών , τις 75.000€ για την χρονιά τουλάχιστον που διανύουμε, με αποτέλεσμα , να υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι και ανεξόφλητα πάγια λογαριασμών όπως ΙΚΑ εργαζομένων, ενοίκια κλπ . Ενώ οι δράσεις περιστέλλονται και δημιουργείται ένας κυκεώνας χρεών , αφού , όταν ο εργοδότης καθυστερεί να αποπληρώσει το ΙΚΑ , στη συνέχεια είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τις ανάλογες άσκοπες και παράλογες , από πλευράς κατάχρησης δημοσίου χρήματος επιβαρύνσεις.

Οποτε το θέμα , ηρθε στην Βουλή με επερωτήσεις , διαφάνηκε ένας ανύπαρκτος συντονισμός ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Εσωτερικών για το Θέμα αυτό. Διατυπωθήκανε μεγάλα λόγια για την πρόληψη, χωρίς όμως κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πρόβλημα της υποχρηματοδοτησης και του θεσμικού ελλείμματος των Κέντρων Πρόληψης.

Έτσι , το ένα Υπουργείο μεταφέρει τις ευθύνες του στο άλλο , και η ομηρία των εργαζομένων , όπως και η αδιαφορία για το Θεσμό των Κέντρων Πρόληψης , ¨καλά κρατεί¨…, με το θλιβερότερο από όλα τα αποτελέσματα , κάποιοι συνάδελφοι μας να μένουν για μήνες απλήρωτοι.

Τον ερχόμενο Ιανουάριο λήγει η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα σε Υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών, με αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει άμεση ανανέωση (αξίζει να επισημανθεί, ότι μόνο η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος – ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν αποφασίσει , εγγράφως την ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης για την επόμενη πενταετία), να διακοπεί η λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, χωρίς να συγκεκριμενοποιείται ο ακριβής τρόπος συνέχισης τους από το «πολλά υποσχόμενο» Εθνικό Σχέδιο Δράσης για Τα Ναρκωτικά.

Για όσους , δεν γνωρίζουν αναφορικά με την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών, διευκρινίζουμε , ότι απευθύνεται σε υγιή πληθυσμό και έχει ως σκοπό, όχι μόνο την πρόληψη των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και την προαγωγή της ψυχικής υγείας ευρύτερα. Η αποτελεσματικότητα των Κέντρων Πρόληψης στη χώρα μας , έχει αναγνωριστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατά Των Ναρκωτικών, ως εξέχουσα , καθώς εμφανίζεται να πρωτοστατεί μαζί με τις ανάλογες δομές της Αυστρίας.

(http://ar2006.emcdda.europa.eu/el/page006- el.html

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα πολυπαραγοντικό, πολυαιτιακό κοινωνικό φαινόμενο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικές και επιφανειακές λύσεις που έχουν ως άξονα το χαμηλό κόστος.

Η πολιτεία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις των εργαζομένων στις δομές πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης, γιατί αυτοί καθημερινά γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες του συστήματος και μπορούν να προτείνουν μακρόπνοες στρατηγικές για τον κάθε χώρο.

Και ειδικότερα για τα Κέντρα Πρόληψης , προτείνουν :

Ø Την εργασιακή εξασφάλιση του προσωπικού

Ø Την πιστοποίηση των στελεχών και των Κέντρων Πρόληψης ως Φορέων Πρωτογενούς Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχο – κοινωνικής Υγείας

Ø Την αναγνώριση και συνέχιση του έργου που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα

Ø Την εξασφάλιση της περιφερικότητας και της ευελιξίας στην λειτουργία τους που βοήθησε ώστε να αναδειχθούν σε πρωτοπόρες κοινωφελείς υπηρεσίες υγείας , αναγνωρισμένες διεθνώς.

Η πρόταση για το θεσμικό είναι πρόταση τριών ομόκεντρων κύκλων , όπου πυρήνας είναι η άμεση χρηματοδότηση από τα οφειλόμενα , επόμενος ομόκεντρος κύκλος η ανανέωση της πενταετούς σύμβασης 2008-2012 και τρίτος ομόκεντρος κύκλος η οριστική λύση του θεσμικού , όπου πρέπει να κινείται και παράλληλα με τους δύο προηγούμενους .

Δυστυχώς στη χώρα μας , προφανώς , από κάποιους , η Πρόληψη θεωρείτε υπηρεσία πολυτελείας, παρόλο που έχει το χαμηλότερο κόστος . Πιο συγκεκριμένα η αναλογία υπηρεσιών πρόληψης ανά άτομο είναι περίπου 45€ ανά τριετία ή 15€ ανά έτος τη στιγμή που κάθε νέος πρέπει να είναι δέκτης των υπηρεσιών πρόληψης, κάθε κάτοικος της τοπικής κοινωνίας όπου παρεμβαίνει το Κέντρο Πρόληψης, κάθε γονέας, εκπαιδευτικός, έφηβος, επαγγελματίας υγείας, φαντάρος, στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, στέλεχος των ΜΜΕ, εργαζόμενος. Και ενώ όλοι “φωνάζουν” για την Πρόληψη χρησιμοποιώντας την ως την έννοια πασπαρτού που αγγίζει την ευαισθησία των πολλών σε δραματοποιημένες επικαιροποιημένες ιστορίες τρομολαγνικών προσεγγίσεων του φαινομένου των ναρκωτικών, αρκετές πόρτες των σχολείων μένουν κλειστές στην παροχή υπηρεσιών από τους Επαγγελματίες της, ενώ οι πολιτικοί που στήνουν πανυγηράκια κάθε Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών μιλώντας δήθεν για Πρόληψη σήμερα σιωπούν , βουβοί , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα…

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

ΛΑΤΣΙΟ(κ.λ.π)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (Τελικό)


ΕΤΣΙ ΡΕ ΘΡΥΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

ενα θεμα που "καιει"

Με παιρνει που λετε χθες το βραδυ τηλεφωνο ενας θειος να μου πει για το γιο του. Ο ξαδερφος λοιπον εχει απολυθει απο το στρατο πριν κανα 6μηνο και αρχισε να ψαχνει για δουλεια. Εχει τελειωσει το οικονομικο της Νομικης. Το καλοκαιρι "εκανε το λαθος" και πηγε με 3μηνη συμβαση στα ΕΛΠΕ. Μετα πηγε σε κατι συνεντευξεις και περασε σε μια τραπεζα. Εκει του ειπαν οτι σε 2 βδομαδες θα αναλαβει το μοναδικο ταμειο ενος υποκαταστηματος, δεν του αρεσε, μπορει και να φοβηθηκε, εν πασει περιπτωσει παραιτηθηκε.
Και τωρα παλι θα αρχισει να ψαχνει, χωρις ομως ουσιαστικα να ξερει τι ακριβως θελει να κανει. Και οπως πολλοι, λεει να δουλεψει σε λογιστηριο (τι τραβαμε και μεις οι ... χορευτριες). Αλλα δεν εχει ιδεα. Στο πανεπιστημιο απο λογιστικα δεν εκανε σχεδον τιποτα. Οχι πως αν εκανε θα ηταν καλυτερα τωρα, αλλά θα ειχε καποια ιδεα περι τινος προκειται. Και μου λεει τι να κανω;
Εδω κολλησα. Δεν ηξερα τι να του πω. Του ειπα καταρχας να ξεχασει τα ΕΛΠΕ γιατι δεν θα βρει ευκολα κατι παρομοιο. Του προτεινα να κοιταξει να κανει κανενα μακροχρονιο σεμιναριο μπας και μπει στο νοημα. Και του εστειλα και μερικα sites αναζητησης εργασιας να αρχισει να μπαινει στο κλιμα.
Μολις εκλεισα το τηλεφωνο αρχισα να σκεφτομαι και προσπαθησα να ερθω στη θεση του. Δεν ξερω, αλλά μου φανηκε δυσκολη η θεση του. Και λεω, ειναι ενας αποφοιτος ενος πανεπιστημιακου τμηματος ο οποιος μπηκε εκει χωρις ουσιαστικα να ξερει τι ακριβως θελει να κανει στη ζωη του, πιθανον γιατι ηταν καλυτερος σε καποια μαθηματα απο καποια αλλα και ισως να ηταν πιο ευκολο γι' αυτον να περασει καπου. Και βγαινει και ακομα δεν ξερει τι θελει να κανει, και λεει να γινει και αυτος του "συναφιου". Και δεν εχει και τις γνωσεις που απαιτει η αγορα εργασιας.
Καλημερα σας και καλα κρασσα.
Α ρε ξαδελφακι...


ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!!!

Επειδη ηδη ειμαστε στην μερα της απεργιας της ΕΣΗΕΑ, εμεις ως επιτιμα και αριστινδην μελη ολων των ενωσεων θα κατεβουμε στην πορεια ολοι μαζι διπλα στα φτωχαδακια δημοσιογραφους να παλεψουμε ολοι μαζι για τα δικαια αιτηματα μας. Και οταν τελειωσει η πορεια, ας μαζευτουμε ολοι μαζι σε κανενα φτωχο ταβερνειο στη γωνια Σκουφά και Πατριαρχου Ιωακειμ να πνιξουμε τον πονο μας με κανενα κατρουτσο και λιγη λακερδα.
Αντε και καλα κρασσα, "συντροφοι και συντροφισσες"...


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ "ΒΟΛΤΑ"-SHOPPING

Παλιοτερα, γιατι τωρα εχει αραιωσει λιγο, μια αγαπημενη μου βόλτα ηταν σε διαφορα βιβλιοπωλεια, οπου λογω αποστασης πηγαινα τα Σαββατα απο το πρωι και γυρναγα σπιτι αργα το μεσημερι. Και αυτο γιατι ποτε δεν πηγαινα για να παρω μονο ενα βιβλιο και να φυγω. (κλασσικη ατακα του πατερα μου, "Πω πω βιβλια. Τι θα τα κανεις παλι ολα αυτα;") Οποτε μεχρι να διαλεξω, μου ετρωγε ωρες. Και βασανιζα και τους εκαστοτε εργαζομενους εκει με τις πολλες ερωτησεις μου. Σχεδον ποτε δεν πηγαινα σε βιβλιοπωλεια που μου φαινονταν σαν σουπερ μαρκετ, οπως ο Ελευθερουδακης. Εκει μου φαινεται οτι και οι υπαλληλοι δεν το ξερουν το χωρο, απλα ετυχε να δουλευουν σε βιβλιοπωλειο αντι να δουλευουν σε οποιοδηποτε αλλο καταστημα. Πριν λιγο καιρο που πηγαμε βολτα στο The Mall, μπηκα στο Fnac για 10-15 δευτερολεπτα. Δεν αντεξα αλλο ειναι πολυ μεγαλο μαγαζι για τα γουστα μου.

Σκεφτηκα λοιπον να πω, ποια ηταν τα αγαπημενα μου στεκια-βιβλιοπωλεια και ήθελα να πειτε και σεις τι παιζει σημερα, γιατι πιθανον ειναι να εχω μεινει πισω.

Εκει εχω αγορασει τα περισσοτερα βιβλια μου. Πολλοι εξυπηρετικοι υπαλληλοι και αρκετα υπομονετικοι. Καποιοι διαβαζαν κιολας, και προτειναν και βιβλια για να αγορασω.

Ενα αλλο πιο μικρο βιβλιοπωλειο ηταν το FORUM στην Αγια Παρασκευη, επι της Μεσογειων. Το τι ειχε τραβηξει εκεινος ο μουσατος βιβλιοφαγος υπαλληλος, δε λεγεται.

Ενα ακομα ειναι ο
στο αγαπημενο μου Χαλανδρι.

Φυσικα και πολλα απο τα βιβλιοπωλεια στη Σολωνος, απο το




τις ,

το τελευταια πολυ αγαπημενο

και τον IANO στη Σταδιου.

Παλιοτερα πηγαινα και σε εκθεσεις στο Πεδιο του Αρεως, αλλα στην Αεροπαγιτου δεν εχω παει για την εκθεση.

Α, και να μην ξεχασω. Αρκετες φορες εχω παει στο βιβλιοπωλειο ΔΩΔΩΝΗ, στη Μιχαηλ Αγγελου στα ομορφα Γιαννενα, τα οποια επισκεπτομαι σχεδον καθε φορα που ανηφοριζω για το χωριο στην Ηπειρο.

Οποτε λεω να ανοιξω μια τετοια κουβεντουλα, και να πειτε και σεις τα αγαπημενα σας βιβλιοπωλεια-στεκια. Σας ακουω

Σημ.: Απαιραιτητο θεωρω να αναφερω οτι τις φωτογραφιες τις αντεγραψα απο τα αντιστοιχα sites.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007

Ας παιξουμε λοιπον

Μετα την προσκληση της roadartist, βαζω και γω καποιες εικονες (τεχνικα μεσα δεν υφιστανται, οποτε μην κρινετε το αποτελεσμα)





1η εικονα

ο a.g. συγγραφεας (το εξωφυλλο ειναι ενδεικτικο)




2η εικονα: Ο a.g. οινοποιος



3η εικονα: Ο a.g. παικτης της BARCA



Οσοι πιστοι προσελθετε στο παιχνιδακι αυτο. Να καλεσω τον νμ
και τον seize



Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

τι απεργιες και κουραφεξαλα

διαβαζω οτι πολλοι δημοσιογραφοι καλουν και τους bloggers να συμμετεχουν στην απεργια τους. Ok μιστερ Σομπολε, δεν θα ξαναβαλω ανεκδοτακι ουτε κατι αλλο εκεινη τη μερα.

Ρε δε μας χεζετε, εγω ενας απλος λογιστακος ειμαι
Καντε μας τη χαρη απο κει περα

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

αλλα 2 και τελος (για σημερα)

1) Που βρίσκεται ο παράδεισος και κόλαση;

Παράδεισος είναι εκεί όπου:
α. οι αστυνόμοι είναι Άγγλοι
β. οι μάγειροι είναι Γάλλοι
γ.οι μηχανικοί είναι Γερμανοί
δ. οι εραστές είναι Έλληνες
ε. την οργάνωση την έχουν αναλάβει οι Ελβετοί.

Κόλαση είναι εκεί όπου:
α. οι μάγειροι είναι Άγγλοι
β. οι μηχανικοί είναι Γάλλοι
γ. οι εραστές είναι Ελβετοί
δ. οι αστυνόμοι είναι Γερμανοί
ε. την οργάνωση την έχουν αναλάβει οι Έλληνες.



2) Απόγευμα, μέσα στο λεωφορείο, κάπου στην Αθήνα...

Νεκρική σιγή αν και γεμάτο από κόσμο, μεταφέρει τους ταλαιπωρημένους από τη δουλειά Αθηναίους, αργά. Το ψιλόβροχο και τα κορναρίσματα, μάλλον χαλάνε τη διάθεση ασυνείδητα. Θέσεις πιασμένες, άνθρωποι όρθιοι, κουβέντα καμία. Η όρθια ηλικιωμένη κυρία με το πλατινέ μαλλί και το ζωγραφισμένο από ρυτίδες και μπογιά πρόσωπο, παίρνει την απόφαση να εκδηλώσει τον αγενή και ρατσιστικό μονόλογο της. Δέκτης της ακραίας συμπεριφοράς της, ένας μετανάστης (πιθανότατα από τη Νιγηρία, κρίνοντας από το βαθύ σκούρο χρώμα του) του οποίου το δεύτερο «λάθος» -το πρώτο ήταν που ήρθε στην Ελλάδα- ήταν ότι είχε θέση και καθόταν. Με ένα «κόσμιο» λοιπόν τρόπο, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, του απευθύνει το λόγο.

-Σήκω να κάτσω!
-...
-Ε, βέβαια! Αφού σας μαζέψαμε όλους εδώ, εμείς φταίμε!
-...
-Κάνεις πως δεν ακούς? Τι δουλειά έχεις εδώ? Γέμισε ο τόπος από μαύρους και Αλβανούς! Σα δε ντρέπεστε λέω 'γω!
-...

Είναι προφανές ότι η αδιαφορία που εισπράττει από τον Αφρικανό επιβάτη την εξοργίζει περισσότερο. Ο κόσμος παραμένει αδιάφορος μπροστά στη σκηνή και μόνο κάτι ψίθυροι από κάποιους που σχολιάζουν το παραλήρημα της, προδίδουν μια ανεπαίσθητη αντίδραση.
Ξαφνικά μια θέση αδειάζει ως δια μαγείας, η οποία τυχαίνει να είναι αυτή δίπλα από τον αλλοδαπό φίλο μας! Χωρίς δεύτερη σκέψη η ηλικιωμένη κυρία κάθεται ακριβώς δίπλα του και συνεχίζει ακάθεκτη να τον κοσμεί με διάφορα προσβλητικά επίθετα. Εκείνος δεν της δίνει καμιά απολύτως σημασία και την αφήνει να εκτίθεται με τον πιο απλό τρόπο.
Το γεγονός στο σημείο αυτό παίρνει μία εντελώς αναπάντεχη εξέλιξη και του προσδίδει άλλο ενδιαφέρον. Δύο ελεγκτές που ανεβαίνουν στο «ξεχωριστό» αυτό λεωφορείο θα γίνουν άθελα τους πρωταγωνιστές και αυτοί, στην περίεργη -ως προς την κατάληξη της- αυτή ιστορία.
-Τα εισιτήρια σας παρακαλώ.
Μια κλασσική φράση που γεμίζει με άγχος τους λαθρεπιβάτες και κάνει τους υπόλοιπους να βάζουν το χέρι στη τσέπη τους, ψάχνοντας το «μαγικό χαρτάκι» που θα τους γλιτώσει από το να γίνουν το επίκεντρο στα μάτια των υπολοίπων.
Οι ελεγκτές ξεκινούν τη δουλειά τους από τα δύο άκρα του οχήματος, δίνοντας χρόνο στους επιβάτες που κάθονται στη μέση να βρουν με την ησυχία τους το εισιτήριο ή να σκεφτούν μια καλή δικαιολογία (για αυτούς που δεν έχουν). Κάπου εκεί κάθονται και οι πρωταγωνιστές μας. Η ηλικιωμένη κυρία βγάζει με μιας το εισιτήριο από την άσχημη δερμάτινη τσάντα της και το κρατάει ψηλά λες και έκανε καμιά τρομερή ανακάλυψη! Χωρίς να το πολυσκεφτεί ο ακίνητος και αμίλητος -μέχρι εκείνη τη στιγμή- αλλοδαπός πρωταγωνιστής μας, βουτάει αστραπιαία το εισιτήριο της και το τρώει! Όλοι κοιτούν με έκπληξη αλλά και κρυφή ικανοποίηση. Ο επόμενος διάλογος μεταξύ του ελεγκτή και της κυρίας είναι όλα τα λεφτά.
-Το εισιτήριο σας παρακαλώ.
-Μου το'φαγε ο Μαύρος!!! (με λυγμούς)
Κάπου εδώ ο κόσμος ξεσπάει σε γέλια, ο ελεγκτής την περνάει για τρελή και το πρόστιμο πλέον έχει γραφτεί στο μπλοκάκι του

κι αλλο ανεκδοτακι

Εάν έπεφτε ένα έντομο στην του καφέ σας πως θα αντιδρούσατε?
Δείτε πως θα αντιδρούσαν διάφορες εθνικότητες:

1. Εγγλέζος
Πετάει την κούπα με τον καφέ και φεύγει από την καφετέρια

2. Αμερικάνος
Βγάζει το έντομο και συνεχίζει να πίνει τον καφέ του.

3. Κινέζος
Τρώει το έντομο και πετάει τον καφέ

4. Εγκλωβισμένος Παλαιστίνιος
Πίνει τον καφέ μαζί με το έντομο

5. Σκωτσέζος
Πιάνει το έντομο και το σφίγγει φωνάζοντας "φτύσ' τον καφέ ρε!"

6. Ισραηλινός
α. Πουλάει τον καφέ στον αμερικάνο και το έντομο στον κινέζο
β. Διαμαρτύρεται ότι η προσωπική του ασφάλεια βρίσκεται σε κίνδυνο
γ. Φωνάζει ότι οι παλαιστίνιοι του ρίχνουν έντομα στον καφέ
δ. Κατηγορεί ότι η Χεζμπολάχ, η Συρία και το Ιράν υποθάλπουν επιθέσεις με όπλα μαζικών εντόμων.
ε. Συσχετίζει αυτή την ποταπή επίθεση με την Παλαιστινιακή
τρομοκρατία, με καταπάτηση των ανθρώπίνων δικαιωμάτων, με τον αντισημιτισμό, το
ολοκαύτωμα, τη διασπορά και την έξοδο.
στ. Διατάζει τους άραβες να σταματήσουν αμέσως όλα τα έντομα να πετάνε ή να πέφτουν μέσα στον καφέ του.
η. Επανακαταλαμβάνει τη δυτική όχθη και τη Γάζα, συνεχίζει την εποίκηση, κόβει την παροχή νερού και ρεύματος στους παλαιστίνιους, τρομοκρατεί ή εξευτελίζει πολίτες, σκοτώνει ή σακατεύει οτιδήποτε στο πέρασμά του.
θ. απαιτεί ισχυρότερη στρατιωτική βοήθεια από τους αμερικάνους.
ι. Ζητά δάνειο ενός δισ. δολαρίων με 100ετή περίοδο αποπληρωμής, από τους αμερικάνους για την αγορά καινούργιας κούπας καφέ.
κ. Απαιτεί εφ όρου ζωής δωρεάν καφέ από την καφετέρια ως αποζημίωση.

7. Έλληνας
Ρίχνει μια χριστοπαναγία στη γυναίκα του και πάει στη μάνα του να πιει ένα καφέ της προκοπής


ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ + ΦΩΤΟ


Πριν το γάμο...

Αυτός:
Ναι. Επιτέλους. Δεν μπορούσα να περιμένω άλλο.
Αυτή:
Θέλεις να φύγω;
Αυτός:
Όχι. Ούτε καν να το σκέφτεσαι!
Αυτή :
Με αγαπάς;
Αυτός
: Φυσικά! Όσο πάει και πιο πολύ!
Αυτή:
Με έχεις απατήσει ποτέ;
Αυτός
: Όχι βέβαια!
Αυτή:
Θα με φιλήσεις;
Αυτός:
Οπωσδήποτε!
Αυτή
: Θα με χτυπήσεις;
Αυτός:
Είσαι τρελή; Δεν είμαι τέτοιος τύπος!
Αυτή:
Μπορώ να σε εμπιστευτώ;
Αυτός:
Ναι.
Αυτή:
Αγάπη μου!



Μετά το γάμο...
Απλά ξαναδιάβασε από το τέλος προς την αρχή!!!


Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

25+1 πράγματα που εχουμε ακούσει σπό τη μαμά μας

1. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
"Αν πρόκειται να σκοτωθείτε με τον αδερφό σου, πηγαίνετε έξω. Μόλις τελείωσα το σφουγγάρισμα."

2. ΠΡΟΣΕΥΧΗ
"Κάνε την προσευχή σου να βγει ο λεκές από το χαλί."

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
"Αν την άλλη Πέμπτη που θα πάω στο σχολείο σου για το τρίμηνο, δεν
έχεις καλούς βαθμούς, καλύτερα να έχεις φύγει από το σπίτι πριν γυρίσω."

4. ΛΟΓΙΚΗ
"Δεν έχει γιατί. Γιατί έτσι είπα εγώ."

5. ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
"Αν πέσεις και ματώσεις τα γόνατά σου, θα φας το ξύλο της χρονιάς σου γιατί θα έχεις σκίσει και το παντελόνι σου."

6. ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
"Άλλαξε βρακί, ρε παιδάκι μου. Αν χτυπήσεις και σε πάνε στο νοσοκομείο τι θα πουν οι γιατροί;"

7. ΕΙΡΩΝΕΙΑ
"Σταμάτα να κλαις δίχως λόγο γιατί θα σε κάνω να κλάψεις με λόγο."

8. ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ
"Ωραίο πλύσιμο έκανες! Δεν βλέπεις τον σβέρκο σου που είναι μαύρος;"

9. ΩΣΜΩΣΗ
"Κλείσε το στόμα σου και φάε το φαΐ σου."

10. ΑΝΤΟΧΗ
"Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι αν δεν τελειώσεις τα ρεβύθια σου."

11. ΚΑΙΡΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
"Το δωμάτιό σου είναι σαν να το χτύπησε τυφώνας."

12. ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
"Ό,τι σου λέω εγώ σου φαίνεται παράλογο. Εσύ τα ξέρεις όλα κι εγώ είμαι παράλογη, έτσι;"

13. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
"Συνέχισε την γκρίνια και θα δεις! Εγώ σε γέννησα, εγώ σε θα σε σκοτώσω."

14. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
"Πού τάμαθες αυτά, ρε παιδάκι μου;Γιατί δεν βλέπεις τον αδερφό σου; Έτσι κάνει;"

15. ΖΗΛΕΙΑ
"Εγώ στην ηλικία σου δεν είχα παπούτσια να φορέσω. Χιλιάδες παιδάκια σήμερα γυρνάνε ξυπόλητα. Μην είσαι αχάριστος."

16. ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
"Περίμενε να πάμε σπίτι και θα δεις."

17. ΥΠΟΜΟΝΗ
"Θα το ανοίξουμε όταν πάμε σπίτι."

18. ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
"Σταμάτα να αλλοιθωρίζεις γιατί στο τέλος θα μείνεις αλλοίθωρος."

19. ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ
"Βάλε το πουλόβερ σου. Κάνει κρύο και δεν το καταλαβαίνεις."

20. ΧΙΟΥΜΟΡ
"Αν κοπείς με το μαχαίρι μην έρθεις κλαίγοντας σε μένα γιατί θα τις φας από πάνω."

21. ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ
"Αν δεν φας όλο το φαΐ σου δεν θα μεγαλώσεις."

22. ΓΕΝΕΤΙΚΗ
"Όλα τα χούγια του πατέρα σου πήρες."

23. ΚΑΤΑΓΩΓΗ
"Όταν σου δίνουν κάτι να λες ευχαριστώ. Μην είσαι βλάχος."

24. ΣΟΦΙΑ
"Όταν μεγαλώσεις θα καταλάβεις."

25. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
"Θα κάνεις και συ παιδιά μια μέρα.Μακάρι να σου κάνουν ότι κάνεις εσύ σε μένα."

+1 ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ
(αμέσως μετά τον γάμο:)
"Άντε, κάντε κι ένα παιδάκι τώρα. Εγώ είμαι εδώ, εγώ θα το μεγαλώσω."
(ένα-δυο χρόνια αργότερα:)
"Όποιος έχει παιδί κάθεται στο σπίτι του και το μεγαλώνει. Αρκετά! Εγώ
τα δικά μου τα μεγάλωσα."

Προσκληση για διαλογο

Οπως είχα γραψει και παλιοτερα (http://giobigr.blogspot.com/2007/11/blog-post_08.html), εχουμε ξεκινησει μια κοινη προσπαθεια καποιοι bloggers, οι οποιοι φαινονται στο δεξι μερος του blog, να καταθεσουμε καποιες προτασεις για θεματα που μας απασχολουν. Ετσι και εγινε και ξεκινησαμε με το φλεγον θεμα της παιδειας.
Θα θελαμε απο εσας να συμμετεχετε στο διαλογο για το θεμα αυτο και να καταθεσετε τις δικες σας προτασεις.
Το κοινο blog ειναι το http://efakeloi.blogspot.com/

Σας περιμενουμε...



Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

δεν περναει με τιποτα η ωρα


!@#*&#$&@!$#)&@$)*@&$(*@&$(*&$@
(βρισιδια ηλεκτρονικα)

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

πηγαμε και το προτεινω

Η προταση εχει να κανει με το ρακαδικο "ρεβαϊζι" στον Αγ. Διονυση στον Πειραια. Πολυ ωραιο μαγαζι, οπου κυριαρχει η μορφη του λαουτιερη-τραγουδιστη Νεκταριου Χατζιδακη (www.xatz.gr). Πολύ καλή (και ΚΑΘΑΡΗ) ρακή, ωραιο φαγητο και φιλικη-παρεϊστικη ατμοσφαιρα για μια εξοδο διαφορετικη απο τις αλλες.
Για οσους "αντεχουν" την κρητικη μουσικη, το προτεινω ανεπιφυλακτα. Ειχα καιρο να φχαριστηθω τοσο μια εξοδο.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

ΑΠΟΡΙΑ

Ποσες εκατονταδες ή χιλιαδες blogs υπαρχουν; Και πως να προλαβεις εστω και να ριξεις μια ματια;
Δωστε τα "φωτα" σας. Εσεις τι κανετε;

(η απορια αυτη μου γεννηθηκε επειδη ακριβως βρισκω σχεδον καθημερινα αρκετα-και σε αριθμο και σε ποιοτητα-ενδιαφεροντα blogs)

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2007

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Dalaras, Theodorakis - Se touta edo ta marmara (1974)

ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα
κακιά σκουριά δεν πιάνει
μηδέ αλυσίδα στου Ρωμιού
και στ' αγεριού το πόδι

Εδώ το φως εδώ ο γιαλός
χρυσές γαλάζιες γλώσσες
στα βράχια ελάφια πελεκάν
τα σίδερα μασάνε

...πλησιαζουν οι γιορτες...

... και σκεφτομαστε καπου να παμε, αλλά επειδη δεν εχουμε καταληξει (ως συνηθως το παιδευουμε μεχρι να αποφασισουμε), καθε προταση δεκτη. Με τους εξης μικρους περιορισμους
* εντος Ελλαδας
* σε βουνο ή κοντα
* σχετικα προσιτη τιμη στο καταλυμμα, δλδ οχι πανω απο 100 € (και πολλα λεω, αλλά τελος παντων)
* να εχετε παει οι ιδιοι, οχι να το εχετε ακουστα

Ευχαριστω εκ των προτερων

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΝΙΩΘΩ






ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Εκεινοι εχουν τουλαχιστον κατι να λενε στα παιδια τους. Εμεις μαλλον δεν θα εχουμε απολυτως τιποτα να πουμε.
Αξίζουν (και με το παραπανω) τον απολυτο σεβασμο μας. Να 'στε καλα, σας ευχαριστουμε.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Λιγα λογια για την εκλογη της 11/11 στο ΠΑΣΟΚ

  • Είναι ωραιο το συναισθημα της συμμετοχης σε μια πρωτογνωρη, για την Ελλαδα των αρχηγικων κομματων, διαδικασια εκλογης προεδρου.
  • Είναι ακομα πιο ωραιο όταν συμμετεχεις σε μια τετοια διαδικασια μεσα στην εδρα του «αντιπαλου». (ΠΑΣΟΚικο χιουμορ)
  • Είναι θετικο ότι συμμετειχαν τελικα παραπανω ανθρωποι από οσους εγω περιμενα.


Από εδώ και περα

  • Ας κανουμε ολοι λιγη υπομονη
  • Ας σταματησουν για λιγο καιρο να βγαινουν στα καναλια τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ, οποιον και αν υποστηριξαν.
  • Ας περιμενουμε τις αποφασεις του προεδρου, και μετα ας κρινουμε. Μην κρινουμε με βαση τις αποψεις των παπαγαλακιων της δημοσιογραφιας. Και πολλοι από αυτους εχασαν την Κυριακη

Τι περιμενω

α) από τον Προεδρο

*ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ

*να προσπαθησει να συνθεσει επιτελους αποψεις και προσωπα.

* να μην στηριχθει σε ανθρωπους που πηγαν μαζι του υστεροβουλα, βλεποντας ότι ο Βενιζελος δεν «τραβαγε». Παραδειγματα παρα πολλα.

* να κρατησει κοντα του καποιους από τους υποστηρικτες των αντιπαλων του για τη θεση του Προεδρου, οι οποιοι εχουν δωσει σαφη δειγματα ηθικης και πολιτικων θεσεων.

*να μην χρησιμοποιησει τα πρωτοπαλικαρα του Βενιζελου που ηταν λαβροι εναντιον του, με προσωπικους χαρακτηρισμους τουλαχιστον ανηθικους. Προσωπικα εξαιρω τον κ. Λοβερδο από ολους αυτους.

* Να κρατησει ως εμπιστους συνεργατες του στελεχη με ηθος και σαφη πολιτικη αποψη για το ΠΑΣΟΚ.

*Μακρια από στελεχη όπως η κυρια «Βασσαρα», με τις παρατασεις και τα πεναλτι. Αλλα και μακρια από τους κρατικοδιαιτους συνδικαλισταραδες τυπου Πολυζωγοπουλου.

*Να καταλαβει ότι ο λαος τον εμπιστευεται και να δωσει άλλη πνοη στις ανυπαρκτες κομματικες οργανωσεις.

*Να οδηγησει πρωτος το ΠΑΣΟΚ σε ένα συνεδριο επανιδρυσης

*Να συνεχισει την ανανεωση με στελεχη που εχουν απηχηση στην κοινωνια. Δυστυχως οι νεοι είναι μακρια από το ΠΑΣΟΚ. Και αυτους δεν μπορουν να τους φερουν κοντα οι 60αρηδες και οι 70αρηδες. Ουτε ο Παγκαλος ουτε η Βασω πχ.

*Μακρια απο ανθρωπους που απειχαν συνειδητα απο την διαδικασια εκλογης, οπως ο κ. Σημιτης. Για μενα ηταν τεραστιο σφαλμα η παρουσια του στην τελευταια προεκλογικη συγκεντρωση. Δεν προσφερε απολυτως τιποτα, αν δεν εκανε και κακο.

Και επειδη ο Προεδρος είναι και επικεφαλης της αξιωματικης αντιπολιτευσης, περιμενω ακομα περισσοτερα μεσα στη Βουλη. Ξεκαθαρες θεσεις απεναντι στην κυβερνητικη πολιτικη και προτασεις για οσα θεματα θα ερθουν, ηδη αρχισαν. Και για μενα είναι πολύ εξυπνο απο την πλευρα τους που ξεκινουν με το θεμα της Παιδειας.

β) από τους αλλους 2 υποψηφιους

*Φρονω ότι ο κ. Βενιζελος δεν εχει καταλαβει τι ακριβως εγινε. Ας κανει την αυτοκριτικη του, και αν θελει να βοηθησει ειλικρινα, είναι ευπροσδεκτος. Ως ένα σημαντικο στελεχος όμως, και όχι ως εκφραστης ενός ρευματος που δεν υπαρχει. Αν συνεχισει την ιδια τακτικη, είναι πιο εντιμο να αποχωρησει από κατι που μπορει και να μην τον εκφραζει.

* Πολλοι από τους υποστηρικτες και ψηφοφορους του κ.Βενιζελου, (αν ριξετε μια ματια στο blog του θα καταλαβετε) λειτουργουν ηδη σα να μην είναι ΠΑΣΟΚ. Η δημοκρατικη λειτουργια λεει αλλα. Όπως το 46% του 1996 σεβαστηκε το αποτελεσμα της τοτε εκλογης, ετσι πρεπει να κανουν και οσοι την 11/11 υποστηριξαν τον κ. Βενιζελο. Αλλιως το εντιμο είναι να αποχωρησουν οικειοθελως. Αν δεν το κανουν, πρεπει να τους διωξουν.

γ) Από τον κ. Σκανδαλιδη, δεν περιμενω πολλα. Δεν τον θεωρω σημαντικο πολιτικο μεγεθος. Ποτέ δεν καταλαβα γιατι εβαλε υποψηφιοτητα.

Για τα αλλα κομματα της αντιπολιτευσης, να πω δυο λογια. Για άλλη μια φορα απογοητευομαι και πικραινομαι από τη θεση του «αριστερου ψαλτη της κυβερνησης» (από τις πιο ευστοχες θεσεις του Παπανδρεου), οσο και του Συνασπισμου. Αλλος κυβερναει ρε "συντροφοι"...

Τελειωνοντας, ελπιζω να αρχισει επιτελους μια νεα μερα για το ΠΑΣΟΚ, το οποιο δειχνει οτι εχει ριζωσει πλεον σαν ενας βασικος πυλωνας του κομματικου-πολιτικου συστηματος στη χωρα μας. Με νεους ανθρωπους, ξεκαθαρες αποψεις που απαντουν στα θεματα που απασχολουν την κοινωνια και αποφασιστικοτητα για ρηξεις με τις διαφορες πλευρες που κρατανε τη χωρα πισω.




Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

επιστροφη

Μετά από ενα 3ήμερο στη Θεσσαλονίκη, και πάλι εδώ. Εντυπώσεις από τη "συμπρωτεύουσα" (τι χαζή λέξη!!!); Υπέροχη για άλλη μια φορά, κούκλα. Ειδικά την Κυριακή το πρωί (γιατί δεν είχαμε και πολύ ελεύθερο χρόνο, γιατί ανεβήκαμε για ένα γαμο) που βγήκαμε μια βόλτα στην Αριστοτέλους και κάτσαμε για καφέ στην παραλία, μία ομορφιά!!!
Γενικά ήταν πολύ όμορφα, γεμίσαμε "μπαταρίες" και εμένα προσωπικά μου αρέσει όταν βρίσκομαι με αγαπημένα πρόσωπα που δεν τους βλέπουμε συχνά.
Καλά θα ήταν να είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο, αλλά δεν πειράζει. Next time...

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΤΡΙΔΑ

O Pirixios Xoros [Performed at Athens Olympics]

Σπουδαιότερος από του χορούς του Πόντου είναι ο Πυρρίχειος (χορός της φωτιάς) που αποτελεί αρχαιοελληνική πολιτισμική κληρονομιά. Τον χόρεψαν οι Κουρήτες, οι Αθηναίοι στα Παναθήναια και οι Λάκωνες στα Διοσκούρεια. Οι Έλληνες του Πόντου τον διατήρησαν ζωντανό έως τις μέρες μας.

Ο Πυρρίχειος είναι οπωσδήποτε πολεμικός χορός και χορεύεται με όπλα. Ο Αριστοφάνης (450-388 π.Χ) αναφέρει ότι αυτός ο χορός ήταν στρατιωτικός και ένοπλος, ο δε Πλάτων (427-347 π.Χ.) περιγράφει τον Πυρρίχειο ως πολεμικό χορό με φάσεις άμυνας και επίθεσης και με τους χορευτές παρατεταγμένους με τα όπλα τους σε στρατιωτική διάταξη. Ο Όμηρος τον θεωρούσε ως ένα από τους σπουδαιότερους χορούς. Ο Πυρρίχειος χορός λέγεται και Σέρρα, επειδή χορευόταν κυρίως κοντά στον ποταμό Σέρρα της Τραπεζούντας.

Οι γρήγορες κινήσεις του σώματος, η σύσφιξη των χορευτών μεταξύ τους, η βίαια στροφή των ποδιών στο δάπεδο, οι συσπάσεις των μυών του σώματος, ο ενθουσιασμός που καταλαμβάνει τους θεατές όταν βλέπουν τους χορευτές, όλα αυτά προσδίδουν αίγλη και πρωτοτυπία στο χορευτικό αυτό σύμπλεγμα. Μπορεί κάποιος να κατατάξει τον Πυρρίχειο μεταξύ των διασημοτέρων χορών.

Παλαιότερα, ο Πυρρίχειος λεγόταν στην Κύπρο "πρόλις", στην Μακεδονία "τελεσίας", στην Κρήτη "ορδίτης ή επικρήδιος" στη Θράκη "κλαβρισμός". Παραλλαγές του, σήμερα, στην Κρήτη, είναι ο Πεντοζάλης (ή Πεντοζάλι) και ο πηδηχτός.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Το ξεροστεριανό νερό

Επειδή έχω εκνευριστεί με όσους είτε δεν ξέρουν είτε θέλουν να δείχνουν οτι όλη η Κρήτη είναι τα Ζωνιανά, ποστάρω ένα όχι τόσο γνωστό τραγουδάκι του ΜΕΓΑΛΟΥ (και λιγα λεω, για μένα είναι τεράστια μορφή)ΝΙΚΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ.
Και κάτι ακόμα. Είχα την τύχη να επισκεφθώ τους τάφους δύο ακόμα μεγάλων Κρητικών, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Νίκου Καζαντζάκη. Ανατρίχιασα σχεδόν το ίδιο όσο όταν είχα επισκεφθεί έναν ιερό τόπο για μένα, την Παναγία Σουμελά. Και βέβαια ένιωσα δέος επισκεπτόμενος τα Ανώγεια.

*Μία μικρή σημείωση. Δεν είμαι κρητικός εξ αίματος, αλλά τον τόπο εκείνο τον έχω μέσα στην καρδιά μου όπως και τους ανθρώπους του. Έχω όμως την τύχη να έχω γυναίκα Κρητικιά και νιώθω περήφανος γι' αυτό.

...

Επειδή το ΣΚΔ θα λειπω για μια υποχρεωση στη Θεσσαλονικη, το blog θα ειναι σε "αναπαυση". Καλο ΣΚ λοιπον σε ολους, και καλο βολι σε οσους πανε να ψηφισουν.

24 σημάδια...

...για να καταλάβεις ότι μεγάλωσες…

1. Βγαίνεις με όποιον/α απλά στο προτείνει, αντί με όποιον/α σου αρέσει….
2. Αποκλείεται να κάνεις sex σε παιδικό κρεβάτι…..
3. Το ψυγείο περιέχει περισσότερο φαγητό από μπύρα…..
4. Έξι η ώρα το πρωί είναι η ώρα που ξυπνάς και όχι η ώρα που πας για ύπνο…
5. Ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι στο super market …
6. Παρακολουθείς τ ον καιρό στις ειδήσεις…
7. Οι φίλοι παντρεύονται και παίρνουν διαζύγιο αντί να τα φτιάχνουν και να χωρίζουν….
8. Οι διακοπές σου από 130 μέρες γίνονται 25…
9. Με τζιν και πουλόβερ δεν θεωρείσαι πια καλοντυμένος/η……
10. Είσαι αυτός/ή που τηλεφωνά στην αστυνομία να σταματήσει τα παλιόπαιδα που κάνουν πάρτυ……
11. Δεν βαριέσαι πια τόσο πολύ τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Μάλιστα βρίσκεις
μέχρι και ενδιαφέροντα μερικά πράγματα που λέει η θεία Πίτσα….
12. Δεν ξέρεις τι ώρα κλείνει το everest….
13. Ταΐζεις το σκύλο σου ισορροπημένη σκυλοτροφή αντί για Mc Donalds…
14. Πονάει η πλάτη σου όταν κοιμάσαι στον καναπέ…..
15. Δεν κοιμάσαι πια από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ…
16. Δείπνο και σινεμά είναι ολόκληρο το ραντεβού αντί για την αρχή του…
17. Πέντε σουβλάκια στις τρείς το πρωί σου χαλάνε το στομάχι αντί να στο φτιάχνουν…
18. Πηγαίνεις στο φαρμακείο για αντιοξειδωτικά αντί για προφυλακτικά και τεστ
εγκυμοσύνης…….
19. Ένα μπουκάλι κρασί των 3 ευρώ δεν είναι πια καλό πράγμα…..
20. Τρως πρωινό…… το πρωί!
21. Η φράση ‘Δεν θα ξαναπιώ τόσο!’ αντικαθίσταται από τη φράση ‘Δεν μπορώ πια να πιώ όπως έπινα!’
22. Το 90% του χρόνου που ξοδεύεις μπροστά στον υπολογιστή είναι για δουλειά……
23. Δεν ξεκινάς να πίνεις από το σπίτι για να κάνεις οικονομία στο μπαρ - όπως έκανες παλιά…..
FINALLY ,
24. Διάβασες αυτή τη λίστα δουλεύοντας και ελπίζοντας ότι σύντομα θα βρεις χρόνο να το στείλεις στους φίλους σου που έχουν μεγαλώσει επίσης…

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ

Περίπου πριν 2 εβδομάδες έμεινα σε ένα ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού και αισθανόμουν λιγάκι μόνη με ένα αίσθημα ελευθερίας που ποτέ δεν είχα ξανά αισθανθεί αποφάσισα να τηλεφωνήσω σε μια από αυτές τις "εταιρείες συνοδών" για τις οποίες δίνονται πληροφορίες στην έξοδο αεροδρομίων, κυρίως για άνδρες. Παρόλα αυτά, ανάμεσα στα χαρτιά που είχα βρήκα ένα το οποίο προσέφερε μια υπηρεσία κυρίως ανδρική και συγκεκριμένα μου έκανε εντύπωση ένας ο οποίος ονομαζόταν Φερότικο. Αφού ανέλυσα με προσοχή την φωτογραφία, αποφάσισα να του τηλεφωνήσω...Γαμώτο. Με τη μπροσούρα στα χέρια μου - που έτρεμαν και ίδρωναν από την προοπτική-, σήκωσα το τηλέφωνο και σχημάτισα τον αριθμό που υποδείκνυε το διαφημιστικό.
Εκείνος: Γεια!, απάντησε ένας άντρας με αισθησιακή φωνή. Εγώ: Γεια!
Βλέπω
ότι γνωρίζεις από μασάζ και η αλήθεια είναι ότι χρειάζομαι να έρθεις στο δωμάτιό μου και να μου δώσεις ένα επείγον... όχι, περίμενε, στη πραγματικότητα αυτό που θέλω είναι σεξ! Έχω όρεξη να ζήσω άγριο σεξ μεγάλης διάρκειας αλλά τώρα!!! Μιλάω σοβαρά, επιθυμώ να διαρκέσει όλη την νύχτα και είμαι διατεθειμένη να συμμετάσχω σε διάφορα και μη παραδοσιακά πράγματα. Αν αυτό μπορεί να πει ένας άντρας, εγώ θέλω να το κάνω! Φέρε μαζί σου όλων των ειδών τα εργαλεία, αξεσουάρ και παιχνίδια για να σιγουρευτείς ότι θα με κρατήσουν ξύπνια όόόόόλη την νύχτα...! Θέλω να με ακινητοποιήσεις και να μου γεμίσεις το σώμα με ότι θέλεις και μετά να καθαρίσουμε ο ένας τον άλλο.. με τη γλώσσα ή με ότι εσύ θέλεις. Πώς σου φαίνεται....?
Εκείνος: Λοιπόν, πραγματικά ακούγεται φανταστικό.... αλλά κυρία μου, για να κάνετε εξωτερικές κλήσεις πρώτα πρέπει να πληκτρολογήσετε το 9...

Κάποιες σκέψεις για την παιδεία

Είπαμε να γράψουμε κάποιες σκέψεις για το θέμα της παιδείας σήμερα. Θα αναρτηθούν εδώ και σε ένα νέο blog που φτιάχτηκε και λέγεται «Φάκελοι Προτάσεων» (http://efakeloi.blogspot.com/).

Καταρχάς οφείλω να πω, ότι είμαι πολλά χρόνια μακριά από το χώρο και κατά συνέπεια όσα γράψω ίσως έχουν μόνο κάποια θεωρητική αξία. Ας περάσω λοιπόν σε κάποιες σκέψεις-προτάσεις.

  1. Επιτέλους κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά. Να υπάρχουν ξεκάθαρες προτάσεις για το ποια παιδεία ταιριάζει στην Ελλάδα που θέλουμε να φτιάξουμε. Για μένα η Ελλάδα μπορεί να έχει κάποιο μέλλον μόνο στον τομέα των υπηρεσιών και ίσως και στον πρωτογενή τομέα. Οπότε καλό θα είναι να προσαρμοστεί και η εκπαίδευση σε αυτό.
  2. Να υπάρξει μια συνολική ενασχόληση με το θέμα από όλους τους ενδιαφερόμενους με προτάσεις για όλες τις βαθμίδες. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για μένα είναι οι μαθητές, οι φοιτητές, οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές. Εθνικός διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχο να αποφασίσουμε όλοι μαζί πως θέλουμε να προχωρήσουμε
  3. Μακριά τα κόμματα από τον ασφυκτικό έλεγχο της εκπαίδευσης.
  4. Δεν χρειάζονται οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα κομματόσκυλα που μαζεύουν «κομματικά ένσημα»
  5. Σοβαρή προσπάθεια για δωρεάν παιδεία, τουλάχιστον μέχρι το Λύκειο. Εκεί να μαθαίνουν οι μαθητές και ξένες γλώσσες και η/υ και ότι άλλο χρειάζεται για να βγει στα 18 του ένας όσο καλύτερα καταρτισμένος άνθρωπος. Το απολυτήριο του λυκείου να έχει μια κάποια αξία, και όχι όπως τώρα.
  6. Κλείσιμο όλων των φροντιστηρίων. Αυτό είναι πολύ εύκολο. Απλά δεν πηγαίνει κανένας μαθητής.
  7. Σχολεία «ειδικού τύπου», όπως πχ. Αθλητικά Λύκεια.
  8. Να ληφθεί απόφαση για την αντιμετώπιση του κράτους απέναντι σε όλα τα κολλέγια που υπάρχουν και δίνουν πτυχία σε νέους. Πολλά από αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας και πολλές φορές οι απόφοιτοι τους είναι σε καλύτερη μοίρα ακόμα και από απόφοιτους ΑΕΙ. Και πολλά από αυτά απλά δίνουν κάποια «πτυχία» σε νέους ανθρώπους χωρίς καμία αξία και χωρίς αντίκρισμα.
  9. Δεν είναι καλό να μπαίνει κάποιος όπου περάσει. Περιορισμός στις επιλογές του μαθητή. Δεν χρειάζεται να σπουδάσουν όλοι. Και δεν είναι καλό κάποιος να σπουδάσει ότι να ναι, απλά για να λέει ότι κάτι σπούδασε.
  10. Μεγαλύτερη ανάπτυξη στην τεχνική εκπαίδευση και στα ΤΕΙ.
  11. Κατάργηση του απαράδεκτου φαινόμενου των αναπληρωτών καθηγητών. Όσοι χρειάζονται ας είναι μόνιμοι.
  12. Σοβαρή προσπάθεια για λειτουργία των σχολείων μόνο το πρωί.
  13. Και φυσικά πόρους από το κρατικό προϋπολογισμό. Και για καλά σχολεία, και για καλοπληρωμένους δασκάλους και καθηγητές.
  14. Σύστημα δια βίου εκπαίδευσης. Εγώ γιατί να πρέπει να πληρώσω σε διάφορες «εταιρείες» για να είμαι ενημερωμένος για τις εξελίξεις στο επάγγελμα μου, τις οποίες το κράτος συνέχεια τις αλλάζει; Βλέπε πχ. τις συνεχείς αλλαγές φορολογικών νόμων.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Τι θα συμβεί αν βάλετε ένα κατσίκι με έναν....

Θεσσαλό: Θα οργανώσει μεγάλο γλέντι, θα το σφάξει και θα το φάει. Κατόπιν θα φροντίσει να μάθουν όλοι οι γείτονες πόσο εύκολα βρίσκει κατσίκια και πόσο καλά πέρασε τρώγοντας.

Ηπειρώτη: Θα περιφράξει το χώρο για να μην του το κλέψουν ενώ ο ίδιος θα φάει χόρτα για να μην ξοδευτεί.

Μακεδόνα: Θα το παρατήσει και θα πάει για καφέ.

Πελοποννήσιο: Θα το πηδήξει.

Νησιώτη: Θα διαμαρτυρηθεί γιατί όλη η υπόλοιπη Ελλάδα έχει κατσίκια όλο το χρόνο ενώ εκείνος μόνο το Πάσχα. Μετά θα το πουλήσει στην τιμή 100 κατσικιών σ' ένα Γερμανό τουρίστα.

Κρητικό: Θα προσπαθήσει να θυμηθεί από πού το έκλεψε.

Αθηναίο: Θ' αναρωτηθεί σε ποιά ταινία έχει ξαναδεί αυτό το παράξενο ζώο. Θα το αναγνωρίσει μόνο όταν του το προσφέρει σε κομμάτια ο φίλος του ο Θεσσαλός.

(το ειδα σε καποιο ποστ στο press-gr)

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2007

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;

Στο ημιχρονο του αγωνα μπασκετ, ανοιξα λιγο το ραδιοφωνο. Και πεφτω σε μια διαφημιση. Και κουφαθηκα εντελως. Διαφημιζε ενα "ενεχυροδανειστηριο αυτοκινητων". Πηγαινεις λεει το αυτοκινητο σου και παιρνεις σε μετρητα την μιση του αξια. Τι αλλο θα σκεφθουν; Το επομενο τι θα ειναι; "Ενεχυροδανειστηριο ρουχων, ηλεκτρικων συσκευων;"
Και μη χειροτερα!!!

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ

"Χρειάζεται μια ηγεσία με ισχυρή αντίληψη για το ρόλο της χώρας στην Ευρώπη, για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στις 12 Νοέμβρη πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και συμμετέχοντες, πράγμα καθόλου αυτονόητο. Εάν δεν υπάρχει η προσωπικότητα εκείνη που θα επιδείξει τη νηφαλιότητα, τη ψυχραιμία, τη μεγαθυμία και την υπέρβαση.

Αυτή η προοπτική πιστεύω ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί συγκριτικά καλύτερα στην παρούσα συγκυρία με την παράταση της θητείας του σημερινού Προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου. Και αναφέρομαι στον όρο παράταση, γιατί πολλά έγιναν και δεν αξιοποιήθηκαν και πολλά που δεν έγιναν υποσχέθηκε ότι θα γίνουν." (Αννα Διαμαντοπουλου, "παρ' ολιγον υποψηφια αρχηγος" του ΠΑΣΟΚ)
-γιατί πρέπει να ειστε ολοι παροντες; Εδω ουτε στη συνδιασκεψη δεν ηρθαν ολοι...
-μετα την παραταση της θητειας, θα εχει και πεναλτι;

Σύντροφοι την 1η Οκτωβρίου κλείνοντας το θέμα της δικής μου υποψηφιότητας επεσήμανα ότι δεν με εκφράζει αυτή η αντιπαράθεση έτσι όπως ξεκίνησε και αιτιολόγησα την απόφασή μου με τα εξής. Είπα ότι θέλω όπως όλοι μας να παρακολουθήσω τις θέσεις και το πολιτικό στίγμα των υποψηφίων. Την ικανότητά τους να διαχειρίζονται ανθρώπους και καταστάσεις, τη συμπεριφορά τους, τις αλλαγές που προτίθενται να δρομολογήσουν και έτσι να καταλήξω στην τελική μου απόφαση. (και παλι η ιδια)
-τις θεσεις και το πολιτικο στιγμα; χαχαχαχαχαχα. Αφου προλαβε και αποφασισε, παλι καλα.
-καμια ντοματα γιατι δεν επεφτε την ωρα που ελεγε ολα αυτα τα "ωραια";

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο το απόγευμα η προσομοίωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ την οποία παρακολούθησαν οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σκανδαλίδης.
-το μεγαλο στοιχημα ειναι ποσοι θα συμμετεχουν, στα αληθεια ομως και οχι οπως το μαιμουδενιο 1 εκατ. του 2004
-αφου την ενεκριναν και οι υποψηφιοι τη διαδικασια της προσομοιωσης, παλι καλα

Ίσες αποστάσεις και από τους τρεις υποψήφιους κράτησε ο Πέτρος Ευθυμίου. «Το ζητούμενο είναι το χαρισματικό ΠΑΣΟΚ και όχι ο χαρισματικός ηγέτης» είπε.
-καλα εσυ νομιζεις οτι εισαι ακομα στο Βημα; Απαραδεκτη η ουδετεροτητα για μενα. Αν δεν μπορεις να αποφασισεις ποιος ειναι ο ικανοτερος, μαλλον δεν κανεις για πολιτικος.

Την πρότασή της για το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε η «Κοινωνική Αριστερά». Όπως τονίζεται στο κείμενο η «Κοινωνική Αριστερά» θα υποστηρίξει για την προεδρία του κόμματος την υποψηφιότητα εκείνη που είναι πιο κοντά στις απόψεις της.

Συνολικά στο κείμενο περιλαμβάνονται 33 θέσεις και ανάμεσα σε αυτούς που το υπογράφουν είναι ο πρώην υπουργός και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ακης Τσοχατζόπουλος ...
-ελα ρε Ακη!!! Ακους εκει "κοινωνικη αριστερα", χαχαχαχαχαχα. Στα υπερπολυτελη ξενοδοχεια των Παρισιων τα εμαθες αυτα; Τελειωσες, παρτο χαμπαρι.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε το θέμα της συμμετοχής, τονίζοντας ότι «πρέπει να φέρουμε πολλούς πολίτες γιατί θα ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας» και προσέθεσε ότι ο στόχος πρέπει να είναι το 1 εκατομμύριο του 2004, να γίνει 2 εκατομμύρια το 2007. «Αν δεν ξεπεράσουμε το ένα εκατομμύριο» σημείωσε, «θα έχουμε έναν αρνητικό οιωνό για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ».
-καλα, περιμενε και θα ρθουμε... Αντε και συ, πανεξυπνε!!!
-ο αρνητικος οιωνος κ. καθηγητα, ειναι εδω και χρονια παρον.
-τους πολιτες πως θα τους φερετε; Με πουλμαν οπως στις συγκεντρωσεις; χααχαχαχαχα

«Εδώ και πολλά χρόνια πάντα πίστευα ότι ο Μεταπολιτευτικός Κύκλος του 1974, που σηματοδοτήθηκε με τον Δικομματισμό, με τις Μονοκομματικές Κυβερνήσεις, με τις εναλλαγές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ουσιαστικά έχει κλείσει», αναφέρει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του βιβλίου του, που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος» ο κ. Κ. Λαλιώτης.

-Παρατα μας ρε αλητη, ολο αλχημειες εισαι. Αει σιχτιρ απο κει

Μακρά συνεργασία με τον Έλληνα επίτροπο, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, Σταύρο Δήμα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.Εξερχόμενος ο κ. Δήμας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται πολύ για την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα μας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

-Αστο κ. πρωθυπουργέ, μην ασχολεισαι πολυ και μου κουραστεις. Αν ενδιαφεροταν τοσο πολυ, γιατι δεν εκανε ενα αρμοδιο υπουργειο; Ας σε χαιρονται οσοι σε ψηφισαν...

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, δηλώνει αποφασισμένος να συγκρουστεί με συμφέροντα και πρόσωπα που αμφισβητούν την αυτονομία της πολιτικής. Επίσης, λέει ότι το βράδυ των εκλογών θύμωσε με τον εαυτό του, γιατί στο όνομα μιας επίπλαστης ενότητας νόθευσε την εντολή να τα αλλάξει όλα στο ΠΑΣΟΚ.

-Ονοματα κ. προεδρε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τι φοβασαι; Νταντα θα σε κανουν;
-Αφου θυμωσες μετα απο τοσο καιρο, παλι καλα...
-Δηλαδη τωρα θα τα αλλαξεις ολα; Γιατι δεν το κανεις πιο λιανα αυτο; Θα διωξεις τα λαμογια, οπως και αν λεγονται; Ή τοτε θα μεινετε πολυ λιγοι; Αλλά μηπως τοτε ξανακερδισετε πολυ περισσοτερα;


Στρατιώτης της παράταξης και εγγυητής της ενότητας δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος.
-Οχι αλλους εγγυητες παρακαλω, μπουχτισαμε "ενοτητα"

Μπορώ να διασφαλίσω την ιδεολογική καθαρότητα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

-Ενταξει, αν καταφερει ποτε το ΠΑΣΟΚ να εχει ιδεολογικη καθαροτητα εγω θα γινω αστροναυτης. Ρε μεγαλε, βρειτε τα πρωτα μεταξυ σας και ασε τις καθαροτητες.

Ο κ. Καραμανλής απηύθυνε έκκληση προς τους μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ εμφανίστηκε ανοικτός στο διάλογο με γονείς, καθηγητές και μαθητές.
-Ο πρωθυπουργος ειναι για να παιρνει και καμια αποφαση, οχι για να απευθυνει εκκλησεις. Νομιζω;

Η πορεία της οικονομίας, του προϋπολογισμού καθώς και του νομοθετικού έργου του υπουργείου Οικονομίας, ήταν τα θέματα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική, όπως επίσης είναι θετικές και οι πορείες της ανάπτυξης και της απασχόλησης αλλά και η εξέλιξη όλων των βασικών οικονομικών δεικτών.
Είναι διασφαλισμένες οι αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας και η θετική πορεία της και στο μέλλον λόγω των μεταρρυθμίσεων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, είπε ο κ. Αλογοσκούφης.
-Διαγωνισμο ανικανοτητας κανουν πριν βαλουν καποιον στο υπουργειο αυτο; Ειχαμε Παπαντωνιου, μετα Χριστοδουλακη, τωρα Αλογοσκουφη. Και μετα περιμενουμε "προκοπη"...
-Ρε Αλογοσκουφη, ο λαος πειναει, γαμω τους δεικτες σας μεσα. Ολοι με δανεικα ζουμε ρεεεεε

Ο Παγκαλος σε σημερινη του συνεντευξη στο ΘΕΜΑ χαρακτηριζει οικους ανοχης τα κομματα, τους θεσμους και τα ΜΜΕ
-Και συ τι εκανες τοσα χρονια κ. πρωην υπουργε; Μαλλον ασχολιοσουν με τα αμπελια σου στη Τζια...
-Καλα, λιγη τσιπα δεν εχουν οσοι λενε τετοια πραματα;
-Απο που και ως που μοιαζουν ολα αυτα με οικο ανοχης; Εκει τουλαχιστον υπαρχει μια ταξη, δεν ειναι μπατε σκυλοι αλεστε.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΑΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙ ΣΟΥ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΟΥ


Σήμερα διάβασα μία είδηση (σε συνέντευξη του παραγωγού) που με χαροποίησε και με έκανε να συγκινηθώ. Θα γίνει λέει μία ταινία-ύμνος στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Θα βασίζεται στο βιβλίο του Δ. Χαριτόπουλου "Τη νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι". Θα είναι λέει ένα έπος, μία παραγωγή που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.
Μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη "μίλησαν" κατευθείαν στην ψυχή μου.
-"Τι σημαίνει Ολυμπιακός για σένα;"
-"Ο Ολυμπιακός ομορφαίνει τη ζωή μου. Δίνει βαθιά χαρά και βαθιά λύπη"

-"Τι είναι ο Ολυμπιακός για τους πρωταγωνιστές μέσα στην ταινία;"
-"Είναι μια πνοή, μια ανάσα... Είναι ο Πειραιάς... Μέσα από φτώχεια και δυστυχία ο Ολυμπιακός ήταν για τις λαϊκές τάξεις του Πειραιά μία ανάσα..."

Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις θυμάμαι τον πιο αγαπημένο μου άνθρωπο, μετά τους γονείς μου. Να είσαι πάντα καλά, όπου και αν βρίσκεσαι. Και ελπίζω να ανταμώσουμε ξανά.

ΘΡΥΛΕ ΟΛΕ!!!

* Η συνέντευξη δόθηκε στο Θέμη Σινάνογλου, και δημοσιεύεται στο σημερινό ΦΩΣ.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2007

ακου μερος που διαλεξανε

Στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβον Ντο, στο Φάληρο, αρχίζουν την Παρασκευή, οι εργασίες της τριήμερης Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

λετε να ειναι σημαδιακο και να δουμε κανα καλο ματς; Γιατι κατα τα αλλα σουπα το βλεπω, για αλλη μια φορα.

ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ

Με επιστολή του στο Γ. Παπανδρέου και το Ν. Αθανασάκη ο Κ. Σημίτης ενήμερωσε ότι δεν θα προσέλθει στην Εθνική Συνδιάσκεψη, καθώς «δεν εξέλιπαν οι λόγοι, αν δεν επιδεινώθηκαν», που είχε επικαλεστεί για τη μη προσέλευση του στη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου.

τι (μας) λεει παλι ο "μεγαλος";
Αποριες-σχολια 1) γιατι ειναι ακομα βουλευτης 2) γιατι δεν βγαινει κανεις να του τα "χωσει" 3) αν ειναι να γινουν διαγραφες, ας γινει η αρχη απο τον "ιδρυτη".


«Πρέπει να δώσουμε στο Γ. Παπανδρέου μία δεύτερη ευκαιρία» είπε στον Flash 96 ο Μ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «έχει πάρει το μήνυμα ότι δεν έχει ούτε μία μέρα περιθώριο». Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ακόμη ότι «το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να παντρέψει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον Κώστα Σημίτη και σημείωσε: «Πρέπει να πάρουμε πίσω την ηθική ηγεμονία και να κερδίσουμε και την πολιτική».

Ρε μεγαλε εχεις μπερδεψει τη βουρτσα με τη Λουτσα. Ακου να παντρεψει τον Ανδρεα με το Σημιτη. Αλκοτεστ please... Ουτε μεθυσμενοι δε λενε τετοιες κουβεντες.

Την υποστήριξή του στο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε ο Χρ. Πρωτόπαπας.

Οξω απ' την παραγκα ρε λαμογιο πρωην προεδρε της ΓΣΕΕ και πρωην υπουργε εργασιας.

Ευ. Βενιζέλος : Το εγχείρημά μας έχει ανδρεοπαπανδρεϊκά χαρακτηριστικά.

Αλλος απο κει.
κ. καθηγητα, ο Ανδρεας ειχε τα κοτσια να ξεκινησει ενα νεο κομμα και να το φτασει εκει που εφτασε. Εσυ μπορεις να επιχειρησεις κατι αναλογο; Αντε παλληκαρι μου γιατι απο την πολλη εξυπναδα, εχεις παραχαζεψει μου φαινεται.